Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktornő/Úr!
3 hete műtöttek orrpolippal,ezzel kapcsolatban szeretném a véleményét kérni.A problémàm a következő: ha lehajolok gennyes vàladék csöpög az orrombòl,persze csak a műtött oldalon. Ez természetes még műtét utàn 3 héttel? Az orvosom az 1 hetes kontrolon azt mondta (bàr akkor még véres vàladék csöpögött) hogy ennek màr nem szabadna lenni,és írt egy Mometason Sandoz nevű orrsprét amit napi egyszer szorgalmasan hasznàlok is. Azt mondta nekem hogy pàr nap és meg fog szűnni a panaszom. Tisztàban vagyok vele hogy 6 hét a gyògyulàs,de màr kicsit kezd aggasztani hogy nem múlik ez a csöpögés,ami ràadàsul sàrga és bűzös.A következő kontrol pedig csak 3 hét múlva lesz. Az orrsprétől pedig hasznàlat utàn nagyon fàj a torkom,ami pàr òra múlva elmúlik.Voltam ezzel az ügyeleten de ott azt mondta a fül-orr gégész hogy csak akkor menjek oda ha làzas leszek és vérzik az orrom. Viszont én nem nyugodtam meg! Ezért szeretném a véleményét kérni. Vàlaszàt előre is köszönöm!
Horvàth Eszter
Tisztelt Horváth Eszter !

Amennyiben előrehajláskor bűzös- gennyes váladék csöpög az orrából spontán, nem csak orrfúváskor távoznak nagyobb sárgás pörkök, akkor azt javaslom, hogy hívja fel az operáló orvosát és ne várjon még 3 hetet.
Javasolnám még a tengeri sós orrspray használatát is naponta több alkalommal.


Üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Üdvözlet! Kb egy hónappal ezelőtt fâjt a bal arccsontom a szemem alatt illetve inkàbb égő érzés volt. A jobb szememben úgy éreztem mintha idegen tàrgy lenne. Fejem is enyhén fàjt jobboldalt ill melegedést éreztem a fejtetőn. Ez a szem érzet minden màsnap jelentkezett /kb négy nap/ utàna elmúlt. Utàna bal orrom folyt kb két hétig. Azóta naponta egyszer kétszer ki kell fújnom az orrom. Tegnapelőtt délutàn ismét jelentkezett a bal arccsont égés. Ez eltartott reggelig. Egy alkalommal felébredtem éjjel akkor is enyhén égett. Ma délelőtt a fejtetőn enyhe égő érzést éreztem. Pàr óràn keresztül a szememben mintha idegen târgy lenne. Fejfàjàsok nem erősek nem vettem be gyógyszert mert inkàbb csak érzet volt. Mi lehet ez? Orrprobl.? Fogprobl.?
Tisztelt Őri István!

A panaszai hátterében valóban állhat orr (pontosabban orrmelléküreg) probléma, ill. fogászati eltérés is. Előfordulhat, hogy a két probléma együttesen is zajlik. A differenciálásra fogászati és fül-orr-gégészeti szakvizsgálatra, sz.e. képalkotó (pl. CT, és/vagy panoráma rtg.) vizsgálatra is szükség lehet.

Tisztelettel: Dr. Csóka János

Tisztelt Doktornő/Úr!

Orvosom arckoponya CT re utalt be. A problémám hogy hónapok óta folyamatosan a garatomba csorog le váladék. Egyéb tünet nincs. A kérdésem az lenne hogy kiváltható-e a hagyományos CT az Önöknél létező 3 D CB CT- vel ami kisebb sugárterheléssel jár? Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel, Borsányi Bea
Kedves Borsányi Bea!

Igen, ez a CT kisebb sugárterheléssel jár, és nagyon szép, jó felbontású képek készülnek.

Üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Jó napot kívánok, megfáztam nyaralás alatt, és pont utána következett a magas hegyes rész, fel, le, fel le... majd nemsoká a hazarepülés két részletben. Az első hegyjárás után meg kidugult a fülem, de azóta gyakorlatilag nem, bár néha ásításnál és orrfújásnál recsegnek-pattognak. Várjak még, tudok-e valamit tenni, vagy el kellene mennem orvoshoz? Szép napot és üdv.
Tisztelt Katona Edit !

Azt javaslom forduljon azért orvoshoz ! Lehetséges, hogy orrcseppezésre, melegítésre megoldódik a probléma, ha egy náthához kapcsolódó fülkürt hurutról van szó, de amennyiben ez nem javul rövid időn belül mindenképpen javaslok egy szakorvosi vizsgálatot.

Üdvözlettel
Dr. Holpert Valéria
Tisztelt Doktor/Nő

Műtét előtt állok,protézis csere.A fogaimmal probléma van ezért csináltattam egy CT-t,a fogaimon gócot találtak.A CT.kimutatta,hogy van egy krónikus arcüreg gyulladásom,ami valószínű,hogy egy régebbi foghúzásnál alakult ki.Szeretném megkérdezni,hogy antibiotikumos kezeléssel ez gyógyítható-e?Üdvözlettel:Marika
Tisztelt Horváth Imréné!

Amennyiben a CT-n nyálkahártya duzzanat van az nem igényel antibiotikus kezelést illetve az antibiotikum hatástalan is. Antibiotikumra csak akkor van szükség, ha acut gyulladás lép fel. A nyálkahártya duzzanat nem jelent gócot és a tervezett csípőprotézis műtét elvégezhető.


Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria

Kedves Doktor/Doktornő!

Tegnap tisztítottam a fülem, mikor abbahagytam nem volt sehol a vatta a fültisztítóról. Tudom, máskor nem így tisztítom! Gyanítottam hogy a vatta a fülemben maradt, éreztem is, próbáltuk kiszedni, de szerintem még beljebb menz. Ma elmentem fülészhez, aki viszont nem látott semmit. Létezik, hogy olyan mélyen van hogy nem làtja? Vagy ha a fülbe kerül valami, azt mindenképp látnia kell a fülésznek? De akkor hol a vatta? Nem találom sehol, félek még a fülemben van. Doki szerint csak azért érzem furának mert piszkáltam. Köszönöm a választ!
Üdv,
Tímea




Tisztelt Kovács Tímea !

A fülészeti vizsgálat kapcsán a hallójáratot jól át lehet tekinteni egészen a külső hallójáratot lezáró dobhártyáig, illetve a dobhártyát is. Amennyiben van valami idegentest a hallójáratban, azt a fülvizsgálattal észlelni lehet. Valószínűleg valahová elgurult az a kis vatta azért nem találja.


Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria
Kedves Doktor Úr/Nő!

Tanácsát szeretném, kérni 09.-04 estére bedugult a jobb fülem, (víz ment bele) szerdán elmentem vele fül orr gégészetre, ahol kimosták a fülem, azt mondták a fülzsír feltapadt a dobhártyára, de sajnos mosás után sem dugult ki, csütörtök reggel visszamentem, ekkor ilyen vákúm szívó készülékkel tisztították a fülem, majd kaptam bele egy kenőcsös gézt (azt mondták, hogy picit gyulladt a fülem) amit péntek reggel kellett kivennem és azóta csöpögtetnem kell C*l**an fülcseppel napi 3x 2 cseppet, most hétfő van és még mindig el van dugulva már nem fáj, nem nyílal nem érzékeny csak el van dugulva, és nagyon meg vagyok ijedve, hogy mit tegyek, és mikor fog kidugulni. (hozzáteszem nem vagyok megfázva semmi bajom)

köszönettel: Gergő
Kedves Gergely!

A gyulladás miatt a dugulásérzés előfordulhat. Néhány nap alatt, ahogy a nyomásérzékenység csökken, a dugulásnak is csökkennie kéne.

Előfordulhat, hogy a hallójáratában még van váladék és ettől nem javul a hallása. Ebben az esetben viszont gondosan ki kell takarítani ismét a hallójáratát.

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Kedves Doktornő!
Nagy problémám van,szeretném,az elejéről kezdeni! Úgy kezdődött,hogy úgy éreztem nem érzem rendesen az ízeket,majd. Égett a nyelvem és megduzzadt,a szájnyálkahártyám is,fül-orr gégész illetve háziorvos szerint allergia,kaptam rá allergia gyógyszert nem változott semmi. Most vettem észre,hogy a nyelvem hátsó részén illetve a mandulámon kis dudorok vannak( nyiroktüsző?) nem vagyok lázas,nem fáj csak kellemetlen! Mi lehet ez? Várom válaszát!
Kedves Tihanyi Edit!

Olyan tüneteket írt le, mintha pl. megégette volna a nyelvét. Hasonló panaszokat okoz az is, ha esetleg egy vegyszerrel kezelt gyümölcsöt eszik, vagy sokat eszik nagyon savas gyümölcsöt, mert ezek ugyan olyan hatással bírnak, mint pl. egy túl forró ital. A nyelvgyöki ízlelőbimbók ilyenkor megduzzadnak, érzékenyek lehetnek. Ha kb. egy hét alatt nem javul az állapota, akkor ismételt vizsgálat javasolt, ill. kérem figyeljen rá, hogy most mit eszik!

Üdvözlettel

Fülöp Györgyi
hétfőn kezdődött elkzdett sípolni a fülem. kedden kezdett bedugulni, szerdára nagyon és csűtörtökre már zugott .csinálok só melegitést és borogatom a fülem .remélem az majd segit.
Kedves Kővári Orsolya!

Bár úgy látom tulajdonképpen nem tett felkérdést, de azt javaslom, hogy mielőbb jelentkezzen a panaszával fül-orr-gégészeten, mert ezek a panaszok többféle okkal kialakulhatnak, és ennek függvényében kéne megválasztani a kezelést!

üdvözlettel

Fülöp Györgyi
Tisztelt Doktornő/úr!

Augusztus 9-n volt egy balesetem, ahol agyrázkódást szenvedtem. a 2. és 10. napon készült CT. Elváltozást nem találtak. 3 hetet szinte végig feküdtem vele. Azóta folyamatosan tompán fáj a fejem, valamikor mikrénbe erősödik. Rendszeresen szédülök. B vitamin komplexet, Magne B6-t és 3 napja Bilobil fortét szedek. A tüneteim nem műlnak. Sok pihenés és folyadékot ajánlottam.
Mit tud javasolni nekem?
Köszönettel:
Csicsely Anikó
Kedves Csicsely Anikó!

Sajnos a koponyasérülések után hosszan, hetekig, hónapokig visszamaradhatnak ilyen tünetek! Elsősorban neurológussal kell átbeszélnie a dolgot, csak az után javasolt fül-orr-gégészeti vizsgálata a szédüléses panaszai miatt.
Jobbulást!
Fülöp Györgyi

Hírek

Tüszős mandulagyulladás – így ismerje fel a tüneteit!

Tüszős mandulagyulladás – így ismerje fel a tüneteit!

A torokgyulladást az esetek többségében vírusok okozzák, ilyenkor jellegzetes tünet az intenzív fájdalom, a torok vérbő, vörös színű. Ha azonban a torokfájás mellett, a mandulákon sárgás-fehéres foltokat is látunk, kisebb nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás mellett, akkor valószínű, hogy baktérium a kórokozó, tüszős mandulagyulladással lehet dolgunk. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy mit tegyünk ilyen esetben.

További részletek
Szaglásvesztés COVID miatt – így segít a szaglás tréning

Szaglásvesztés COVID miatt – így segít a szaglás tréning

Koronavírus-fertőzést követően a tünetmentes vagy enyhe tünetekkel rendelkező egyének is gyakran számolnak be szaglászavarról, hirtelen kialakuló szaglásvesztésről. Ez a fertőzés lezajlását követően legtöbbször két hét alatt megszűnik, de hosszabb ideig, akár hetekig, az esetek egy részében tartósan is megmaradhat.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink