Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Udvozlom Dr No! A kerdesem az lenne hogy jovo het szerdara van idopontom mandula mutetre viszont van egy masik gondom is. A pajzsmirigyemben ugy 1honapja nyaki uh-n 1cmes gobot talaltak amit majd szeptember vegen vizsgal endokrinologus. Viszont most volt egy megfazasom es elegge erzekeny a torkom, kicsit faj a pajzsmirigyem kornyeken. Csinaltattam TSH verkepet aminek holnap lesz meg az eredmenye. Abbol On szerint kiderul ha esetlegesen pajzsmirigy gyulladasom lenne? Es ha az van akkor igy meg műt a doki szerdan? Termeszetesen megemlitem neki is a gyanumat. 3napja egyebkent a testhőm 37.2- 37.5 kozott ingadozik. Koszonom a valaszat.
Kedves Barta Judit!

Már a hőemelkedése miatt sem javasolt a műtétet elvégezni!

A pajzsmirigy gyulladás diagnózisához nem a TSH az elsődleges eredmény, ami alapján ezt el lehet dönteni!

Egy torokgyulladás esetén egyébként lehet érzékeny a nyaka anélkül is, hogy pajzsmirigy gyulladása legyen.

A pajzsmirigy göb felismerése után a kivizsgálás is fontos. Nem csak a hormoneltérést kell figyelni, mert normofunkciós leletek mellett is előfordulhat a pajzsmirigyben hideg, vagy meleg göb, erre viszont csak a szcintigraphias vizsgálat alkalmas. Illik továbbá a mérettől függően egy ultrahang vezérelt aspirációs cytológiai vizsgálatot is elvégezni (ezt később, mert egy bevérzés zavarhatja a többi vizsgálatot). Ha ezek rendben vannak, akkor megnyugodhat, de időszakos kontroll akkor is szükséges!

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
T. Dr. Úr Nő
Tavaly októberben kivették a mandulámat. És egy fogamat. 34 évesen góc miatt ami fáradtságot és izületi fájdalmat okozott. Autoimmun lime kor negatív lett. A műtét előtt egy nappal megfáztam. A műtét után 6 héttel még mindig heges volt a seb begyulladt és állandóan fújtam az orrom. Teljesen orrhangon beszéltem az izületi fájdalom Erősödött de aztán elmúlt csak az orrfújásom maradt.. Aztán februárban megint előjött. Orrfújás garatváladék és leszívás. Antibiotikum hatására elmúlt. Most egy hónapja megint előjött. Orrfújásom nincs de a garatomnál néha váladékkt érzek. Hőemelkedés izületi fájdalom fáradság. Orrszáradság... Lehet e ez krónikus gyulladás

Tisztelettel Ferenczi angelika
Tisztelt Ferenczi Angelika!

A szerteágazó panaszai miatt javasolnám, hogy vizsgáltassa meg magát és bizonyos laborvizsgálatokat is el kéne végezni, melyek tisztázhatnák, hogy a panaszai hátterében áll-e akut bakteriális betegség, allergia, vashiány, vérszegénység, idült gyulladás pl. a melléküregekben, stb.

Üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Tisztelt Doktornő/ Úr!

Pár napja fáj a jobb fülem, mióta a Balaton vize belement. Sajnos csak pénteken tudok elmenni orvoshoz, esetleg tudna addig valami tanácsot adni, hogy mivel tudom enyhíteni a fájdalmat? Esetleg valami útmutatót tudna nyújtani, hogy milyen fajta kezelést kaphatok majd? Ilyen esetben indokolt a dobharyta felszúrása?

Előre is köszönöm a választ.
További szép napot.
Zsófi
Kedves Rozgonyi Zsófia!

A balatoni fürdőzés kapcsán valószínűleg hallójárati gyulladása alakulhatott ki. Ha valóban ez a helyzet (bár vizsgálat nélkül ez nem biztos), akkor kérem ne melegítse a fülét, az csak ront az állapotán. Ha váladékozik, akkor azt óvatosan kitörölheti, de ne nyúljon mélyen bele! Sampon, tusfürdő , víz inkább ne érje a fülét.

A felszúrás ennél a kórképnél nem szokott szóba jönni.

Be tud venni pl. Nurofent, az fájdalom- és gyulladáscsökkentő is egyben.

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Tisztelt Doktorno/Doktor Ur !

Nekem egy olyan kerdesem lenne hogy mar ugy egy 2 eve lassan idokozonkent 2-3 hetre elmegy a hangom de ugy hogy egy szot sem tudok mondani es nem erzek semmi fele fajdalmat a torkomban es mar jartam is itt ahol elek Londonban orvosnal tobbszor is es csak azt mondtak hogy ne beszeljek de senki sem tudta megmondani hogy miert is van ez es egy ido utan mikor halyre jott utanna mindig ujra elment a hangom . jartam egy ful or gegeszeten itt Londonban legutobb es a doktor ur megnezte a torkom de aztr mondta h nem tudja miert van es adott valami gyogyszert es o is csak azt mondta hogy ne beszeljek es ha nem jon vissza a hangom akkor voice therapiara kell jarnom. De attol tartok hogy ez nem csak ennyi valami oka csak van hogy nincs hangom en ugy gondolom. Kerem szepen tudnanak valami tanacsot adni hogy meg is miert tortenhet ez a hangszalaimmal?
Valaszat elore is koszonom!
Tisztelt Adrienn!

Panaszai hátterében több ok állhat....

Okozhat ilyet savtúltengés.. meg kell önt vizsgálni ez irányban is.

Okozhat rossz hangképzés, ebben az esetben a hangszalagok kellő vizsgálata szükséges, majd az említett hangterápia, melyet foniáter végez.

A hangszalagokat számos dolog irritálhatja még ezeken felül, mint pl. vegyszerek, illóanyagok, oldószerek, festékek stb.

A vizsgálata nélkül ez csak találgatás, mert lehet a háttérben valamilyen túlerőltetésből fakadó elváltozás is, vagy jóindulatú daganat is pl.

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Üdvözlöm! Megint én írok. jobb fül 4000 mhz 4 éves a gyerek és most vizsgálták. Epilepsziás oxigén hiányos állapottal született. így ön szerint lehet baja?
Kedves Judit!
Nem tudom, hogy a beszédfejlődése hol tart, az alapján is lehet véleményt formálni, ill ekkora gyermeknél már néhány helyen elérhető a játékaudiometria, amivel általában szintén jól meghatározható a hallás.

Üdvözlettel
Fülöp Györgyi
Tisztelt Doktornő/Úr!

Néhány hete be van dugulva a jobb fülem, olyan érzés, mintha víz ment volna bele, de nem múlik el. (A másiknál elmúlt.) Amikor kifújom az orrom, érzem, hallom, hogy "pattog". Ez lehetséges a klíma használatától? Gondolom, célszerű lenne orvoshoz fordulnom.. szükséges háziorvosi beutaló a fül-orr-gégészetre? Szoptatás alatt el lehet végezni a problémámmal kapcsolatos vizsgálatokat? Előre is megköszönöm a válaszát!
Kedves Kata!

Gégészetre nem kell beutaló.
Az elhúzódó panaszai miatt valóban időszerű lenne egy vizsgálat.
A szoptatása nem befolyásolja a kivizsgálását, de ha szükséges kezelés, akkor említse meg, hogy a terápiát ennek megfelelően válasszák ki.

Üdvözlettel
Fülöp Györgyi

Tisztelt Doktornő!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a nevelt gyermekemnél hallás vizsgálat volt. Először mikor vizsgálták akkor azt a papírt kaptuk, hogy hallásvesztése van. Kétszer csinálták meg a vizsgálatot a jobb oldalt mind a kétszer rossz volt az eredmény. Bal oldalon jó emissió, Jobb oldalon csak 4000 mHz hall. Ezt követte volna egy altatásos vizsgálat de azt mondták meg lehet csinálni így is. Izgett mozgott, néha beszélt is és azt kaptuk meg, hogy semmi baja nincs. Elvették az előzőt és azt írták rá, hogy valószínű nincs hallásvesztés.
Teljesen tanácstalanok vagyunk!
Köszönöm válaszát!
Kedves Judit!
Nem írta le, hogy mennyi idősen történt a vizsgálat és, hogy most mennyi idős a gyerek!
Az eredményhez így nem tudok hozzászólni, de az emissziós vizsgálat pl egyszerűen ismételhető. Ha az egyik oldalon jó az eredmény, az már csökkenti az aggodalma okát. Többször előfordul rossz eredmény a mérési körülmények miatt, mint valós halláscsökkenés miatt.
Üdvözlettel
Fülöp Györgyi
Orrvérzéssel kapcsolatosan szeretnénk érdeklődni.
Kedves Korsoveczkiné!
Az orr nyálkahártyájának tüzetes vizsgálata, egyéb betegségeinek átbeszélése után tudnék csak konkrétumot mondani. Kezdjen el Emofix orrkenőcsöt használni, mely vérzéscsillapító és nyálkahártya hámosító hatóanyagokat tartalmaz és vizsgáltassa meg magát fül-orr-gégészeten!
üdvözlettel
Fülöp Györgyi
Tisztelt Doktornő/Úr!

Pontosan 22 napja vették ki az orr-garat manduláimat. 11.napon elég erős utóvérzésem volt de már teljesen szép a műtét helye. Ahol az eret elégették az utóvérzéskor még kicsit éget nyeléskor. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e már alkoholt inni, ugyanis hétvégén esküvőre vagyok hivatalos. Árthat-e még ilyenkor a sebnek? Lehet e c-vitaminnal gyorsítani a gyógyulást?
Köszönöm válaszát!
Lívia
Tisztelt Lívia!

A C vitamin szerintem nem gyorsítja kifejezetten a sebgyógyulást.

Ha utóvérzés miatt kezelték még 11 nappal ezelőtt, akkor én nem vinném túlzásba az alkoholt. A töményet kerülje és az össz bevitel se legyen túlzott. Nem lenne jó, ha nagyon kimelegedne, erőlködne még kb egy hétig.

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Tisztelt Doktornő/Úr!

Diffúz hajhullás miatt még tavaly voltam vizsgálaton, minden negatív volt (garatból vett minta is). Idén újra voltam, most idült garatdmandulagyulladást állapítottak meg, garatmintát nem vettek. Nem nagyon emlékszem, hogy lett volna mandulagyulladásom korábban. Ön szerint szükséges a műtét? Érdemes megnézetni másik orvossal?
Válaszát köszönöm!
Tisztelt Tamás!

Amennyiben idült mandulagyulladása van (a mandulákból nyomás hatására genny ürül) akkor indokolt a mandulaműtét (góctalanítás).
Ha két egymással ellentétes szakvéleménnyel rendelkezik akkor érdemes egy harmadikat is kikérnie véleményem szerint.

Tisztelettel: Dr. Csóka János

Hírek

Dobhártya szakadás: ez az 5 gyakori kiváltó ok

Dobhártya szakadás: ez az 5 gyakori kiváltó ok

A dobhártya szakadás, vagy orvosi nevén perforált dobhártya gyakori kiváltó okait vesszük sorra dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosának segítségével.

További részletek
Orrpolip – ezért fontos kezeltetni

Orrpolip – ezért fontos kezeltetni

Örökletes hajlam és környezeti tényezők is szerepet játszanak az orrpolip kialakulásában. A kezdetben enyhe tünetek idővel egyre zavaróbbá válnak, hosszú távon pedig komoly szövődmények is jelentkezhetnek. Dr. Csóka János fül-orr-gégész, a Fül-orr-gége Központ főorvosa az orrpolip kezelésére figyelmeztet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink