Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztlet Dr. Fülöp Györgyi!

2024 tavaszán történt velem egy kettős vírusos megfázásos, középfülgyulladás az egyik fülemben, amely hurutos lett, mivel csak 4 adag antibiotikum szedés után múlt el a gyulladás a fülemben. szakorvozhoz rendszeresen járok panaszommal. A megbetegedés 5. napjától volt fülfolyásom, ami az 50. nap múlt el. Onnantól a dobhártya is befoltozódott, és jelenleg már egészen gyógyultnak látszik. Első napokban erős szédülés és hányinger, hányás volt. Az 50. nap óta a szédülés enyhült bizonytalanságérzésre, egyensúlyzavarra. Egyik oldalra erősen húzok az egyensúlyvizsgálatoknál. Hallásvesztés is van már az első naptól fogva a beteg fülemnél. Fülzúgás, visszhang, tinnitis is van. Mikor mi. A fülemet dugultnak érzem, de semmilyen trükkel nem tudok kinyitni... (ásítás, rágózás, torna, fejtorna, stb..) Valsalva tornánál a beteg fülembe mintha kevesebb levegő menne be és nem tisztul ki azonnal. Az egészséges fülemből befúvás után ki megy a levegő, kitisztul.
Csak külsővizsgálatok voltak eddig, semmilyen endoszkópos, semmilyen képalkotó vizsgálat nem volt még.
Elmentem audológia hallásvizsgálatra is. Ott mindent megvizsgáltak a tesztekkel.
"A" Tympano volt. A sérült fülnél lapos a "csúcsgörbe jel"
Gyanakszom esetlegesen fülkűrt gyulladás miatti beszűkülésre is( ha az orrüregemben nincs ott semmi akadály).
Mivel 26 napi Augmentil-duo-t szedtem be a gyulladás kezelésére, és sok ideig gyulladt volt a dobüregben és a környékén minden(gondolom) és kezdettől fogva legalább két hónapig érzékeny volt a fültő mögötti csecsnyúlvány bőre, csontja is, sőt rámehetett a halló és egyensúlyozó idegekre is a gyulladás, vagy a váladék, ezért lehetséges, hogy ilyen lassú a gyógyulás folyamata?
Találkozott már ilyen esettel?
Egy belső fül és koponya MRI - kontrasztros vizsgálata előrébb vinne a hiba megtalálásában? Miért nem került eddig sor komolyabb vizsgálatokra az állami egészségügyben nálam?
2024.07.11
Ennyi történés után nehéz megítélni, hogy mikor miért és hogyan vizsgáltak és csináltak. Sajnos sokszor semmi hasznost nem tesz hozzá egy MR, vagy CT egy ilyen esetben! Koponya MR-re meg nem is értem miért lenne szükség. Önnek a gyulladás a középfül területén zajlott. A lényeg az, hogy már nem váladékozik a füle, beforrt a lyuk! Nyilván az érintett oldalon nem olyan jó a fülkürtje működése, ezért is tudott kialakulni épp ezen az oldalon ez a hosszas gyulladás.

Üdvözlettel: Dr. Fülöp Györgyi
2024.07.11
Tisztelt Dr Holper Valéria!18 éves vagyok.2020 szeptemberében átestem egy vírus fertőzésen.Azózta nyelési nehézségeim
vannak.Azt gyanították, hogy a hatalmas manduláim okozzák.Ezeket 2024 januárban eltávolították.De a panaszom nem múlt el .Visszamentem a fül orr gégészhez aki vizsgálat közben azt tapasztalta,hogy nincs reflex a torok felső reszében.Lejebb megvolt a bokákolós reflex .Ő javasolta a neurológust.Ezidő alatt voltam fül orr gégésznél,allergia orvosnál,gasztroenterológusnál,nyelőcső tükrözésen, és neurológusnál de nem találják az okát.Nagyon sokat fogytam. Az ételt és a folyadékot is nehéz szinte lehetetlen lenyelnem.A Doktornőnek van tapasztalata ilyen tünet esetében vagy tanácsa mit tehetnék?Köszönöm a válaszát.Kevin
2024.07.04
Tisztelt Páciensünk!
Az Ön panasza nagy valószínűséggel nem Fül-orr-gégészeti. Javaslom, hogy gasztoenterológus szakorvost keressen fel a problémával.

Üdvözlettel: Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2024.07.04
Retrocochlearis laesiora mit jelent? És mit jelent a i-v IPL normális határon belül van?
2024.06.28
Tisztelt Tóth Ferencne!

A kérdéséből arra következutetetek,hogy a vizsgálatot már feltehetően elvégezték és az eredményt az akkori vizsgáló személyzetnek ismertetnie kellet Önnel.
Az Ön kérdésére leginkább egy audiológiai vizsgálatokat is végző szakember tudna válaszolni.

Üdvözlettel: Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
2024.06.28
Kedves Doktor Úr/Doktornő!

Tegnap voltam fül-orr-gégészeten panaszommal, de sajnos egy újabb jött rá.
A jobb fülem hónapok óta sportoláskor pattog. Amikor "bedugul", a légzésem nagyon hangossá válik, suhog, ilyenkor belégzéskor érzem, hogy behúzódik a dobhártyám, kilégzéskor pedig mintha belülről félkör ívben nyomná ki valami. Az orvos belenézett, akkor éppen nem volt panaszom, így ahhoz nem is nyúlt. A bal fülemmel viszont rosszabbul hallottam, kiderült, hámfelrakódás és némi fülzsír miatt, amit kitisztított az orvos. Ekkor jött a 2. problémám, ami most nagyon nyugtalanít. Közvetlen a bal fülem tisztítása után azt éreztem, hogy a jobb teljesen eltompult. Nyomást éreztem benne, és mintha tompán hallanék vele. Tudom, hogy a "féloldali" fültisztítás után ez természetes a nyomásváltozás miatt, és mert a bal fülemmel hirtelen minden hangosabb lett, de sajnos a jobb fülemben a tompa érzés nem múlt el. Mintha bezsírozták volna a dobhártyám, vagy ott lenne most fülzsírdugó, de az orvos azt mondta, az teljesen tiszta volt. Meg vagyok ijedve most nagyon, mert rettentő kellemetlen, és még ilyen sosem volt, hogy ez nem tudott rendeződni. Próbálom a szokott trükköket alkalmazni, és várom, hogy nyelésre, ásításra vagy befogott orral a levegő kifújására egyszer csak majd kipattan, de semmi nem segít. 3 éve tinnitusom is van, és a bal fülem tisztítása óta a jobb fülem sokkal hangosabban is sípol. 2 hét múlvára kaptam kontroll időpontot, de nem tudom, minél előbb orvoshoz kellene-e mennem ezzel, így nagyon sokat jelent nekem, ha egy picit meg tud nyugtatni addig is.

Köszönettel:

Adrienn
2024.06.27
> Kedves Adrienn!
A hónapok óta visszatérő füldugulásos panaszai hátterét szívesen elmagyarázom egyszer , de személyesen, mert kéne ott , akkor egy tympanometriás vizsgálat is.
A jobb fülén tapasztalt hirtelen halláscsökkenésről írja, hogy “a másik fül kitisztítása után természetes a nyomásváltozás miatt”, de ez azért nem így van! Ha belenéztek és nem volt semmi a hallójáratában, de Ön dugultnak érzi a fülét, akkor is 1. lépésben egy dobüregi nyomásmérés kell és annak függvényében esetleg tisztahang audiometria is.
Nyilván ha azóta sincs javulás, mióta megírta a levelét, akkor jobb lenne ezeket mielőbb ellenőrizni.
Üdvözlettel
Dr Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
2024.06.27
Üdvözlöm! 3 éves kisfiamnál másfél éve orrmandula megnagyobbodást állapítottak meg. Azóta többször jártunk fül orr gégész szakorvoshoz de a műtétet halogatják egyelőre szeptember elején lenne eddig úgy tűnik. Viszont folyamatos tünetei vannak a fiamnak orrfolyás orrdugulás köhögés és mintha nem úgy hallana ahigyan kell. Mometeson sandoz orrsprayt irtak fel neki. Jelenleg a házi orvounk augmentint írt hátha valamit segit. Hát sok eredmeny nincs. Az lenne a kérdésem hogy mivel segíthetnék az állapotán a műtét időpontjáig? Köszönöm szépen. Üdvözlettel Balázsi Szilvia
2024.06.25
Tisztelt Balázsi Szilvia !

Sajnos az antibiotikumnak ezesetben, amennyiben nincs gennyes orrváladékozása , nincs hatása. Ilyen jellegű panaszok esetén kialakulhat savós fülgyulladás, amit a rendszeres sós orrmosással és a Mometason orrsprayvel kezelhet . A leírtak alapján csak ezt a terápiát tudnám tanácsolni . Esetleges egyéb kiegészítő terápia szükségességének elbírálására tanácsolom ,hogy vigye el ismételt vizsgálatra a gyermeket, ha úgy érzi, hogy romlik folyamatosan az állapota.

Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2024.06.25
Jó napot!

Az elmúlt 5-6 évben orrspray (nasivin/rhinospray) függő voltam. Kb. 1 hónap alatt sikerült leszoktatnom magam róluk annyira, hogy már nem használom őket. A problémám, hogy továbbra is van egy orrdugulásom ami a két oldal között váltakozik. Fekve pedig még rosszabb (gyakorlatilag percek alatt bedugul az az oldal, amin fekszem).

3 hete elmentem a kerületi orr-fül-gége rendelésre, ahol Mometason szteroidos orrsprayt írtak fel. A problémám, hogy 3 hét használat után nem érzem úgy, hogy javult volna a helyzet (főleg az éjszakai bedugulás).

A kérdésem az lenne, hogy bízhatok-e még abban, hogy a szteroidos orrspray kúra segít a helyzetemen (3 flakonnal írtak fel, most kezdtem bele a másodikba). Vagy 3 hét alatt már javulnia kellett volna a helyzetnek? Az internetet olvasgatva láttam, hogy sokszor csak az orrkagyló műtét segít a helyzeten. Mit javasol? Várjak még és folytassam a Mometasont vagy kérjek Önöknél időpontot mert ott végeznek orrkagyló műtét?
2024.06.13
Kedves Kérdező,

Ha 3 hónap használat után sem érez változást, akkor egy vizsgálat/vizit alkalmával beszéljük meg a műtét szükségességét.

Üdv. Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
2024.06.13
Jó napot. Pár hónapja rekedt a hangom voltam fül orr gégészeten itt a doki azt mondta H daganatos elváltozás nem látható valamilyen oknál fogva nem záródnak a hangszalagok. Ez mitől lehet?
2024.06.06
Tisztelt Krisztina !

Ennek nagyon sok oka lehet a hangtúlerőltetéstől elkezdve a helytelen hanghasználat, nem megfelelő folyadékbevitel és táplálkozás, stb... Azt javaslom, ezt beszélje meg a vizsgáló orvossal.

Üdvözlettel
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2024.06.06
Jó napot!

34 éves vagyok és amint beteg leszek egyből arcüreggyulladásom lesz. Most 3 hete is volt és az orrom december óta pattog éjjelente és el is dugol. Ma voltam röntgenen amire ezt írták.
A jobb sinus maxillaris alsó harmadában homogén fedettség látható.
Ezt mit jelent? Fül orr gégész másfél hónapja nincsen abban a kórházban ahova tartozok csak ügyelet egy másikban ami 50 km-re található. Háziorvos adott antibiotikumot ( cefzil ) és ő kérte a röntgent is.
Válaszát előre is köszönöm szépen!
2024.05.13
Kedves Kérdező!

A leggyakoribb esetben a leírt kép arcüreggyulladásnak felel meg, de ezt csak szakorvosi vizit után lehet egyértelműen kimondani. Mindenképpen ajánlatos szakorvost felkeresnie, aki felállítja a pontos diagnózist.

Üdvözlettel:
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus
2024.05.13
Kedves Doktornő!

Másfél hónappal ezelőtt volt egy légúti fertőzésem, amiről már így utóbb azt gondolom, inkább reflux okozhatta a torokfájást és a nagyon sűrű, ragadós nyákot. Azóta is folyamatosan érzem a hátsó garatfali váladékcsorgást, nagyon kellemetlen, tönkreteszi a nappalaimat és az éjszakáimat. Azt szeretném kérdezni, van-e esély arra, hogy esetleg ha diétával rendbehozom a refluxot, vagy ha mégis inkább baktérium vagy vírus okozta az eredeti problémát, elmúlik-e ez a jelenség valaha vagy most már örökké ezzel kell élnem? Mi a teendőm, van-e valami gyógymód, kezelés erre? Már a pánikbetegség határán vagyok tőle sajnos :(

Válaszát nagyon szépen köszönöm!
2024.04.30
Tisztelt P. Tünde!

Panaszai betudhatók vírus fertőzés utáni állapotnak , illetve refluxnak is. A pánik helyett azt tanácsolom keressen fel egy fül -orr-gégészetet vizsgálatra és a legjobb terápiát fogják ajánlani önnek, hogy ez az állapot mielőbb rendeződjön.

Üdvözlettel
Dr. Holpert Valéria
2024.04.30
Üdvözlöm! Ct vizsgálaton megállapították, hogy a nyevgyök bal oldalán egy 8 mm-es hypodenz képlet, vs retenciós cysta látszik. Ez mit jelent, van vele teendőm. Üdv KS
2024.04.24
Tisztelt Kacsó Sándorné!

Amennyiben egy kis cysta semmi teendő vele, de mindenképpen mutassa meg azért fül -orr-gégésznek.


Üdvözlettel

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2024.04.24

Hírek

Ezért tapasztalhat fülfájást, ha túlzásba viszi a klímahasználatot

Ezért tapasztalhat fülfájást, ha túlzásba viszi a klímahasználatot

A légkondicionáló berendezések könnyebben elviselhetővé teszik a forró nyári időszakokat, ám nem árt tisztában lenni ezeknek a praktikus eszközöknek az egészségre gyakorolt hatásaival. Miért okozhat fülfájást a klímahasználat? –tettük fel a kérdést dr. Holpert Valériának, a Fül-orr-Gége Központ fül-orr-gégész, foniáter szakemberének.

További részletek
A horkolásgátló eszközök valóban orvosolhatják a horkolást?

A horkolásgátló eszközök valóban orvosolhatják a horkolást?

A nők negyedénél, a férfiak 40 százalékánál rendszeresen jelentkezik a horkolás, ami a velük egy ágyban alvó társukra is rossz hatással van. Számtalan horkolásgátló termék érhető el az interneten, de vajon működnek is ezek a pihentető alvást ígérő termékek? Dr. Csóka János, a Fül-orr-gége Központ fül-orr-gégész, fej-nyaksebész szakembere azt tanácsolja, hogy horkolás esetén inkább vizsgáltassuk ki annak okát.

További részletek
9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van

9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van

A hang világnapjának megünneplése (április 16.) brazil orvosok, logopédusok, valamint énektanárok kezdeményezésére indult el 1999-ben, amelyhez évről évre újabb országok csatlakoznak. Az idei világnap alkalmából dr. Kiss Sándor, a Fül-orr-gége Központ fül-orr-gégész, audiológus szakembere osztott meg néhány érdekességet az emberi hangokról.  

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fej-nyak sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK