Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

Ezt hallom 2010 óta minden nyelésnél, ásításnál, vagy ha direkt csinálom. Van megoldás? Itt hallható a felvétel amit a telefonomat közvetlenül a fülemhez tartva készítettem: https://www.youtube.com/watch?v=1fQWpiOFrQY

Ferde az orrsövényem*, gyenge a szaglásom, tökéletes a hallásom, fájdalmam nincsen, van egy kicsi kemény fájdalmatlan púp a bal fülem mögött**, a bal fülemben hangos a recsegés, a jobban halk, orröblítés nem segített, Nasivin és Nasonex sem, műtétet nem akarok.

* Egyik fotó:
https://www.bolvari.hu/public/deviated_septum.jpg

** Másik fotó:
https://www.bolvari.hu/public/lump_behind_ear.jpg

Üdvözlettel,
Bolvári Tamás
Tisztelt Bolvári Tamás!

A panaszai alapján úgy vélem, hogy a hangjelenség a fülkürt működésével járó gyakorlatilag normális tünet lehet, amennyire ez így megítélhető.

A fotó, amit küldött az orrát ábrázolja, de az orrsövényét nem, ill. az orrüreg állapotát úgy gondolom nem is lehetne egy fotó alapján megítélni.

A csecsnyúlványon előforduló duzzanat gyakori jelenség.

Mi lenne a kérdése( amit a vizsgálata nélkül is meg lehet válaszolni)?

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Tisztelt dr.Úr/dr.Nő!

Elég régóta meg figyeltem már hogy mindkét orrmandulám be van dagadva,van amikor kevésbé,de van amikor nagyon bedagad,elég sűrűn fújom az orromat pedig nem vagyok náthás,időközönként orrvérzés orrdugulás is társul a panaszok mellé,sokszor nehezebben veszem a levegőt az orromon,és sokszor beszélek "orrból"
Ez már szinte állandósult az életemben..

Érdekelne milyen betegségek állhatnak a háttérben mert eddig nem tulajdonítottam különösebb figyelmet ezekre a panaszokra ..
Válaszát várom és előre is köszönöm!
Tisztelt Bettina!

Egy orrmandulánk van az orr-garat hátsó részén, amely felnőtt korra általában elsorvad , valami más okozhatja a panaszát. Hogy pontosan mi, arra csak vizsgálat alapján lehet választ adni. Lehet allergia, idült orrmelléküreg gyulladás vagy egyéb kiváltó ok.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
Budai Allergiaközpont
Tisztelt Dr Ur/ No! A kerdesem a kovetkezo. Korulbelul egy eve erzekelem hogy a nyakamban levo nyirokcsomok meg vannak duzzadva, minimalis nyelesi nehezsegem van emiatt de nem tudnam azt mondani hogy faj. Elmentem ful orr gegeszetre ahol azt mondtak idult garatmandula gyulladasom van , valadek viszont nem urul a mandulambol es tuszos mandula gyulladasom sem szokott lenni max egy evben 1x.voltam nyaki ultrahangon ahol a mandulara nem mondtak h meg lenne nagyobbodva csak a nyirokcsomokat mondtak hogy masfel 2centisek is vannak es tobb kisebb. Kenet eredmenyembol streptoccocus pozitiv tenyesztesem lett. A doki mondta vegyuk ki a mandulat de eleg bizonytalannak ereztem a donteset. Curam duot irt fel 7napig szedjem mutet elott, termeszetesen nem lettek kisebbek a csomok ugyan ugy erzem oket. A kerdesem az lenne hogy On szerint is ki kell venni a mandulam ?! Esetleg nem lett volna eleg egy tartosabb antibiotikum kura a streptococcus megszuntetesere?! Koszonom a valaszt!
Tisztelt Pataki Zsanett !

A tartós és acut tünet nélküli streptococcus hordozás sajnos nem uralható antibiotikummal, mert a hosszú távú antibiotikum adásnak is megvannak a negatívumai. Amennyiben krónikus mandulagyulladásról van szó, akkor a műtét jelentheti a megoldást.

Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria
Tisztelt dr nö dr úr most áprilisba fájt a torkom kaptam antibiotikumot másnap eldugult a bal fülem következö nap a jobb fülem is mindjárt elmentem fülészetre felszurták mind a kettöt ez pénteki nap volt hétfön ujra kellett mennem de közölte a dr nö hogy ujból felkell szurni mindkettót mert befort de a ball fülembe tubust is rakott kb 1honap mulva vette ki a tubust és a fülemmel még mindig van gond eldugul égö érzést érzek benne meg a fülcimpám egész része elzsibbad csináltak haĺlásvizsgálatot sajnos nem jok az eredmények kaptam gyogyszert Betarevin hogy három honapig szedjem és majd 3 ho után ujbol csinalnak hallásvizsgálatot és majd látják hogy javult e egy hete szedem a gyogyszert de naponta többször változik a fülem vagy eldugul vagy mintha mi se történt volna vagy égö érzést érzek többször visszamentem a dr nöhöz de mondta nyugodjak meg nincs begyulladva szeretném kérdezni hogy mit javasolna ön mit lehet tenni még nagyon zavar azota nyugtatoval vagyok várom válaszát elöre is köszönöm
Tisztelt Kiss Jánosné!

A középfülben zajló gyulladása után kialakult elhúzódóbb állapot oki hátterét kéne vizsgálni. A dobhártyáját mikroszkóppal áttekinteni. A fülkürt, az orrgarat és az orrüreg betegségei okozhatnak ilyen tüneteket. Nem tért ki arra, hogy milyen típusú halláscsökkenést sikerült igazolni. A hallásgörbe lefutása is informatív lehet!

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Torok fájás . Tisztelt Doktor úr ! Aszt szeretném kérdezni hogy a Comvuleksz tableta nem e zavart be a vizsgálat alat . Ugyan ugy fáj a nyelvem és a szájpadlásom .És nem birok vele dolgozni . Tudom hogy valami van a hátérbe . Be szoktam rekedni . És fáj a nyelvem is és szájpadlásom is . Nekem nincs reflusz betegségem ...
Tisztelt Kovács Ildikó!

Azt tanácsolnám, hogy a neurológussal konzultáljon az esetleges gyógyszerváltás lehetőségéről.

Tisztelettel: Dr. Csóka János.
Tisztelt dr. Nő / dr. Úr!

Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy a tegnapi napon részt vettem egy koncerten. Azóta a hallásom nem állt helyre. Sokkal tompább, és olyan érzés mintha egy búra lenne a fejemen. Azt olvastam, hogy ez átmeneti, és vissza szokott jönni a hallás. Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy ez mennyi ideig tarthat. Valamint ha nem szűnik meg, igaz, hogy olyankor keringésjavítót és értágítót adnak? Most eléggé meg vagyok ijedve, mert ilyet még soha nem tapasztaltam. Esetleg van -e valamilyen vitamin, vagy gyógyszer amivel rásegíthetek a hallásom visszaállításához? Tisztelettel: V. Ivett
Tisztelt Váradi Ivett!

Ebben az esetben kérem mihamarabb keressen fel fül-orr-gégészt! Amennyiben igazolható, hogy hallóideg károsodás is bekövetkezett, akkor nem csak keringésjavító kezelésre lenne mielőbb szüksége! Addig is igyon sok folyadékot és egy-két napon belül vizsgáltassa meg magát!

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Tisztelt Doktornő! Kisunokámnak,aki most másfél éves,januárban bölcsődés lett.Azóta folyamatosan folyik az orra,sűrű váladék,hol sárga,hol zöldes,Jártunk már vele többször emiatt orvosnál,kapott antibiotikumot,allergia elleni gyógyszert,orrsprayt,de semmi javulás,Kérdésem mi okozhatja,hová forduljunk a problémával?

Köszönettel:Ibolya
Kedves Ibolya!

Azt szoktam mondani, hogy sajnos minden gyermek, amikor közösségbe kezd járni, akkor számolni kell azzal kb. az első évben, hogy többet lesz otthon betegen, mint a közösségben. Ezen minden gyermek átesik, persze nem mindegy, hogy mennyire szenvedi ezt meg. Talán most, hogy eljött a nyár, kilábal a betegeskedésből, de ha nem, akkor készséggel megvizsgálom, ajánlok néhány dolgot a szeptemberi újrakezdésre.

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
orrkisebits,menyibekerul
Kedves Raffael Éva!

Az Ön által feltett kérdés plasztikai műtét, melyre plasztikai sebész tud Önnek válaszolni.

Tisztelettel:
Budaházi Katalin
vezető asszisztens
A problémám 1,5éve kezdődött torokfájással, arcüreggyulladással, homloküreg gyulladással, ízületi gyulladással egyik antibiotikumot kaptam a másik után (levoxa, fromolid uno, avelox, doxicilin, augmentin, ciprofloxacin, levofloxacin, azivil) végül kiderült, hogy gennyes a mandulám és április 27- én kivették. Kb. 1 hétig éreztem jól magam de utána ismét lebetegedtem és újabb tüneteim lettek : erős, görcsös nyomó fejfájás nyaki forrósággal párosulva, ami most már a hátam közepéig kihat ….különösen ha kisebb szellő megfúj rögtön sapkát kell vennem mert felerősödik fejfájás,de ha a porszívó levegője ér véletlenül akkor is azonnal erősödik a fejfájás. A szemeimben erős nyomást érzek. Állandó gyengeség érzetem van(munkából is kiestem). A testhőmérsékletem 36,8-37,4 között ingadozik napjában többször. A végtagjaim, ízületeim is fájnak, időközönként hányingerem van. A torokfájás is megvan még sajnos.
A fül-orr-gégész csinált arckoponya röntgent és CT –t , azon látott a bal oldalon nyálkahártya duzzanatot és azt mondta használjak rhino sprayt,colstopp cseppet és sinupret drazsét. Továbbá közölte velem a doktor úr, hogy van egy nagyfokú orrsövény ferdülésem balra ami meglepett mert 2008. 06 .23-án orrsövény ferdülésre műtöttek a rengeteg fülgyulladásom miatt. Mivel a panaszaim nem múlnak ezért saját elgondolásból csináltatattam egy agykoponya natív MR vizsgálatot. Ennek leletezésén pedig ez áll: A kamrarendszer és a felszín liquortér supra- és infratentorialisan is enyhe fokban tágult. A középvonal helyzete megtartott. Basalisan a kisagy féltekék között megacisterna magna látható. Bal oldalon temporalisan 4mm-es, liquor intenzitású,körül írt képlet ábrázolódik,mely tágult perivasculáris tér, esetleg neurocpithelialis cysta lehetőségét veti fel. A bal oldali parietalis subcorticalis fehérállományban megfigyelhető egy 2mm-es és egy 4mm-es hyperintenz góc a T2 jellegű méréseken. Az elváltozások diffúziós gátlást nem mutatnak. Intracranialis vérzés,annak maradványa és vascularis malformáció nem ábrázolódik. Az agytörzs craniocervicalis átmenet ép. A paranasalis sinusok tiszták. A jobb oldali mastoidalis sejtekben kis kiterjedésű krónikus gyulladásos nyálkahártya megvastagodás ábrázolódik. Ezzel az eredménnyel jártam neurológián ahol azt mondták,hogy a probléma nem indul és tovább irányítottak a fül-orr-gégészetre, ahol szintén azt mondták,hogy nem itt keresendő a baj ezért tovább küldtek belgyógyászatra,a belgyógyász erre azt mondta szerinte pedig fül-orr-gégészeti probléma.
Kedves doktor úr mondjon kérem véleményt merre induljak.
Tisztelt Krisztina!

Nem kizárt, hogy több szervre kiterjedő, úgynevezett szisztémás, autoimmun betegsége van. Mivel leírása szerint ez irányban még nem vizsgálták és panaszai változatlanul fennállnak, immunológiai konzultációt javasolok.

Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
Budai Allergiaközpont
jonapot erdeklodni szeret nek.egyorr,kisebites,menyibekerulne
Tisztelt Éva,

Az Önben felmerülő kérdéssel kapcsolatban javasolt plasztikai sebész szakorvost felkeresni.

Üdvözlettel:
Bojti Szilvi

Hírek

Szaglásvesztés COVID miatt – így segít a szaglás tréning

Szaglásvesztés COVID miatt – így segít a szaglás tréning

Koronavírus-fertőzést követően a tünetmentes vagy enyhe tünetekkel rendelkező egyének is gyakran számolnak be szaglászavarról, hirtelen kialakuló szaglásvesztésről. Ez a fertőzés lezajlását követően legtöbbször két hét alatt megszűnik, de hosszabb ideig, akár hetekig, az esetek egy részében tartósan is megmaradhat.

További részletek
A koronavírus-járvány így hat a fülcsengéssel élőkre

A koronavírus-járvány így hat a fülcsengéssel élőkre

Egy megjelent közlemény alapján a COVID-19 fertőzésen átesett személyek közel fele számolt be arról, hogy a betegség lezajlása alatt a korábban is meglévő fülcsengése rosszabbodott. A kedvezőtlen hatás nemcsak a vírusfertőzés, hanem valószínűleg a járvány miatt megváltozott szokások következménye is lehet. Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus a Fül-orr-gége Központ orvosa beszélt róla, hogy mire érdemes különösen figyelni ebben az időszakban a fülzúgással élőknek.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink