Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

T. Doktor Úr!



54 éves vagyok, a fizikális kondícióm jó. Olyan gyanúm van, hogy Staphilococcus aerus dolgozik bennem. 4-5 hete masszív száraz torokfájástól szenvedek, ritkán letapadt hurutos váladékot köhögök fel.

Lázam nincs, a közérzetem napközben tűrhető, éjjel a száraz , kaparó torok, garatfájás kínoz. Máskor is volt ilyen, de pár nap alatt tünetmentes lettem (Vírus ?)

Utána olvastam a Streptococcus aerus dolgainak és ijesztő felfedezést tettem. Gyakran a bőrömön fájdalmas csípésszerű pattanások jelennek meg, amik nagyon fájdalmasak, ha a ruha hozzáér. Aztán leszáradnak, majd újból előjönnek.



Egyik cikkben az alábbit találtam: A staphylococcus okozta bőrfertőzés, így az MRSA is általában kisméretű bőrjelenséggel kezdődik, vöröses, pattanásra, égésre vagy pókcsípésre emlékeztető képződménnyel. "Ez gyorsan terjedhet a bőr mélyebb rétegeibe, fájdalmas tályogok alakulnak ki, amelyek sebészeti megnyitást igényelnek. Egyes esetekben a baktérium nem terjed tovább, a bőrben marad. Máskor azonban bejuthat a keringésen át egyéb szövetekbe, szervekbe, pl. csontok, műtéti sebek, véráram, szívbillentyűk, tüdő, stb. "



A kutyánkat is St. aerus fertőzéssel kezeltük korábban, és kezeljük most is.



Tudom hogy ez a faj egy alattomos, antibiotikum rezisztens baci, ami sok embert kivégez.



Kenetvizsgálatra lenne szükségem, hogy tudjuk mivel is állunk szemben.



Várom válaszát!



Szalai Antal
Tisztelt Antal!



Mindenképpen javasolt szakorvosi vizsgálaton részt vennie, ahol részletes anamnézis felvétel, illetve fizikális vizsgálat történik. A vizsgálat során kerül sor mintavételre.



Időpont foglalásra lehetősége van online és telefonon is.



Üdvözlettel,

Krár Bettina

asszisztens



Krár Bettina
Krár Bettina vezető asszisztens
Tisztelt dr.úr/nő Egy éve elmúlt ,hogy elvesztettem a szaglásom és az ízlelésem,több mint valószínű,hogy antibiotikum túladagolása miatt.Kétoldali tüdőgyulladásom volt és minden orvos ahová küldtek antibiotikumot adott,hiába mondtam,hogy szedek már több félét de sajnos azt mondták ,hogy szedjem annak ellenére.Mire valamennyire jobban lettem már nem éreztem semminek a szagát és az ízlelésem is annyira romlott ,hogy az intenzív ízeket nem érzem.Az óta borzalmas lelki állapotban vagyok sokat sírok és nagyon nagy hibákat követek el pl.egyik nap nem vetem észre ,hogy ég a hús a sütőbe a füstöt láttam de nem éreztem semmit ha nem megyek ki a konyhába nagy baj lett volna belőle :( :( Szeretném tudni,hogy milyen lehetőség lenne ,hogy legalább ki vizsgálnának az okát ,hogy van e még remény a szaglásom vissza nyerésére?Ez engem nagyon beteggé tesz ,hogy senki nem vállalja a felelősséget,hogy szinte nyomorékká tettek .
Kedves Magdolna!



Mindenképpen javasolt szakorvos felkeresése. Terápiaként vényköteles gyógyszerekkel érhető el javulás.



Üdvözlettel,

Krár Bettina

asszisztens
Krár Bettina
Krár Bettina vezető asszisztens
Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel, problémával fordulok Önhöz, hogy hetek óta egyre gyakoribban és erőteljesebben, külső ember számára is jól hallhatóan (család, kollégák) alapvetően beszéd közben, de szájon át való levegő kifúvásakor mindenképpen, és előfordul sajnos néha nyeléskor is hangosan pattog a fülem. Nem a normál dobhártya működése, az megvan, ezt a pattogást utána/mellette hallom. Alapvetően a jobb fülem műveli, de vannak olyan fejtartási pozíciók amikor mindkettő. Ez utóbbi inkább a levegő kifúvásakor jelentkezik. Beszéd közben például ha befogom az orrom szinte teljesen abbamarad a pattogás. Az állkapocs sima mozgatásánál ezek a jelenségek nincsenek. Voltam fül-orr gégészeten azt mondják ezt teljesen normális. Tavaly decemberben fülkürt hurutot diagnosztizált ugyanaz a doktornő és ezt meg néhány kiló leadását mondja oknak. Persze én ezt nem fogadom el. Sajnos emellett fülzúgással is küszködöm szintén december óta. Nem vagyok bolond, egyenlőre, a stresszes állapot miatt feszültségoldót és altatót szedek január óta háziorvosi felügyelettel. Lenne bármilyen ötlete, magyarázata a dologra? Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!
Kedves Róbert!



Részletes anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat hiányában sajnos nem tudunk segíteni. Dr. Fülöp Györgyihez javasolt időpontot foglalnia.



Üdvözlettel,



Krár Bettina

asszisztens
Krár Bettina
Krár Bettina vezető asszisztens
T.H/U

Fülzúgás kezelése kivizsgálása miatt kérnék időpontot.

Tisztelettel:Menyhártné
Kedves Judit!



Panaszával Dr. Fülöp Györgyihez javasolt időpontot foglalnia.



Telefonos elérhetőségünk: 06 70 882 6307, de lehetősége van online bejelentkezésre is.



Üdvözlettel,

Krár Bettina



Krár Bettina
Krár Bettina vezető asszisztens
Szavó(gombaölő)spray használata, után szagokat nem érzem. Vissza nyerhető-e a szaglásom?
Kedves Sándor!



Panaszával érdemes felkeresnie egy szakorvost. Egyes vényköteles gyógyszerek javulást eredményezhetnek.



Üdvözlettel,

Krár Bettina

asszisztens
Krár Bettina
Krár Bettina vezető asszisztens
Tisztelt Doktornő /Doktor Úr!



Az elmúlt hetekben kezdtem érezni a torkomban jobb oldalon egy gombóc szerű nyomást. Kezdetben nem foglalkoztam vele, mert úgy gondoltam talán egy megfázás mellékhatása lehet. Mostanában semmi ilyen tünetem nincs. Viszont a nyomást érzem, és tegnap megnéztem, látok-e valamit a torkomban. Sajnos képet itt nem tudok feltölteni, (lefényképeztem) de leírva egy kinövést látok a jobb oldalon. Ha tud elérhetőséget adni, küldök képet, úgy talán jobban azonosítható. Interneten nagyon rémisztő találatokat adott ki a kereső...



Köszönettel:



Balogh György
Kedves György!



Interneten keresztül, kép alapján nem tudunk diagnosztizálni.



Részletes anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat után tudnak szakorvosaink pontos diagnózist felállítani.



Rendelésünkre lehetősége van telefonos és online bejelentkezésre is.



Üdvözlettel,



Krár Bettina

asszisztens
Krár Bettina
Krár Bettina vezető asszisztens
Kedves Ugyintező!

Abban szeretnem kerni segitseguket, h hova fordulhatnank az alabbi problemankkal. Paromnak tobb mint egy eve vallprotezist helyeztek be, ami ortopediailag rendben van, de megis eros fajdalmai vannak. Góckutatast javasoltak, most fogaszaton mindent rendberaktak neki, volt is gócos foga. Sajnos gyakran kiüteses, fűlzugasa van, jo lenne egy allergia vizsgalat fémre is, gondoltunk arra h a protezis maga is allergizalhat neki, de szerintem valami etelallergia is jelen lehet. Mit tudnak tanacsolni, hova, kihez forduljunk.



Előre is koszonom szíves valaszat. Szenasi Juluanna
Kedves Julianna!



Párjának ajánlani tudom Dr. Balogh Katalint. Főorvosnő foglalkozik góckutatással, valamint fémallergiával is. Az alábbi linken online bejelentkezésre is van lehetőség. https://www.allergiakozpont.hu/munkatarsak/dr-balogh-katalin



Üdvözlettel,



Krár Bettina

asszisztens
Krár Bettina
Krár Bettina vezető asszisztens
Kedves Doktor Ur/No!



Azzal a kerdessel fordulok onhoz,h 4 evesen vettek ki mind 2 garat es orr mandulamat most 38 eves vagyok!par honapja nagyon faj a torkom ami a fulembe sugarzik es elmentem full orr gegeszhez nemetorszagban mivel itt lakom aki gegetukrozest csinalt es azt mondta h mind 2 oldalom visszamarsdt mandula maradvanyok vannak ennek gyulladasa okozza a fajdalmat!letezik ilyen?es milyeb kovetkezmenyekkel jarhat ez?



Valaszat elore is koszonom



Szandra
Kedves Ormos Szandra!



Előfordul. hogy valakinek a mandulák kivétele után visszamarad nyirokszövet és az be is tud gyulladni, de biztosan nem lehet valakinek több hónapon át tartó, fertőzéses eredetű, fájdalommal járó mandulagyulladása!



Ilyen elhúzódó panaszok esetén inkább valamilyen egyéb ok, vagy esetleg irritáció szokott a háttérben lenni, mint pl. a reflux, vagy irritáló vegyszerek a környezetben.



Ha a panaszai nem javulnak, akkor javasolt lenne tovább keresni a háttérben húzódó okot!



Tisztelettel:

dr. Fülöp Györgyi





Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Kedves Doktor!

Egy olyan kérdésem lenne,hogy a fél éves babám lenőtt nyelvfékét mikor q legcélszerűbb felcsípni,egyáltalán muszály a beavatkozás? Most fél éves a babám,eddig nem okozott problémát a szopizàsba. Valószínű, hogy tőlem örökölte? Mert nekem is rövid a nyelvem, sajnos tapasztalom a hátrányait. Nem akarom,hogy ő is hátrányt szenvedjen a későbbiekben.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv.: Judit
Tisztelt Szabó Judit!



Amennyiben szükséges a beavatkozás akkor bármikor illetve minél előbb javasolt elvégeztetni.





Üdvözlettel



Dr Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
Tisztelt Doktor Úr/Nő.

A fül tisztítására veszély nélkül használható-e a széles körben otthoni használatra hirdetett vákuumos elektromos fültisztító a valóban nem ajánlott vatta pálcika helyett? Különösen fontos lenne a kért információ egy operált füllel kapcsolatban, amelyben a dobhártyát még gyermekkorban eltávolították. Ebből a fülből a néha előforduló gyulladás esetén nem fülzsírt, hanem a felgyülemlett váladékot kellene eltávolítani.



Válaszukat előre is köszönöm.



Üdvözlettel: Forgó László
Tisztelt Dr Forgó László!



Egy operált fület, amelynél hiányzik a dobhártya csak szakemberrel ajánlatos tisztíttatni.





Üdvözlettel,



Dr Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész

Hírek

Orrdugulás lefekvéskor – allergia is okozhatja?

Orrdugulás lefekvéskor – allergia is okozhatja?


További részletek
A fájdalmas nyelés okai

A fájdalmas nyelés okai


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Csokonai Vitéz Lajos
Dr. Csokonai Vitéz Lajos orr-orrmelléküreg és fül specialista
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink