Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/Nő!



A problémám a következő:

kb 2 hónapja megfáztam amire semmi gyógyszert nem kaptam. Néhány nap alatt nem javultam, sőt 1 napig olyan volt a fülem is mintha semmit nem hallanék.. Ez elmúlt viszont erre néhány napra furcsa kattogás jelentkezett a fülemben. de csak akkor ha gyorsan megyek, és úgy ritmusra. ahogy leteszem a sarkam úgy kattog a fülemnél. mintha üveggolyót kocogtatnanak össze. nem fáj, és csak gyors járáskor.Néhány hét múlva még mindig nem voltam jobban, visszamentem az orvoshoz és arcüreggyulladást állapított meg. kaptam antibiotikumot a tünetek megszűntek, viszont a kattogás járáskor nem. Nagyon idegesít.. Mit jelenthet ez a "kattogás"? valami komolyabb baj lehet?

válaszát köszönöm!
Kedves Betti!



Sajnos előfordulhat, hogy ez a vírus megtámadta a belső fülét is, ilyenkor szoktak hasonló panaszok előfordulni.



Jó lenne egy hallásvizsgálatot végezni önnél, ill. bemérni a fülzúgásának erejét, intenzitását is. Laborvizsgálat, EKG is jó lenne.



Első lépésben ezeket kéne megcsináltatnia, ha nincs jobban, akkor orvoshoz kéne fordulnia.



Üdvözlettel:

Dr. Fülöp Györgyi



Kedves Doktor/nő!



Min. 10 éve küzdök egy problémával kb. 5-6 szakorvosnál jártam már. Krónikus szinuszitiszt állapítottak meg anno. A tünetem az, hogy a melléküregek felől felülről váladék gyűlik ill. néha csorog lefelé. Orromon nem tudom kifúlyni annak ellenére, hogy szelel. 2010 környékén már műtöttek: FESS a bal oldlon. Cisztát is eltávolítottak, de semmi javulás nem volt. Szteroidos orrspay-re javul de csak enyhülnek a tünetek és az is csak ideiglenesen. Egész évben érzem. Ma voltam egy újabb szakorvosnál, de nem sokat látott. A bal madulámból tudott kinyomni kevés gennyet (ezt mondta...) Lehet, hogy ettől van? Orrsövényfedülésem is van a felső traktusnál bal oldalt. Itt érzem is, hogy kevésbé szelel, mint a jobb. Talán ettől van??? Nem tudom mitől lehet ez és mit kéne kiszedni, műteni vagy kezelni. A baj,az, hogy az orvsaim se .... :(



Most úgy áll a dolog, hogy azt mondták, hogy találjam ki, hogy a mandulámat vegyék-e ki vagy a cisztát (műtét utáni 2011-es CT felvétlen megint látszik egy)



Végső elkeseredésemben írok. Szívátültetéstől kezdve mindent csinálnak már én meg erdőbe se mehetek annélkül, hogy vaddisznónak nézzenek, mivel csak hátra tudom szívni ezt a .... váladékot (egyébként legtöbször fehéres színű nyúlós)



A kezemen is kezd szétmenni a bőr. Bőrgyógyász szerint ez attól van, hogy gyulladásos góc van a szervezetben. Bingó.. Tudok róla. Csak meg kéne szüntetni. Egy egy hónapos antibiotikum kúrám is volt most novemberben nulla javulással (ha az nem számít annak, hogy fájt a gyomrom) se a torkom (orrom) e a kezem nem javult.



Kérem mondjon valami bíztatót!



Előre is köszönöm és elnézést a stílusért csak tényleg kivagyok már ezzel kicsit...



Üdv,

Krisztián
Tisztelt Krisztián !



Biztatót mindig lehet mondani, de korrekt véleményt csak vizsgálat és a CT megtekintése után.



Idült orrmelléküreg gyulladás hátterében gyakran gyomor-bélrendszeri ok, refluxbetegség , esetleg allergia, bakteriális gyulladás áll. A tartós, kellemetlen hátracsorgó váladékozást nehéz megszüntetni. Általában akkor sikerül, ha a kiváltó okot meg tudjuk határozni és eredményesen kezeljük.

Tünetileg javít a helyzeten a sós vizes orröblítés és szteroid tartalmú orrspray tartós használata.



Üdvözlettel:



dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus

Budai Allergiaközpont
Tisztelt Doktornő/úr!



Szeretnék megoldást találni a problémámra!Kb.15 évig használtam a novorin nevű orrcseppet,allergiám van és lassan egy éve asztmával is kezelnek.Ezen az éven nagyon sokszor fordult elő,hogy akár hetekig nem éreztem illatokat és ízeket,rászántam magam arra,hogy végre kiszedessem a kialakult orrpolipom.Ez meg is történt október 13-án.A műtétet megelőző napokban a szaglásommal rendben volt minden.A műtét után egy-két héttelnagyon intenzíven éreztem mindent.Viszont most azzal szenvedek és már nagyon megrémíszt,hogy nem érzek semmit,csak nagyon ritkán,pillanatokra!Ez normális a műtét után és még idő kell,h regenerálódjon a szaglóhám?Nem szeretném végleg elveszíteni a szaglásom és az íz érzékelésem,nagyon megvisel!Kérem adjanak tanácsot,hogy mi tévő legyek!Válaszukat köszönöm szépen!

Üdvözlettel:Hajni
Tisztelt Hajni !



Kérdésére csak endoszkópos orrüregi vizsgálat alapján lehet választ adni. Már annyi idő eltelt a műtét óta, hogy meg lehet ítélni az eredményt.

Fontos információt ad a műtét előtti CT vizsgálat , az estleges igazolt allergia is .



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus

Budai Allergiaközpont
Üdv! Az lenne a problémám, hogy néha mikor levegőt veszek egy hirtelen kis nyilaló féle érzés jön az orrom felső részében illetve mióta ezt érzem a fejem bal oldala fájni szokott de csak mikor hozzáérek és a homlokomban is érzem a fájdalmat. Ez mitől lehet? Ja és ma reggel megjelent a tarkómon is egy kis dudor elsőnek pattanásnak néztem de nem az fáj ha hozzá érek és piros.
Kedves Szabina!



Bele kéne nézni az orrüregébe, hogy látható-e valamilyen gyulladásos jel, szövetszaporulat, vagy egyéb eltérés. E nélkül nem tudok ilyen kérdésre válaszolni.



A tarkóján is nyilván egy gyulladásos folyamat zajlik, de ennél közelebbit nem tudok mondani a vizsgálata nélkül.



Fülöp Györgyi



Tisztelt Doktor Úr/Nő !



Régóta fennálló orrmelléküreg gyulladásom van,használtam orrcseppet,tengervizes orr sprayt ,gőzöltem,de semmi nem oldja fel a letapadt váladékot. Az orr két oldalán piros pörs jelent meg,gondolom ,azért mert nem tisztul,vagy már elgennyesedett. Antibiotikum nélkül ,mi lenne még ami segíthet ? Az egyik ismerősöm az augmentint ajánlotta,de az szerintem nagyon erős antibiotikum,és nem merem kipróbálni.

Előre is köszön válaszát .
Kedves Garai Viktória!



Hatékonyan oldja az orrváladékot pl. az ACC orrspray.

Elhúzódó panaszok esetén, előbb-utóbb mégiscsak orvoshoz kéne fordulnia! Jobb lenne, ha nem ismerős ajánlása alapján döntene a gyógyszerszedésről, hanem vizsgálata után a látott kép alapján megbeszélné egy orvossal a teendőket!

Antibiotikumokról általában elmondható, hogy "gyengét" nem érdemes szedni, mert attól nem gyógyul meg, csak romlik az állapota! Mindig át kell gondolni, hogy milyen kórokozóról lehet szó, milyen testtáj érintett, és ki kell választani egy olyan antibiotikumot, ami pl. be is jut az arcüregbe és hatékony is!



Üdvözlettel:

Fülöp Györgyi

Tisztelt Doktornő!

Olyan problémám van hogy kb 6 napja elkaptam egy csúnya tüszös mandulagyulladást, enyhe légcsöhuruttal a házi orvosom szerint.

A kellő kezelést és antibiotikumot megkaptam ami 3 szem volt a második szemnêl sokkal jobban lettem de a második napon észre vettem hogy a garat hátsó részèn van kb egy fèl Gombostű hegyni bub ami rózsaszín színű napok óta nem nől semmi panaszt nem okoz nincsen nehézségem a nyelèssel nem fáj a torkom egyszerűen ha nem tudnám h ott van akkor nem is idegesítene.Egyetlen tünetem van ami a száj szárazság de mandula gyulladasom előtt semmi ilyen tünet nem volt

Mikor vissza mentem a házi orvoshoz mondtam neki h ott van az a picike bub ő annyit mondott h szerinte biztos nem kóros megtapogatta a nyakamat és azt mondta a nyirok csomóim is rendben vannak szóval semmi kórosat nem talált .

A kérdésem az lenne hogy Ön szerint mi lehet az a kis bub ami nem okoz Panaszt? Lehet rosszindulatú ?

Válaszát előre is köszönöm

Tisztelettel:Kiss Heléna
Tisztelt Kiss Heléna!



A garatnyálkahártya alatt elszórtan számtalan nyiroktüsző helyezkedik el, amelyekből néhány időnként elődomborodik, főként garatgyulladás során.

Gégészeti szakvizsgálat nélkül nem könnyű állást foglalni az esetleges rosszindulatú folyamat lehetőségéről, amennyiben ez felmerült jobb ha felkeres fül-orr-gégész szakorvost.



Tisztelettel: Dr. Csóka János
Kedves Hölgyem/Uram!



Dr. Fülöp Györgyi betege vagyok, 10.26.-án kerestem fel Őt fülzúgásom miatt. Ezen a héten esedékes a hallásvizsgálatom, kérdésem az lenne, hogy végeztessem-e el a vizsgálatot, annak ellenére, hogy még mindig megvan a fülzúgásom, illetve mi legyen a következő lépés, esetleg keressem fel a doktornőt újból a nem múló fülzúgás miatt?



Válaszát előre is nagyon köszönöm.



Üdvözlettel: Sári Bernadett
Kedves Bernadett!



Átnéztem a korábbi ambuláns lapját. Igen, kérem menjen el a hallásvizsgálatra, utána hozza el az eredményt nekem! Ott egyébként van egy remek laser, amivel fülzúgást kezelnek, érdeklődhet arról is.



Viszontlátásra!



Fülöp Györgyi



Tisztelt doktor/doktornő!



1 éve teljes pajzsmirigy eltávolító műtéten estem át rossz indulatú daganat miatt. 40 éves vagyok, ettől eltekintve egészséges. Két oldali hangszalag (gége) bénulást diagnosztizáltak több fül orr gégészeti klinikán. A "szerencse", hogy pont olyan állásban bénult a két oldal, hogy a lehető legoptimálisabb a beszéd és a légzés aránya, így hangszál kikötésre nem került sor.

Terhelésre (5 lépcsőfok) légszomj lép fel, így sajnos nem tudok edzeni ami fontos része volt az életemnek. Munkám része mások irányítása így ezen a területen is gondban vagyok hiszen gyors, sok, vagy hangos beszédnél ismét nem kapok rendesen levegőt.

Tudom, hogy a lehetőségek limitáltak ezzel a problémával kapcsolatban, de érdeklődnék, hogy milyen irányba induljak.

Érdeklődnék, hogy esetleg végeznek e Önök orron keresztüli endoszkópiát a pontosabb diagnózis érdekében. MR vizsgálat volt a műtét után 3 hónappal és az idegpálya sértetlennek látszott. A sebész állítása szerint tesztelték a műtét végén és működött.

Várom válaszát!

Köszönettel,

Szilvia



Kedves Bakonyvári Szilvia!



Javasolnám, hogy nézzük meg, hogy jelenleg milyen állásban vannak a hangszalagjai, alakult-e ki azóta eltérés. Tudni kell, hogy mire lehet építeni.



A maradék funkciók jobb kihasználásához, trenírozásához ajánlanék Önnek egy remek foniátert, aki már többszőr segített - igaz zömmel féloldali bénulás esetén -a jobb beszédfunkció elérésében és az esetleges félrenyelések kiküszöbölésében.



üdvözlettel



Fülöp Györgyi
Tisztelt F.O.G.Kozpont.

1honapja megfazassal kezdodott akkor nagyon sargas valadok urult ki a orrombol.Ez 2 het utan elmult majd utana eros homlokfajdalom,orrfajdalom,szem koruli fajdalom,lataszavar,szedules jelentkezett.A szemem minden reggel bepuffad arra ebredek.Egesz nap homolyos a latasom es zavaros.Nem folyik az orrom nem vagyok megfazba cask neha bedugul es kidugul.Szedtem ra Amoxicilint,most Clarithromycint szedek.Nagyon felek,hogy valami komolyabb bajon lehet.A szemeim mintha ossze lennenek szukulve.Koszonom elore is szives segitseguket.Udvozlettel.Bernadett.
Kedves Bernadett!



Ennyi idő után kézenfekvő lenne egy laborvizsgálat, egy fül-orr-gégészeti vizsgálat, mely alapján el lehetne dönteni, hogy időszerű, vagy jelenleg felesleges Önnél egy arckoponya CT vizsgálat. Ezek azt szolgálják, hogy tudjuk, hogy a panaszai egy bakteriális fertőzés következtében kialakult kórkép, vagy egyéb áll.



Üdvözlettel



Fülöp Györgyi
Kedves Doktornő!

Tanácsot szeretnék kérni öntől a következő dologgal kapcsolatban. Öcsémnek (23 eves) most diagnosztizálták, hogy homloküreg gyulladásból visszamaradt bal oldalt egy gennygóc ami már meg is van keményedve, ez okozza a folyamatos fejfájásokat nála! Műteni nem igazán merik, mert vele született szív-csúcs-pitvar defektusa volt, mert hogy kis korában kinőtte, de úgy vélik, hogy ennek ellenére nem biztos hogy jól viselné a műtétet. De ez azt jeleni h folyamatosan előjöhet a fejfajdalom, ami van hogy napokon keresztül megvan és akadályozza a munkavégzésben és félő hogy elveszíti az állását!!! Van erre esetleg valami megoldás? Ő Erdélyben él, de ha szükség van rá átjön Magyarországra a kezelésekre.

Köszönöm szépen előre is a válaszát!

Tisztelettel: Ignatné Venkli Andrea
Tisztelt Ignatné Andrea !



A leírás alapján az Ön öccsének valószínűleg egy mucokeléje van a homloküregében. Sajnos ez csak műtéttel távolítható el, minden gyógyszeres terápia hatástalan. Amennyiben a veleszületett pitvat defektus záródott és nincs semmi szívproblémája a műtétnek nincs ellenjavallata.



Üdvözlettel



Dr Holpert Valéria



Hírek

Fülcsepp használat – ne kövesse el ezeket a hibákat!

Fülcsepp használat – ne kövesse el ezeket a hibákat!

Fülfájás vagy viszketés, a fülcsepp különböző fülbajok kezelésére alkalmas, ám orvosi kivizsgálás nélkül akár többet is árthatunk vele, mint amennyit használ. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy ezen kívül mire figyeljünk még a fülcsepp használat során.

További részletek
Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink