Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

T. Címzett!

Érdeklődni szeretnék hogy a Dix Hallpike manőveren kívül van e más gyógymód, értem ezalatt gyógyszer, műtét vagy bármi módja ennek a megszüntetésére. Páromnak folyamatosan visszatérő probléma most jelenleg már 4-5 hónapja szenved vele, hol az egyik hol a másik fülére. Van hogy 1-2 napig jó de aztán kezdődik előröl. Előre is köszönöm a válaszukat.

Üdv:
Kedves Mányoki Balázs!





Valószínüleg valami hiba folytán a kérdése első része lemaradt, mert nem látom, hogy milyen panaszokról lenne szó, ill, pl. hogy ki állapította meg esetleg a problémát. Így nem tudom, hogy mire kéne válaszolnom!



Üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Tisztelt Doktornő/Úr!

32 eves vagyok. Nov 18-an 2 eves unokaocsem fertőzött meg valószínűleg. Jobb oldali torok-es fulfajassal kezdődött. Hoemelkedes,nátha,2 het szenvedés,majd gyógyulás következett,azonban a kohogesem nagyon sokáig nem múlt el es egyszerűen nem szakadt fel sehogy es semmi hatására. Elkezdett ujra fajni a torkom es fülem a bal oldalon is. Azota is folyamatosan faj picit a torkom es érzékenyek a füleim es elkezdtem ott érezni is vmit igy megnéztem es kozepen hatul egy nagyobb es egy kisebb sárgás pirosas kiemelkedést talaltam (szerintem ezeket erzem) es par kisebb pirosas pottyoket máshol hatul. (Nem a mandulamon vannak ezek)

Háziorvosom felírt erre antibiotikumot de nem használt.

Sos melegvizes gargalizalas,kamillas gozoles se használt.

Mik lehetnek ezek a torkomon?

Nagyon zavaró erzes.

Ausztráliában elek es egyrészt nagyon draga a specialista es hosszú a várólista, másrészt nehezebb angolul elmesélnem es megértenem mindezt.

Segitseget elore is nagyon koszonom.
Tisztelt Kohler Eliza!



Elképzelhető, hogy afták jelentek meg a garat nyálkahártyáján, ilyenkor Tantum Verde spray, ill. C-vitamin 1x1000 mg tbl. segíthet a panaszokon.

Amennyiben a fenti kezelés sem hoz áttörést, készséggel várjuk rendelőnkben, hogy segíthessünk.

Tisztelettel: Dr. Csóka János
Tisztalt Doktorno/Doktor ur

£7 eves vagyok , honapok ota kuszkodok ful es szajureg problemaval. Viszket a fulem, es a torkom, a fulemben neha hallascsokkenest tapasztalok de duzzadtnak erzem a hallojaratot. A szajuregben sargas fekelyes foltokat lattam a torkomon is leginkabb a tuszosmandula gyulladshoz hasonlit. par nap utan eltunnek. Ket esetben bedagadt a nyelvem , a torkom, a fulem alig kaptam levegot, es nem tudtam nyelni. A masodik esetben jobb oldalt a szajuregben a allkapocs talalkozasnal egy veromleny keletkezett. Allergia vizsgalat negativ lett, a ful orr gegesz szerint viszont allergia.Tudna tanacsolni valamit hova forduljak kideriteni mi lehet? Cetrizine tablettat kaptam de ezek szerint nem hasznal, de nem kapok mast. Tisztelettel Endrodi Nikoletta
Tisztelt Endrodi Nikoletta!



A leírás alapján érdemes lenne immunológushoz fordulnia, ill. a gyakori mandulagyulladás (évente 4-5 alkalom) mandulaeltávolítást tehet indokolttá.



Tisztelettel: Dr. Csóka János.
Két hónapja szenvedek nátha miatt allergiás tüsszögésben,1,5 hónapig nagyon folyt az orrom, két hete kezdek talán rendbe jönni 2 doboz antibiotikum után most viszont még arcüregben érzek feszülést.Szaglásom 1 hónapja màr nincs,ma voltam fül orr gégészeten màr csak minimális gyulladás van,viszont a szaglásom még nem tért vissza!Ez normàlis?Mikor fogok illatokat érezni?

Köszönöm válaszát!

Üdvözlettel F.Szilvia

Tisztelt F. Szilvia !



Az arcüreg gyulladás mellett fennálló szagláscsökkenés normális. Azt, hogy mikor fog illatokat érezni , csak vizsgálat után lehet megmondani. Ha allergia miatt tüsszög, nem várható javulás antibiotikumtól. Ha valóban orrmelléküreg gyulladása alakult ki, akkor azt kell megfelelően kezelni. Készséggel várjuk rendelőnkben, hogy segíthessünk.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus

Budai Allergiaközpont
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!



A következő kérdéssel fordulok Önhöz:



Munkámból adódódan sokat kell repülőre ülnöm(havonta többször,8-10 órás utakra is).

A fülemmel nem szokott gond lenne,tavaly azonban középfülgyulladással kellett repülnöm,ami sajnos rossz ,fájdalmas élményt okozott:(

Szerencsére a fülem rendbe jött,egészségesen nem okoz problémát a repülés,azonban már egy kis náthával is félek felülni a gépre.

Háziorvosom a vény nélküli orrcsepp helyett(Nasicot szoktam használni) ilyen esetben Mometason Sandoz orrsprayt javasolt,érdemes ezt kiváltanom és ilyen akut esetben használnom?

Beszereztem speciális füldugót,amit javasolnak repüléshez valamint külföldi honlapon olvastam egy un."Ear-popper" készülékről.Szeretnék érdeklődni,hogy mi a véleménye erről a készülékről,érdemes használni ,ha náthásan ülünk repülőre?





Köszönöm a válaszát!



Üdvözlettel,

Emilia
Tisztelt Emília!



Nincs tapasztalatom az earpopper készülékkel kapcsolatban, nem volt még páciensem aki használta volta. A leírása szerint viszont hasznos lehet mivel képes a fülkürtön keresztül a nyomást kiegyenlíteni.



Tisztelettel: Dr. Csóka János
Tisztelt Doktor úr/nő!

Az unokámnak több mint 2 éve grommetet helyeztek mindkét fülébe. A kezelőorvosa azt mondta,ha nem lökődik ki magától akkor 2 év után rövid altatásban kiveszi. A decemberi vizsgálat során az egyik fülben nem látott grommetet a másik fülben a hallójáratból kiemelte a grommetet.

Karácsonykor felső légúti hurut miatt a gyermek egyik füléből véres-gennyes váladék ürült így elmentünk a FOG-re. Melegítés orrcsepp volt a javaslat.Mivel a kezelő orvosa nem volt ott az orvos megkérdezte vizsgálat közben, hogy a grommettet eltávolítotték-e.Az mondtam,hogy igen mert én így tudtam. 2 hétig jártunk vissza kezelésre majd a kezelő orvosához kerültünk aki közölte, hogy bent van a grommet(Én elég értetlenül néztem szembe ezzel a ténnyel), majd mivel a gyermek nem javult ezért antibiotikumot rendelt el. Zinnat 500 mg,2 doboz Vagyis 10 napos kúra. A mai napon már gyógyultnak nyilvánította a doktornő. Az édesanya megkérdezte,hogy a grommettet mikor fogja eltávolítani- a válasz majd szeptemberben Tehát majd 3 évig az egyik fülében marad, és hogy őröljön, hogy most is ott volt a grommet és milyen jó volt. Egy kicsit megingott a bizalom a doktornő felé, talán ez érthető is. Az kérdezném tisztelettel, hogy ez az idegentest nem okoz-e ott helyileg irritációt ?Ez a tubus szakmai protokoll szerint meddig kell,hogy a dobhártyában maradjon.

Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel: Orosz Andrásné
Tisztelt Orosz Andrásné!



A grommet szinte mindig spontán távozik a dobhártyából, bár ennek az ideje nagy szórást mutat, átlagosan fél év után szokott bekövetkezni. Két év után valóban ki szoktuk venni, ha tünetmentes a gyermek, azt remélve, hogy rendeződött az a probléma a középfülben és az orrgaratban, amiért ez be lett helyezve. Ha most ismételten volt fülproblémájuk, akkor indokolt, hogy "továbbra is védje" a középfülét a grommet.



Az, hogy időközben volt, hogy nem látta, számos okból lehet, nem minden esetben hozható olyan könnyen látótérbe az időnként nehezebben behelyezett, elhelyezett szellőző tubus.



Ne tessék aggódni, az orvosuk megpróbál mindig a gyermek által produkált állapothoz alkalmazkodni.



üdvözlettel



Fülöp Györgyi

Tisztelt Doktor Nő / Úr!

10 éves kisfiamnak még gyakorlatilag sosem volt mandulagyulladása, szerencsére rendkívül ritkán beteg, felső légúti betegség miatt kb. 4-5 éve nem voltunk a háziorvosnál. Mégis felmerült a súlyos ekcémája miatt, hogy góc lehet a mandulájában.

Lehetséges ez, hogy gócos legyen a mandula, ha sosem beteg?

Amennyiben mandulaműtétre kerülne a sor, várható, hogy ezentúl betegesebb less?

Válaszát előre is köszönöm!

N. Zsófia
Tisztelt Zsófia!

Igen lehetséges hogy a gyermek mandulája góc lehet ,még úgy is ha Ön nem érzékelte ennek jelét. javaslok egy góckutatást Dr.Holpert Valéria fül-orr-gégész főorvosnő személyében.

Időpont egyeztetés 06-70-638-84-93

Köszönettel Hegedűs Mónika

asszisztens
Tisztelt Doktornő



Kisfiam 2.5 éves.Van egy olyan problémànk,hogy a kisfiú àllandóan rekedt a nyàla pedig mint a niagara vízesés úgy csurog.Voltam többször hàziorvosunknàl azt mondta semmi baj a kisfiúval,a nyàlàt pedig lusta lenyelni.Hàt ilyen léttezik? Ha nem beteg és a torka is tünetmentes akkor is olyan mintha beteg lenne nagyon rekedt.Lehet furcsa most amit írok,de ő nem tud rendesen sírni,nevetni mint a többi vele egykorú gyermekek.Előre is köszönöm vàlaszàt.
Tisztelt Anyuka!



Dr.Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniater főorvosnőt szeretném ajánlani ,hogy gyermekét megvizsgálja. Főleg amit tapaszal: rekedt,és más a sírása ,nevetése mint a vele egykorúaknak. Időpont egyeztetés céljából kérem jelentkezzen be 06-70-6388493

Köszönettel Hegedűs Mónika

asszisztens
Tisztelt Doktornő/úr!

Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy 2012 nyarán derült ki, hogy terhes vagyok.Decemberben elkezdett bedugulgatni az orrom, és januárra teljesen eldugult, így egészen a szülésig egyáltalán nem kaptam levegőt és nem éreztem az ízeket.Közben voltam két fül-orr gégésznél, de sehol nem csináltak semmit, mondván terhes vagyok, a diagnózis terhességi nátha.Miután megszültem vissza jött a szaglásom és az ízérzékelésem, de nem sokáig tartott, illetve hol jobb, hol rosszabb volt a dolog, de mivel szoptattam ismételten nem tudtak velem mit csinálni.Sokszor csak akkor érzek ízeket, ha megfújom az orrom.Miután abbahagytam a szoptatást ismét felkerestem egy fül-orr gégészt aki, megállapította, hogy enyhe orrsövényferdülésem van, de semmi mást.Elküldött allergia vizsgálatra, ami teljesen negatív lett, de az orvos mondván teljesen allergiásak a tüneteim, írt fel allergia gyógyszert ami mondanom sem kell nem használt, így abba is hagytam a szedését.Ismét terhes lettem és a tünetek ezúttal nem voltak olyan durvák mint az első terhességemnél, hol jobb, hol rosszabb volt. Mivel már több mint három éve tart ez az egész, talán azt figyeltem meg , hogy a téli időszak a rosszabb.Mi lehet a bajom?Mi okozhatja ezt az egészet?Fogok még valaha szagokat és ízeket érezni?

Tisztelettel:S.né R. Renáta
Tisztelt Renáta!



A fenn említett panaszainak hátterében álló okot kell feltárni .Elsősorban teljes fül-orr-gégészeti vizsgálatot javaslok Dr.Fülöp Györgyi főorvosnő személyében. időpont egyeztetés céljából kérem hívjon 06-70 6388493 telefonszámon.

Köszönettel : Hegedűs Mónika

asszisztens
Jó napot van egy 3-ěves kislânyom ěs folyamatosan elvan dugulva az orra nâr kiprobâltunk minden orrspray de nem hasznâl kěrem ha tudnak segítsenek mert nagyon nehěz elôre is kôszônôm tisz.olâh csilla
Tisztelt Oláh Csilla! A fenn említett panaszra Dr. Holpert Valéri főorvosnőt tudom ajánlani. Kérem jelentkezzen be :06-70-6388493 telefonszámon . Köszönettel : Hegedűs Mónika

asszisztens

Hírek

Orrdugulás lefekvéskor – allergia is okozhatja?

Orrdugulás lefekvéskor – allergia is okozhatja?


További részletek
A fájdalmas nyelés okai

A fájdalmas nyelés okai


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Csokonai Vitéz Lajos
Dr. Csokonai Vitéz Lajos orr-orrmelléküreg és fül specialista
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink