Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktorur/Doktorno!
26 eves no vagyok.Evente tobbszor van torok vagy mandulagyulladasom mar gyermek korom ota. Akkoriban javasoltak a torokmandulaim kivetelet, ami azota nem tortent meg, mert minden orvos mast tart helyesnek.Ezekben a beteg idoszakokban mindig megnagyobbodik es fajdalmassa valik az adott oldalon egy nyaki nyirokcsomom is, ami rendszerint a betegseget kovetoen visszahuzodik. Most azonban kb 3 honapja volt egy hosszabban(2hetig) elhuzodo gyulladasom, melyet streptococcus fertozes okozott, igy penicilint kellett szednem. Ez segitett is, es ugy erzem ujra egeszseges vagyok, viszont a bal oldalon kialakult nyaki nyirokcsomoduzzanatom ugyan fajdalommentesse valt es nagy mertekben visszahuzodott,megsem tunt el teljesen,tapintasra tovabbra is konnyen mozgathato. Hetente ellenorzom es aprankent kisebbnek erzem azt. Jelenleg kb egy fott rizsszem meretehez hasonlit. Tudom, hogy pontos eredmenyt csak szemelyes orvosi vizsgalat hozhat, de nagyon aggodom, hogy esetleg komolyabb dologrol van szo. Mitol lehet, hogy nem tunt el teljesen? On szerint kell e aggodnnom? Elore is nagyon koszonom valaszat!
Udvozlettel: Zita
Kedves Zita !

Idült mandulagyulladás következtében folyamatosan lehetnek nagyobb nyaki nyirokcsomók, mivel a gyulladás soha nem szűnik meg teljesen. Évente 2-3 mandulagyulladás indokolttá teszi a műtéti eltávolítást.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos

Hírek

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

Az orrnyálkahártya fontos védelmi funkciót tölt be a betegségek megelőzésében, a belélegzett levegőt szűri és felmelegíti. A sérült, gyulladt nyálkahártya nemcsak ezt a védő funkciót nem tudja betölteni, de további betegségekhez is vezethet. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogyan vigyázhatunk az egészségére.

További részletek
Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Ha az utóbbi időben gyakori orrvérzést tapasztalunk, érdemes fül-orr-gégészhez fordulni. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy az orrnyálkahártya állapota elárulhatja például azt is, ha a kellemetlen panasz allergia vagy náthás betegség következtében jelentkezik.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészséghálózat