Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológustól szeretném megkérdezni:
A bal fülemet hirtelen fülzúgás és hallásvesztés érte, a hallásom folyamatosan romlott. MRI a bal fülem hallóidegén schwannomát (11 mm-es) mutatott ki. Ma egy hete gammakéses sugárkezelésen vettem részt. (a zárójelentésről: "12Gy@50% marginális dózisban stereotaxiás gamma pontbesugárzást végeztünk a bal pontocerebellaris elváltozásra). A hallásom pár nappal a sugárkezelés után tovább romlott, szinte nullával egyenlő (a jobb fülem szerencsére tökéletes). Azt mondták a hallásom valószínüleg nem fog visszatérni, és a sejtreakciók, amik most elindultak hosszabb ideig tartanak. 3 hónap múlva kell kontrollra menni, és fél év múlva újabb MRI.
A kérdésem: a fülemmel van most valami teendő? Vagy várjak türelmesen (a fülzúgás is erőteljes még mindig)? Hallókészülék javasolható? Induljak el valamerre?
Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel: Hajósi József
Tisztelt Hajósi József!

Ilyen esetben valóban nem sok remény van a hallásjavulásra! Az elsődleges cél a daganat eltüntetése, sajnos a hallás másodlagos.

Ki kell várni az időt az MR kontrolra is, semmi értelme előbb nézni.

Mivel az ép fülén tökéletes a hallása, így nagyon nagy a különbség a két oldal között. Ebben az esetben nem jön szóba hallókészülék viselése. A szinte teljes hallásvesztés és a daganat miatt a hallókészülék egyébként sem jön szóba.

Azon kívül, hogy egészségesen él, most nincs egyéb teendője.

Üdvözlettel,

Fülöp Györgyi

Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi

Hírek

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

Az orrnyálkahártya fontos védelmi funkciót tölt be a betegségek megelőzésében, a belélegzett levegőt szűri és felmelegíti. A sérült, gyulladt nyálkahártya nemcsak ezt a védő funkciót nem tudja betölteni, de további betegségekhez is vezethet. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogyan vigyázhatunk az egészségére.

További részletek
Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Ha az utóbbi időben gyakori orrvérzést tapasztalunk, érdemes fül-orr-gégészhez fordulni. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy az orrnyálkahártya állapota elárulhatja például azt is, ha a kellemetlen panasz allergia vagy náthás betegség következtében jelentkezik.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészséghálózat