Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Drnö műtétek pajzsmirigyel mindkét oldalon 10 10cmes volt,sikerült a műtét.Ám sz egyik oldalon a hangszál ideg lebénult,inni félre megy enni nem tudok,gombóc érzés a torkomban.Ez gyógyítható?Vagy egész életembe így maradok?Válaszát várom mihamarabb kétségbe vagyok esve
2023.09.28
Kedves Sztojka Hajnalka!

Ebben az esetben érdemes foniáter szakorvost felkeresni, ő fogja tudni felmérni az állpotát, és megtenni a szükséges terápiás javaslatokat.

Üdvözlettel:
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
2023.09.28
Tisztelt Doktor nő!

A kislányom 3 éves 4 napja vettek ki az orrmandulajat, feleztek a garatmandulat és elszívtam a fulerol a savos folyadekot. Szépen gyógyul, viszon meg mindig orrhangon beszél és alvás közben mintha valadek lenne az orrában. Ez normális ilyenkor?

Tisztelettel

B. Edina
2023.09.21
Kedves Edina!

Mindenképp javasolnám, hogy beszéljen az operáló orvossal is, hogy mit látott a műtétnél és mire számíthat Ön az otthoni ápolás során!
A műtét után még napokig lehet az orrgaratban duzzanat és alvadék. Ilyenkor én azt szoktam javasolni, hogy 10 napig nincs erős orrfújás. Akár fokozódhat is a horkolás átmenetileg, azután kb. 2 hét alatt szokott javulni.
Ha zavaró, akkor az orrváladék lazítható pl. Sterimar orrsprayvel is, de fújni, leszívni kb 10 napig nem javasolt.
A savót kb egy hónappal a műtét után érdemes kontrollálni!

Üdvözlettel:
Dr. Fülöp Györgyi


Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
2023.09.21
Szép Jonapot kívánok
Egy ideje valami idegen test érzés van a gégémnél tegnap valamit felköhögtem nem jött fel teljesen mintha elis zárta a legutat és aztán vissza sikerült nyelnem nagyon megijedtem mi lehet ez?
2023.09.21
Kedves Benedek Ingrid!

Valószínűleg valami tapadós váladék lehetett, amit több betegség is okozhat. Tanácsolom, hogy fül-orr-gégészeti vizsgálatra jelentkezzen be, menjen el.

Üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2023.09.21
Jo Reggelt,

Erdeklodni szeretnek hogy orrsoveny mutetet kovetoen mennyi ido elteltevel szabad repulni? Idobeni meghatarozas segitene az ugyem elrendezeseben ha pontosan tudom hogy mennyi idot olel fel a mutetet koveto gyogyulas.

Elore is koszonom a valaszukat.

Tisztelettel;
J.Attila
2023.09.14
Kedves J. Attila!

Általában 3 hét.

Üdvözlettel:
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
2023.09.14
Szép napot szeretnék érdeklődni hogy mandula műtét után vagyok 6 nappal és 2 napja borzasztóan fáj a fülem illetve a nyelés se megy úgy miatta nem tudok felkelni az ágyból se sót teszek rá azóta de csak akkor segít ha rajta van mit tudnék használni hogy elmuljon mert ilyen fájdalmat még nem éreztem ez a 6 nap alatt.
2023.09.07
Kedves Poberai Heléna!

Javasolt a sok folyadék fogyasztása, a műtét utáni hatodik nap az egyik legfájdalmasabb. A kezelőorvosával egyeztett fájdalomcsillapítókat nyugodtan lehet használni.

Üdvözlettel:
Dr. Csóka János
2023.09.07
Kedves Doktornő!/Doktor úr!

Kisfiamat már 2-szer műtötték cholesteatomás középfül gyulladással. Szükség lenne egy MR-re, hogy lássuk kiújult-e a chloesteatomája Azt szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben a - koponya és belső fül - MR vizsgálat megfelelő lenne vagy más célzott MR vizsgálatra lenne szükség?

A választ előre is köszönöm,
Melinda
2023.08.02
Tisztelt Melinda!

Koponya MR elégséges, de a műtő orvos ezt a kérő lapon feltünteti, a pontos helymeghatározással, nem Önnek kell kérni .

Üdvözlettel

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2023.08.02
Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő.
A panaszom a következő: kb kettő hete tart már ,hogy a nyelvem kicsit fehér és érdes ,a nyelvem eleje piros,mintha az ízlelő bimbóim is be lennének pirosodva,a nyelvem hátsó részén is pirosak az ízlelő bimbóim,érzékeny a nyelvem és enyhén érzem az ízeket illetve a szagokat is. A nyelvem oldala picit fodros. Kb kettő hete szedtem antibiotikumot is. Össze függhet a kettő?
Nem dohányzom, nagyon ritkán fogyasztok alkoholt. Esetleg itthoni kezeléssel is segíthetnék a probléma megszüntetéséhez?
Érdemes lenne meg mutatnom egy fül-orr-gégésznek?
A választ előre is köszönöm.
2023.06.28
Kedves Zsanett

Igen, összefügghet az antibiotikum szedéssel a panasz. Fontos a probiotikum szedése, vitaminok illetve a nyálkahártya irritáló ételek, italok kerülése.

Üdvözlettel:
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2023.06.28
Kedves Doktor Úr/Nő!

Kislányom fülcimpáján füllyukasztás követően egy évre egy kinövés keletkezett, ami lassan de folyamatosan nő. Hiába kentük Tetrán ill. Flucinar kenőccsel nem csökkent a mérete. Talán ciszta lehet. A Fül-Orr Gége központban vállalják a kezelését, esetleges eltávolítását?

Köszönettel:
Ilona
2023.05.25
Tisztelt Ilona!

Sajnos Központunkban a növendék esetleges eltávolítása nem lehetséges, nem állnak rendelkezésre megfelelő körülmények. Vizit keretében bármely fül-orr-gégész orvosunk meg tudja nézni a kislányát, és esetlegesen tovább küldeni megfelelő helyre.

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
asszisztens
2023.05.25
Kedves Doktor Úr/ Nő!

Körülbelül 2 hónapja nem hallom rendesen a magasabb hangokat! Ma voltam a fülészeten, csináltak hallás vizsgálatot is! Ezt az eredményt állapították meg, hogy a jobb oldalon 125.250 Hz-n enyhe, 4000-8000 Hz-n kp.nagyfokú perc.tip. leesés, a többi frekvencián jó hallás, bal oldalon 2000 Hz-ig jó hallás, 4000-8000 Hz-n nagyfokú perc.tip. leeséssel! Nem igazán javasoltak semmit, csak hogy évente kontroll!
Viszont az elfelejtettem megkérdezni, hogy ez esetleg egy gyulladt fogról nem e lehet? Mert van 2 fogam felől, amit betömtek simán, nem voltak gyökérkezelve, viszont tömés után tovább fájt és még most sem az igazi!
Valamint az ilyen jellegű hallás károsodás gyógyítható? És mit tudok tenni azért, hogy ne romoljon tovább a vallások?

Válaszát előre is köszönöm!
2023.05.05
Kedves Erdős Viktor!

Az Ön hallásvizsgálatában a magas frekvenciákon nagy fokú perceptios halláscsökkenést állapítottak meg, ami azt jelenti, hogy a probléma belső fülben helyezkedik el. Általában a gyulladásos folyamatok középfül gyulladásra utalnak, amire az Ön hallásvizsgálat nem utal. Amennyiben középfül eredetű gyulladásos folyamatról van szó, az nagy valószínűséggel gyógyítható. A rendszeres fül-orr-gégészeti vizsgálat, és az évenkénti hallásvizsgálat megmutatja, hogy milyen irányban változik az állapota, és ennek megfelelően fog megoldást javasolni a szakorvos.

Üdvözlettel:
Gazdag Gábor
Audiológus
Audiológiai vizsgálat
Audiológiai vizsgálat Audiológiai vizsgálat
2023.05.05
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
Bal oldali torokfájással (vagy mandula fájdalom) fordultam orvoshoz, mivel 4 nap alatt annyira felerősödött a fájdalom, hogy már nagyon nehezen nyeltem. Nem torok kaparás volt, hanem konkrét fájdalom, nyelés közben. Az orvos ugyan vírusra gyanakodott, mert nem látta vészesen pirosnak a torkomat, de írt fel Zinnatot, amitől egy nap múlva már sokkal elviselhetőbb volt a fájdalom. Végig szedtem a gyógyszert, úgy éreztem helyre jöttem, de 3-4 nap múlva ismét elkezdtem érezni a fájdalmat a bal mandulámnál, illetve most már a jobb mandulámnál érzem jobban. Pár évente előjött korábban is ilyen és egy kezelés után általában újra lebetegedtem. Egyszer csináltak torok váladékból tenyésztést is, ami nem mutatott ki semmit, pedig alig tudtam nyelni, s miután mégis kaptam rá gyógyszert, elmúlt. Hogy tudhatnám meg, hogy a mandulámmal van-e a probléma? Milyen vizsgálatot kéne csináltatni, ami kimutatná, hogy van-e ott valami kórokozó, ami időnként belobban? Azt tudni kell, hogy mivel nagyon érzékeny a torkom, hideget, szénsavasat nem is merek inni. Mindent langyosan fogyasztok.
Válaszát megköszönöm!
Üdvözlettel: Tünde
2023.03.16
Tisztelt Tünde!

A kezelőorvosa helyesen járt el, negatív tenyésztési lelet mellett is előfordulhat kórokozó a torokban. Kontroll tenyésztés levehető, de sajnos az ismételt vizsgálat sem biztos, hogy ki tudja mutatni a kórokozót.

Üdvözlettel:
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
2023.03.16

Hírek

9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van

9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van


További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel a Fül-Orr-Gége Központ minden páciens figyelmét.

További részletek
Fejhallgatón érkezik a halláskárosodás a gamerek életébe

Fejhallgatón érkezik a halláskárosodás a gamerek életébe

Becslések szerint 2022-ben több mint 3 milliárdan hódoltak rendszeresen a videójátékoknak, miközben egy nemrégiben közzétett tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy a gamerek akár visszafordíthatatlan halláskárosodást is szenvedhetnek a helytelen fülhallgató használat miatt. Dr. Kiss Sándor, a Fül-orr-gége Központ fül-orr-gégész, audiológus szakembere szerint a videójátékokkal összefüggő fülhallgató használat egyre komolyabb problémát jelent a fiatalok körében is.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fej-nyak sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészségközpontok