Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Holpert Dr. nő!
Nagyon köszönöm válaszát! Nem orron keresztül távolították el a tumort a homloklebenyemről, hanem hagyományos úton. Néha érzek illatokat nagyon gyengén, pl. parfüm, krémszappan.. Sajnos többnyire viszont nem. Ennek fényében, /hogy azért van egy nagyon gyenge szaglásom erre az 1-2 dologra/ , így is reménytelen? Ugyanakkor, ahogy én tájékozódtam, van valamiféle fantomszaglásom./ Nem biztos, hogy ezt így kell írni../ Olyan szagokat érzek, amit nem tudok semmihez hasonlítani. Műtét óta 4.-5. félét Ezzel mit lehet tenni? Vagy tudok-e valamit tenni egyáltalán?
Tisztelettel: Hegedüs Judit
Tisztelt Hegedűs Judit !


Sajnos ebben az esetben kevesebb a remény. Valószínűleg a zavar így az agyban keletkezik, ennek a kimeneteléről vagy az idegsebész vagy egy ideggyógyász tud érdemben nyilatkozni.


Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
Lenne egy kérdésem az egészségemmel kapcsolatban.
Visszatérő fehér kis valamik szoktak lenni a mandulámon, aminek utána néztem és mandulakövek ezek. Tegnap is ezt vettem észre, de az feketés volt és lentebb. Elkezdtem fültisztítóval piszkálni de nem jött ki, utána este újra megpiszkáltam és miközben világítottam láttam valami rózsszínű dolgot a nyelvem mögött. Nagyon megijedtem , és gondolkodtam hogy ez a gégefedőm lehet, ennek is utána néztem és igen az, úgy tűnik.
Ma elmentem az orr-fül-gégészetre és ott kinevettek, hogy van igen gégefedőm, de ő a a praktizálása során sosem hallott ilyet, és azt javasolta hogy vetessem ki a mandulám. Nagyon rosszul esett, hogy kinevetett és azt mondta ő nem lát semmi gégefedőt a torkomban.
Gondoltam írnék önnek, hogy van-e ilyen? Hogy a sajat gégefedőmet látom? Illetve ebből lehet probléma? A mandulám nem gócos, ezért nem is szeretném kivetetni mert félek hogy utána többel kötném be.

Mit tudok ez esetben tenni? Nagyon féltem, hogy megfulladok vagy valami tegnap, mert sosem tanultam ilyenröl és sosem láttam ilyet. Mi okozhatta ezt?

A tükörben látszódott, ahogy a nyelvem kinyújtom, hogy a nyelvem háta mögött van valami és néztem róla képeket, csak az lehet. Nem tudom mire vélni, és így most már nagyon bizonytalan vagyok.
Előre is köszönöm!
Tisztelt mándoki Melinda!
Köszönjük megkeresését!
Fizikális vizsgálat nélkül nem lehet pontos diagnózist felállítani.
kérem jelentkezzen be rendelésemre,ahol teljes körű fül-orr-gégészeti vizsgálat után ,felvilágosítást kap .Az esetleges beavatkozásokat,megbeszéljük.
Üdvözlettel: Dr.csóka János főorvos
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
Tisztelt Doktor úr!
Parotis adenomat diagnosztizáltak nálam. A daganat 1 cm átmérőjű a külső lebenyen. Csak műtéti megoldás létezik?
Tisztelt Balogh Ágnes!

A fültőmirigy jóindulatú daganatai műtéti úton kezelendők.

Tisztelettel: Dr. csóka János

Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
Azt szeretném kérdezni, hogy az orrsövényferdülést ma is a hagyományos véső-kalapács módszerrel végzik, vagy van már korszerűbb műtéti megoldás is?
Tisztelt Kérdező!

A korszerű műtéti megoldás során is alkalmazunk néha vésőt, vagyis a módszer nem attól korszerű hogy használunk-e kalapácsot, vagy vésőt.

Tisztelettel: Dr. Csóka János

Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
Jò napot!Reflux beteg vagyok,esomeprazol 40 mg gyògyszert szedek rà napi 1-et.Kèrdèsem az lenne ,hogy meddig lehet szedni?(3,5 ève szedem)illetve torok ès nyelöcsö felmarodàsra mit tudnèk szedni?Gyògytea vagy homeopàtiàs szer esetleg rà?Köszönöm vàlaszàt!
Kedves Ruzicska Tamás!

Ha indokolt, akkor nyugodtan szedje tovább a gyógyszert!

Ha teljesen panaszmentes, akkor elvileg csökkentés, vagy a gyógyszer elhagyása is szóba jön.

Enyhébb esetben segíthet pl. diéta, de amit írt, abban az esetben ez valószínűleg nem lenne elegendő.

Nem tudom, hogy volt-e korábban gyomortükrözése, és a nyelőcső felmaródás diagnózisa innen származik-e, mert, ha igen, akkor célszerűbb lenne inkább egy ismételt gastroenterológiai konzultáció a kérdéséről.

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

Az orrom másfél hete bedugul, sokszor annyira, hogy egyáltalán nem tudok lélegezni rajta. Reggelente, miután befújok, sikerül ideig-óráig megszüntetni az orrdugulást, aztán minden kezdődik előlről. Reggel zöldes, sűrű orrváladék jön, ki; aztàn ahogy telik a nap átvált sárgásra, estére színtelen lesz az orrváladék. Ezt kíséri enyhe vizes orrfolyás. Hallottam, hogy ilyen tünetet okozhat a hőmérsèkletváltozás. Budapestről utaztam ki külföldre egy 1600 m-en lévő faluba. Allergiám sosem volt, viszont van orrsövény ferdülésem, amire pár éve az orvos azt mondta, nem szükséges műteni. Kérem, ha bármilyen ötlettel tud segíteni így látatlanban, segítsen, esetleg milyen összetételű gyógyszert kérjek itt az olaszországi orvostól. Sajnos szeptemberig nem tudok haza menni. Köszönettel: Emese
Kedves Emese!

A recept nélkül kapható, úgynevezett lohasztó orrcseppet maximum 7-10 napi használatra szoktuk javasolni, mert gyorsan alakul ki tőle függőség, ill. szétmarja az
orr nyálkahártyáját. Ilyen elhúzódóbb esetben inkább steroidos orrsprayt (pl. Avamys, Dymista, Nasonex) kéne használnia, akár egy hónapig, mert ennek gyulladáscsökkentő hatása is van, de nem várhat olyan hirtelen hatást, mint az eddig használt spraynél.
A zöldes-sárga váladék miatt felmerül az arcüreg gyulladás lehetősége is.
üdvözlettel
Fülöp Györgyi

Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Tisztelt Doktor Úr /Nő !

A jobboldali orrfélben elzáródás van ,ez okozhat szemhéjduzzanatot ?
Az arcomon kipirosodik a bőr ezek a tünetek összefüggésben
lehetnek egymással? Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Márton Vivien!


Igen lehetnek kapcsolatosak a tünetei a jobb oldali orrfél elzáródással.



Üdvözlettel,

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
Üdvözlöm!
Homloklebenyemen volt egy jó indulatú daganat 10 hónapja, amit sikeresen megműtöttek, de ennek eredménye képpen elveszítettem a szaglásomat. Kérdésem, hogy van-e remény, hogy valamikor újból érezzem az illatokat, szagokat.
Válaszát előre is köszönöm:
Hegedüs Judit
Tisztelt Hegedűs Judit !

Nagy valószínűséggel sajnos a szaglása odaveszett, de 6-8 hónap után is visszatérhet még esetleg. A tumor eltávolítás hogy történt, orron keresztül? Ebben az esetben látok lehetőséget a szaglás esetleges rendeződésre.


Üdvözlettel,

Dr. Holpert Valéria

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
Tisztelt Dr.nő!
Lányom 11 éves, az orra kb 1 hete be van dugulva, véres rózsaszínes a váladék. Izotóniás sprayt használok nála ca, és c vitamint adok neki, de a dugulás nem múlik, az alsó orrkagylója is gyakran meg van nagyobbodva ami miatt nem tud levegőt venni. Főleg éjjel jelentkezik. Mit tudok a gyógyulás érdekében tenni? köszönöm válaszát.
Tisztelt Katalin!

Javasolnék a sóoldat mellett éjszakára valamilyen vasoconstrictor orrsprayt / nasivin, otrivin... /4-5 napig. Amennyiben a panaszai nem enyhülnek mindenképpen vizsgálat lenne szükséges.


Üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
Tisztelt Cím! 62 éves vagyok. 4 hónapja mandula körüli tályog volt. 3 hónapja kivették a mandulát. Azóta mintha gombóc volna a torkomban. Egyes szavak kiejtése is nehézségbe ütközik. A nyelvem alatt állandóan egy savanykás kesernyés ízt érzek. Az ételék ízét sem úgy érzem mint amikor még megvolt a mandulám. Voltam kontrollon. Doktor úr szerint minden rendben,meg kell szokni. De én ezt nem tudom. Kérem segítsenek! Tisztelettel: Török László
Tisztelt Török László !

Így vizsgálat nélkül nem igazán tudok mit tanácsolni, próbáljon enyhe sós vízzel gargarizálni. Étkezzen rendszeresen, vitamin dúsan.

Üdvözlettel

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész

Hírek

Fülcsepp használat – ne kövesse el ezeket a hibákat!

Fülcsepp használat – ne kövesse el ezeket a hibákat!

Fülfájás vagy viszketés, a fülcsepp különböző fülbajok kezelésére alkalmas, ám orvosi kivizsgálás nélkül akár többet is árthatunk vele, mint amennyit használ. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy ezen kívül mire figyeljünk még a fülcsepp használat során.

További részletek
Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink