Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztel Doktornő/Doktorúr!

Körülbelül 1 éve tapasztalom, hogy a bal fülem az élesebb/hangosabb hangtartományokra rosszabikk esetben berezonál, jobbik esetben ha mondhatom olyan mint ha fülembe (dobhártyámba?) belefújnának.. Társult mellé állandósult fülcsengés, többször voltam audiológia vizsgálaton bemérték tinnitusom 4000hz 35db.
Korábbi audiológia vizsgálataim is voltak 2019-202-tól kezdődlegesen előszőr kétoldalú kevert típusú halláskárosodást állapítottak meg, bal fülemre idegi, jobb fülemre vezetéses hallás csökkenés. Viszont 2022-23 audiológiai mérés után eredményeken csodálkozva olyan mint ha egyáltalán nem lenne halláskárosodásom. Pedig nem javult balfülemnek problémát okoz a emberi beszéd megértése.

További CT vagy belsőfül mri esetleg hozzájárulhat, hogy kiderüljön miért cseng és rezonálhat a bal fülem?

köszönöm!
2023.09.29
Kedves Kutak András!

Szerintem először a hallásvizsgálatát kéne megismételni és kiegészíteni beszédértés vizsgálattal, kellemetlenségi küszöb meghatározással, tympanometriával!
Nyilván jó lenne a korábbi eredményeit összevetni a mostaniakkal a tisztánlátás céljából!
További vizsgálatokról csak ezek birtokában döntenék.

Üdvözlettel:
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
2023.09.29
Kedves Drnö műtétek pajzsmirigyel mindkét oldalon 10 10cmes volt,sikerült a műtét.Ám sz egyik oldalon a hangszál ideg lebénult,inni félre megy enni nem tudok,gombóc érzés a torkomban.Ez gyógyítható?Vagy egész életembe így maradok?Válaszát várom mihamarabb kétségbe vagyok esve
2023.09.28
Kedves Sztojka Hajnalka!

Ebben az esetben érdemes foniáter szakorvost felkeresni, ő fogja tudni felmérni az állpotát, és megtenni a szükséges terápiás javaslatokat.

Üdvözlettel:
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
2023.09.28
Tisztelt Doktor nő!

A kislányom 3 éves 4 napja vettek ki az orrmandulajat, feleztek a garatmandulat és elszívtam a fulerol a savos folyadekot. Szépen gyógyul, viszon meg mindig orrhangon beszél és alvás közben mintha valadek lenne az orrában. Ez normális ilyenkor?

Tisztelettel

B. Edina
2023.09.21
Kedves Edina!

Mindenképp javasolnám, hogy beszéljen az operáló orvossal is, hogy mit látott a műtétnél és mire számíthat Ön az otthoni ápolás során!
A műtét után még napokig lehet az orrgaratban duzzanat és alvadék. Ilyenkor én azt szoktam javasolni, hogy 10 napig nincs erős orrfújás. Akár fokozódhat is a horkolás átmenetileg, azután kb. 2 hét alatt szokott javulni.
Ha zavaró, akkor az orrváladék lazítható pl. Sterimar orrsprayvel is, de fújni, leszívni kb 10 napig nem javasolt.
A savót kb egy hónappal a műtét után érdemes kontrollálni!

Üdvözlettel:
Dr. Fülöp Györgyi


Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
2023.09.21
Szép Jonapot kívánok
Egy ideje valami idegen test érzés van a gégémnél tegnap valamit felköhögtem nem jött fel teljesen mintha elis zárta a legutat és aztán vissza sikerült nyelnem nagyon megijedtem mi lehet ez?
2023.09.21
Kedves Benedek Ingrid!

Valószínűleg valami tapadós váladék lehetett, amit több betegség is okozhat. Tanácsolom, hogy fül-orr-gégészeti vizsgálatra jelentkezzen be, menjen el.

Üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2023.09.21
Jo Reggelt,

Erdeklodni szeretnek hogy orrsoveny mutetet kovetoen mennyi ido elteltevel szabad repulni? Idobeni meghatarozas segitene az ugyem elrendezeseben ha pontosan tudom hogy mennyi idot olel fel a mutetet koveto gyogyulas.

Elore is koszonom a valaszukat.

Tisztelettel;
J.Attila
2023.09.14
Kedves J. Attila!

Általában 3 hét.

Üdvözlettel:
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
2023.09.14
Szép napot szeretnék érdeklődni hogy mandula műtét után vagyok 6 nappal és 2 napja borzasztóan fáj a fülem illetve a nyelés se megy úgy miatta nem tudok felkelni az ágyból se sót teszek rá azóta de csak akkor segít ha rajta van mit tudnék használni hogy elmuljon mert ilyen fájdalmat még nem éreztem ez a 6 nap alatt.
2023.09.07
Kedves Poberai Heléna!

Javasolt a sok folyadék fogyasztása, a műtét utáni hatodik nap az egyik legfájdalmasabb. A kezelőorvosával egyeztett fájdalomcsillapítókat nyugodtan lehet használni.

Üdvözlettel:
Dr. Csóka János
2023.09.07
Kedves Doktornő!/Doktor úr!

Kisfiamat már 2-szer műtötték cholesteatomás középfül gyulladással. Szükség lenne egy MR-re, hogy lássuk kiújult-e a chloesteatomája Azt szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben a - koponya és belső fül - MR vizsgálat megfelelő lenne vagy más célzott MR vizsgálatra lenne szükség?

A választ előre is köszönöm,
Melinda
2023.08.02
Tisztelt Melinda!

Koponya MR elégséges, de a műtő orvos ezt a kérő lapon feltünteti, a pontos helymeghatározással, nem Önnek kell kérni .

Üdvözlettel

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2023.08.02
Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő.
A panaszom a következő: kb kettő hete tart már ,hogy a nyelvem kicsit fehér és érdes ,a nyelvem eleje piros,mintha az ízlelő bimbóim is be lennének pirosodva,a nyelvem hátsó részén is pirosak az ízlelő bimbóim,érzékeny a nyelvem és enyhén érzem az ízeket illetve a szagokat is. A nyelvem oldala picit fodros. Kb kettő hete szedtem antibiotikumot is. Össze függhet a kettő?
Nem dohányzom, nagyon ritkán fogyasztok alkoholt. Esetleg itthoni kezeléssel is segíthetnék a probléma megszüntetéséhez?
Érdemes lenne meg mutatnom egy fül-orr-gégésznek?
A választ előre is köszönöm.
2023.06.28
Kedves Zsanett

Igen, összefügghet az antibiotikum szedéssel a panasz. Fontos a probiotikum szedése, vitaminok illetve a nyálkahártya irritáló ételek, italok kerülése.

Üdvözlettel:
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2023.06.28
Kedves Doktor Úr/Nő!

Kislányom fülcimpáján füllyukasztás követően egy évre egy kinövés keletkezett, ami lassan de folyamatosan nő. Hiába kentük Tetrán ill. Flucinar kenőccsel nem csökkent a mérete. Talán ciszta lehet. A Fül-Orr Gége központban vállalják a kezelését, esetleges eltávolítását?

Köszönettel:
Ilona
2023.05.25
Tisztelt Ilona!

Sajnos Központunkban a növendék esetleges eltávolítása nem lehetséges, nem állnak rendelkezésre megfelelő körülmények. Vizit keretében bármely fül-orr-gégész orvosunk meg tudja nézni a kislányát, és esetlegesen tovább küldeni megfelelő helyre.

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
asszisztens
2023.05.25
Kedves Doktor Úr/ Nő!

Körülbelül 2 hónapja nem hallom rendesen a magasabb hangokat! Ma voltam a fülészeten, csináltak hallás vizsgálatot is! Ezt az eredményt állapították meg, hogy a jobb oldalon 125.250 Hz-n enyhe, 4000-8000 Hz-n kp.nagyfokú perc.tip. leesés, a többi frekvencián jó hallás, bal oldalon 2000 Hz-ig jó hallás, 4000-8000 Hz-n nagyfokú perc.tip. leeséssel! Nem igazán javasoltak semmit, csak hogy évente kontroll!
Viszont az elfelejtettem megkérdezni, hogy ez esetleg egy gyulladt fogról nem e lehet? Mert van 2 fogam felől, amit betömtek simán, nem voltak gyökérkezelve, viszont tömés után tovább fájt és még most sem az igazi!
Valamint az ilyen jellegű hallás károsodás gyógyítható? És mit tudok tenni azért, hogy ne romoljon tovább a vallások?

Válaszát előre is köszönöm!
2023.05.05
Kedves Erdős Viktor!

Az Ön hallásvizsgálatában a magas frekvenciákon nagy fokú perceptios halláscsökkenést állapítottak meg, ami azt jelenti, hogy a probléma belső fülben helyezkedik el. Általában a gyulladásos folyamatok középfül gyulladásra utalnak, amire az Ön hallásvizsgálat nem utal. Amennyiben középfül eredetű gyulladásos folyamatról van szó, az nagy valószínűséggel gyógyítható. A rendszeres fül-orr-gégészeti vizsgálat, és az évenkénti hallásvizsgálat megmutatja, hogy milyen irányban változik az állapota, és ennek megfelelően fog megoldást javasolni a szakorvos.

Üdvözlettel:
Gazdag Gábor
Audiológus
Audiológiai vizsgálat
Audiológiai vizsgálat Audiológiai vizsgálat
2023.05.05

Hírek

Nem csak az őszi nátha okozhat orrdugulást

Nem csak az őszi nátha okozhat orrdugulást

Az orrdugulás kiváltó oka az őszi időszakban gyakori náthás panaszok mellett allergia is lehet, elhúzódó panaszok esetén azonban mégsem ez áll a háttérben. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy krónikus tünetek kapcsán javasolt a kiváltó okokat felderíteni, mert ha túlzásba visszük az orrspray használatát, az csak tovább ront a már meglévő tüneteken.

További részletek
Fesztivál után fülzúgás? Irány a fül-orr-gégész!

Fesztivál után fülzúgás? Irány a fül-orr-gégész!

A fesztiválok, koncertek után akár egy hétig sem szűnő fülzúgás egy figyelmeztető jel arra, hogy a zajos környezet akár a hallásunkat is károsíthatta. Dr. Kiss Sándor fül-orr-gégész, audiológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa hangsúlyozza, hogy ilyenkor ne várjunk, mert korai stádiumban még nagyobb eséllyel lehet javulást elérni.

További részletek
Koleszteatóma is állhat a gyakori fülbetegségek hátterében

Koleszteatóma is állhat a gyakori fülbetegségek hátterében

Ha visszatérő fülfájással, fülpanaszokkal küzd, érdemes fül-orr-gégészeti kivizsgáláson meggyőződni róla, hogy nincs-e valamilyen egyéb kiváltó ok a háttérben. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy a kiújuló tüneteket akár koleszteatóma is okozhatja.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fej-nyak sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok