Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Hogyan tudok egy mély hangból magas énekes hangot tartósan kreálni?
2017.01.14
Tisztelt Hufnagl Cedric !

Konzervativ módon ez nem fog menni, amennyiben az ének tanárral ezt meg is próbálja hosszú távon elváltozást okoz a hangszalagján, be fog rekedni és elmegy a hangja. Teremészetesen a fejhangú éneklés kivételt képez, de gondolom nem ezt a hangformát akarja produkálni.

Üdvözlettel: Dr Holpert Valéria
2017.02.13
Jónapot. Èrdeklödnèk az orrpolip mütèt felèl, mert sajnos ebben a betegsègben szenvedek!
Üdv Krisztiàn
2017.02.12
Tisztelt Tóth Krisztián !

Az operáló orvos valószínűleg felvilágosította, de amennyiben ez az Ön számára nem megnyugtató szívesen állunk rendelkezésére .

Üdvözlettel: Dr Holpert Valéria
2017.02.13
Tisztelt Doktor Úr!

Garatcsorgás problémával kapcsolatban fordulok Önhöz tanácsért.
Tavaly tavasszal volt orrsövény műtétem.Azért vállalkoztam erre a műtétre,mert abban voltam, hogy a műtéttől meg fog szűnni.
Sajnos a műtét után egy évvel is megmaradt ez a nagyon kellemetlen probléma.
Már mindent kipróbáltam amit javasolt nekem a gégész aki műtött.
Ő nem tudta megmondani hogyan lehet megszüntetni.
- Ön szerint mitől szűnik meg ez a rendkívül kellemetlen probléma?

Várom válaszát!

2017.02.12
Tisztelt Czetli Balázs !

Sajnos vizsgálat nélkül erre a problémára nem tudunk megoldást találni. Több dolog is okozhat ilyen jellegű panaszt, néha a teljes panaszmentesség nem is érhető el.

Üdvözlettel: Dr Holpert Valéria
2017.02.13
Tisztelt fül-orr-gégeközpont!
Lassan 1 éve, hogy állandóan szédülök, de a kivizsgálások eddig nem mutattak indokot.
Szeretnék Önöknél vizsgálatra jelentkezni.
Üdvözlettel:Pákayné J.Andrea
2017.01.11
Tisztelt Pákayné J. Andrea !

Szeretettel várjuk rendelésünkön akár telefonon. akár emailba is be tud jelentkezni .


Üdvözlettel : Dr Holpert Valéria
2017.02.13
Kedves Dr. Nő!
Szeretnék tanácsot kérni. Az ajkam belsejében közepesen erős színű apró tűhegynyi fehér pöttyök vannak. Van mikor erősödnek aztán halványodnak. Mi lehet ez?? Mivel lehet ezt kenni, ecsetelni vagy gyógyszeresen kezelni kellene, vagy ez egy normális jelenség???
Kérem mihamarabbi válaszát amit előre is köszönök.
Üdvözlettel: Zsolt
2016.08.09
Tisztelt Zsolt!
Sajnos vizsgálat nélkül nem tudok használható tanácsot adni, lehet ártalmatlan dolog is. Keresse fel a rendelőnket !

Üdvözlettel: Dr Holpert Valéria
2017.02.13
T. Címzett!
Érdeklődni szeretnék hogy a Dix Hallpike manőveren kívül van e más gyógymód, értem ezalatt gyógyszer, műtét vagy bármi módja ennek a megszüntetésére. Páromnak folyamatosan visszatérő probléma most jelenleg már 4-5 hónapja szenved vele, hol az egyik hol a másik fülére. Van hogy 1-2 napig jó de aztán kezdődik előröl. Előre is köszönöm a válaszukat.
Üdv:
2017.02.06
Kedves Mányoki Balázs!


Valószínüleg valami hiba folytán a kérdése első része lemaradt, mert nem látom, hogy milyen panaszokról lenne szó, ill, pl. hogy ki állapította meg esetleg a problémát. Így nem tudom, hogy mire kéne válaszolnom!

Üdvözlettel
Fülöp Györgyi
2017.02.07
Tisztelt Doktornő/Úr!
32 eves vagyok. Nov 18-an 2 eves unokaocsem fertőzött meg valószínűleg. Jobb oldali torok-es fulfajassal kezdődött. Hoemelkedes,nátha,2 het szenvedés,majd gyógyulás következett,azonban a kohogesem nagyon sokáig nem múlt el es egyszerűen nem szakadt fel sehogy es semmi hatására. Elkezdett ujra fajni a torkom es fülem a bal oldalon is. Azota is folyamatosan faj picit a torkom es érzékenyek a füleim es elkezdtem ott érezni is vmit igy megnéztem es kozepen hatul egy nagyobb es egy kisebb sárgás pirosas kiemelkedést talaltam (szerintem ezeket erzem) es par kisebb pirosas pottyoket máshol hatul. (Nem a mandulamon vannak ezek)
Háziorvosom felírt erre antibiotikumot de nem használt.
Sos melegvizes gargalizalas,kamillas gozoles se használt.
Mik lehetnek ezek a torkomon?
Nagyon zavaró erzes.
Ausztráliában elek es egyrészt nagyon draga a specialista es hosszú a várólista, másrészt nehezebb angolul elmesélnem es megértenem mindezt.
Segitseget elore is nagyon koszonom.
2017.01.10
Tisztelt Kohler Eliza!

Elképzelhető, hogy afták jelentek meg a garat nyálkahártyáján, ilyenkor Tantum Verde spray, ill. C-vitamin 1x1000 mg tbl. segíthet a panaszokon.
Amennyiben a fenti kezelés sem hoz áttörést, készséggel várjuk rendelőnkben, hogy segíthessünk.
Tisztelettel: Dr. Csóka János
2017.02.02
Tisztalt Doktorno/Doktor ur
£7 eves vagyok , honapok ota kuszkodok ful es szajureg problemaval. Viszket a fulem, es a torkom, a fulemben neha hallascsokkenest tapasztalok de duzzadtnak erzem a hallojaratot. A szajuregben sargas fekelyes foltokat lattam a torkomon is leginkabb a tuszosmandula gyulladshoz hasonlit. par nap utan eltunnek. Ket esetben bedagadt a nyelvem , a torkom, a fulem alig kaptam levegot, es nem tudtam nyelni. A masodik esetben jobb oldalt a szajuregben a allkapocs talalkozasnal egy veromleny keletkezett. Allergia vizsgalat negativ lett, a ful orr gegesz szerint viszont allergia.Tudna tanacsolni valamit hova forduljak kideriteni mi lehet? Cetrizine tablettat kaptam de ezek szerint nem hasznal, de nem kapok mast. Tisztelettel Endrodi Nikoletta
2017.02.02
Tisztelt Endrodi Nikoletta!

A leírás alapján érdemes lenne immunológushoz fordulnia, ill. a gyakori mandulagyulladás (évente 4-5 alkalom) mandulaeltávolítást tehet indokolttá.

Tisztelettel: Dr. Csóka János.
2017.02.02
Két hónapja szenvedek nátha miatt allergiás tüsszögésben,1,5 hónapig nagyon folyt az orrom, két hete kezdek talán rendbe jönni 2 doboz antibiotikum után most viszont még arcüregben érzek feszülést.Szaglásom 1 hónapja màr nincs,ma voltam fül orr gégészeten màr csak minimális gyulladás van,viszont a szaglásom még nem tért vissza!Ez normàlis?Mikor fogok illatokat érezni?
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel F.Szilvia
2017.01.31
Tisztelt F. Szilvia !

Az arcüreg gyulladás mellett fennálló szagláscsökkenés normális. Azt, hogy mikor fog illatokat érezni , csak vizsgálat után lehet megmondani. Ha allergia miatt tüsszög, nem várható javulás antibiotikumtól. Ha valóban orrmelléküreg gyulladása alakult ki, akkor azt kell megfelelően kezelni. Készséggel várjuk rendelőnkben, hogy segíthessünk.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
Budai Allergiaközpont
2017.02.01
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

A következő kérdéssel fordulok Önhöz:

Munkámból adódódan sokat kell repülőre ülnöm(havonta többször,8-10 órás utakra is).
A fülemmel nem szokott gond lenne,tavaly azonban középfülgyulladással kellett repülnöm,ami sajnos rossz ,fájdalmas élményt okozott:(
Szerencsére a fülem rendbe jött,egészségesen nem okoz problémát a repülés,azonban már egy kis náthával is félek felülni a gépre.
Háziorvosom a vény nélküli orrcsepp helyett(Nasicot szoktam használni) ilyen esetben Mometason Sandoz orrsprayt javasolt,érdemes ezt kiváltanom és ilyen akut esetben használnom?
Beszereztem speciális füldugót,amit javasolnak repüléshez valamint külföldi honlapon olvastam egy un."Ear-popper" készülékről.Szeretnék érdeklődni,hogy mi a véleménye erről a készülékről,érdemes használni ,ha náthásan ülünk repülőre?


Köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel,
Emilia
2017.01.23
Tisztelt Emília!

Nincs tapasztalatom az earpopper készülékkel kapcsolatban, nem volt még páciensem aki használta volta. A leírása szerint viszont hasznos lehet mivel képes a fülkürtön keresztül a nyomást kiegyenlíteni.

Tisztelettel: Dr. Csóka János
2017.02.01

Hírek

A horkolásgátló eszközök valóban orvosolhatják a horkolást?

A horkolásgátló eszközök valóban orvosolhatják a horkolást?

A nők negyedénél, a férfiak 40 százalékánál rendszeresen jelentkezik a horkolás, ami a velük egy ágyban alvó társukra is rossz hatással van. Számtalan horkolásgátló termék érhető el az interneten, de vajon működnek is ezek a pihentető alvást ígérő termékek? Dr. Csóka János, a Fül-orr-gége Központ fül-orr-gégész, fej-nyaksebész szakembere azt tanácsolja, hogy horkolás esetén inkább vizsgáltassuk ki annak okát.

További részletek
9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van

9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van


További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel a Fül-Orr-Gége Központ minden páciens figyelmét.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fej-nyak sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK