Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 32 éves nő vagyok. Áprilisban volt egy tüszös jobb oldali mandulagyulladásom amit magas láz kisért. cefzil antibiotikumot szedtem rá. Augusztus 26-án újra elöjött a bal mandulámon. Lázam nem volt. Augmentint irtak fel. szeptember 10-én megint begyulladt mindkét oldalon a mandulám. Lázam nincs, cefzil antibiotikumot szedek megint. Kérdésem az lenne , hogy mi lehet ennek az oka?, és szeretném megmutatni másik orvosnak is a mandulámat, de nem tudom hogy mikor lenne célszerű? most a gyógyszeres kezelés alatt, vagy csak utána? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel!
Tisztelt Érdeklődő !



Ismételt kontroll a gyógyszerszedés befejezése után néhány nappal lenne célszerű. Indoklolt lenne garatváladék baktérium vizsgálat a visszatérő gyulladások miatt. Garatváladék mintát az antibiotikus kezelés befejezése után érdemes venni és amennyiben szükséges, ennek alapján folytatni az antibiotikus kezelést.

A sűrűn ismétlődő gyulladások miatt szövődményes gócos betegség lehetősége sem kizárt, ezért néhány vérből végzett laborvizsgálat is szükséges.

A laborleletek értékelése és fül-orr-gégészeti vizsgálat birtokában érdemes mérlegelni a mandulaműtét szükségességét.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos

Hírek

A fájdalmas nyelés okai

A fájdalmas nyelés okai


További részletek
Gombócérzés a torokban: ez az 5 leggyakoribb oka

Gombócérzés a torokban: ez az 5 leggyakoribb oka

Mintha gombóc lenne a torkomban – mondjuk gyakran, de valójában nem látunk vagy tapintunk semmit. Ha a kellemetlen érzés nem szűnik, javasolt orvoshoz fordulni, ugyanis a zavaró tünet komoly egészségügyi problémákra is figyelmeztethet. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gégeközpont orvosa összefoglalta, hogy mi állhat a globus szindróma hátterében.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Csokonai Vitéz Lajos
Dr. Csokonai Vitéz Lajos orr-orrmelléküreg és fül specialista
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink