Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktor úr

A férjem motorbalesetet szenvedett január 1-jén és azóta a bal fülére nem hall semmit,voltunk MRI n és ezt irták a leletre, Bal oldalon a közép és belső fül területén látott elváltozások diszkrét post. contusios bevérzés és oedema folyadék maradvány jelei. Azt mondták hogy ez fel fog szivódni 3-6 hónap alatt és hogy bizzunk abban hogy annyi sejt nem károsodik hogy ne jönne vissza a hallása de mind e mellett szédül is. A kérdésem az lenne hogy van e arra valami mód hogy ez minnél hamarabb elmúljon és vissza nyerhesse a hallását.
(elnézést kérek a helyesirási hibákért rossz a billentyüzet)
Elöre is nagyon szépen köszönöm a válaszát

Üdvözlettel
Szuzanna
Kedves Szuzanna!


Gondolom volt a férjének hallásvizsgálata is! Fontos lenne ennek az eredménye is, ill. időszakosan ezt ellenőrizni lehetne, hogy van-e javulás.

Ezen felül bele kéne nézni a férje fülébe mikroszkóppal. Nem tudom ez megtörtént-e már és mikor utoljára.

Sajnos a bevérzés és oedema felszívódása, ill. az általa okozott kár kiszámíthatatlan véleményem szerint.

A szédülése miatt is vizsgálni kéne őt, itt. fontos, hogy ez a tünet a baleset óta folyamatosan fennáll-e, romlik, vagy javul időben. El kéne különíteni, hogy a szédülése hátterében a sérült oldali egyensúlyszervi probléma, vagy esetleg más áll-e. Nem írta le, hogy mikor készült az MR vizsgálat, de ennek eredményét is csak a többi tünet időbeli zajlásával együtt szabad értékelni.

üdvözlettel

Fülöp György
Tisztelt Címzett !
A jobb fülem hetekig nagyon zúgott, az orvos kimosta azóta a jobb fül nem zúg. A bal viszont azóta zúg. Azt is külön ki kell mosni ?,- vagy az előző fülmosásnak mindkét fülemre hatnia kellett volna ?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Kedves Rea Ildikó!

Ottjártakor belenéztek a másik fülébe is? Leírták, hogy ott rendben van, nincs fülzsír? Ha ott is lenne fülzsír, akkor azt a fülét is ki kell mosni!

Nem akarom elkeseríteni, de a fülzsíron kívül számos más oka is lehet a fülzúgásának, tehát ha panaszai nem múltak el, akkor ismét jelentkeznie kéne fül-orr-gégészeten!

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Tisztelt Doktor úr/nő!
Egy hete kezdődött jobb oldali fülfájásom ami az első 2 napban elviselhetetlen volt / hétfő-kedd /,annyira,hogy hétfő éjszaka aludni nem bírtam. Másnap vettem fülcseppet OTIPAX ...használatára enyhült a fülfájásom, de még mindig nem múlt el, mellé most már szedek Rubophent is,éjszaka semmi fájdalom, de napközben még visszatér. Okozhatja e huzat a fülfájást vagy mi lehet a kiváltó ok ?! Mindenképp keressek fel szakorvost?! Válaszukat megköszönöm.
Tisztelt Kovács Tamás !

Fülfájást nagyon sok minden okozhat- a különböző gyulladásokon kívül akár a huzat is lehet a ludas. Sajnos ezt csak vizsgálat után lehet megmondani. Azt javaslom amennyiben a panaszai állandósulnak jelentkezzen vizsgálatra.

Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Kb. 3-4 hónapja észrevettem, hogy minden nyeléskor a torkomban egy kattanást érzek. Kérdésem, hogy mitől lehet ez? Kell-e aggódnom?

Tisztelettel: Marosán Anikó
Tisztelt Anikó!

Fizikális vizsgálat nélkül sajnos nem lehet pontos diagnózist fel állítani az Ön által tapasztalt panaszra.
Kérjük keresse fel rendelőnket .
Tisztelettel Hegedűs Mónika
Asszisztens
Üdvözlet.
Nemrég volt egy náthám, és nem tudtam kiegyenlíteni a nyomást a bal fülemben. Fülkürthurutot àllapítottak meg. Nem volt hőemelkedèsem se, se szèdülés, èmelygés semmi eltérő tünet, egyet leszámítva, valamilyen hangot leszámítva a bal fülembe. Egy kicsivel több mint egy hete tart. Nem mondható szerencsére vészesnek. Munka közben nem zavar, éjszaka tudok mellette aludni. Az orvos azt mondta, hogy a vírus kàrt okozhattak a belsőfülemben és szteroidos infúziós vagy gyògyszerese kezelést javasolt. Volt hallásvizsgálat is, az megfelelő.
Kérdésem az lenne, hogy vajon a szteroidos kezeléstől elmúlhat a kicsit sistergő hang, bár nem tudom pontosan beazonosítani.
Vagy valahogy ki lehetne deríteni, hogy mi okozza?
Köszönöm előre is a választ.
Tisztelt Bubble!

A "fülzúgás érzet" pontos hátterét nem mindig sikerül kiderítenünk, a felső légúti hurutokhoz társult fülzúgások nagy arányban néhány hét alatt spontán rendeződnek.
A szteroidos kezelés is jó eredményhez vezethet az esetek nagy százalékában.

Tisztelettel Dr. Csóka János
Üdvözlöm!
A héten volt egy heves rosszullétem,pontosabban nagyon szédültem még apró pici mozdulatokra is (forgó szédülés) ami hányással társult.
Egy napig csak feküdtem, nem bírtam felkelni.
Két és fél évvel ezelőtt volt egy gennyes homloküreggyulladásom. Szeretném kérdezni, hogy utalhat ez valami visszamaradt szövődményre?
Vagy valami egész más lehet a háttérbe?
Valamint tartanom kell -e hogy újra előjön ez a rosszullét?
Válaszát előre is köszönöm szépen!
Feltétlen elmegyek önökhöz egy CT-re!
Tisztelt Popp Marinna!

A panaszai első sorban az egyensúlyszerv megbetegedésére utalhatnak.
A CT vizsgálat tisztázhatja a homloküreg aktuális állapotát, esetleges maradványtünetekre ill. egyéb orr-, és orrmelléküregi eltérésekre (pl. orrsövényferdülés, orrkagyló túltengés stb.) is fényt deríthet.

Tisztelettel. Dr. Csóka János
Tisztelt Dortornő/Doktor Úr!

Édesapám 52 éves és gyakran tapasztalja, hogy nem érez szagokat. Az elmúlt időszakban már folyamatosan arra panaszkodik, hogy az orra is el van dugulva. Bármivel próbálkozik, nem használ neki.
Kérem legyen kedves segíteni milyen vizsgálatra érdemes elmennie illetve kihez célszerű fordulni? Fül-orr-gégész, allergológus? Hogy zajlik ilyen panaszokkal egy vizsgálat, mire számíthat?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Tünde
Tisztelt Tünde !

A Budai Allergiaközpontban lehetőség van a teljes kivizsgálásra.
Az első lépés egy fél órás vizit, ahol a tünetek megbeszélése és részletes fül-orr-gégészeti vizsgálat történik.
Ennek alapján lehet eldönteni, hogy szükség van- e allergiavizsgálatra, amelyhez a vérvételt azonnal el tudjuk végezni. Ha indokoltnak látszik CT vizsgálat, azt a velünk együttműködő CT laborban megszervezzük.

Az elkészült leleteket kontroll kapcsán beszéljük meg egy hét múlva. Ekkor lehet eldönteni, hogy milyen kezelés jelent megoldást a panaszaira. Ha lehetséges, már az első vizit alkalmával adunk terápiás javaslatot.

Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
Budai Allergiaközpont
Üdvözlöm.Napok óta be van dugulva a jobb fülem egy influenza miatt.Biztosan nem külső dugulás.Fülcseppet is próbáltam,de semmi hatása.Néha pattan egyet,de változás nincsen.Van mikor hallom a hangomat zengeni beszéd közbe és nagyon rossz.Fájni nem fáj.Nagyon kellemetlen hogy halkan hallok vele.Mit tegyek?Fel kell hogy szúrják a fülemet esetleg?Amitől nagyon félek.Vagy szednem kéne rá valamit?Köszönöm szépen a válaszát előre is.Emailt mindig nézek.
Kedves Nikolett!

Nem attól kéne tartania, hogy felszúrják-e a fülét, hanem attól, hogy esetleg hallóideg károsodása van! Mielőbb fel kéne keresnie egy fül-orr-gégészt, hogy belenézzen a fülébe, utána pedig gyorsan át kéne esnie egy hallásvizsgálaton! Az időfaktor ilyen esetekben nagyon fontos!

Üdvözlettel
Fülöp Györgyi
Tisztelt Cím!

Érdeklődöm, hogy ha a másféléves kislányomnál már 2 hete komoly taknyosodás van, nem látok javulást, orrszívás után is továbbra is tele van az orra, nehezen kap levegőt (háziorvos csak a nasivint javasolta), érdemes már szakemberhez fordulni vagy a 2 hét még nem sok? Szeretném elkerülni a szövődményt vagy letapadást. A váladék sárgás.
Köszönöm
Tisztelt Vincze Tímea!

Mivel hosszú ideje elhúzódó orrfolyásról ír,és a váladék színe is arra utal ,hogy fül-orr-gégészeti vizsgálatra van szüksége gyermekének.
Kérjük jelentkezzen be Dr.Holpert Valéria főorvos nőhöz 06-70-6388493 telefonszámon.

Köszönettel : Hegedűs Mónika
asszisztens
T. Doktorúr/ nő. A fiam 6 éves,2 éves koràtól szinte àllandó felső légúti megbetegedése van. Fülfàjàs orrfolyàs,köhögés. Az orrmandulàjàt kivették és egyúttal fejszúrtàk mindkét fülét, leszívtàk a vàladékot. A műtét utàn jó is volt. A bamba arc is eltűnt. De pàr hét utàn ismét orrfolyàs szàjàn veszi a levegőt, mint műtét előtt , kitekeredve alszik. Csak a horkolàs nem tért vissza. Most ott tartunk, hogy Fülfàjàs jelentkezik nàtha alkalmàval is. A kérdésem az lenne hogy mit tehetnénk,miért veszi a szàjàn a levegőt ha nem beteg, mitől lehet ez az àllandó felső légúti megbetegedés fülfàjàs? Viselkedési zavarok jeleit tapasztaltam fiamnàl. Tisztelettel Andrea.
Tisztelt Papp Andrea !

A fenn említett panaszokat több dolog is előidézheti. Javaslok egy teljes körű fül-orr-gégészeti vizsgálatot . A vizsgálat folyamán felderíthető a panaszok oka. Kérjük jelentkezzen be Dr. Holpert Valéria főorvos nőhöz 06-70-6388493 telefonszámon .
Köszönettel Hegedűs Mónika
asszisztens

Hírek

Tüszős mandulagyulladás – így ismerje fel a tüneteit!

Tüszős mandulagyulladás – így ismerje fel a tüneteit!

A torokgyulladást az esetek többségében vírusok okozzák, ilyenkor jellegzetes tünet az intenzív fájdalom, a torok vérbő, vörös színű. Ha azonban a torokfájás mellett, a mandulákon sárgás-fehéres foltokat is látunk, kisebb nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás mellett, akkor valószínű, hogy baktérium a kórokozó, tüszős mandulagyulladással lehet dolgunk. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy mit tegyünk ilyen esetben.

További részletek
Szaglásvesztés COVID miatt – így segít a szaglás tréning

Szaglásvesztés COVID miatt – így segít a szaglás tréning

Koronavírus-fertőzést követően a tünetmentes vagy enyhe tünetekkel rendelkező egyének is gyakran számolnak be szaglászavarról, hirtelen kialakuló szaglásvesztésről. Ez a fertőzés lezajlását követően legtöbbször két hét alatt megszűnik, de hosszabb ideig, akár hetekig, az esetek egy részében tartósan is megmaradhat.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink