Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Jónapot kivànok doktornő érdeklődni szeretnék hangszàl és gége bénulàsom van minden vizsgàlattot végigjàrtam minden eredményem jó nem derült ki hogy mi okoza most Nyiregyhàzàn a doktornő javasolta hogy keresek fel Pesten egy orvost aki ekvégzi a mütétet hangszàl kivaràs azt szeretném megkérdezni hogy allelgiàs is vagyok hogy ez okozhatja e a hangszàl bénulàst vagy önn mitt javasol
2019.10.28
Tisztelt Nagy Zoltánné!


Nem írta, hogy a hangszál bénulás egy vagy kétoldali. Hangszál kivarrást csak kétoldali bénulás esetén szoktak végezni, egyoldali bénulás esetén erre nincs szükség. Allergia nem okozhatja ezt a megbetegedést. Amennyiben a folyamat csak az egyik oldali gégefelet érinti általában az operatív beavatkozással 8 hónapot szoktak várni.

Üdvözlettel

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2019.09.04
Tisztelt Doktornő!
Én 15. hetes várandós vagyok. Sajnos por allergiám van és közben az orr polipom is megnőtt. A Fül-orr- gégész, szteroidos orrsprey-t írt fel. Én ezt nem szívesen használnám. A férjem külföldön dolgozik, ahol vény nélkül kapott egy Livostin nevű, antihisztaminos orrsprey-t. Ön szerint melyik lehet kevésbé káros a kisbabámra?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
2019.10.28
Kedves Kata!
Terhesség esetén, ha nem nagyon hevesek az allergiás tünetei, akkor tapasztalatom szerint megoldást jelenthet a fiziológiás sóoldattal történő orrmosás! Ennek során 1-2 dl megfelelő összetételű oldattal lemoshatja az orr és az orrgarat nyálkahártyájáról a nap közben odatapadt polleneket, allergéneket, így az allergiás reakció az allergének kimosásával be sem indul. Praxisomban többen így gyógyszer nélkül átvészelték a terhességet!
Ha a tünetei csillapítására ez kevés lenne, akkor használhat steroidos orrsprayt is, de jobb lenne, ha ezt csak a 30. héttől tenné. Sajnos az antihisztaminos orrsprayre sincs olyan ajánlás, hogy terhes használhatja! Első trimeszterben tiltott, 2-3.-ban orvosi elbírálás alá esik, tehát semmivel sem jobb, mint a steroid tartalmú szerek.
Üdvözlettel,
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
2019.04.02
Tisztelt Központ,

Múlt héten voltam önöknél kivizsgáláson. Dr. Csóka Jánosnál. A doktorúr felírt nekem egy orr cseppet, amit ma sajnos leejtettem és eltört.
Van rá mód, hogy kapjak még egy receptet?
Köszönettel,

Boltresz Attila
2019.10.28
Kedves Attila!

Természetesen a receptet Csóka János Doktor Úr ismételten fel tudja írni.

Üdvözlettel,
Krár Bettina
asszisztens
2019.04.02
Tisztelt Doktor nő. Olyan kérdésem lenne , hogy mostanában előfordul olyan dolog hogy pattan a fülem aztán pedig szédülni illetve álmos kezdek lenni. Séta közben meg az ujjaim kezdenek bedagadni. Válaszát köszönöm.
2019.10.28
Kedves Erzsébet!

Dr. Fülöp Györgyihez, szédülés specialistához ajánlott időpontot foglalni. Pontos diagnózist csak fizikális vizsgálat után lehet felállítani.

Üdvözlettel,
Krár Bettina
asszisztens
2019.04.02
Üdv.A bal fülem bevan dugulva.Ha befogom az orrom és fújom.Kipattan egykicsit a fülem.Viszont a bal szememből váladèk csipa szerű valami is jön.Nem merem nagyon fújni az orrom.Félek kine essen a szemem.☺
Középfül gyulladásom volt.Kaptam antibiotikumot rá.De ujrabedugult a fülem.Aktil gyógyszet kaptam.A szememből ami kijön az ijesztett meg.
2019.10.28
Kedves Ildikó!

Részletes anamnézis felvétel, valamint fizikális vizsgálat után tudunk segíteni a megfelelő terápiában.

Időpontot foglalni telefonon a 06-70-882-6307-es számon tud, illetve online bejelentkezésre is van lehetősége bármely szakorvosunkhoz.

Üdvözlettel,
Krár Bettina
asszisztens
2019.04.02
Jó napot kívánok.
Sajnos olyan problémánk van ,hogy 2 éves kislányunk 3 hónap eltéréssel újra tüszös mandula gyulladással fekszik kórházba.magas láz nagyon dagadt nyirokcsomok.nem igazán eszik iszik igy infúziót is kap.Nagyon fél már a sok szurkálás miatt.kérdésem az lenne ,hogy ez ne legyen ilyen gyakori mit tudunk tenni?Hogyan kerülhetnénk el?
Válaszukat köszönöm
Tisztelettel Nikolett
2019.10.28
Tisztelt Talabér Nikolett!

Érdemes tisztázni, hogy a mandula és nyirokcsomó megnagyobbodást illetve gyulladást bakteriális vagy vírus fertőzés okozta-e? Milyen a vérkép,? Leoltás történt-e? Van-e valamilyen megbetegedése a kicsinek, ami az immunrendszer működését csökkenti? Sok kérdést kell ez ügyben tisztázni, de az önök feladata törekedni az egészséges táplálkozásra, a megfelelő folyadék és vitamin bevitelre és a megfelelő higienés szabályok betartására.


Üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2019.03.20
Tisztelt Cím!

Sajnos valamilyen oknál fogva nem találtam meg a felületet, ahol dr. Holpert Valéria doktornőről tudnék véleményt írni ezért leírom ide és bízom benne, hogy eljutattják a doktornőhöz!
A héten jártam nála és nagyon elégedett voltam az alaposságával, nagyon kedves és megértő volt. Sikerült teljes mértékben megnyugtatni. Betartottam a tanácsait és minden a legjobban alakult, ahogy a doktornő is mondta. Mindenkinek szívből ajánlom! :)
2019.03.20
Kedves Daniela!

Nagyon szépen köszönjük a megtisztelő értékelését. Természetesen továbbítjuk Holpert doktornőnek is a levelét.

Üdvözlettel,

Krár Bettina
asszisztens
2019.03.20
Tisztelt Hölgyem, vagy Doktor Úr !
3 hete erős szédüléssel kórházba kerültem, ahol neurológiai vizsgálatokat végeztek. Minden neurológiai vizsgálat eredménye negatív lett. A kórházba szállításomkor a vérnyomásom 220/170 volt. Azóta sikerült stabilizálni a vérnyomásomat, de a szédülés időnként hirtelen jelentkezik. Tudomásomra jutott, hogy a belső fülben lévő kristályok elmozdulása is okozhat ilyen szédüléses tüneteket. Erről szeretnék Önöktől bővebb információt kérni. Választ várva - Köszönettel Varsányi Péterné Tata
2019.10.28
Tisztelt Varsányi Péterné!
Az Ön által említett kristályok leszakadása és elmozdulása kapcsán bizonyos testhelyzetben lép fel heves, de rövid, max. 2 perces szédülés. Ennek igazolására bizonyos provokációs teszteket kell végezni, melyeket a neurológus kolléga is elvégzett reményeim szerint.
Ha ez mégsem történt meg, akkor szédüléssel foglalkozó fül-orr-gégészt javasolnék felkeresni!

Üdvözlettel,
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
2019.03.19
Tisztelt Asszonyom\Uram!

Egy közel 1,5 éve fennálló problémával fordulnék Önökhöz! Számomra talán egy kissé összetett, de lehet hogy megfelelő szakértelemmel gyorsan felállítható lenne a kórképem! Vas megyében élek és az itteni allergológusokat, füll-orr-gégészeket már szinte végigjártam, de továbbra sincs megoldás a problémámra. Alapvetően 20 éve küszködök az allergia jó pár fajtajával, pollenallergia, tejallergia stb. A gyógyszereknek köszönhetően, relatíve könnyedén átvészelem már a kora tavaszi és nyári időszakokat, orrspray és egyéb antihisztamin tartalmú gyógyszerek használatával, de
közel másfél éve jelentkezett nálam egy olyan tünet, ami sajnos megnehezíti a mindennapjaimat és megoldást sem találtam rá eddig. Az említett időszak óta, egy állandó jellegű letapadt váladék van a torkomon, amit jobbára egész nap próbálok felköhögni több kevesebb sikerrel, és érzem hogy mindig jelen van egy hátsó orrfolyás. Allergia tekintetében teljesen tünetmentes vagyok (nem viszket a szemem, sem az orrom és egyéb korábban jelentkező panaszaim sincsenek), de ez a problémám akkor is fennáll. Sajnos a hangom is változott ezen idő alatt, sokkal vékonyabb és kevésbé erőteljessé változott. Emellett pedig állandóan el van dugulva az orrom, így az orrhang miatt is szenvedek. Használok orrspray-t stb... de a befújás után és megmarad az orrhang, illetve a letapadt torokváladék, amit képtelen vagyok felköhögni, vagy lenyelni. Ebben szeretném kérni segítségüket, elsősorban talán egy alapos kivizsgálást tartanék ésszerűnek. Melyik orvosukhoz tudnék fordulni?
2019.10.28
Kedves István!

Köszönjük a megkeresést.
Dr. Augusztinovicz Mónikához, vagy Dr. Balogh Katalinhoz lenne érdemes időpontot foglalni.

Időpontot tud online és telefonon keresztül is foglalni 06-70-882-6304-es telefonszámon. Kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére.

Üdvözlettel,
Krár Bettina
asszisztens

2019.03.19
Jó napot !

Körülbelül 1 hónapja a jobb oldali fülemben buhogást tapasztalok teljesen más időközönként, időszakban. Torkom, fülem nem fáj. Van hogy 1-2x buhog csak, de van hogy perceken, órákon keresztül.
Mi okozhatja?
Köszönöm megtisztelő válaszát előre is.
Üdvözlettel : J.né Martina
2019.10.28
Kedves Martina!

Sajnos részletes anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat hiányában nem tudunk diagnosztizálni. Érdemes lenne egy szakemberhez bejelentkeznie a pontos diagnózis felállítása érdekében.

Üdvözlettel,

Krár Bettina
asszisztens

2019.03.19

Hírek

Dohányzik? Vegyen részt hallásvizsgálaton!

Dohányzik? Vegyen részt hallásvizsgálaton!

A dohányzás a halláscsökkenés egyik rizikótényezője. A kutatások azt mutatták, hogy a cigarettafüstnek való expozíció - akár közvetlen vagy közvetett módon – egyaránt károsíthatja a hallásunkat. Dr. Kiss Sándor fül-orr-gégész, audiológust, a Fül-orr-gége Központ orvosát az összefüggés okairól kérdeztük.

További részletek
Orrhangzós beszéd vizsgálata

Orrhangzós beszéd vizsgálata

A jellegzetes orrhangzós beszéd kialakulhat akár egy egyszerű náthától is, de kezeléséhez olykor műtétre is szükség lehet. Arról, hogy mi okozhatja és hogyan történik az orrhangzós beszéd vizsgálata, dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátert, a Fül-orr-gége Központ orvosát kérdeztük.

További részletek
Gombócérzést okoz a dohányzásról leszokás?

Gombócérzést okoz a dohányzásról leszokás?

Szilveszter éjszakáján sokan fogadják meg, hogy a következő évtől kezdődően füstmentesen élnek. A dohányzás azonban függőség, így a leszokás kellemetlen mellékhatásokkal, elvonási tünetekkel is járhat. Ezekkel kapcsolatban kérdeztük dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátert, a Fül-orr-gége Központ orvosát, aki azt is elmondta, hogy milyen esetben járhat gombócérzéssel a dohányzásról leszokás.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fej-nyak sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészségközpontok
