Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr/nő!

FESS műtéten estem át egy héttel ezelőtt ahol egy cisztát távolítottak el az arcüregemből, illetve leszívtàk a váladékot. Az orvosom Dalacin 300-at, Telfastot napi 1*, illetve Mometosan Sandoz 50 orrsprayt írt fel nekem a műtét után napi egyszer 2*2 fújást. A betegtájékoztatóban viszont az áll, hogy nem régiben végzett orr-melléküreg műtét után nem lehet használni a készítményt, csak a teljes gyógyulás után, ami 5-6 hét. A kérdésem az, hogy nem okozok kárt azzal, hogy használom az orrsparyt? Illetve a betegtájékoztatóban az is szerepel, hogy szemen előforduló herpes-simplex esetében sem lehet, ami nekem évente egyszer előszokott fordulni. Ez probléma? Vagy csak akkor az, ha épp gyulladásban van a szem? Előre is köszönöm a segítségüket.
Tisztelettel: K. Szilvia
Tisztelt Kovács Szilvia!

Kezelőorvosának biztosan meg volt az oka arra, hogy a helyileg ható szteroidos orrspray-t elindítsa, a legtöbb esetben egyedi terápiás tervet építünk fel, előfordulhat, hogy a protokolltól el kell térnie a műtét utáni kezelésnek a jobb eredmény érdekében. A szemen előforduló herpes-simplex kérdésében viszont kérje ki kezelőorvosa, ill. egy szemész szakorvos véleményét is.

Tisztelettel: Dr. Csóka János
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János

Hírek

Ezekben a szakmákban különösen fontos a jó hallás

Ezekben a szakmákban különösen fontos a jó hallás

Bizonyos foglalkozások esetében nagyon fontos a rendszeres hallásvizsgálat. Gazdag Gábor, a Fül-orr-gége Központ audiológus szakasszisztense elmondta, mire figyel a szakember, hogyan zajlik a hallás vizsgálata.

További részletek
Torokfájás ellen gyógyszer: mikor kell antibiotikumot szedni?

Torokfájás ellen gyógyszer: mikor kell antibiotikumot szedni?

A torokfájáshoz gyakran orrfolyás, orrdugulás és száraz köhögés társul, de hőemelkedés, láz is előfordulhat. A sok tünet és az elhúzódó torokfájás kapcsán úgy érezhetjük, hogy a tüneti kezelés kevés, valami másra lenne szükség ahhoz, hogy a panaszaink megszűnjenek. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gége Központ orvosa összefoglalta, hogy mikor szükséges torokfájás ellen gyógyszer, és pontosan milyen.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészséghálózat