Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr. Úr!

Tanácsát, véleményét szeretném kérni. Kisfiam 2,5 éves, számos alkalommal volt laborral igazol strepptococcus fertőzése. Ilyenkor nagyon magas 40 C-os nehezen csillapítható lázai vannak. 2 hete a nyaraltunk, mikor hasfájásra panaszkodok. 2x hányt, és kb 1 napig volt hőemelkedése illetve 38 Cos láza, ez Nurofenre azonnal reagalt. A közérzete kb. 1-2 napig volt rossz. Megfigyeltük hogy a törzsén (inkább mellkas, has,) piros kiütések vannak, de nagyon halvány volt, akkor melegkiütésnek gondoltam, kb 2 nap alatt elmúlt.A hasa nagyon puffadt volt. Majd nyelve piros lett, az interneten látható un. málnanyelvvel tökéletesen megegyező képet mutatott.(A mellékelt képen nem látszik jól, de élénk piros volt, kis apró göbök emelkedtek ki belőle. Ez kb. 4 nap alatt elmúlt, előtte nem volt fehér lepedékes. Mivel nem volt nagyon lázas, nem voltak csak 2 napos bőrtünetei és mire hazajöttünk a nyelvén sem volt semmi látható elváltozás nem vittem orvoshoz. Most kb 2 hét után a kezén a mellékelt hámlás kezdődött, csak a kisujján, nincs piros közepe, egyszínű halvány a bőre,de hámlik. Kérdésem, hogy esetleg lehet hogy skarlátos? Érdemes most elkezdeni penicillel kezelni?

Tisztelettel
Fóti Eszter
Tisztelt Fóti Eszter !

Nem kizárt, de választ csak vizsgálat alapján lehet adni. Javaslom, hogy keressék fel a gyermekorvosukat, ő el tudja dönteni, mi a teendő, szükséges -e antibiotikus kezelés.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos

Hírek

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

Az orrnyálkahártya fontos védelmi funkciót tölt be a betegségek megelőzésében, a belélegzett levegőt szűri és felmelegíti. A sérült, gyulladt nyálkahártya nemcsak ezt a védő funkciót nem tudja betölteni, de további betegségekhez is vezethet. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogyan vigyázhatunk az egészségére.

További részletek
Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Ha az utóbbi időben gyakori orrvérzést tapasztalunk, érdemes fül-orr-gégészhez fordulni. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy az orrnyálkahártya állapota elárulhatja például azt is, ha a kellemetlen panasz allergia vagy náthás betegség következtében jelentkezik.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészséghálózat