Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor Úr / Doktornő!

33 éves vagyok kb. másfél éve elkezdett romlani a hallásom a jobb fülemnél. BERA, MR és egyéb audiológiai vizsgálatok után azt mondták otosclerosis-om van, de ezt a CT vizsgálat cáfolta. Azt javasolták nyissuk fel a fület, és akkor kiderül mi van vele. Én viszont addig nem szeretném operáltatni, amíg nem tudom biztosan mi baja. Végeznek-e Önök olyan vizsgálatot, amellyel kétség kívül kideríthető mi áll a halláscsökkenés mögött?
Köszönöm!
Tisztelt Érdeklődő !

Leírása alapján feltehetően vezetéses jellegű halláscsökkenése van ép dobüreg mellett. Nincs olyan vizsgálat, amely 100% biztonsággal igazolná , mi a hallócsontláncolat rögzültségének oka. Amennyiben alapos fülészeti vizsgálat és a szükséges hallásvizsgálatok is megtörténtek, műtét jelenti a megoldást.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos

Hírek

Tüszős mandulagyulladás – így ismerje fel a tüneteit!

Tüszős mandulagyulladás – így ismerje fel a tüneteit!

A torokgyulladást az esetek többségében vírusok okozzák, ilyenkor jellegzetes tünet az intenzív fájdalom, a torok vérbő, vörös színű. Ha azonban a torokfájás mellett, a mandulákon sárgás-fehéres foltokat is látunk, kisebb nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás mellett, akkor valószínű, hogy baktérium a kórokozó, tüszős mandulagyulladással lehet dolgunk. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy mit tegyünk ilyen esetben.

További részletek
Szaglásvesztés COVID miatt – így segít a szaglás tréning

Szaglásvesztés COVID miatt – így segít a szaglás tréning

Koronavírus-fertőzést követően a tünetmentes vagy enyhe tünetekkel rendelkező egyének is gyakran számolnak be szaglászavarról, hirtelen kialakuló szaglásvesztésről. Ez a fertőzés lezajlását követően legtöbbször két hét alatt megszűnik, de hosszabb ideig, akár hetekig, az esetek egy részében tartósan is megmaradhat.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink