Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Egy 10 hónapos baba anyukája vagyok. Egyik este sajnos olyan fültisztítóval nyúltam a fülébe amelynek a végén nem volt vatta (kivettem a dobozból és nem vettem észre, h nincs rajta). Elugrott a kislányom, és nagyon sírt. Ma vettem észre (eddig nem nagyon nyúltam ahhoz a füléhez), hogy ha hozzá érek nagyon sír. Okozhattam neki maradandó károsodást? Vagy érzékeny maradt ahogy megsértettem? El fog múlni? Szükséges lehet szakorvos vizsgálata?
Válaszát nagyon köszönöm!
Anniko
Tisztelt Anniko !

Fülészeti vizsgálatot javasolok.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő

Kislányomnál felvetődött az orrmandula és lehet a garatmandula eltávolítása (7éves a kislány).Érdeklődnék,hogy Önöknél kb a vízsgálattól számítva mikor jegyeznék elő műtétre.Ill a vízsgálati-műtéti díjakról érdeklődnék.
E-mail:cser-ta@freemail.hu
Tisztelt T. Andrea!

A Budai Allergiaközpontban kivizsgálást és ambuláns kezelést végzünk, műtétet nem.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár hónappal ezelőtt beteg lettem normális megfázás tüneteit produkálttam. Azóta folyamatosan bedurran a mandulám hol a jobb hol a bal oldalilázam nincs csak ha nyelek fáj.Félek hogy műtét lesz a vége mivel antibiotikumot is írt fel az orvos addig jó volt és újra előjött clorhexameddel öblögetek mi a tanácsa mit tegyek. Válaszát előre is köszönöm!
T Érdeklődő !

Kérdésére választ csak fül-orr-gégészeti vizsgálat után lehet adni.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 17 évesen szívburokgyulladással kerültem kórházba. Akkor góckutatás során megállapították, hogy idült mandulagyulladásom van és javasolták az eltávolítását. Akkor elég sok vizsgálaton voltam és elfelejtődött ez a dolog. Most 24 éves vagyok. Azt szeretném megtudni, hogy vélhetően még mindig el kéne távolítani? Csak orvosi beutalóval kérhetek újabb góckutatást? Előre is köszönöm
Tisztelt Szűcs Renáta !

Idült mandulagyulladása feltehetően változatlanul fennáll. Pontos választ csak fül-orr-gégészeti vizsgálat után lehet adni.
A Budai Allergiaközpont magánrendelő, nem TB finanszírozott. Beutaló nem szükséges.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Kedves Doktor Úr / Doktornő!

33 éves vagyok kb. másfél éve elkezdett romlani a hallásom a jobb fülemnél. BERA, MR és egyéb audiológiai vizsgálatok után azt mondták otosclerosis-om van, de ezt a CT vizsgálat cáfolta. Azt javasolták nyissuk fel a fület, és akkor kiderül mi van vele. Én viszont addig nem szeretném operáltatni, amíg nem tudom biztosan mi baja. Végeznek-e Önök olyan vizsgálatot, amellyel kétség kívül kideríthető mi áll a halláscsökkenés mögött?
Köszönöm!
Tisztelt Érdeklődő !

Leírása alapján feltehetően vezetéses jellegű halláscsökkenése van ép dobüreg mellett. Nincs olyan vizsgálat, amely 100% biztonsággal igazolná , mi a hallócsontláncolat rögzültségének oka. Amennyiben alapos fülészeti vizsgálat és a szükséges hallásvizsgálatok is megtörténtek, műtét jelenti a megoldást.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
kislányom asmás allergiás most javasolták az orrmandula kivételét. honnan tudjuk meg hogy altatják vagy sem. Aneszteziológiára is mennünk kell. köszönöm előre is
A műtéttel kapcsolatos konkrét kérdésekre az operáló orvostól és az anaesthesiológustól kapnak választ.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
15 éve lemezlovasként tevékenykedem, a problémám a következő:
2010 decemberében egy rossz minőségű monitor hangfal a bal fülemre egy elég éles hangon szólt egész éjjel és másnap észrevettem, hogy mintha be lenne dugulva a fülem!Mára (2011.április) már azt veszem észre, hogy hangosabb zene mellett már szinte semmit sem hallok a bal fülemre. Hasonló érzésem van,mint amikor légnyomás különbségkor bedugul a fül, de nem pattan ki.Ez normálisan nem jelent problémát, csak hangosabb zene mellett.
(további információként szeretném megjegyezni, hogy 2 éves koromban középfül gyulladással műtöttek meg)
Mit javasol a problémára?
Köszönöm előre is válaszát,
üdvözlettel
Szücs Viktor
Tisztelt Szűcs Viktor !

Fül-orr-gégészeti és műszeres hallásvizsgálat után lehet eldönteni, mi a legmegfelelőbb kezelés.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Kedves Doktor Úr/Doktornő! 3 évvel ezelőtt csináltattam fültágítót mindkét fülembe, 2 éve vettem ki őket, de sajnos a mai napig nem forrt a lyuk. Kb. egy 5-6mm-es lyuk még mindig van mindkét oldalon. Kérdésem az lenne Önök foglalkoznak e ennek helyreállításával vagy ez inkább plasztikához tartozik mint fül orr gégészethez? Előre is köszönöm a választ!
T. Szentistváni Rita !

Nem világos, mit ért fültágítón. Amennyiben a fülcimpáján van egy luk, akkor azt plasztikai beavatkozással lehet zárni, fül-orr-gégész el tudja végezni.
A Budai Allergiaközpontban nem végzünk műtétet.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Kedves Doktor Úr / Doktornő! Olyan problémám lenne hogy lassan 10 éve szédülök napi rendszerességel (12 éves korom óta) most 22 vagyok, ez általában enyhe nem forgó jellegű szédülés nagyritkán évente 2-3 alkalommal van ilyne forgó szédülésem de az valami kibírhatatlan olyankor 3-4 órán keresztül csak feküdni tudok és akkor elmúlik sokféle vizsgálaton voltam már de még fül orr gégészeten nem. Észrevettem továbbá az évek alatt hogy hol a jobb hol a bal fülem van bedugulva van hogy minden nap a másik fülem dugul be gondolom a szédülésnek köze lehet a fül beduguláshoz. Az össze kivizsgálás negatív volt ahol eddig voltam ezért gondoltam mostmár elmegyek egy fül orr gégészetre is. Ön mit tanácsol mit tegyek?
T. Orvos György !

Mindenképpen javasolom a fül-orr-gégészeti vizsgálatot.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
T. Doktor Úr/Nő!

Kb 3 éve küzdök orrdugulással arc és halánték tájéki fejfájással és fülfájással, fül, orr és torok viszketéssel fül. Az égész egy fül kürt hurut gyulladással kezdődött. MR vizsgálaton már voltam két éve az orromat is műtötték mivel akkor azt mondták orrmellék üreg gyulladásom van a ferde orrsövénytől. Azóta a fejfájásaim kicsit enyhültek. Az utóbbi időben egyre többször vannak izületi problémáim is könyök térd, csipő fájdalom és nagyon rosszúl alszom. Mandulaműtétem gyerekkoromban nem volt. Laborvizsgálaton eddig nem találtak semmi problémát. Kerestem egy fül orr gégészt aki elküldött CT vizsgálatra, (3d CBCT). Az alapján azt mondta, hogy az orrom még mindig ferde hátul van benne egy csontkinővés balodalt ami nyomja az orrkagylót (ezt egyébként én is érzem ki is tudom nyelvel tapintani a szájpadlásomon. Annó csodálkoztam is, hogy a fül orr gégész mért nem próbálta az orrsövény műtétnél lefaragni) kezdődő orrpolipjaim vannak és ez miat két lépésben meg kéne műteni az orromat FESS fütét és ESS orrkagyló műtét.
Amin csodálkoztam, hogy a Doktor úr akinél jártam állítja, hogy ezt jelenleg az OEP nem finanszírozza.
Két kérdésem lenne:
Valóban nem finanszírozza ezeket a műtéteket az OEP a másik, hogy a fent említett panszokon tényleg segíthet e.
Kicsit félek a műtéttől, ugyanakkor reménykedem is benne, de feleslegesen nem kínoztatnám meg magam.
Jelenleg 37 éves vagyok.


Köszönettel Robi
T. Illyés Róbert!

A műtét szükségességéről csak endoszkópos orrvizsgálat és a CT megtekintése után tudok nyilatkozni.
A FESS műtétet állami kórházban finanszírozza a TB.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos

Hírek

Dobhártya szakadás: ez az 5 gyakori kiváltó ok

Dobhártya szakadás: ez az 5 gyakori kiváltó ok

A dobhártya szakadás, vagy orvosi nevén perforált dobhártya gyakori kiváltó okait vesszük sorra dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosának segítségével.

További részletek
Orrpolip – ezért fontos kezeltetni

Orrpolip – ezért fontos kezeltetni

Örökletes hajlam és környezeti tényezők is szerepet játszanak az orrpolip kialakulásában. A kezdetben enyhe tünetek idővel egyre zavaróbbá válnak, hosszú távon pedig komoly szövődmények is jelentkezhetnek. Dr. Csóka János fül-orr-gégész, a Fül-orr-gége Központ főorvosa az orrpolip kezelésére figyelmeztet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica

Központjaink