Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Úr!

Szeretnék véleményt, segítséget kérni.
Mellékleletként nyaki UH-n találtak két jókora, inhomogén nyirokcsomót a nyakamon, ami nem fáj, nem is tapintható. Az egyik 20 mm-es, kerekded, érhez közeli, a másik asszimetrikus, 26x12 mm-es. Gégészeti státusz az negatív, de elsősorban a családi kórelőzmény miatt aspiratiós cytológiat kértek, ami sikertelen volt.
A fül-orr-gégész kizárólag(!) kontrasztanyagos nyaki MR-t kérne, de az GFR 30 alatt van és korábban az előkészítés ellenére is baj volt a kontrasztanyag után.
Sajnos, nem engedhetem meg magamnak még azt a luxust sem, hogy egy hétre elmenjek táppénzre, nemhogy hetekre, így nekem ez nagyon rossz megoldás lenne.
Natív nyaki MR-t tudnék csináltatni, de nem tudom van-e értelme vagy ez felesleges pénzkidobás.
Nem tudom van-e okom izgulni, próbáljak-e meg lépni valamerre. Azzal próbálom nyugtatni magam, hogy a kardiológus az UH előtt egy héttel szívburokgyulladást (fibrines) talált, amiről én nem tudtam, hogy talán amiatt van. Én ezt említettem, de választ nem kaptam, hogy állhat-e ez a háttérben, mert ha igen, akkor akkor 3 hónap múlva elmegyek UH-ra és ennyi, nem izgulok és szorongok feleslegesen.
Szeretnék véleményt és tanácsot kérni.

Köszönöm szépen előre is! Csaba

Kedves Csaba!

UH-vezérelt nyaki nyirokcsomó vékony tű biopsziát (UH-vezérelt FNAB) javasolnék az Ön esetében, annak nagyobb a találati aránya, amennyiben a korábbi szúrás sikertelennek bizonyult.

Tisztelettel:
Dr. Csóka János


Dr. Csóka János
Dr. Csóka János

Hírek

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

Az orrnyálkahártya fontos védelmi funkciót tölt be a betegségek megelőzésében, a belélegzett levegőt szűri és felmelegíti. A sérült, gyulladt nyálkahártya nemcsak ezt a védő funkciót nem tudja betölteni, de további betegségekhez is vezethet. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogyan vigyázhatunk az egészségére.

További részletek
Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Ha az utóbbi időben gyakori orrvérzést tapasztalunk, érdemes fül-orr-gégészhez fordulni. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy az orrnyálkahártya állapota elárulhatja például azt is, ha a kellemetlen panasz allergia vagy náthás betegség következtében jelentkezik.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészséghálózat