Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdvözlöm!!Az lenne a kérdésem hogy a 2 éves kisfiúnknak most vették ki az orrmanduláját,és kontrollon azt állapitották meg hogy kissé fénytelenek a dobhártyák.Ez minek a jele és hogy ez befolyásolja az ő hallását?Köszönöm a választ.
Tisztelt Bartha Tünde!

A matt dobhártya annak a jele, hogy a dobüregben még nem állt helyre a nyomás, a hallás ilyenkor csökkentebb (vezetéses típusú halláscsökkenés) lehet.

Tisztelettel: Dr. Csóka János

2 éve repültem Tunéziába,a visszaút után fájt a fülem,a helyi orvosok azt mondták,hogy be van horpadva a dobhártyám. Veszélyes-e így repülővel utazni?
Tisztelt Vollauschek Irén !

A repülés közben illetve ereszkedés közben kialakult fülfájdalom a nyomás kiegyenlítés zavar miatt alakul ki. Ez aktuálisan befolyásolja a fül állapotát, de nem jelenti azt, hogy nem repülhet soha. Amíg a tünetek illetve az ezt kiváltó ok nem gyógyul addig nem ajánlott a repülés, de a későbbiekben megfelelő elővigyázatosság mellett lehet repülni.

Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria
Már irtam füldugulás ügyben csak nemkaptam rá választ
Kedves Hölgyem,

Köszönjük megtisztelő bizalmát, mellyel hozzánk fordult.

Elnézést kérek azt Ön ért kellemetlenség miatt. Javaslom látogasson el rendelőnkbe, hogy vizit keretében orvosaink segíthessenek.

Előre is köszönöm a megértését. További szép napot.

Üdvözlettel:
Bojti Szilvi
Vezető Asszisztens
Tisztelt Hölgyem/ Uram,
Jó 2 éve érzem hogy hallásom csökken, jelenleg már problémám van a szövegértéssel és a társaságban történő kommunikációmmal.
A helyi fülészeti klinikán hallókészüléket tanácsolnak.
nem tudok beletörődni, mivel úgy érzem nem veszik azt figyelembe hogy sokszor úgy érzem, hogy be van dugulva a fülem, nyálkás váladékot érzek lefolyni a garatomon, a nap folyamán a hallásom változik. van amikor jobban, van amikor kevésbé jobban hallok. Volt korábban egy orvos , aki allergia állapított meg, de sajnos mar nem ott dolgozik. Továbbá jellemző a hangos állandósult fülzúgás is.
Várom megtisztelő véleményüket a témával kapcsolatban.

Üdvözlettel

Dubabér Csaba
Tisztelt Dubabér Csaba!
Hallásvizsgálattal és tympanometriával elég egyértelműen tisztázható, hogy kizárólag hallóideg károsodás okozza a halláscsökkenését, vagy esetleg valóban rontja-e a helyzetet vezetéses halláscsökkenés is! Ez utóbbi lehet pl. hurut, allergia következménye. Ha ezt sikerül tisztázni, akkor eldönthető, hogy van-e esélye hallásjavulásra készülék nélkül.
Hallókészülék esetén mindenképp élni kell a próbahordás lehetőségével, akár több készülék esetén is!
Ha ez így nem volt teljesen követhető, akkor rendelésemen az eddigi leleteivel megjelenve tudom részletesebben elmagyarázni a választási lehetőségeket!
Üdvözlettel
Fülöp Györgyi
Tisztelt szakorvos!

Következő lenne a problémám.
Pár hónappal ezelőtt elkezdett viszketni a bal fülem. Először csak alig-alig, majd egyre többször, végül már szinte kibírhatatlanul. Elmentem az sztk-ba, azt mondták, száraz, cseppentsek bele egy hétig babaolajat, elmúlik. Az erős viszketés ez után kezdődött. Egy hét múlva visszamentem hogy nem lett jobb,sőt, akkor bekenték egy fél tubus Frucinal kenőccsel hogy ettől el fog múlni, nem is kell visszamennem. Szépen enyhült is de teljesne nem múlt el így otthon is elkezdtem kenni vele a fülem (seborrhea miatt van otthon ilyen krém ). Mikor elmúlt a viszketés, a fülem elkezdett tompán de egész nap fájni, majd amint elhagytam a krémet ez elmúlt. Kb. 3 hétre. Most viszont újra kezd viszketni, ismét csak a bal fülem...enyhén, napi 1-2x vakarom meg de ebből megint több lesz azt hiszem. Nem tudom mit tehetnék...a krém jó volt rá de fülfájást sem szeretnék kapni. A viszketésen kívül semmi baja, nem piros, nem fáj, nem folyik, semmi. Mostanában extrán stresszes vagyok, lehet ez az oka? Mert azt tudom hogy a seborrheám akkor jön elő.
Köszönöm válaszát, tanácsát!

Merci
Tisztelt Déri Mercédesz!

A panaszai hátterében állhat a stressz is. Nem valószínű , hogy a fájdalmat a Flucinar krém okozta, esetleg megsérült a hallójárat a véletlen vakarások ill. a krém behelyezése kapcsán. Azt tanácsolom, próbáljon stressz oldást, illetve, ha a viszketéses panaszai fokozódnak forduljon ismételten szakorvoshoz!

Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria
Tisztelt Doktornő!

Olyan problémám van hogy állandóan váladékosnak érzem a torkom már hónapok óta(egy betegség után maradt meg). Ez az érzet olyan, mintha lefele folyna az orromból valami. Emiatt krákognom kell, néha picit köhögnöm, mert zavar, de felkrákogni csak nagyon néha tudom. A háziorvos refluxra gondolt, ezért savlekötőt adott amit 28napig szedtem, de nem múlott el. A tünetek mellett még az orrom is folyik vízszerűen, de nem állandóan. Ha sikerül felkrákogni a váladékot, ragadós, fehéres színű. Van hogy pár óráig semmi gondom, majd ismét előjön. Szeretném megkérdezni milyen betegségekre utalhat ez? Kértem már időpontot fül-orr-gégészetre de sajnos egy hónap múlva kaptam csak és szeretnék addig utánajárni, mi lehet ez.
Tisztelt Érdeklődő !

Panaszai hátterében nem kizárt az allergia vagy az idült orrmelléküreg gyulladás. A reflux lehetőségét sem zárja ki, hogy egy hónap alatt nem lett panaszmentes.
Pontos választ csak fül-orr-gégészeti vizsgálat, szükség esetén allergiateszt, orrmelléküreg CT birtokában lehet adni.

Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
Budai Allergiaközpont
Jó napot ! 6 hónappal ezelőtt egy fülkürthuruból vissza maradt gyulladás áll fent.Rengeteg orvosnál voltam csak orrspray kaptam de nem múlik a nyomás érzés,pattogás,recsegés .Már aggasztó a helyzet erre szertnék mi hamarabbi megoldást .Allergia vizsgálatokon túl vagyok ,fogászati góc vizsgálaton ,most készülök Ct vizsgálatra ! Előre is köszönöm a választ !
Tisztelt Fazekas Ildikó!

Panaszával kapcsolatban az alábbiakat javasolnám , ill. jut eszembe:

- remélem az egy arckoponya CT lesz, amire készül! A filmet át kéne majd nézni!

- a fülét nem csak egy lámpával bevilágítva, hanem mikroszkóppal kéne megvizsgálni!

- történt-e eddig hallásvizsgálat, vagy legalább tympanometria? A nyomásérzést ezzel lehetne objektivizálni!

Javasolnám, hogy a CT eredményével keressen fel, az általam felsorolt vizsgálatokat akkor meg is tudnánk ejteni.

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Kérem segítsenek az alábbi súlyos problémám megoldásában. Idén május 10-én belázasodtam. Ez a lázas állapot kb 4-5 napig tartott, elég magas 39- 39,5 fokos lázzal. A láz elmúlt és sajnos előjött gyenge torokfájás és megjelent a számban 1db afta. Nem ijedtem meg, mert máskor is volt már ilyen. A háziorvosom Aktil duo-t írt fel, amit egy hétog szedtem, de a fájdalom nem múlt el, sőt...ekkor elmentem egy gégészhez, mert időközben az aftáim is elszaporodtak. Ö Acriflavinit írt fel kockacukorra csepegtetve...ezt is szedtem szépen, de semmi hatása...közben az afták rámásztak a torkomra is és lehetetlenné tették az evés-ivást. Ezek után a vérképemen epstein-barr vírust mutattak ki. Ezek után felkerestem egy infektológust, aki véleménye szerint ez csam afta vírus ami hamarosan majd elmúlk. Megyugodtam és vártam a javulást, persze fájdalomcsillapító nélkül elviselhetetlen az élet. Miután semmi javulás nem lett elmentem hasi és nyaki ultrahangra ami minimális lépnagyobbodást és nyaki mirigygyulladást mutatott ki. Felkerestem egy másik gégészt aki kórházba utalt további vizsgálatokra. Fiberoszkópos vizsgálat van mindennap, de a helyzet lényegesen nem változik. Kapok Supplin nevű gyógyszert illetve anaesthetica nevű öblögetős löttyöt. Jelenleg itt tartok...5. hete nem tudok enni-inni, fájdalomcsillapítón(cataflam vízben oldódó) élek. A kórházban valami belgyógyászati betegségre gyanakszanak. Urológus is megvizsgált hátha a vesére vezethető vissza.
A nyelvemen lévő egyik aftából mintát is vettek, az eredménye még nem érkezett meg. Jelenleg a számban és torkomban minimum 30 db kiterjedt afta van. Nagyjából ennyi a történet...5 hét telt el a betegség kezdete és a mai nap között. Kérem szíves válaszukat.
Köszönettel,
Balatoni István.
Tisztelt Balatoni István úr!

A kórtörténete alapján valóban felmerül egy esetleges belgyógyászati/immunológiai háttér, amelynek a kivizsgálása a fentiek szerint folyamatban van. A szükséges terápiás módosítás a szövettani és/vagy torokváladék leoltás eredményétől függ.

Tisztelettel: Dr. Csóka János
Kedves Doktornő/Doktorúr!
Végső elkeseredésben írtam Önnek. Ugyanis az állam illetve a nyakam tele van gyulladt pattanással, emiatt voltam bőrgyógyásznál,fogorvosnál,nőgyásznál, sehol semmi probléma, a pajzsmirigyem rendben van, ételallergiám nincs. Egyszerűen nem tudják kideríteni mi okozza. Egy ismerősöm mondta hogy neki is volt hasonló, de miután kivették a manduláját elmúltak. Ön szerint okozhatja valóban? Érdemes lenne megnézetni a mandulám? Köszönettel: Orsi
Kedves Orsolya!
Valóban okozhat ilyen panaszokat idült mandulagyulladás, de még egyéb okok is szóba jönnek az ön általl felsoroltakon kívül. Bizonyos emésztőrendszeri és hormonális eltérések, idült gyulladások is szóba jönnek például, ill. nem tudom, hogy milyen kezelésben részesült eddig.
Üdvözlettel
Fülöp Györgyi
Tisztelt Dr No! Koszonom szepen a gyors valaszat! Elozo kerdesembol kihagytam hogy a nyaki uh-n eszre vett a doki egy egy cmes gocot a pajzsmirigyem jobb lebenyenel. Ez mitol lehet? Meg kellene ijednem? Illetve kell fordulnom tovabbi vizsgalatokra? Nem mondtak semmit ezzel kapcsolatban.
Tisztelt Pataki Zsanett !

Lehet abszolút ártalmatlan is. Első lépésként ezzel a háziorvoshoz fordulnék aki , ha lát egyéb eltérést ill pajzsmirigy megbetegedésre utaló elváltozást endocrinológushoz fogja irányítani .

Üdvözlettel

dr Holpert Valéria

Hírek

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

Az orrnyálkahártya fontos védelmi funkciót tölt be a betegségek megelőzésében, a belélegzett levegőt szűri és felmelegíti. A sérült, gyulladt nyálkahártya nemcsak ezt a védő funkciót nem tudja betölteni, de további betegségekhez is vezethet. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogyan vigyázhatunk az egészségére.

További részletek
Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Ha az utóbbi időben gyakori orrvérzést tapasztalunk, érdemes fül-orr-gégészhez fordulni. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy az orrnyálkahártya állapota elárulhatja például azt is, ha a kellemetlen panasz allergia vagy náthás betegség következtében jelentkezik.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészséghálózat