Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dktornő/Doktorúr!

5 és fél éves kisfiunkkal magánlogopédushoz kezdtünk járni, azt mondta, hogy beszédértési problémája van, némelyik hangnál nem tesz különbséget, ő javasolta, hogy menjünk hallásvizsgálatra. A védőnő csinált hallás vizsgálatot júniusban (Audiometer 9000) nem talált problémát. Milyen vizsgálatot javasolna? Szeretnénk bejelentkezni!
Köszönettel:Vas Szilvia
2022.11.18
Kedves Vas Szilvia!

Egyeztetve audiológus szakasszisztensünkkel az emissziós és a bera vizsgálatokat javasolja ilyen esetben, mert ezek objektívek. Jó lenne tudni e mellett, hogy a védőnő pontosan milyen vizsgálatot csinált meg. Szubjektív beszédértési vizsgálathoz érdemesebb megvárni amíg idősebb lesz a gyermek.
Bejelentkezéshez kérem hívja a +36708826307-es telefonszámot, vagy írjon közvetlen e-mailcímünkre: info@fulorrgegekozpont.hu

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
asszisztens
Audiológiai vizsgálat
Audiológiai vizsgálat Audiológiai vizsgálat
2022.11.18
Tisztelt Doktornő / Doktor úr

Azt hiszem orrcsepp függőséggel küzdök.
Nagyjából 8-10 hónapja napi rendszerességgel kell használnom orrcseppet. Elsősorban esténként 1-1 fújás az alváshoz. De néha napközben is kell 1-1 fújás.

A kérdésem az lenne hogy van e valami bevált módszer hogy elhagyjam az orrcseppet? Esetleg létezik gyógyszer rá esetleg valamilyen egyéb hatékony módszer? Tudom hogy hosszú távon komolyabb következményei is lehetnek. Olvastam már róla hogy "3-4 álmatlan éjszaka és a függőség abbamarad hagyd el egyszerűen".

De nem szeretnék 4 napig nem aludni azt nem tudom az életembe beiktatni most.

Köszönettel

Péter
2022.11.15
Kedves Péter!

Létezik gyógyszeres kezelés (spray, tabletta) amely segíthet az orrcsepp függőségen, illetve ha a gyógyszeres kezelés nem hoz kellő eredményt, akkor orrkagyló kisebbítő műtét is szóba jöhet. Viszont előtte érdemes tisztázni, hogy mi okozza az orrdugulás érzetet, ehhez elengedhetetlen a fül-orr-gégészeti szakvizsgálat (orrendoszkópia stb.), ill. szükség esetém akár arckoponya CT vizsgálat is.

Üdvözlettel:
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
2022.11.15
Üdvözletem!
5 éves kislányom panaszaival fordulok Önökhöz. Tavaly kezdődött, az őszi periódusban, hogy folyamatos orrdugulasa lett, ez a nyári periódusban javult. Most 3 hete is beteg volt, akkor gége és légcső gyulladást állapítottak meg nála, antibiotikum használata után enyhultek a tünetek. Elkezdett hurutussa válni az előtte száraz, fulladásos, érces köhögése. Mára egyáltalán nem köhög, csak szaladgalas utan és azt hurutosan. Ez normális? Meddig tarthat? Orr váladék nincs neki, nem tudunk le szívni semmit. Tavasszal allergia tesztet végeztek rajta, kutya és nyúlszőr allergiát mutatott. Ez a szaladgalas utáni hurutos köhögés meddig tarthat? Mi a teendő vele? Köszönjük segítségét!
2022.11.10
Kedves Kérdező!

Fennálló panaszok esetén érdemes lehet tüdőgyógyászhoz fordulni a hurutos köhögéssel. Ha garatfali váladékcsorgást, arcüregi teltségérzést panaszol a gyermek, akkor lehet érdemes OMCT felvétel készítése és fül-orr-gégészeti vizit.

Üdvözlettel:
Dr. Moric Krisztina


Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus
2022.11.10
Tisztelt Doktornő / Doktór Úr!
Segítségét szeretném kérni!
Azzal a problémával fordulok önhöz h (csak) a bal fülemben egy kattogó hangot hallok, illetve nagyon halk sípoló hangot is.

A kattogó hang változó van h eggyet kattan, 10mp mulva pedig 3-4et.
Kb. fel eve hallom ezt. 1 hétig tart majd utana kb. 2 hétre eltűnik (csak néha-néha hallom),
majd újra hallani kezdem.
Elötte és közben sem voltam megfázva és nem is vagyok allergiás semmire.
Orrsprét használok már évek óta ,de ez a hang csak kb. fél éve van.
Nem nyeléskor hallom.
Nyomkodtam már a fülemet és annak környékét de semmi.
Abban az 1 hétben viszont nagyon megnehezíti az alvást, mert ahogy elaludnék hallom a kattogó hangot és nem sikerül.
Válaszát előre is köszönöm!
2022.11.10
Tisztelt Kérdező!

Egy kivizsgálás javasolt a panaszai miatt, ebben állunk rendelkezésére!
Fül-orr-gégészeti vizsgálat az első lépés.

Üdv
Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
2022.11.10
A mandulámon egy tűhegy nagyságnyi sárga pici hólyag keletkezett kb két három hónapja már..A fül orr gégészeten azt mondták nem kell vele foglalkozni de engem aggaszt,szeretném tudni mi lehet az ott..Torkom nem fáj semmi egyéb probléma..Esetleg képet is tudnék mutatni rola ha lehetséges..köszönöm előre is!
2022.11.10
Kedves Szabó Andrea!

Az Ön által leírt elváltozás fizikális vizsgálat nélkül vagy letokolt apró cisztának, vagy esetleg mandulakőnek imponál. Teljes bizonysággal erről egy vizit keretében lehet nyilatkozni. Amennyiben a fent említett két elváltozás a látott kép okozója, úgy aktív teendőt nem igényel.

Üdvözlettel:
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2022.11.10
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Segítségét szeretném kérni.Több éve mindkét fülemben időnként sípoló hangot hallok.Van amikor folyamatos, van amikor szakaszos.Cukor,édesség fogyasztása felerősíti.Hányinger,szédülés is társul hozzá. Labor,hallásvizsgálat,Koponya MR negatív. Otoneurológiai vizsgálaton is voltam, ott azt írták a diagnózisban hogy retrocochlearis laesio nem kizárható.Szeretném megkérdezni hogy ez mit jelent okozhatja-e a panaszaimat.
Előre is köszönöm a választ. Tisztelettel. K.János.
2022.10.12
Tisztelt Kuti János!

A retrocochlearis laesio irányában kéne tovább vizsgálni magát.
Ez a felvetés annyit jelent, hogy belső fül mögötti területen nem zárható ki eltérés.

Üdvözlettel
Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
2022.10.12
Tisztelt Doktornő! Kislányom 21 hónapos, teljesen egészségesnek mondott. Egészen pici kora óta (talán még csak 3 hetes volt) éjszakai orrdugulással küzd, rosszul alszik tőle, "horkol", fel-felébred arra, hogy nem kap levegőt. Vannak jobb és rosszabb éjszakák. Nappal semmi gond, sosem volt még náthás, sosem folyt az orra. 5 hónapos korában voltunk fül orr gégésznél ezügyben, mert aggódtunk, hogy legzeskimaradasa lehet, vagy bármi maradandó dolog, de ott sem állapítottak meg semmi rendellenességet. Mi lehet ez, ha szinte állandóan fennáll, de közben meg nem folyik sosem?! Újabb vizsgálat reménytelen, olyan korszakban van, hogy ránézni se lehet, nemhogy megvizsgalni! Köszönöm, ha válaszol!
2022.10.12
Tisztelt V. Szilvia!

A panaszok hátterében lehet orrmandula megnagyobbodás, esetleg reflux is okozhat hasonló tüneteket kisgyermekeknél. 5 hónaposan ez az orrmandula megnagyobbodás még nem igazán észlelhető.
Próbálják a kiságy fej felőli végét megemelni, rendszeres sóoldatos orrtisztítást ( sóoldatos orrspray befújás, leszívás) végezni.

Tisztelettel

dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2022.10.12
Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr!
2021 szeptember óta küszködök garat vagy gégefedő környéki folyamatos nyák képződéssel, ami ~ 1 -2-3 percenként torok köszörüléssel, illetve valamennyi nyák eltávolítás után folyamatosan ismétlődik. Különböző italok fogyasztása hatással van erre a problémára. Az elmúlt időszakban 10 x kerestem fel gégész orvosokat, de nem léptünk előre, a probléma továbbra is fennál. Kezeltek refluxra, valamint allergiára vagy 5 féle gyógyszert szedtem, eredmény nélkül. Közben elmentem egy nyaki ultrahangra, találtak egy 10 mm-es göböt a jobb pajzsmirigyen. A gégész elküldött tüdőgyógyászhoz, kb 6 x jártam ott, felvételeket készítettek és minden rendben a tüdővel. Nem köhögök, csak torokköszörülés van. Volt egy rossz fogam amit azóta meg is csináltattam, orrmelléküreg vagy arcüreg okozza a problémát? A fog panoráma röntgenen jobb álkapcson találtak csont elváltozást, fél évente kontroll, de szerintük ez sem lehet a probléma okozója. Elnézést egy kicsit hosszúra sikeredett az elmúlt 1 év előzményei ezek voltak.
Válaszukra várva.
Köszönettel :
Csiló Sándor

2022.08.12
Tisztelt Csiló Sándor!

Panasza hátterében lehetséges melléküreg probléma, mely párosulhat garati váladékcsorgással. Javasolt egy orrmelléküreg CT felvétel vizsgálat, amin nagy pontossággal áttekinthető ez a rész, majd a leletet célszerű szakemberrel megbeszélni. Amennyiben ez igazolódna, szerencsére az esetek többségében jól kezelhető, gyógyítható.

Üdvözlettel,
Dr Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus
2022.08.12
Jo napot kivanok!
Februar kozepen jelentkezett eloszor nyelesi problemam. Ugy ereztem hogy elakad a falat a torkomon. Fiatal korom ota tudom hogy reflux betegsegem van, de a gyomoreges mar legalabb 10 eve nem jelentkezett nalam, ezert nem is foglalkoztam vele. Az utobbi idoszak elegge stresszes es faraszto volt es mar februart megelozoen is reggelente szaraz torokkal ebredtem, surun ereztem savas savanyu izt a szamban, horkoltam ejjel es feher lepedekes volt a nyelvem folyton.
A nyelesi problemam oly annyira megilyesztett hogy szinte nem ettem semmit, csupan bebietelt. Elmentem szakorvosi kivizsgalasra, ahol endoszkopiat is vegeztek rajtam, a diagnozis a nyelocso kis becsuszasat a gyomorba allapitotta meg, de semmi komoly elvaltozast. A reflux kezeles mellett kaptam candidozisra is Fluconazolt. Beszedtem a gyogyszereket, es nehany honapig tunetmentesse valtam. 2-3 hettel ezelott viszont ujra azt ereztem hogy torkomon akad az ennivalo es azota csak romlik a helyzet. Ma mar egy dinnyeszelet is gondot okoz mert ugy erzem a torkomon akadnak a dinnye darabok. Miutan eszek, meg a folyadek lenyelese is neheznek tunik. Hamar kiszarad a torkom, kohogok is neha es reggel meg amikor levegot veszek az is olyan nehezkes.
A leirtak alapjan meg szeretnem kerdezni, hogy lehetoseg lenne-e onoknel kivizsgalni az allapotomat, hogy egy megalapozott diagnozist allitsanak fel es tudjam hogy mit kell tennem hogy visszaterhessek a normalis hetkoznapi kerekvagasba.
Elore is koszonom a valaszt!
Tovabbi szep napot kivanok!
TIsztelettel, F Janos
2022.08.11
Tisztelt F. János!

Központunkban Dr. Holpert Valéria fogalkozik nyelési nehezítettséggel és gombócérzéssel a torokban, hozzá javasolnék szakorvosi vizsgálatot.

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
asszisztens
2022.08.11
Tisztelt Doktornő, Doktor úr!

Segítségüket szeretném kérni visszatérő szédüléssel kapcsolatban. Általában menstruáció alatt kezdődik és egy hétig hol enyhén hol erőteljesen szédülök, vízszintes helyzetben jelentkezik, ha a tarkóm alatt nincs párna akkor nagyon erős ez a szédülés melyet hányinger és hányás is szokott kísérni. Crohn-betegséggel diagnosztizáltak 2014 márciusában, mely műtét óta nyugalmi állapotban van. Fül-orr-gégészet nem állapított meg semmilyen problémát és kardiológus sem talált elváltozás rá utaló jeleket. Gyógyszereim amit szedek Imuran, Concor. A körzeti orvos a szédülésre Betahistint és Cerucar gyógyszert írt fel. Előre is köszönöm a válaszukat.

Üdvözlettel: Oláh Ilona
2022.08.11
Tisztelt Oláh Ilona!

Szédülés esetében, ha már fül-orr-gégészeti okokat kizárták, érdemes lehet neurológushoz is elmennie. Központunkban Dr. Mező Anita foglalkozik a szédülés neurológiai okaival.

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
asszisztens
2022.08.11

Hírek

Hirtelen hallásvesztés - bárki járhat úgy, mint Nagy Feró?

Hirtelen hallásvesztés - bárki járhat úgy, mint Nagy Feró?

A közelmúltban megdöbbentő hír jelent meg az énekessel kapcsolatban. Egy nap arra ébredt, hogy elvesztette, majd rövid időn belül orrcseppek segítségével visszanyerte a hallását. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológust, a Fül-orr-gége Központ orvosát arra kértük, segítsen értelmezni, hogy mi állhat az eset hátterében.

További részletek
Nyáron is fertőz a mononukleózis!

Nyáron is fertőz a mononukleózis!

A mononukleózis, csókbetegség vagy Pfeiffer-féle mirigyláz néven is ismert fertőző betegség, melyet az Epstein-Barr vírus (EBV) okoz. Ez a vírus általában nyáron és őszi hónapokban terjed, és a legtöbb esetben tizenévesek és fiatal felnőttek körében okoz megbetegedéseket. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy mit tegyünk, ha a tüneteket tapasztaljuk.

További részletek
Cukorbetegek fokozottan figyeljenek a hallásukra!

Cukorbetegek fokozottan figyeljenek a hallásukra!

A cukorbetegségről tudjuk, hogy többek között károsíthatja az idegrendszert, a veséket, az ereket és nehezen gyógyuló sebeket, lábszárfekélyt is okozhat. Kevésbé ismert szövődménye a halláskárosodás, mellyel kapcsolatban dr. Kiss Sándor fül-orr-gégész, audiológust, a Fül-orr-gége Központ orvosát kérdeztük.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fej-nyak sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok