Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!

32 éves fiatalember vagyok. Manduláim megvannak. 1-2 havonta visszatérő nyelési fájdalmaim vannak. Általában pár napig tart, de viszont mindig csak a bal oldalon, és észrevettem hogy a fájdalom mértéke nagyban függ a fejtartásomtól. Például az oldalamon fekve vagy oldalra tartott fejjel alig, vagy egyáltalán nem érezhető, de viszont ha hátrahajtom a fejem, feszül és fáj bal oldalon az állam alatt, és ezután pár percre mégfájdalmasabbá válik a nyelés. Azt is megfigyeltem, hogy amikor fáj, több slejm van a torkomban, és torokköszörülés után egy rövid időre teljesen megszűnik a fájdalom. Ivás közben csak az első két korty fáj, evés közben egyáltalán nem fáj a nyelés. Az enyhe levertségen kívül más tünetem nincs, és nem sugárzik fülbe a fájdalom.
Ez gyakori? Lehet például krónikus mandulagyulladás? Vagy esetleg valami komolyabb?
Nyilván pontosat csak egy kivizsgálás után lehetne mondani, de én kíváncsi lennék az Ön véleményére.
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel, Péter
Tisztelt Szabadi Péter!

A leírt panaszok semmi esetre nem utalnak gyulladásra. Vizsgálat nélkül talán a reflux lehetőségére gondolnék. A visszatérő jelleg miatt mindenképpen azt ajánlom, hogy forduljon orvoshoz, aki a vizsgálaton kívül az egyéb diagnosztikus vizsgálatokat is elrendeli.

Üdvözlettel

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
Szép napot Doktor Nő!
A bal fülemmel napok óta tompábban hallok, ha egészen csend van, akkor zúg, illetve mintha félszer jobban hallanék rá attól függetlenül hogy tompa. Érzékeny egyes hangokra, és egészen fájó, ha esetleg hangosabban beszélnek körülöttem, stb. Ez mitől lehet? - Nem voltam, vagyok megfázva, reggelre jelentkezett a panasz, előző este nem mostam hajat sem, tehát olyan szinten nem érte víz.
Előre is köszönöm válaszát.
Kedves Dóra!
Javasolt lenne mihamarabb elvégeztetnie egy hallásvizsgálatot, fülcsengés bemérést és kellemetlenségi küszöb meghatározást!
A tünetei alapján felmerül hallóideg károsodás lehetősége, melyre jellemző, hogy a halláscsökkenés mellett egy fokozott zajérzékenység is kialakulhat.
Addig is igyon sok folyadékot!
Üdvözlettel,
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Tisztelt Doktornő!
Kisfiam 3 éves lesz, néhány napja elkezdett folyni az orra..rendszeresen szívatom neki, viszont már a füle is fáj orrszívás közben,ezért az orrszívást is nehezen engedi. Sterimar orrsprayt használunk. És mikor tudom,akkor Nasivin Kids orrcseppet.
Elég sokáig kell neki szívni,hogy teljesen kitisztuljon az orra. Láza nincs. Mit tehetnék , hogy javuljon? Mikor szükséges fül orr gégeszetre menni?
Köszönöm válaszát!
Tisztelettel: Brigitta
Tisztelt Brigitta!

3-4 napos orrváladékozás esetén a Nasivint még 3-4 napig adni kellene a sóoldat mellett. Fontos a fülek melegen tartása is. Amennyiben fülfájdalmat panaszok érdemes adni Nurofent gyulladáscsökkentőnek és fájdalomcsillapítónak, ha nem szűnnek a panaszok ,láz jelentkezne ,abban az esetben kellene szakorvosi vizsgálat.

Üdvözlettel,

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
Kedves Doktor Úr!
A kisfiam 2 éves. Eredetileg magas lázzal induló felső légúti megbetegedést diagnosztizáltak nála. Cataflant és salvus vízbe helyezett Flumiucillal kellet inhalálni.
A láza megszünt 4 nap után, de most vérző fogíny gyulladása is van, a továbbra is jelentkező felső légúti megbetegedés mellet.
Most Isoprinosinet kap és a Cataflant el kellet hagyni. Okozhattja a salvus és a Flumiucil együtt az innygyulladast. Nem tud, csak pépet enni, mert szinte minden darabos, vagy savas étel marja az innyet.
Segítségüket előre is köszönöm.
Üdvözlettel, K.
Tisztelt Kérdező!

Nem az inhalációs elegy okozza az ínygyulladást, hanem ez a vírus fertőzés következménye minden bizonnyal. Bő folyadék és könnyű étrend , vitaminok mellett remélhetőleg mielőbb javul az állapota. Amennyiben romlás jelentkezne labor vizsgálat lenne szükséges. Gyermekorvosukkal beszéljenek.

Tisztelettel
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
Jónapot kivànok doktornő érdeklődni szeretnék hangszàl és gége bénulàsom van minden vizsgàlattot végigjàrtam minden eredményem jó nem derült ki hogy mi okoza most Nyiregyhàzàn a doktornő javasolta hogy keresek fel Pesten egy orvost aki ekvégzi a mütétet hangszàl kivaràs azt szeretném megkérdezni hogy allelgiàs is vagyok hogy ez okozhatja e a hangszàl bénulàst vagy önn mitt javasol
Tisztelt Nagy Zoltánné!


Nem írta, hogy a hangszál bénulás egy vagy kétoldali. Hangszál kivarrást csak kétoldali bénulás esetén szoktak végezni, egyoldali bénulás esetén erre nincs szükség. Allergia nem okozhatja ezt a megbetegedést. Amennyiben a folyamat csak az egyik oldali gégefelet érinti általában az operatív beavatkozással 8 hónapot szoktak várni.

Üdvözlettel

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
Tisztelt Doktornő!
Én 15. hetes várandós vagyok. Sajnos por allergiám van és közben az orr polipom is megnőtt. A Fül-orr- gégész, szteroidos orrsprey-t írt fel. Én ezt nem szívesen használnám. A férjem külföldön dolgozik, ahol vény nélkül kapott egy Livostin nevű, antihisztaminos orrsprey-t. Ön szerint melyik lehet kevésbé káros a kisbabámra?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kedves Kata!
Terhesség esetén, ha nem nagyon hevesek az allergiás tünetei, akkor tapasztalatom szerint megoldást jelenthet a fiziológiás sóoldattal történő orrmosás! Ennek során 1-2 dl megfelelő összetételű oldattal lemoshatja az orr és az orrgarat nyálkahártyájáról a nap közben odatapadt polleneket, allergéneket, így az allergiás reakció az allergének kimosásával be sem indul. Praxisomban többen így gyógyszer nélkül átvészelték a terhességet!
Ha a tünetei csillapítására ez kevés lenne, akkor használhat steroidos orrsprayt is, de jobb lenne, ha ezt csak a 30. héttől tenné. Sajnos az antihisztaminos orrsprayre sincs olyan ajánlás, hogy terhes használhatja! Első trimeszterben tiltott, 2-3.-ban orvosi elbírálás alá esik, tehát semmivel sem jobb, mint a steroid tartalmú szerek.
Üdvözlettel,
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Tisztelt Központ,

Múlt héten voltam önöknél kivizsgáláson. Dr. Csóka Jánosnál. A doktorúr felírt nekem egy orr cseppet, amit ma sajnos leejtettem és eltört.
Van rá mód, hogy kapjak még egy receptet?
Köszönettel,

Boltresz Attila
Kedves Attila!

Természetesen a receptet Csóka János Doktor Úr ismételten fel tudja írni.

Üdvözlettel,
Krár Bettina
asszisztens
Krár Bettina
Krár Bettina vezető asszisztens
Tisztelt Doktor nő. Olyan kérdésem lenne , hogy mostanában előfordul olyan dolog hogy pattan a fülem aztán pedig szédülni illetve álmos kezdek lenni. Séta közben meg az ujjaim kezdenek bedagadni. Válaszát köszönöm.
Kedves Erzsébet!

Dr. Fülöp Györgyihez, szédülés specialistához ajánlott időpontot foglalni. Pontos diagnózist csak fizikális vizsgálat után lehet felállítani.

Üdvözlettel,
Krár Bettina
asszisztens
Krár Bettina
Krár Bettina vezető asszisztens
Üdv.A bal fülem bevan dugulva.Ha befogom az orrom és fújom.Kipattan egykicsit a fülem.Viszont a bal szememből váladèk csipa szerű valami is jön.Nem merem nagyon fújni az orrom.Félek kine essen a szemem.☺
Középfül gyulladásom volt.Kaptam antibiotikumot rá.De ujrabedugult a fülem.Aktil gyógyszet kaptam.A szememből ami kijön az ijesztett meg.
Kedves Ildikó!

Részletes anamnézis felvétel, valamint fizikális vizsgálat után tudunk segíteni a megfelelő terápiában.

Időpontot foglalni telefonon a 06-70-882-6307-es számon tud, illetve online bejelentkezésre is van lehetősége bármely szakorvosunkhoz.

Üdvözlettel,
Krár Bettina
asszisztens
Krár Bettina
Krár Bettina vezető asszisztens
Jó napot kívánok.
Sajnos olyan problémánk van ,hogy 2 éves kislányunk 3 hónap eltéréssel újra tüszös mandula gyulladással fekszik kórházba.magas láz nagyon dagadt nyirokcsomok.nem igazán eszik iszik igy infúziót is kap.Nagyon fél már a sok szurkálás miatt.kérdésem az lenne ,hogy ez ne legyen ilyen gyakori mit tudunk tenni?Hogyan kerülhetnénk el?
Válaszukat köszönöm
Tisztelettel Nikolett
Tisztelt Talabér Nikolett!

Érdemes tisztázni, hogy a mandula és nyirokcsomó megnagyobbodást illetve gyulladást bakteriális vagy vírus fertőzés okozta-e? Milyen a vérkép,? Leoltás történt-e? Van-e valamilyen megbetegedése a kicsinek, ami az immunrendszer működését csökkenti? Sok kérdést kell ez ügyben tisztázni, de az önök feladata törekedni az egészséges táplálkozásra, a megfelelő folyadék és vitamin bevitelre és a megfelelő higienés szabályok betartására.


Üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész

Hírek

Koraszülöttek hallásvizsgálata-mikor javasolt?

Koraszülöttek hallásvizsgálata-mikor javasolt?

Minél korábban születik egy baba, annál gyakrabban fordulnak elő az éretlenséghez kapcsolható eltérések. A koraszülöttek körében emiatt magasabb a halláskárosodás kialakulásának kockázata. Gazdag Gábor, a Fül-orr-gége Központ audiológiai szakasszisztense elmondta, hogyan tudjuk ezt idejében felismerni, milyen időközönként javasolt a koraszülöttek hallásvizsgálata.

További részletek
Foglalkozási halláskárosodás: zaj és vegyszerek is okozhatják

Foglalkozási halláskárosodás: zaj és vegyszerek is okozhatják

A legtöbb ember átlagosan 8, vagy több órát is a munkahelyén tölt megszakítás nélkül. Ha mindezt zajos vagy bizonyos vegyszerekkel terhelt munkakörnyezetben teszi, idővel hallásromlás jelentkezhet. Dr. Kiss Sándor fül-orr-gégész, audiológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, ilyen esetben miért fontos, hogy az érintettek rendszeres hallásvizsgálaton vegyenek részt.

További részletek
Fül-orr-gégészeti betegségek miatt horkol?

Fül-orr-gégészeti betegségek miatt horkol?


További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészségközpontok
