Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Nő/Úr !



A 17 éves lányomnak február óta nagyon hullik a haja,, felkerestük a bőrgyógyászatot , ahol elküldtek minket vérvételre, torokváladék mintára, fogászatra ,és végül fül orr gégészetre. az első vérképen a Anti-Streptolyzin titer értéke :190.5 volt . a torokváladék és a fogászat negatív. A Fül Orr Gégész Doktornéni " GARAT :tonsillából nyomásra min.pus ürül." 2 hónapra rá újabb vérvétel itt már az AST 160, volt ,és újra gégészet, viszont a torokváladék az már negatív "Staphylococcus" A Doktor néni azt mondta h a torokváladékkal nem? kell foglalkozni, és a mandulájával kapcsolatban pedig azt ,h sajnos Ő nem tudja eldönteni hogy ki kell -e venni avagy sem. írt fel Sumetrolimot, de ezt is már úgymond "nem tudok mit csinálni" címmel.. , mivel idézem" az egyetemen nem tanulták h. a mandulát mikor szükséges kivenni, mert ha semmi baja akkor nagyon jó ha meg van, viszont ha nem akkor ki kell venni. "

A lányom haja 50 % ban már kihullott, /ami nem a legideálisabb egy 17 éves lánynak/ és az antibió hatására sem történt semmi. Ilyenkor én mit tudok tenni? Hova forduljak? jövőhéten újra vérvételre megyünk, a bőrgyógyász kérésére.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel :Melinda

Kedves Melinda!



A gyógyításban nem minden fekete-fehér! Nagyon ritka a teljesen egészséges mandula, és ha csak egy kevés probléma van vele, akkor pedig nem kell kivenni!



Amikor hajhullás miatt érkezik hozzám valaki vizsgálatra és azt látom, hogy nyomásra egyértelműen ürül a genny a manduláiból, akkor azt javaslom, hogy vegyük ki a garatmanduláit, de mindig hozzáteszem, hogy bár a mandulái gócként szerepelnek, de egyáltalán nem biztos, hogy a hajhullása is ettől van!



Szóval ez valóban nem mindig egyszerű döntés, örüljön, hogy a doktornő ezt így felvállalta.



Érdemes olyankor végezni a mandulák nyomkodását, amikor legalább 4-6 hete nem volt már beteg a páciens.



Az AST értéke az utóbbi években már nem kéne, hogy oka legyen egy mandulaműtétnek, pláne nem olyankor, amikor a 200-as értéket el sem éri!



Mandulák gócos volta miatt szerintem nem jellemző, hogy a haj feje kihullik, ezért más irányban is érdemes vizsgálódni.



Üdvözlettel,



Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi

Hírek

Influenza tünetei, szövődményei és megelőzésük

Influenza tünetei, szövődményei és megelőzésük

Az influenza tünetei rendszerint hirtelen jelentkeznek. Szinte a semmiből érkezik a rossz közérzet, a fájó izmok, ízületek, fejfájás, láz, fáradtság és gyengeség. A betegség lefolyását torokfájás, náthás tünetek és köhögés is kísérheti, de – főként a krónikus betegek, idősek és kisgyermekek esetében – a szövődmények sem ritkák. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológust, a Fül-orr-gégeközpont orvosát kérdeztük, hogyan segíthetjük a mielőbbi gyógyulást és a szövődmények megelőzését.

További részletek
Savós középfülgyulladás gyerekeknél

Savós középfülgyulladás gyerekeknél

Ha a gyermek arra panaszkodik, hogy fáj a füle, esetleg magas láza is van, orvoshoz visszük. Az akut gennyes mellett azonban létezik a középfülgyulladásnak egy tünetmentes formája is, amely – ha nem ismerik fel – akár maradandó hallásromláshoz is vezethet. A savós középfülgyulladásról dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátert, a Fül-orr-gégeközpont orvosát kérdeztük.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Csokonai Vitéz Lajos
Dr. Csokonai Vitéz Lajos orr-orrmelléküreg és fül specialista
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink