Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves doktor úr
a bal fülemen pontosabban fent a porc hajlatban belül van egy duzzanat ami kb. 1 hónapja még csak pattanás nagyságú volt de mostanra már eléggé megnövekedett de egyáltalán nem fáj. szerdára van időpontom fül orr gégére de addig igy látatlanba mit tudna mondani ön erről?
talán alakúló zsírmirigy?
Tisztelt Attilla!


Fizikális vizsgálat nélkül nem lehet pontos diagnózist adni.
Kérem jelentkezzen be rendelésünkre.
Üdvözlettel :Hegedűs Mónik
asszisztens
Tisztelt Fül-Orr Gégészet központ!Orrkagyló megnagyobbodásom van amit a helyi egészségügyi központban nem nagyon tudnak kezelni.Megműtöttek de újból összenövés jött létre.Éjszakánként sokszor felébredek nem megfelelő orrlégzés miatt.Azt szeretném megkérdezni,hogy lehetséges-e a megfelelő műtét ill. kezelés valahol/orrkagyló kisebbítés/ és ez mennyire veszélyes?Hallottam lézeres eljárásról is.Válaszukat előre is köszönöm:Imre
Tisztelt Helmajer Imre!

Orrkagyló kisebbítést és orrüregen belüli hegkimetszést is lehet végezni akár LASER-es, akár rádiósebészeti technikával is endoszkópos orrmelléküreg műtét keretén belül.
Tisztelettel: Dr. Csóka János

Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
Tisztelt Doktornő! Olyan problémával kapcsolatban kérem a segítségét,hogy most már több mint 3 hónapja mindkét fülcimpán be van gyulladva / nagyon piros,meg mintha genny lenne benne/ ,ha kicsit leapad amint hozzá érek egyből felpuffad és láng vörös lesz. Bőrgyógyász a fülbevalóra gyanakodott,de már jó ideje nincs benne semmi, fájni viszont nem fáj csak ritkán viszket a fülem mögött.
Köszönettel: Ackermann Gabriella
Kedves Gabriella!

Mivel a panaszai nem szokványosak, ill. már látta bőrgyógyász, de nem oldódott meg a probléma, ezért kevés esélyt látok arra, hogy elmondás alapján kitaláljam , hogy mi áll a tünetei hátterében!
Általában valamilyen gyulladáscsökkentő kenőcs segít, de nem tudom, hogy ilyet próbált-e már. Nem szűnő panaszok esetén javasolnék inkább személyes találkozást!

Üdvözlettel,

Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
A mai napon a Balatonban úsztam és a vízben bedugult a fülem. Ez 3 órája történt. Esetleg tud valami tanácsot adni ,hogy hogyan dugítsuk ki? Köszönettel:Kovács Ábel
Tisztelt Kovács Ábel!

Leginkább azt tanácsolom hogy ne próbálkozzon fültisztító pálcával , mert csak jobban eldugítja. Fültisztító spray-t meg lehet kísérelni, de ebben az esetben valószínűleg már hatástalan lesz. Legokosabbnak azt tartanám, ha nem piszkálná és elmenne fül-orr-gégészeti rendelésre a hétfői napon.


Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
Tisztelt Fül-Orr-Gégeközpont!

Idén január végén, február elején volt egy felső légúti megbetegedésem (láz, torokfájás, orrfolyás stb). 2 hét alatt a jobb fülemre is ráterjedt a betegség, fülem fájt, folyamatosan zúgott, s komolyabb halláscsökkenést mértek a fül-orr-gégészek a jobb fülemben, akiket ezzel a problémával felkerestem. MR felvétel-re is elküldtek, mely akkor a jobb fülem mögötti sejtrendszer gyulladását mutatta ki. Több antibiotikumos kúra hatására több hét után az állandó fájdalom/ fülzúgás/halláscsökkenés megszűnt, azonban azóta nagyon gyakran érdobogását érzem a jobb fülemben, mely a szívritmusommal szinkronban dobog nagyobb erőfeszítésnél (edzés közben, hirtelen felállás, futás, hajolás, stb), ám előfordul, hogy nyugalmi helyzeten is dobog. Emellett folyamatosan telítettségérzet van a jobb fülemben/mögötte, s a fej balra forgatásakor/döntésekor morajló hangot hallok a jobb fülemben, mintha víz lenne a hallójárat körül, illetve néha nyilalló fájdalmat érzek a jobb fülem mögötti részen. Fülemet az utóbbi hónapokban többször kimosták/fülzsírt eltávolították, azonban a panaszok így is megmaradtak. Többször mértem a vérnyomásom is az érdobogás tapasztalásakor, s többnyire mindig alacsony volt (104/70). Mi lehet Önök szerint ez a panasz? Nagyon kellemetlen, s fájdalmas is időnként, s mivel már átestem nagyobb betegségeken is (agyvelőgyulladás), illetve még fiatal vagyok (25 éves), inkább szeretném megelőzni a nagyobb bajt ebben az esetben. Fül-orr gégészeten ezzel a problémámmal már voltam, ott orr-spray-t javasoltak, azonban ennek hatására sem szűntek meg a tünetek. Nagyon szépen köszönöm a válaszukat előre is.

Üdvözlettel:
Mária
Kedves Mária!
Mivel panaszai között új tünetek is felléptek, ezért úgy gondolom, hogy ki kéne önt ismét vizsgálni! Ebbe beletartozna pl. egy hallásvizsgálat, célzott laborvizsgálat és képalkotó vizsgálatok is (nyaki erek vizsgálata, arckoponya CT, esetleg kopony MRA), természetesen fizikális vizsgálata után!
Üdvözlettel
Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Tisztelt Dortornő!
Két hónapja (április végén) megvertek és a bal fülemre nem hallottam jól, egyáltalán semmit.
Elvoltunk a körzeti szakrendelésre, ahol azt mondták, hogy gyulladt a fülem, bevérzett és keletkezett rajta egy kis lyuk. Kaptam antibiotikumot, majd a kontrollon csináltak hallásvizsgálatot is. A hallásom valóban javult, de néha még mindig fáj kicsit és orrfulyáskor "fújtat" a levegő, mintha még lyukas lenne.
Mikorra jöhet teljesen rendbe? Sajnos vissza nem tudok menni az orvoshoz, mert a szüleim okozták a sérülést és nem engedik.
Válaszát köszönöm!
Kedves Jázmin!

Sajnos előfordulhat, hogy lyukas marad a dobhártyája. Vigyáznia kell, hogy egyáltalán ne érje a fülét víz, mert az ilyen esetben gyulladást okozhat! Amikor alkalma van rá, akkor mutassa meg magát ismét fül-orr-gégésznek, mert jó lenne tudni, hogy valóban lyukas maradt-e. Ha a sérülés után 6-8 héttel nem nő be lyuk, akkor műtétet szoktunk javasolni.

üdvözlettel

Fülöp Györgyi


Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Tisztelt doktor űr egy éve zug a fülem ez már nagyon elviselhetetlen már kétszer voltam infuziós kezelésen de semmi javulást nem észlelek most a flemac 100mg filmtablettát szedem nem tudom hogy mit lehet tenni hogy ez az állapot megszűnjön válaszát várva tisztelettel Pankotai gyula
Kedves Gyula!

Ha elhozza az eddigi leleteit (audiológia, labor legyen benne, ill. ha van koponya MR is), akkor készséggel átbeszélem magával a lehetőségeket, általános állapotát is figyelembe véve próbálok alternatív lehetőségeket is ajánlani a panaszai mérséklésére. Tudnia kell azonban, hogy ahogyan a gyógyszeres kezelésre, úgy az alternatív kezelésre sincs semmilyen garancia, hogy sikerrel jár, vagy megszűnteti a panaszait! Sokszor a tünetek mérséklése is sikerként könyvelhető el!

Üdvözlettel,

Fülöp Györgyi
ful-orr-gégész szakorvos
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Tisztelt Fül-Orr Gégészet Központ!

Újszülött kisfiunkon a kórházban végeztek BERA tesztet. A jobb füle átment, de a bal nem. Azt mondták, biztosan a magzatmáz tömítette el, próbáljuk meg pár hét múlva. Öt hetes korában újra elvittük egy tesztre, és az eredmény ugyanaz: a jobb füle rendben, a bal füle nem ment át. A magzatmáznak meddig kell kiürülnie egy újszülött füléből? Vagy a fülzsír ilyen korban okozhat problémát? Van otthoni módszer a magzatmáz kitisztítására, vagy bízzuk szakemberre? Lehet más is a probléma ilyen esetben? Üdvözlettel és köszönve válaszukat,

Csaba
Tisztelt Tóth Csaba!

A magzatmáz kiürülési idejét megmondani nem tudom sajna, de az ismételt BERA vizsgálat előtt nem ártana belenézni a kisfiú fülébe és esetleg kitisztítani. Még nem kell nyugtalankodni !


Üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész
Tisztelt Központ!

Fülkürthuruttal kapcsolatban szeretnék tisztán látni, és kérni konkrét válaszukat. Enyhe tartós fülkürthurutom van évek óta ezen kívül nem okoz más problémát, gyulladásról egyéb betegségről nem tudok.
Kérdésem első körben hurutoldó jó a problémámra ha igen akkor mit tudnának javasolni? Másik kérdésem esetemben a szteroid gyulladáscsökkentő spray megfelelő, nem szárítja ki a nyálkahártyát , mivel tartok a felülfertőzéstől ami eddig nem volt.
Hálásan köszönöm!
üdvözlettel Szilvi
Tisztelt Szilvi!

A hurut is fenntart egy enyhe gyulladást! Ha évek óta állnak fenn a panaszai, akkor mindenképp javasolt a háttérben álló ok kivizsgálása!

Kérdésére reagálva: 1. Évek óta fennálló panasz esetén nagyon ritkán ajánlunk hurutoldót.

2. Szteroid tartalmú orrspray használata hasznos lehet, ha megfelelő dózisban, kellő ideig és megfelelő módon alkalmazza. Ennek alkalmazása nem fokozza a felülfertőződés esélyét.

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
Tisztelt Cím,

Egy ideje a torkomban érzek egy gombócot, Valamint folyamatos csorgás van, amelyet egy szakorvos szerint az arcüregemben lévő folyamatos gyulladás okozhat. Szeretném megkérdezni, hogy meg lehet e állapítani CT vizsgálattal, hogy mi található a torkomban illetve az arcüregben és ennek milyen költsége lenne.
Köszönettel,
Kiss Tibor
Tisztelt Kiss Tibor!

Az arcüregekről lehet CBCT vizsgálatot kérni és ebben az esetben indokolt is. Az orrgaratot is megmutatja ez a vizsgálat, de a torokról nincs értelme CT vizsgálatot kérni, mert jól vizsgálható illetve a lágyrész eltéréseket az MR vizsgálat jobban kimutatja.

Üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész

Hírek

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

Az orrnyálkahártya fontos védelmi funkciót tölt be a betegségek megelőzésében, a belélegzett levegőt szűri és felmelegíti. A sérült, gyulladt nyálkahártya nemcsak ezt a védő funkciót nem tudja betölteni, de további betegségekhez is vezethet. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogyan vigyázhatunk az egészségére.

További részletek
Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Ha az utóbbi időben gyakori orrvérzést tapasztalunk, érdemes fül-orr-gégészhez fordulni. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy az orrnyálkahártya állapota elárulhatja például azt is, ha a kellemetlen panasz allergia vagy náthás betegség következtében jelentkezik.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészséghálózat