Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

T. Doktornő!



Néhány hónapja zúg a fülem, szédülök is de semmilyen fizikális vizsgálat nem igazolt fülészeti sem neurológiai eltérést. Volt otoneurológiai vizsgálatom is. Ezenkívül hormonvizsgálat is, és kardiológián nézték a szívemet mert magas a pulzusom. Volt nyaki UH és agyi MR, gerinc MR vizsgálatom is.

Viszont a panaszaim nem szűnnek, a fülzúgásom pulzáló jellegű, kétoldali de bal oldalon hangosabb, magas hangú olyan mint a tolató radar a kocsiban. Néha pedig felhangosodik és akkor folyamatos sípolás lesz belőle. Azt olvastam a pulzáló fülzúgás ér eredetű bajra utalhat. Lehet olyan bajom amit esetleg nem vettek észre az erek vizsgálatánál? Érdemes lenne esetleg egy agyi MRangio vizsgálatot csináltatnom vagy belsőfül MR? Nem tudom hova fordulhatnék még a fülcsengés szédülés nagyon zavar.

Szédülésem nem forgó, imbolygó, lökésszerű érzetekkel.

Köszönöm a választ. G. Krisztina
Kedves G. Krisztina!



Sok mindent leírt, de ezek alapján nem lehet felelősségteljesen diagnózist mondani.



Pl. az MR vizsgálat kontrasztanyaggal történt?



Az otoneurológiai vizsgálat sem mindenhol ugyan azt a menetet jelenti, ill. ennek eredménye idővel változhat.



Ha ennyi vizsgálat már megtörtént, de még bizonytalanság áll fenn, akkor azt javaslom inkább jöjjön el az összes eddigi leletével.



Remélem tudok hasznos információval szolgálni.



Üdvözlettel



Fülöp Györgyi





Kedves Valéria!



Önhöz fordulok kérdésemmel,7 éves fiamnak nagyon orr hangja van ,2 éve kivették az orrmanduláját ez után javult picit a helyzet de sorra jöttek a betegségek,orrmelléküreg gyulladás,arcüreg gyulladás ezekre gyógyszert kapott de a beszéde így is alig érthető ,logopédushoz jár,sajnos ez sem segítt!Műtét óta 4 x voltunk fül -orr gégészeten ahol mindent renben találtak .Éjszaka sokszor sípol az orra beszárad ,így inkább nyitott szájjal alszik,beszéd közben pedig semmi levegő nem jön az orrán ezt tükörrel néztem neki.

Mit tanácsol hova forduljak ?A beszéd miatt is és a sok betegség miatt társaitól elmaradt csak jövőre mehet iskolába ,remélem addigra tudok rajta segíteni! Válaszát előre is köszönöm !



Tisztelt Baranyiné Csere Diána !



Sajnos vizsgálat nélkül kevés dolgot tudok mondani- ennek az orrhangzósságot okozhatja esetlegesen a szájpadi mandulák megnagyobbodása, a gyermek arccsontjainak fejlettségi állapota, az orrban lévő elváltozások. Amennyiben nem jön orron át levegő nem valószínű a nyílt orrhangzósság. Logopédiai foglalkozás is szükséges lenne, de a gyermeket fül-orr-gégész foniater szakorvosnak jó lenne megmutatni.





Üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Tisztelt Dr. Nő! Megvoltam fázva 2 hete a bal mandulám be volt dagadva kaptam rá Cedax 400 at és mostmár teljesen elmult aminek nagyon örülök. Viszont a gége fedőm vöröses van egy hólyag aminek az alja fehéres ... azt mondta a házi orvosom hogy elfog mulni mivel a gyulladás át ment rá.. Ön szerint mikor fog elmulni nagyon aggaszt. Köszönöm válaszát.
Kedves Anita!



Ne haragudjon, hogy ezt mondom, de a gégefedőt csak gége indirekt , vagy direkt vizsgálattal lehet látótérbe hozni, így nem értem, hogy hogyan látták ezt a területet!



Ha a panaszai fokozódnának, akkor mihamarabb forduljon orvoshoz!



Üdvözlettel



Fülöp Györgyi

Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak vannak tavaly december óta orrdugulási problémái! Járt a háziorvosánál, járt fül-orr-gégész szakorvosnál, de hiába. Az általános orrcseppek, orrspray-k ideig-óráig segítettek csak. A szakorvos elküldte CT-vizsgálatra is, az eredmény negatív. Nem találnak nála semmi gondot, viszont az orra azóta is majdnem folyamatosan el van dugulva. Mit tehetnénk még? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Érdeklődő !



Édesanyja panaszát allergia vagy savas reflux is okozhatja.

Ha eddig nem történt, allergia vizsgálatot javasolok.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus

Budai Allergiaközpont
T. Doktor/nő!



Összetett problémával fordulnék Önökhöz. Két hónapja tartó erős imbolygó fej érzéssel és lökésszerű érzetekkel járó szédülés és hangos magashangú fülcsengés van nálam, valamint szorító feszítő nyomásérzés a fejemben, tarkó és halánték tájon. A tünetek összefüggnek, együtt erősödnek, csökkennek, változóan de sosem múlnak el. Volt minden vizsgálatom, MR, CT, gerinc RTG, Doppler UH, vérvétel, fül-orr gégészet, neurológia, otoneurológia, EKG negatív. Viszont kiugró vérnyomás emelkedéseim is kialakultak és magas a pulzusom. Fülész Betarevint írt fel amit sajnos az asztmám miatt nem lenne szerencsés szedni, de szedném ha használna. Kipróbáltam a Vertigoheel kapszulát is kevés sikerrel.Gyógynövényes dolgokat nem szedhetek allergiám miatt. Jelenleg napi 2xfél xanaxot szedek mert már pánikolok is a sok szédülés miatt. Önök szerint mit kéne még tennem? Még 24 órás vérnyomásmérésre vagyok előjegyezve ill. hormon vérvételre de azután bezárul a kör. Kérdésem hogy szedhetem addig a Betarevint és a Vertigoheelt vagy tudnának valami mást ajánlani?

Köszönöm a választ.
Kedves Krisztina!



A kivizsgálásával kapcsolatban azért lenne még pár kérdésem, pl. hogy milyen vizsgálatsorból állt az otoneurológiai vizsgálata, ill. a részeredmények is érdekelnének...



Szerintem a Betarevint próbálja meg szedni, de vele párhuzamosan a Vertigoheelt nem érdemes.



Átmenetileg nagyon jó segítség lehet a Xanax, amíg egyéb problémái nem tisztázódnak.



Panaszai alakulásának függvényében szóba jön ismételt fül-orr-gégészeti, vagy neurológiai vizsgálata is!



üdvözlettel



Fülöp Györgyi
Tisztelt Dr. Nő !

1 ével ezelőtt ,egy megfázás következtében ,maradt meg a fülcsengésem. Emiatt voltam KOPONYA ÉS CÉLZOTT KISAGY-HIDSZÖGLET MR VIZSGÁLATON.

Sajnos,nem tudok vissza menni az eredményemmel,mostanában. Kérem szóljon pár szót hozzá,kissé megilyedtem,de értelmezni nem tudom!

"A kamra rendszer normális helyzetű és tágasságú.

Az extracereblaris liquorterek szabályosak.

Az agyállományban kóros jelintenzitás eltérés nem mutatható ki.A diffúziós képeken kóros jeleltérés nem látható.

A foramen magnum szabad.

A craniocervicalis átmenet szabályos.

A pontocerebellaris cisternák szimmetrikus megjelenésüek,területükön térszűkitő folyamat nem látható.

A belsőhallójáratok egyenlő,normális tágasságuak,térfoglaló folyamat,destrucio nem látható.

A hártyás labyrinthus,cochlea,csiga minkét oldalon ép.

A MASTOIDALIS SEJTEK BASL OLDALON LÉGTARTÓK.JOBB OLDALON EGY-EGY SEJTBEN MINIMÁLIS FOLYADÉK SZAPORULAT LÁTHATÓ.

A HYPOPHYSIS JELZETTEN MEGKESKENYEDETT.

Az agyi nagyartériákon körülirt tágulat illetve szükület nem látható.

Melléklet:MINDKÉT SINUS MAXILLARISBAN A MEDIALIS FAL MENTÉN KÖRÜL IRT FOLYADÉK-JELADÁSÚ, V.S. RETENTIOS CYSTÁNAK MEGFELELÖ KÉPLET DOMBORODIK A LUMENBE.

Vélemény:Kóros intracranialis és kisagy-hidszögleti elváltozás nem igazolható."

Kiemeltem nagybetűvel azokat a mondatokat,amire főként felfigyeltem. Nagyon köszönöm hogy elolvasta! Üdvözlettel. Z. Viki

Tisztelt Z. Viktória!



Amiket önnél is találtak és leírtak a leleten, az nagyon gyakori eltérés az MR vizsgálatokon. Azt mondjuk, hogy melléklelet, mert ugye nem erre voltunk kíváncsiak.



A fontos, hogy a leírt minimális eltérések nem okoznak tünetet és nem igényelnek kezelést sem.



A zúgásával kapcsolatos eltérés, ok egyáltalán nem szerepel a leírásban.



üdvözlettel



Fülöp Györgyi
Tisztelt Dr.Úr!

Lenne egy olyan gondom,hogy a torok mandulám 20 ével ezelőtt kivették.Most azonban a helyén ismét van egy duzzanat ami nyelési nehézsséget okoz.Sokszor olyan furcsa folytó érzést is.A felületén fehér lerakódások láthatók.Az orvosok azt állapitották meg hogy refluxos vagyok és emiatt vannak ezek a fehér foltok és lerakódások a szájüregemben és a torkomban.használtam már ecstelőt Bioparox szájsprayt de nem hatott.Kiváncsi lennék az önn véleményére hogy mi lehet ez és mi legyen a következő lépésem?Válaszát elöre is köszönöm!
Tisztelt Bartha Sándor!



Fizikális vizsgálat nélkül nehéz állást foglalni, ill. a kérdés eldöntésében segíthet még torokváladék leoltás is.

Vagyis első lépésben mindenképpen gégészeti szakvizsgálatot javasolnék.



Tisztelettel: Dr. Csóka János
Tisztelt Hölgyem/Uram!



Kisfiam pár napja töltötte be a 3. életévét. Kb. 6 hónapos kora óta "küzdünk" az erős nyáladzással, ami a fogzással járt. Kb. 1-2 hónapja jelent meg a 20. fogacska is, de sajnos a nyáladzás ezt követően sem szűnt meg. A nyáladzás szinte folyamatos, persze vannak időszakok hogy kevesebb, néha több, de aggódom, hogy esetleg más állhat a háttérben, nem pedig a fogzás. Tanácstalanul állok, mivel eddig minden orvos a fogzásnak tulajdonította a tünetet, de hiába bújtak ki az utolsó fogak, a nyáladzás megmaradt. Várjak még pár hetet (esetleg még mozgolódnak az új fogak) vagy érdemes azonnal szakorvoshoz fordulnom?



Válaszunkat előre is köszönöm.
Tisztelt Porvázsnyik Emese!



Nincs miért azonnal orvoshoz futni, de tisztázni kéne néhány esetleges fenntartó okot. A gyermek nyitott szájjal veszi a levegőt? Igyekezni kéne, hogy csukva legyen a szája! Cumizik-e még? Meg kéne vizsgálni, hogy van-e orrlégzési gátoltsága. Kap-e bármilyen kezelést akár más betegség miatt? Lehet gyógyszer mellékhatása is a nyálfolyás. Sajnos a nyál összetétele és mennyisége hiányozhat a gyermek jó emésztéséhez és folyadékvesztésként is tekinthetünk a problémára, amit meg kéne oldani.



üdvözlettel



Fülöp Györgyi
Kedves Doktor Nő/Úr!

Már egy ideje olyan érzésem van, mintha lenne valami a torkomban. (Ott lejjebb, ahol a nyakunkon kívülről a mélyedés van). Van, hogy jobb és nem érzem, de van mikor újra előjön. Nem igazán köhögök töle, de néha ilyenkor mikor érzem és köhintek, mintha vér ízt éreznék, de látni nem látok soha. Mindenképp elmennék vizsgálatra, csak nagyon tartok az endoszkópos vizsgálattól. Az érzéstelenítés mennyire hatásos? Altatásban nincs ilyen vizsgálat?

Köszonettel: B. Anita
Tisztelt B. Anita !



A fül-orr-gégészeti vizsgálattól nincs értelme félni, igazán nem fájdalmas. A gégetükrözés nem jár semmiféle fájdalommal, amennyiben követi az útmutatást , akkor még hányingertől sem kell tartania. Egyébként Lidocain sprayvel jól érzésteleníthető a garat. Altatásban sima gégevizsgálat nem történik.



Üdvözlettel



Dr Holpert Valéria



Tisztelt Doktor úr / Doktornő!



Kisfiam 4 éves. 2016. augusztus 22-én műtötték, mely során eltávolították az orrmandulát orrmandula túltengés miatt. Valószínűleg az orrmandula nagysága akadályozta a beszédfejlődést, s ez miatt alakult ki a szájlégzés. A műtét után 14 nappal kontroll vizsgálaton voltunk, mely során a műtétet végző doktor úr közölte, hogy Viktornak hatalmasak a garatmandulái is, ezért vissza kell mennünk garatmandula csökkentésre. A fő ok az, hogy 14 nap alatt nem múlt el a szájlégzése. Szeretném megtudni, mit jelent a garatmandula csökkentés, milyen kockázatai vannak, illetve tényleg szükséges-e. Az új műtét időpontja 2016. november 18. Nekem túl rövidnek tűnik ez az idő, ahhoz, hogy a gyermekem átszokjon a szájlégzésről az orrlégzésre. Ha nem muszáj, akkor nem szeretném kitenni még egy műtéti eljárásnak.

Várom megtisztelő válaszukat.



Üdvözlettel: Bernadett
Tisztelt Vörös Bernadett !



Az Ön helyében én mindenképpen várnék. A 14 nap szerintem is túl kevés ahhoz, hogy minden átrendeződjön. Nem tudom volt - e hallásproblémája a kisfiának, amennyiben igen az is csak 1-1,5 hónap után szokott normalizálódni. A garatmandula csökkentése , ami nem az egész mandula eltávolítását, csak annak megkisebbítését / valószínűleg radiofrekvencias módszerrel / jelenti. Kockázata és szövődményei a mandulaműtétével megegyezőek, a fő kockázat az útóvérzés. De azt ajánlom , hogy az operáló orvossal ezt beszéljék át részletesen. Sajnos ,arra vizsgálat nélkül nem tudok válaszolni, hogy feltétlenül szükség van-e erre a beavatkozásra.



Üdvözlettel



Dr Holpert Valéria



Hírek

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?


További részletek
Mit szedjünk torokgyulladásra?

Mit szedjünk torokgyulladásra?

A torokgyulladás gyakori panasz az őszi-téli időszakban. Az esetek döntő többségében vírusok okozzák, de ritkábban kiválthatják gennykeltő baktériumok is. A kiváltó októl is függ, hogy milyen kezelésre van szükség. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gégeközpont orvosa elmondta, hogy mivel kezeljük, mit érdemes szedni torokgyulladásra.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink