Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Cím! Mennyibe kerül egy stroboszkópos vizsgálat és hogyan történik?
Nagymáté Kálmánné vagyok, 80 éves. Nemrég volt strókom, azóta ugyan javult a beszédem, egyesek szerint nem is tünik már fel a furcsa mód, de ha hangosan beszélek torzul a hangom . Énekelni nem tudok, de ha megpróbálok olyan hamis és borzasztó a hangom hogy nem ismerek rá. A strók előtt is volt az énekléssel gondom, régen komoly karénekes voltam. Egyre mélyült a hangom és hamar elfáradt. Mostanában is ha sokat beszélek, berekedek és elgyengül a hangom képtelen vagyok sokáig beszélni. A hangom rekedt és torz lett. Ha a kiskutyáimra próbálok kiáltani olyan hang jön ki a számon hogy hanyatt homlok rohannak el előlem. Elnézést a hosszú levélért, de kíváncsi lennék rá, hogy megállapítható-e ezzel a vizsgálattal, hogy a hangszálaim milyen helyzetben vannak? Tisztelettel: Nagymáté Kálmáné.Tel:06203290862.E mail címem: nagymatekalmanne@gmail.com
2022.05.05
Tisztelt Nagymáté Kálmánné !

A hangszalagok helyzete és mozgásképessége teljes mértékben megállapítható ezzel a vizsgálattal

Üdvözlettel

Dr. Holpert Valéria

Tisztelt Nagymáté Kálmánné!

A stroboszkópos vizsgálat ára 15.500 forint, amit a vizitdíjon (38.500ft) felül kerül felszámolásra.

Üdvözettel:
Szatmári Adrienn
Asszisztens
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2022.05.05
Tisztelt Doktor nő/úr!
Influenza után homloküreg gyulladásom volt. Kaptam antibiotikumot,orrsprayt.Sajnos még mindig a torkomban érzem a váladék csorgását, de az orromból nem jön semmi.Közben elkezdett kettős látásom lenni, ha távolra nézek.Lehet ez a kettős látás a bent rekedt váladéktól? Vagy vmi más okozhatja?
Válaszát előre is köszönöm!
2022.05.05
Tisztelt Tóth Mónika !

A panasza hátterében lehet melléküreg folyamat is. Mindenképpen keressen fel szemészt és fül-orr-gégészt is. valószínűleg képalkotó vizsgálatra / CBCT / is szükség lesz.


Üdvözlettel
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2022.05.05
Tisztelt doktor Úr
Orrvèrzès miatt felszúrtàk a fülem.Azóta egyensúly problémám van.Jobb fulemmel nem hallok,àllando zugas jelentkezett.Kèszült agyi CT.Kis mèrteku agylagyulast diagnosztizàltak.A fulfelszuras előtt semmi problémám nem volt.Hova fordulhatok segítségért?Nem hiszem el hogy így kell èlnem.Vàlaszàt előre is köszönöm.
2022.03.03
Tisztelt Szabó Úr!

Kicsit furcsállom, hogy az orrvérzése miatt szúrták fel a fülét! Ezért és az azóta fennálló halláspanasza, fülzúgása miatt is mindenképp a korábbi leleteit is át kéne nézni, ha rendelőnket választja!

Dobhártyái és a középfül állapotát ellenőrizni kéne, majd valószínűleg hallásvizsgálatra lesz szükség.

Az orrvérzése okát kiderítették? Mennyivel ezelőtt történt a felszúrás?

Számos hasonló kérdés merül fel, ezért mindenképp egy személyes vizsgálat kapcsán lehetne csak előre lépni.


Üdvözlettel

dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
2022.03.03
Kedves Doktornő!
(Angliában élek.)
Egy másfél lassan - kezdetileg csak épphogy, figyelmen kívül hagytam, majd a tünetek egyre csak fokozódtak - folyamatos torokfájdalom, nyelési nehézséggel küzdök. El nem múló idegentest érzés. Nehezen eszem miatta, érzékeny minden apró nyomásra.
Hozzáteszem teljesen kiegyensúlyozott életem van - úgy gondolom lelkileg és pszichésen egészséges vagyok.
Az elmúlt hétben ez a szorító fájdalom sajnos felerősült és átterjedt a fülemre is. Emellett szédülök.
Sajnos két napja bepánikoltam (gondolom a stresszhelyzet is rontott rajta, hisz befeszültek a nyaki izmok) hiperventillálni kezdtem. lezsibbadtak a kezeim es izomrangásom volt, mindeközben fulladoztam. Bevitt édesapám a korházba.
Az orvos semmilyen elváltozást nem tudott kitapintani kívűlről, és a torkomba nézve nem látott semmilyen betegségre utaló jelet. Sajnos válasz nélkül hazaküldött.
Valóban egy ilyen rövid vizsgálat után elmondhatta, hogy nincs bajom? Ön szerint van olyan vizsgálat amire elmehetnék, hogy ténylegesen kizárjak minden fizikai rendellenességet?
Köszönöm válaszát
2022.02.10
Tisztelt Sára Rebeka!

A panaszai stressz talaján kialakult refluxnak megfelelhetnek. Nem tudom dohányzik-e ? A hiperventilláció a leírt tünetekkel jár. Érdemes lenne az idegentest érzés, nyelési nehézség és fájdalom miatt fül-orr-gégész szakorvost is felkeresni. Addig is figyeljen oda az étkezésre / refluxos diéta- interneten megtalálja/ bő folyadék, esetleg savközömbösítő szedését is megpróbálhatja. Nagyon enyhe sóoldattal gargarizálhat is.

Üdvözlettel

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2022.02.10
Üdvözlöm.
Szeretném megkérdezni elkeseredésemben, 2 hónap küzdelem után koponya ct-n kimutatták arcüreggyulladásom van. Voltam fül orr gégészeten kaptam orrsprayt, antibiotikumot. Mégegyszer visszamentem, hiszen a szemem körül fájt, szemem könnyezik is kaptam orrkenőcsöt s másik orrsprayt. Tüneteim még mindig vannak van hogy homlokomnál szemem felett van hogy tarkómnál a fejem fáj és a szemem könnyezik. Ma elkezdtem lámpázni hátha segít. A második alkalom az orvosnál mikor voltam most lesz egy hete. (holnap). Az antibiotikum 1 hete elfogyott. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő hogy múljanak a tünetek. Ezígy normális és csaktürelmetlen vagyok?
2022.02.10
Tisztelt Meizner Gábor !

Egy akut arcüreggyulladás 8-12 hétig is elhúzódhat. A kezelése sóoldatos orrmosásból, local steroidos orrspray illetve szükség szerint hosszabban tartó antibiotikus kezelésből is áll, emellett az arc melegítés is megfelelő módon szóba jöhet, illetve nyákoldóval is ki lehet egészíteni.. Nem tudom a CT vizsgálat mit mutatott, nyálkahártya duzzanatot vagy folyadékgyülemet ? Kérdésére válaszolva ez lehet még teljesen normális is, de teljes biztonságos választ csak vizsgálat után lehetne mondani.

Üdvözlettel

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2022.02.10
Üdvözletem!

Három és féléves kislányomnak 2020. októbere óta 7 . alakalommal van tüszős mandulagyulladása. Szinte minden alkalommal két adag antibiotikumot kapott, majd néhány nappal később kiújult a betegség. Kenet vétel kétszer történt, de nem tenyészett ki semmi. A vas és lymppcyta, haemoglobin száma alacsony. Eltérő véleményeket hallok, hogy szükséges-e a mandula kivétele. Bizonytalan vagyok, hogy mi lenne a helyes megoldás, az állandó antibiotikum kúrák vagy a műtét.
Kérem szíves segítségüket, véleményüket a témával kapcsoltban.

Üdvözlettel: Vámos Anett
2022.02.10
Tisztelt Vámos Anett !

Az október óta 7 alkalommal történő mandulagyulladás valóban nagyon soknak tűnik, bár a gyógyulás után pár nappal fellépő ismételt mandulagyulladás nem számítható újnak, hanem valószínűleg a megelőző nem gyógyult meg . Mindenképpen érdemes lenne egy immunológiai kivizsgálást végezni. A gyulladás egy része lehet virális is, ha nem sikerült kitenyészteni a Streptococcus nevű baktériumot. Amennyiben nincs immunhiányos állapot és igazolt tüszös mandulagyulladások zajlanak, akkor javasolnám csak a mandula műtétet.

Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
2022.02.10
Szép napot kívánok!November elején covidos voltam,s miután meggyógyúltam folyamatos orrdugulással szenvedek.Sajnos kénytelen voltam orrsprayt használni,azóta is használom.Függője lettem.Viszont anelkül egyáltalán nem kapok levegőt az orromon.Szeretnék megszabadulni az orrspraytől és az állandó orrdugulástól is!
2022.02.10
Tisztelt Kérdező!

Javasolni tudom egyik korábbi cikkünket a problémájával kapcsolatban.
https://www.fulorrgegekozpont.hu/hirek/orrcseppfuggoseg-egy-gyors-mutet-segithet

Üdvözlettel,
Bettina
Asszisztens
2022.02.10
Tisztelt Dr Nő! Érdeklödni szeretnék mi lehet annak háttérben, hogy hónapok óta erős köhögéssel kinlodok. Kaparja a torkom. Sárga váladékot köhögök fel. Elmulik egy hétre újra visszajön. Többször volt covid testem ami negatív. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Alács Pálné
2022.02.10
Tisztelt Kérdező!

Javasolni tudom egyik korábbi cikkünket, melyet társközpontunk a Tüdőközpont weboldalán olvashat.
https://www.tudokozpont.hu/kohoges
Üdvözlettel,
Bettina
Asszisztens
2022.02.10
Másfél hete gennyedzik és vérzik az orronyálkahártyám. Kisebesedett belülről és kellemetlen szaga van. Ezekmellett bal oldalon az állkapcsom alatt egs nyirokcsomó is beduzzadt, ami érintésre érzékeny.
2022.02.10
Tisztelt Richárd!

Rendelésünkre az alábbi linken tud időpontot foglalni: https://www.fulorrgegekozpont.hu/online-bejelentkezes

Üdvözlettel,
Bettina
Asszisztens
2022.02.10
Tisztelt Doktornő!
41 èves nő vagyok.nem dohányzom.pár napja szúró fájdalmat èrzek a torkom bal oldalán.nem egèsz nap tart hanem időnkènt èrzem naponta de olyankor a mellkas felè ès a hátba is kisugárzik.Fekvő pózban nem jön elő csak ha felállok.Se köhögès sem fájdalmas nehèz nyelès nem társul hozzá.Mi okozhatja a problèmát?köszönettel
2022.02.10
Tisztelt Kérdező!

Javasolt szakorvost felkeresnie, sajnos látatlanban nem tudunk véleményt mondani, fizikális vizsgálat szükséges.
Üdvözlettel,
Bettina
Asszisztens
2022.02.10

Hírek

9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van

9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van


További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel a Fül-Orr-Gége Központ minden páciens figyelmét.

További részletek
Fejhallgatón érkezik a halláskárosodás a gamerek életébe

Fejhallgatón érkezik a halláskárosodás a gamerek életébe

Becslések szerint 2022-ben több mint 3 milliárdan hódoltak rendszeresen a videójátékoknak, miközben egy nemrégiben közzétett tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy a gamerek akár visszafordíthatatlan halláskárosodást is szenvedhetnek a helytelen fülhallgató használat miatt. Dr. Kiss Sándor, a Fül-orr-gége Központ fül-orr-gégész, audiológus szakembere szerint a videójátékokkal összefüggő fülhallgató használat egyre komolyabb problémát jelent a fiatalok körében is.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fej-nyak sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészségközpontok