Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Címzett!
Visszatérő mandulagyulladásom van; és láthatóak kövek is mindkét mandulámon; ami kellemetlen leheletet okoz! Érdeklődöm; hogy Önök végeznek-e mandulakő eltávolítást?Ha igen akkor ennek mi a költsége és mennyire tartós?

Köszönettel:Bíró Bernadett
Tisztelt Bíró Bernadett!

Elsődlegesen egy teljes körű vizsgálatot javaslok és ha a vizsgáló orvos úgy ítéli meg,hogy a mandula kő okozza a panaszait akkor helyben eltávolítja,vizit keretében. Áraink a honlapunkon megtalálható /fül-orr-gégészeti vizit díj/.
Üdvözlettel : Hegedűs Mónika
asszisztens
Tisztelt Doktornő!
5. hete küzdök a torokfájásommal, megpróbálom röviden leírni az előzményeket. Megjegyezném, hogy soha nem dohányoztam, ez hátha fontos, illetve 29 éves vagyok.

1. hét: Duzzadt mandulák, 39,5 környéki láz, köhögés. Zinnat-ot kaptam (500mg) napi 1x, 5 napon át. Láz elmúlt, de a kúra után fehér foltok (egyik orvos szerint tüszők, másik szerint csak váladék) jelentek meg.

2. hét: Aktil Duo (1000mg), napi 2x 7 napon át. A fájdalom a kúra utolsó 2 napjára teljesen megszűnt, de a nyaki nyirokcsomók továbbra is duzzadtak maradtak és nyomásra érzékenyek. A kúra után 2 nappal ismét visszatértek a tünetek, sokkal nagyobb fájdalommal, ami az egész szájpadlásomra kiterjedt, minden nyelvmozgatás, ásítás, nyelés éles, fülbe sugárzó fájdalommal járt.

3.-4. hét: Beutaltak tüdőgondozóba, ott mindent rendben találtak. Fül-orr-gégészeten nem végeztek mintavételt az antibiotikum kúra közelsége miatt, de alapvetően semmi rendelleneset nem találtak. Ennek ellenére kaptam 2 hétre Fromilid Uno-t, atípusos bakteriális fertőzés gyanúval. Vérkép készült, 40-es CRP, alacsony, 6,6-os vas, picit emelkedett, 54-es GTP és 0,93-as monocita számon kívül más rendellenesség nem volt.
5. hét: Ma fogyott el a Fromilid Uno. Az első 3 napban elviselhetővé vált a fájdalom, de még mindig belenyilall a fülembe, ha nyelek. A nyakamon, állam alatt az összes nyirokcsomó mogyoró méretű és nyomásra hol jobban, hol kevésbé érzékeny. Kimondottan a bal oldali mandulám fáj, bár hétvégén kicsit többet beszéltem és akkor a jobb oldali is "bedurrant", akkor újra előjött a fájdalmas nyelvmozgatás is, de ez 2 nap alatt normalizálódott.
Mindent kipróbáltam, négyféle szopogatós cukorkát, sós gargalizálást egy héten át napi többször, corsodyl-lel való gargalizálást, kamillás-zsurlós-hársfa virágos gargalizálást és semmi eredmény.
Alapvetően 2-3 évente 1x vannak begyulladva a manduláim, de ez általában pár nap alatt átmegy köhögés-orrfújás kombinációba, nagyon ritkán kell antibiotikumot szednem, tehát így még sose jártam.
Gondolom mindenképp szükséges lenne egy torokváladék mintavétel, de nem tudom ezt antibiotikum után hány nappal lenne célszerű elvégezni?
Ön szerint merre lenne érdemes tovább menni?
Köszönettel,
Viktor
Tisztelt Viktor!

Teljes körű fül-orr-gégészeti vizsgálatot javaslok ,kiegészítve kontroll labor vizsgálattal .

Üdvözlettel: Csóka János
Tisztelt doktor úrÍ/nő.

Közel 1 éve a torkomban érzek egy irritáló de nem fájdalmas valamit ami a krákogásra és erőltetett köhögésre késztet,és a"trutyi" ami feljön ojan gumis szerű és a szÍne szürkés barna ha köhögök vagy étkezem akkor érzem hogy elmozog.Ha nyelek visszamegy arra a hejre ahol szintén érzem és irritál.Ritkán kissebb fájdalmat is érzek ami magátol hamar el is múlik.Voltam vel a fü-l-orr gégészeten ahol házipor és poratka allergiát állapÍtottak meg de őszintén szolva én félek attol hogy ez több mint egy allergia.Előre is köszönöm
Tisztelt Babai Attila!

Vizsgálat nélkül érdemleges választ nem tudok adni. Panaszai nem utalnak allergiás okra.

Teljes körű fül orr gégészeti vizsgálatot javaslok .

Üdvözlettel: Holpert Valéria
Tisztelt Doktor Ùr/Nő!

Több hete kezdődött, hogy a jobb fülem bedugult! Nem teljesen, olyan volt,mintha víz alól hallanám a dolgokat. Nem fájt, nem voltam náthás....elmentem szakrendelőbe, ott röntgent készítettek, majd a doktornő azt mondta, hogy van egy kis arcüreggyulladásom. Szedtem sumamedet, napi 1X2, három napig. Most ismét előjött....a jobb oldalon cserélik a gyökértömést a fogamban, nem tudom, hogy ennek van-e köze ehhez!? Vagy álkapocs probléma lenne? Esetleg fül? Kicsit zavar is az erős hang....jelentkeztem Önökhöz, remélem sikerül kideríteni az okot! Esetleg kellene más vizsgálatot is végeztetnem? Köszönettel: Krisztina
Tisztelt Lévai Krisztina !

A fogászati kezelésnek illetve az arcüreg problémának is lehet köze a panaszaihoz.

Üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Üdvözlöm!9 éves lányomnak szeptember óta fáj a torka.Mindig reggel mondja.Láza nincs soha.Gyermek orvos még nem jött rá mi lehet.Kenetvizsg.neg.Vérkép rendben. Refluxa nincs.Fogai rendben.Mi lehet? Köszönöm segítségét!Nagy Ivett
Tisztelt Nagy Ivett !

A refluxot azért nem zárnám ki teljesen, de figyelje meg a kislányát nem alszik-e nyitott szájjal, mert az is okozhat nyálkahártya szárazságot , ami reggel esetleges kis fájdalomba jelentkezik, aztán elmúlik.

Üdvözlettel

Dr Hopert Valéria


Üdvözlöm. Kisfiam 21 honapos kedde 25 en felszurtak a jobb fulet. Kezdet utana folyni csutortokon ismet elvittem mert egesz nap sirt. Leszivtak ismet metszest csinaltak rajta. Folyik meg de mar kevésbé. Zinatot szed es catafl cseppet. Kerdesem vasarnap mehetunk e kozossegbe felnott szulinapba. Koszonom
Tisztelt Kovácsné Rézsó Éva!

Ha a kezelő orvosa nem hangsúlyozta, hogy közösségbe nem mehet a gyermek akkor vasárnap nyugodtan mehetnek a megszervezett programra. Kültéri program esetén javasolt az időjáráshoz mérten öltöztetni a gyermeket.
További szép estét.
Üdvözlettel:
Bojti Szilvia
vezető asszisztens
Jó napot kívánok!

Tegnap füll-orr-gégészeti vizsgálaton voltam,mert az utcán mintha belerepült volna egy bogár az orromba és nem tudtam biztosan ,hogy kirepült-e és szerettem volna megnézetni ,hogy biztos nincs-e ott,mert volt egy kis kellemetlen érzésem. Az orvos egy nagy méretű pálcát helyezett fel mindkét orrüregben és mindent rendben talált, bogarat nem látott. Viszont a vizsgálat óta fájdogál az arcom és a szemem alatt. Lehet-e ez a vizsgálat miatt? Kell-e aggódnom ezért?

Köszönettel, Dóri
Tisztelt P. Dóra !

Szerintem nincs oka aggodalomra, a panaszai el fognak múlni. 1-2 napig enyhe sós orrmosást javasolnék.


Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria
Jó napot kívánok ! Segítséget szeretnék kérni . Minimum 15 éve ismeretlen eredetű allergiám van. Az orvos Aerius tablettát írt fel , ami ideig-óráig használt. 6 éve külföldön élek , elkezdtem használni az Otrivin orrsprayt. Kezdetben nagyon jól használt, viszont kb.másfél éve romlott az állapotom. Felkerestem egy fül-orr-gégészt,aki a dohányzást jelölte meg okként . Röntgen vizsgálaton kívül semmilyen más vizsgálat nem történt,sőt közölte az orvos,hogy hiába megyek vizsgálatokra,mert úgyis a dohányzás mindennek az oka.Tüneteim : Garatba illetve gyomorba lefolyó váladék. Ez állandóan fennáll . Gyakori tüsszögés. Éjszaka 3-4 óránkénti orrdugulás, ami miatt képtelenség aludni. Kb.2 hete lefekvés előtt használom az infra lámpát, de sajnos egyenlőre hatástalan. Az egyik orrjáratomban görbület miatt szűkület érezhető .Az orrsprayt nehezen tudom használni. Nem tudni,hogy ezt egy gyermekkori autóbaleset vagy más elváltozás okozza. Kérem,hogy segítsenek abban,hogyan tovább . A háziorvos esetleg további vizsgálatokra tudna küldeni.
Kedves Kérdező!

Ebben az esetben laborvizsgálattal kéne kezdeni a kivizsgálását. Az összIgE szint megmutatja, hogy valóban allergiás tünetekkel állunk-e szemben. Ezzen kívül inhalatív allergénekre kéne Önt vizsgálni, ezzel tisztázódhat, hogy mire allergiás.

Az Otrivin orrspray használatáról viszont lebeszélném, mert ez gyorsan függőséget okoz és nem is allergia kezelésére szolgál! Allergiás tünetek esetén szteroid tartalmú orrsprayt kéne használnia. Ezek Magyarországon receptkötelesek, viszont használhatóak tartósan is, számos panasza megoldódhatna ettől. Egy-két hónapos orrspray használat után lenne javasolt a panaszainak ismételt áttekintése, a továbbiak megbeszélése.

üdvözlettel: Fülöp Györgyi
Tisztelt doktor úr/ doktornő!
Polyneuropathiás, nagyon nehezen mozgó hölgy vagyok/lettem 5 hónap alatt.Számos kellemetlen neurológiai vizsgálaton mentem keresztül. A betegség kialakulásának oka tisztázatlan. Számos tumorkereső vizsgálaton voltam paraneoplasia irányába kutatva, de a gége, garat még nem került kivizsgálásra. Sajnos régóta dohányzom /51 éves vagyok/ és igen gyakran rekedt a hangom. Azt szeretném megkérdezni, hogy gégetükrözést/ rákszűrést/ végeznek-e altatásban, mert nagyon öklendezős típus vagyok, már a spatutától is a nyelvemen. Illetve ha költséges is ultrahang, Ct Mr vizsgálat kimutatná-e hogy van valami probléma és csak ez esetben jönne a kellemetlenebb vizsgálat. Estleg vérképből kimutatható-e valamilyen tumor markerrel ha van eltérés.
Annyira kimerültem az 5 havi kivizsgálás során, hogy még ha költségesebb is kezdeném a kellemetlenséggel nem járó képalkotó módszereket. Lehetséges-e ez így? Üdvözlettel: Boér Ágnes
Tisztelt Boér Ágnes !

A daganat kutatás szempontjából esetlegesen csak az MR vizsgálatnak lenne valami értelme, de előtte inkább rábeszélném egy rutin illetve azt kiegészítő endoscopos vizsgálatra, ami az orron levezetett endoscoppal történik előzetes érzéstelenítés után és így nem okoz öklendezést.

üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Tisztelt Doktor úr! Hosszabb ideje fennálló rekedtséggel (1hónapja) felkerestem egy fül-orr-gégészt,aki azt mondta,hogy a hangszalag felső harmadát nem látja ezért nem tud pontos diagnózist mondani. Most antibiotikumot kell szednem egy hétig és ún. Gégediétát tartanom. Szeretném kérdezni hogy ez mitől lehet hogy nem látja azt a részt,és mi okozhat ilyen panaszokat. Fájdalmam nincs.
Köszönöm válaszát! Tisztelettel:Molnár Adrienn
Tisztelt Molnár Adrienn !

Előfordul, hogy indirekt gége tükrözéssel nem hozható látótérbe teljes nagyságában a hangszalag, aminek oka lehet az anatómiai szituáció, vagy nagyon feszít a beteg. Ebben az esetben érzéstelanítés után láthatóvá válik a hangszalag. Amennyiben nem akkor endoscopiát kell végezni. Miért kapott antibiotikumot ? elhúzódó rekedtséget a helytelen hanghasználat , reflux és sok más betegség is okozhat. javasolnék egy vizsgálatot amennyiben nem múlnak a panaszai.

üdvözlettel
Dr Holpert Valéria

Hírek

Fül-orr-gégészeti betegségek miatt horkol?

Fül-orr-gégészeti betegségek miatt horkol?


További részletek
Nyelvcsap-gyulladás a gombócérzés hátterében?

Nyelvcsap-gyulladás a gombócérzés hátterében?

A lágy szájpad közepén elhelyezkedő nyelvcsap gyulladását különböző tünetek kísérik. A fájdalom mellett nyelési nehézség jelentkezhet, a beteg úgy érezheti, hogy valami a torkán akadt. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy miben különbözik ez a betegség a valódi gombócérzéstől, más néven globus szindrómától.

További részletek
Jelek, hogy hallásvizsgálatra van szüksége

Jelek, hogy hallásvizsgálatra van szüksége

A halláscsökkenés lehet átmeneti vagy tartós. Ha kialakult, fontos, hogy mielőbb felismerjék és kezeljék, mert az ép hallás hiánya az élet számos területén érezhető, és akár visszafordíthatatlan következményekkel is járhat. Dr. Kiss Sándor fül-orr-gégész, audiológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy milyen korai jelekből ismerhető fel a halláscsökkenés.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészségközpontok
