Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Jó napot kívánok ! Segítséget szeretnék kérni . Minimum 15 éve ismeretlen eredetű allergiám van. Az orvos Aerius tablettát írt fel , ami ideig-óráig használt. 6 éve külföldön élek , elkezdtem használni az Otrivin orrsprayt. Kezdetben nagyon jól használt, viszont kb.másfél éve romlott az állapotom. Felkerestem egy fül-orr-gégészt,aki a dohányzást jelölte meg okként . Röntgen vizsgálaton kívül semmilyen más vizsgálat nem történt,sőt közölte az orvos,hogy hiába megyek vizsgálatokra,mert úgyis a dohányzás mindennek az oka.Tüneteim : Garatba illetve gyomorba lefolyó váladék. Ez állandóan fennáll . Gyakori tüsszögés. Éjszaka 3-4 óránkénti orrdugulás, ami miatt képtelenség aludni. Kb.2 hete lefekvés előtt használom az infra lámpát, de sajnos egyenlőre hatástalan. Az egyik orrjáratomban görbület miatt szűkület érezhető .Az orrsprayt nehezen tudom használni. Nem tudni,hogy ezt egy gyermekkori autóbaleset vagy más elváltozás okozza. Kérem,hogy segítsenek abban,hogyan tovább . A háziorvos esetleg további vizsgálatokra tudna küldeni.
Kedves Kérdező!

Ebben az esetben laborvizsgálattal kéne kezdeni a kivizsgálását. Az összIgE szint megmutatja, hogy valóban allergiás tünetekkel állunk-e szemben. Ezzen kívül inhalatív allergénekre kéne Önt vizsgálni, ezzel tisztázódhat, hogy mire allergiás.

Az Otrivin orrspray használatáról viszont lebeszélném, mert ez gyorsan függőséget okoz és nem is allergia kezelésére szolgál! Allergiás tünetek esetén szteroid tartalmú orrsprayt kéne használnia. Ezek Magyarországon receptkötelesek, viszont használhatóak tartósan is, számos panasza megoldódhatna ettől. Egy-két hónapos orrspray használat után lenne javasolt a panaszainak ismételt áttekintése, a továbbiak megbeszélése.

üdvözlettel: Fülöp Györgyi
Tisztelt doktor úr/ doktornő!
Polyneuropathiás, nagyon nehezen mozgó hölgy vagyok/lettem 5 hónap alatt.Számos kellemetlen neurológiai vizsgálaton mentem keresztül. A betegség kialakulásának oka tisztázatlan. Számos tumorkereső vizsgálaton voltam paraneoplasia irányába kutatva, de a gége, garat még nem került kivizsgálásra. Sajnos régóta dohányzom /51 éves vagyok/ és igen gyakran rekedt a hangom. Azt szeretném megkérdezni, hogy gégetükrözést/ rákszűrést/ végeznek-e altatásban, mert nagyon öklendezős típus vagyok, már a spatutától is a nyelvemen. Illetve ha költséges is ultrahang, Ct Mr vizsgálat kimutatná-e hogy van valami probléma és csak ez esetben jönne a kellemetlenebb vizsgálat. Estleg vérképből kimutatható-e valamilyen tumor markerrel ha van eltérés.
Annyira kimerültem az 5 havi kivizsgálás során, hogy még ha költségesebb is kezdeném a kellemetlenséggel nem járó képalkotó módszereket. Lehetséges-e ez így? Üdvözlettel: Boér Ágnes
Tisztelt Boér Ágnes !

A daganat kutatás szempontjából esetlegesen csak az MR vizsgálatnak lenne valami értelme, de előtte inkább rábeszélném egy rutin illetve azt kiegészítő endoscopos vizsgálatra, ami az orron levezetett endoscoppal történik előzetes érzéstelenítés után és így nem okoz öklendezést.

üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Tisztelt Doktor úr! Hosszabb ideje fennálló rekedtséggel (1hónapja) felkerestem egy fül-orr-gégészt,aki azt mondta,hogy a hangszalag felső harmadát nem látja ezért nem tud pontos diagnózist mondani. Most antibiotikumot kell szednem egy hétig és ún. Gégediétát tartanom. Szeretném kérdezni hogy ez mitől lehet hogy nem látja azt a részt,és mi okozhat ilyen panaszokat. Fájdalmam nincs.
Köszönöm válaszát! Tisztelettel:Molnár Adrienn
Tisztelt Molnár Adrienn !

Előfordul, hogy indirekt gége tükrözéssel nem hozható látótérbe teljes nagyságában a hangszalag, aminek oka lehet az anatómiai szituáció, vagy nagyon feszít a beteg. Ebben az esetben érzéstelanítés után láthatóvá válik a hangszalag. Amennyiben nem akkor endoscopiát kell végezni. Miért kapott antibiotikumot ? elhúzódó rekedtséget a helytelen hanghasználat , reflux és sok más betegség is okozhat. javasolnék egy vizsgálatot amennyiben nem múlnak a panaszai.

üdvözlettel
Dr Holpert Valéria
Tisztelt Dr.Nő/Úr!
Egy számomra aggasztó problémával fordulok Önhöz. Körülbelül 3 hete jelentkezett a tünet. Úgy érzem hogy az orromban egy nagy gombóc van. Szájon át történő légzésemmel semmi probléma, de ha az orromon veszem a levegőt akkor mintha valami gátolná a légzés útját. Folyamat azt érzem mintha váladék gombóc lenne az orromban illetve a torkomban de ezt nem tudom se lenyelni se kifújni mert semmi nem jön ki onnan. Mintha az orrmandulám lenne hatalmasra dagadva. Az utobbi időben sokat vérzik az orrom. Par napja mar a fülem es a torkom elkedett fájni. Viszketős idegesítő kaparó szúró enyhe fajdalom, de mar a nyakamon is érzem ezt a viszkető érzést. Orrhanggal küszködök mar kamaszkorom óta. Én orrpolipra gyanakszom, de nagyon félek hogy komolyabb a probléma és mar az orrgarat daganatra is gondolam ami folyamat növekszik, megmagyarázva az orrvérzést és a fulbe torokba irányulò fájdalmat. Dohanyos vagyok. 26 eves nő. Válaszát előre is köszönöm.
Kinga.
Tisztelt K. Kinga !

Sajnos vizsgálat nélkül nem tudok kielégítő választ adni a feltett kérdésekre.

Üdvözlettel
Dr Holpert valéria
Tisztelt Doktornő!
1 éve borzasztó szédülésre ébredtem fel. Ez a szédülés mozgás nélkül is megvolt, mára sikerült annyira kigyógyulni belőle, hogy már inkabb csak mozgásnál jelentkezik különböző mértékben. Ez a szedülés, imbolygó jellegű. Emellé társul egy pattogó fül, amin tompábban hallok, de kidugulni nem akar igazán. 1 éve voltam vele fülésznél, de nem talalt semmit. Aztán jött az ideggyogyasz, ott se talaltak semmit, szemeszet..... Aztán gyanussá vált hogy sm., jött az MRI, de kiderült, hogy nem sclerozis multiplex. Sehol nem talaltak semmi komolyat. Mára viszont ez a fül néha gyengén fajni is szokott.
Mi okozhatja a problémát?

Üdv, Gábor
Kedves Gábor!

A kérdésére ilyen módon nem tudok válaszolni. Az számomra nem informatív, hogy egy szakorvos nem talált semmit, tudnom kéne, hogy milyen vizsgálatok történtek. Az MR nyilván koponya vizsgálat volt, viszont bizonyos tünetek esetén inkább belső fül MR vizsgálatra van inkább szükség!

Szédüléses panaszok esetén egy meghatározott sorrendben szoktam a vizsgálatojat elvégezni, mert ezek eredménye így tudja pontosítani a diagnózist.

A hallásával kapcsolatban tisztázni kéne, hogy van-e hallóideg károsodása, mert a leírt tünetek alapján inkább erre gondolnék, mint hurutra.

A fájdalom nem jó jel, ki kéne magát ismét vizsgálni!

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
T.Doktornő/ Doktor úr!
Kb. 6 hónapja, folyton visszatérő torokfájással küzködök. A fájdalommentes időszakok nem tartanak tovább 7-10 napnál. Szúró, mandulakörnyéki, fülbe sugárzó fájdalom, gyengeséggel, fáradékonysággal, időnként enyhe hőemelkedéssel,náthával. Ezalatt a 6 hónap alatt 2x kaptam 1-1 hetes antibiotikum kezelést,mikor lázam is volt az előbbiek mellett mellett. Utolsó gégészeti vizsgálatkor baktériumtenyésztés is készült, negatív eredménnyel. Diag: "elhúzódó vírusfertőzés". Vitaminokat folyamatosan szedek,rengeteg torokfertőtlenítőt,egyszerű gyulladáscsökkentőt elhasználtam már,sűrűn mosom a kezem.Óvodában dolgozom,mandulám megvan.Kérem szíves véleményét,ill. tanácsát! Köszönettel: B.J.
A tünetek egy részét a reflux betegség magyarázhatja, de mindenképpen szükséges lenne vizsgálat is az egyéb betegségek kizárása miatt.

Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria
Üdvözlet! 2 és fél éve szenvedek fülzúgástól,ami folyamatosan erősödik. Kivizsgálások, gyógyszeres kezelések és műtétek után sem tudni, hogy mi okozza. A zúgás a vérnyomás emelkedésével erősödik. Tud ezzel kapcsolatban valamit tanácsolni?

Előre is köszönöm!
Dragán Norbert
Kedves Dragán Norbert!

A fülzúgás esetében igen sokszor fordul elő, hogy nem lehet pontosan eldönteni, hogy mi okozza azt!

Az Ön esetében az a leírt tény, hogy a vérnyomás emelkedésére erősödik a fülzúgása is, már azt is jelenti, hogy a panaszai hátterében az ereinek az állapota szerepelhet!

Figyeljen a kellő folyadék bevitelre, a rendszeres mozgásra, és igyekezzenek beállítani a vérnyomását!

Ennyi információ alapján ennyit tudok írni........

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Tisztelt Cím:

Szeretném kikérni a véleményét,mely irányba kéne tovább lépni a problémámmal ?
Orrváladék állandóan folyik"tiszta átlátszó" feltapad a száj padra,illetve az étellel lemegy a nyelőcsőbe,és onnét kell felköhögni.
Nyál csatornák nyitva vannak,nyál mirigyek nem duzzadtak meg sosem.
Minden nemű vizsgálaton túl vagyok "minden negatív " de a jelenség meg van már 3 éve.
Vizsgálatok a következők:
Mellkas Ct,mellkas röntgen,nyaki lágy rész mri,orr-fül-gégészet "10 vizsgálat",tüdő gyógyász 97 % légzés funkció.
Allergia vizsgálat vérből,2 panel "80-ból semmire nem vagyok allergiás"
Labor "tökéletes",gyomor tükrözésnél enyhe reflux,esomeprazol sandoz 40 mg 6 hónapon keresztül,salvus víz,inhaláló készülék de semmi javulás nem történt.
Nem ég a gyomrom,nem érzek savat.
Orr mosás naponta 3-4 alkalommal.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Szántó Károly!
Panaszai hátterében a leírása alapján valamilyen viszkozitási probléma állhat, bár azt nem értem, amit úgy ír le, hogy le kell nyelnie, majd a nyelőcsőből felköhögni, mivel felköhögni maximum a légcsőből lehet, a nyelőcsőből nem!
Váladékaink összetételét számos betegség, gyógyszerszedés, táplálkozási szokás, munkakör, stb. befolyásolja, melyeket itt nem lehet korrektül részletezni.
Talán egy személyes találkozás segítene abban, hogy az önt ért hatásokat, saját szokásait tisztázva sikerüljön előre lépni panaszai kezelésében!
Üdvözlettel Fülöp Györgyi

Mélyen Tisztelt Doktornő/Doktor Úr !

2017.03.31-én reggel, 10napja (műtét napját beleszámítva 11) vették ki a garatmanduláimat.
Mivel erős dohányos vagyok, kérdésem lenne, hogy mikortól lehet újra dohányozni illetve alkoholos italokat fogyasztani, táncolni, "ugrabugrálni" ?
Kontroll csak jövőhéten lesz, de a hétvégén egy összejövetelre megyek, ami a műtét utáni 16.nap, ezért szeretnék választ kapni a kérdésemre.
( tegnap írtam hasonló kérdéseket, lehetséges, hogy nem küldtem el)

Válaszát előre is hálásan köszönöm,
Nikolett
Tisztelt Nikolett!

Fizikális vizsgálat nélkül nem tudunk érdemleges választ adni. Érdemes lenne az operáló orvosát megkérdezni .

Üdvözlettel : Hegedűs Mónika
Üdvözlöm, érdeklődnék, hogy mandulakő végleges megszüntetésére van-e lehetőség, és ha igen, hogy történik illetve mennyibe kerül?
Köszönöm:
Horváth Nóra
A mandulakő végleges eltávolítása csak a mandula eltávolításával lehetséges. Erre csak abban az esetben kerül sor, ha nagy mennyiségű és nagyon gyakran újratermelődő mandulakőről van szó. Egyébként egyszerű ambulans vizsgálat során el tudjuk távolítani a mandulakövet. Kérem jelentkezzen be rendelésemre.

Árainkat megtekintheti honlapunkon : fül-orr-gégészeti vizit .

Üdvözlettel : Dr. Holpert Valéria

Hírek

Fülcsepp használat – ne kövesse el ezeket a hibákat!

Fülcsepp használat – ne kövesse el ezeket a hibákat!

Fülfájás vagy viszketés, a fülcsepp különböző fülbajok kezelésére alkalmas, ám orvosi kivizsgálás nélkül akár többet is árthatunk vele, mint amennyit használ. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy ezen kívül mire figyeljünk még a fülcsepp használat során.

További részletek
Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink