Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tavaly október óta a bal fülemben pulzáló hangot hallok. Voltam belső fül CT vizsgálaton, Nyaki Uh, koponya MR- t is elvégezték. A leleteim szerint a koromnál súlyosabb agyi ér el meszesedés , a nyaki Uh is ezt mutatja. Kapok Nootropilt. Az ednokrinológus szerint hatásosabb lenne egy infúziós kezelés, majd a gyógyszerek. Szeretném kikérni a véleményét!

Köszönettel
Tisztelt Bíróné Kincses Ágnes!

Hasonló esetekben meg lehet próbálni az infúziós kezelést, mely során általában szintén Nootropilt kapna, csak nagyobb dózisban,mint ahogy most szedi. Van akinél segít. Ha igen, akkor ismételhető kúraszerűen, ha nem segít, akkor nincs értelme ismételni. Arról azonban nem ír, hogy a képalkotó eljárások kontrasztanyaggal történtek-e, volt-e már hallásvizsgálata, a fülzúgásának bemérték-e már a frekvenciáját, erősségét...

Nagyon fontos a kezelés megválasztásában a részletes anamnézis felvétel! Az általában adott Nootropil mellett egyéb lehetőségek is vannak.

Üdvözlettel

Fülöp Györgyi
több mint egy hete hogy arcüreggyuladásom van/volt. Iszonyatosan fájt az arcom. 500 mg-os Furocef-et szedtem, a fájdalom enyhült de nem múlt el teljesen.voltam rg-en az eredmény : A jobb sinus maxillaris nyh-ja laterálisan vaskos procimilárisan kicsit megvastagodott. Az orvosom szabadságon van és fogalmam sincs hogy ezt mit jelent.
Tisztelt Oscsadnicsán Georgina!

Egy arcüreggyulladás nem gyógyul meg egy hét alatt teljesen! Az rtg-n leírt eltérés szerint váladék nincs az arcüregében! Ennél pontosabbat csak a vizsgálata esetén tudnék mondani.

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Három hete BPPV-vel diagnosztizáltak, amire Betahistin-t szedek és az előírt tornát is végzem. Sajnos, állapotom nem javul, szédelgek, előfordult, hogy a hajnali forgó szédülés is újrajelentkezett, hiába teszek meg mindent. Kérdezném, hogy egyéb gyógymód létezik-e erre a betegségre?
Tisztelt Orsi!

Egyrészt nagyon fontos a kellő folyadék bevitel! Másrészt sikertelenség esetén érdemes ismét orvosnál jelentkezni, mert a különböző szédüléses kórképek között időnként nem könnyű éles határvonalat vonni. BPPV-s tünetek egy-két hét alatt szinte teljesen rendeződni szoktak.

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Tisztelt Doktornő!

Idén másodszor fordul elő velem, hogy a kánikulában megállás nélkül folyik az orrom, időnként bedugul és köhögök. A strandra se nincs kedvem menni, mert csak az orrommal kell foglalkoznom.

Várom megtisztelő segítségét.
Tisztelt Érdeklődő !

Nagy valószínűséggel allergiás valamelyik pollenre.
Allergiavizsgálatot és ennek megfelelő kezelést javasolok.

Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
Budai Allergiaközpont

Üdvözletem!
1 hete a fejem búg, megállás nélkül, igen zavaróan. Beszéd közben olyan, mintha erőseb visszahallanám magamat. Azt vettem még észre, hogy ha befogom a jobb fülemet, akkor az a morajlás nincsen, mint amikor a bal fülemet fogom be, majdnem olyan, mintha besem fogtam volna a jobb fülemet.
Néha, ha mindekettő fülemet befogom pár másodpercre és elengedem, akkor pár másodpercre mintha elmúlna, de utána újra jelentkezik.
Mi történik velem?

Gondolkodtam, hogy mi volt olyan az életembe, ami nem gyakori, voltam egy fogtömésen, és voltam egy bányatónál úszni (nem közvetlenűl utána kezdődött).
Tisztelt Péter !

Sajnos vizsgálat nélkül nem tudok mit mondani, lehet egyszerű fülzsírtól elkezdve többféle megbetegedés is. Azt javaslom forduljon fül-orr gégészhez és egy vizsgálat után már a további írány jobban megszabható.

Üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Ma reggel hazaértem munkából mire felkeltem be volt dugulva a jobb fülem, alig hallok vele. Mikor a fogaim összekoccintom kongó hangot hallok a jobb fülemből, pár napja már fáj, de ma viszont be is dugult...
Tisztelt Kis Gergő!


Minden bizonnyal fülzsír dugó vagy egy kezdődő hallójárat gyulladás okozza a panaszait. Azt javaslom forduljon fül-orr-gégészhez !


Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria
Tisztelt Doktornő!

Orrsövény elferdülés műtétem volt.Jövőhét kedden veszik ki a tampont az orromból .Nagyon félek,hogy fájni fog.Van rá mód,hogy fájdalom mentessé tegye az orvos a tampon kiszedést?
Tisztelt Czetli Balázs !

Ne izguljon nem lesz olyan borzalmas / nem saját tapasztalat, csak a betegek visszajelzései alapján írom ezt / ! Azt tanácsolom vegyen be előtte fél órával egy fájdalomcsillapítót és akkor könnyebben elviseli. Az operaló orvos, ha kicsit lazítja a tamponokat enyhe hyperolos oldattal, az is zökkenőmentesebbé teszi a tamponok kicsúszását.

Üdvözlettel

Dr. Holpert valéria
Tisztelt Hölgyem/Uram! Tavaly diagnosztizáltak nálam a helyi kórházban a Fül-Orr-Gégészeti Szakrendelésen idült garatmandula-gyulladást (J3500): „Detritusos tonsillák. Tons.. chron. Opus jav.”. A szakrendelésre visszatérő mandulakövesedés miatt látogattam el, ami azóta se múlt el. Milyen áron vállalják a mandulák eltávolítását, milyen műtéti módszerrel dolgoznak és a műtét munkából mennyi kiesést jelenthet? Esetleg van rá lehetőség, hogy megúszom műtét nélkül vagy a fentiek alapján mindenképp javasolt lehet a műtét? Válaszát (e-mail üzenetben) előre is köszönöm. További jó munkát és szép napot kívánok!
Tisztelt Sós Dániel!

Az idült mandulagyulladás kezelése a műtét, gyógyszeres megoldás nem létezik. Munkából 10-14 nap kiesést jelent a műtét, komolyabb fizikai megterhelés, sportolás egy hónap múlva jöhet szóba. A műtét altatásban és helyi érzéstelenítésben is elvégezhető.
Tisztelettel: Dr. Csóka János
Tisztelt Dr. Augusztinovicz Monika!

Különös betegsége van az 5 éves fiamnak, a nagy tanácstalanságban már a manduláját akarják kivenni, ezzel kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni.
Tavaly decemberben kezdődtek a csalánkiütések kezdetben csak ha kiment. Januárban orrmandula eltávolítás után több napi benntlét után is előjöttek.Következett a rémálom, Szeged , Budapest , Szentes, Bőrgyógyász, allergológus, gasztróenterológus de semmi eredmény. Márciusban Stafilokokusz "sok telep" miatt 2x 5 nap antibiotikum majd nyomásos mandula teszt, kevés váladék folyt miatt mandula eltávolítást javasolnak.
Fontos még amivel valamiért senki nem foglalkozik, mert nem látszik semmi a szájpadon, hogy az orrmandula mütét óta folyamatosan viszket a szájpadlása, csatteg a nyelvével így kaparja napközben többször is. Bakterológiai szterológiai vizsgálat negatív. Kérném ha tud segítsen, így a távolból, vagy ismertesse milyen vizsgálatokkal tudnánk bebizonyosodni arról, hogy a műtétre valóban szükség van.

Köszönettel: Nimród Kiskunmajsáról
Tisztelt Érdeklődő !

A tervezett műtét előtt érdemes lenne kizárni a hisztamin intoleranciát, és széklettenyésztést végezni .
Pontos véleményt mondani és a további lépéseke tanácsot adni csak az összes eddigi lelet áttekintése és vizsgálat után lehet .

Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
Budai Allergiaközpont
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy kisfiam 13 éves és folyamatos orrváladékkal él. Néha csökken a mennyisége, néha több. Erősebb náthák alkalmával voltunk arcüreg röntgenen is, de nem találtak szerencsére semmi elváltozást. A házi orvos szerint ez alkati dolog nála. Kérdésem az lenne, hogy milyen irányban (pl: váladéktenyészet) érdemes elindulni? Használunk tengevizes orrspray-t és orrcseppeket, de utóbbit alkalomszerűen. Köszönöm előre is a válaszukat!
Tisztelt Szaszkóné, Anita !

Az orrváladék jellegéről nem írt, ha ez tisztán vízszerű, akkor allergia lehetősége is felmerül. Amennyiben az orrváladék folyamatosan gennyes , csak ebben az esetben van értelme a váladéktenyésztésnek. a rendszeres sós orrspray használatot javaslom én is. mindezek mellett ez lehet alkati dolog is. Vizsgálat nélkül , a rendelkezésre álló információk birtokában ennyit tudok mondani.


Üdvözlettel

Dr Holpert Valéria

Hírek

Fül-orr-gégészeti betegségek miatt horkol?

Fül-orr-gégészeti betegségek miatt horkol?


További részletek
Nyelvcsap-gyulladás a gombócérzés hátterében?

Nyelvcsap-gyulladás a gombócérzés hátterében?

A lágy szájpad közepén elhelyezkedő nyelvcsap gyulladását különböző tünetek kísérik. A fájdalom mellett nyelési nehézség jelentkezhet, a beteg úgy érezheti, hogy valami a torkán akadt. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy miben különbözik ez a betegség a valódi gombócérzéstől, más néven globus szindrómától.

További részletek
Jelek, hogy hallásvizsgálatra van szüksége

Jelek, hogy hallásvizsgálatra van szüksége

A halláscsökkenés lehet átmeneti vagy tartós. Ha kialakult, fontos, hogy mielőbb felismerjék és kezeljék, mert az ép hallás hiánya az élet számos területén érezhető, és akár visszafordíthatatlan következményekkel is járhat. Dr. Kiss Sándor fül-orr-gégész, audiológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy milyen korai jelekből ismerhető fel a halláscsökkenés.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészségközpontok
