Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

bal gégefél és hangszalag bénulás után auto immun pajzsmirigybetegséget diagnotizáltak,mad a nyaki ct deformált vallecula epigglotica és kiboltosúló recessus piriformist igazolt.Nagy fájdamaim,s fulladásos állapot állandó. Kérem megtisztelő válaszát. julcsi 50.
T.julcsi 50 !



Kérdésére választ csak vizsgálat és a leletek megtekintése után tudnék adni.



Üdvözlettel:

Dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos



Tisztelt Doktornő!

Kislányom májusban lesz négy éves. Tavaly szeptemberben kezdte az óvodát. Azóta folyamatos felső légúti betegeségekkel küzdünk. Tavaly észre vettem, hogy többször visszakérdez a normális hangú beszédre. El is vittem a fülészetre. Ott Tympanogram-os vizsgálatot csináltak nála. A doktor azt nyilatkozta, hogy nincs semmi szervi problémája, éppen náthás kezeljük ki.De a mai napon megnéztem az ambuláns kezelőlapot és diagnózisként középfüllgyulladást állapított meg a doktor úr.De ezt nem közölte velem. A gyermekorvos nem kezelte a füllgyulladást.Az idén nem tudtunk kikeveredni a náthából. Begyulladt a füle. A gyermekorvos beutalt a fülészetre. Ott fülkürthurutot állapítottak meg. Ismét csináltak Tympanogram-os vizsgálatot. Természetesen szerintem romlott a helyzett.A doktornő azt javasolt, hogy kezejük a náthát és a fülkürthurutot. Más teendő nincs. Pénteken kell visszamevinnem a gyermekorvoshoz. Én úgy látom, hogy az állapot nem javul. ( Sem a nátha, sem a hallás.) Ön szerint mi a teendő? Javulhat a hallása? Esteleg az orrmanduláját nem kell kivenni? Állandóan a száján veszi a levegőt. Úgy is alszik.A fülét Bipotron lámoával kezeljük és vettem fülmelegítő sapkát is. Előre is köszönöm válaszát.Egy aggódó anya. Üdvözlettel

Németh Zita
Tisztelt Németh Zita !



Kisgyermekeknél visszatérő középfülgyulladás hátterében leggyakrabban az orrmandula megnagyobbodása és gyulladása áll. Hogy az Ön kislányánál erről van-e szó, csak vizsgálat után lehet megmondani. Hasonló tüneteket allergia is okozhat.



Üdvözlettel:

Dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos



Tisztelt Doktornő!

Két és fél éves fiúunokám korán kezdett beszélni, gazdag szókinccsel, választékosan beszél. Hangszíne viszont nagyon magas, már-már fülsértő fejhang, minél izgatottabb, pl. elragadja a játék heve,annál magasabbra kúszik a hangja...

Talán fontos adalék lehet, hogy születése óta nagyon érzékeny a hangokra, a környezet hanghatásait esetenként rosszul tűri, pl. porszívó bekapcsolása előtt szólnak Neki, mintegy felkészülési időt biztosítva számára.

Magam logopédus vagyok de 3 évtizedes praxisom során nem találkoztam hasonló jelenséggel, kollégáimnak sincs ilyen tapasztalata.

A jelenség két okból is aggaszt minket: a vélhetően préselt hangképzés nehogy anatómiai elváltozást okozzon, valamint: óvodában a gyermekközösség bizonyosan felfigyel majd erre az eltérésre, addig jó lenne orvosolni a bajt.

Az elmondottakkal kapcsolatos szakértő gondolatait várjuk, szép tavaszt kívánva: Bodorné
Tisztelt Bodorné !



Unokájánál fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok. Ezzel bármilyen garat-gége vagy hallószervi eltérés kizárható.

Elképzelhető, hogy csak rögzült helytelen hangképzésről van szó.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
doktornő tényleg veszélyes-e felnőtt korban megműtetni a garat mandulát?
Amennyiben indokolt, szükséges lehet, minden beavatkozásnak van veszélye.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Kedves dr: nagyon elvagyok keseredve.senki nem mond semmit mi van velem csak egyik gyógyszer a ásik után és semmi. a torkomban oldalt de ha kinyújtom a nyelvem olyan mintha azon lenne fehéres sárga kemény mozdíthatatlan kiemelkedő valamik. több is van.szedtem amoxycilint, claritromicint.kérem segítsenek mitévő legyek ?
Kedves Lilla !



Kérdésére csak fül-orr-gégészeti vizsgálat után tudnék választ adni.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktornő! 23 éves főiskolás hallgató vagyok. Szeretném ha segítségemre lenne betegségemmel kapcsolatban. 2009 novemberében először influenza szerű tüneteim jelentkeztek, szegycsont mögötti fájdalommal többször voltam orvosnál. Hetekkel később hőemelkedések maradtak, és a garatba váladékcsorgást észleltem. Megmaradt a mellkasi fájdalom néha köhögési inger és fejfájás. 2010 március orrsövényműtétem volt. A tüneteim nem szűntek csak a hőemelkedés. Voltam többször vérképen, CT-n, röntgenen és állandó visszajáró betege vagyok a fül-orr-gégészetnek de eddig eredménytelenül. Több antibiotikumon és allergiás gyógyszeren vagyok túl. Mai napig érzem az orrgarati váladékcsorgást, hol fehér habos hol tömény sárgás, nyúlós ragacsos. Remélem gyógyulásra lehetőség van. Várom tanácsát. Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: M.Ferenc
Tisztelt M. Ferenc !



Kérdésére választ csak fül-orr-gégészeti vizsgálat és leleteinek átnézése után tudnék adni. Panaszai alapjáan felemerül a refluxbetegség.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!

Férjem miatt szeretném a tanácsát kérni. 2-3 hónapja egyre erősebb fejfájással küzd.Kapott egy beutalót a fejfájás ambulanciára,ott ct-t kértek. Nem szólt senki hogy ne vegye be a cukorgyógyszerét,ezért kontrasztanyag nélkül csinálták meg neki.Az eredménye:

A homloküreg jobb felében kb 10*6 mm-es osteoma susp. eltérés figyelhető meg. Mko. néhány rostasejtnél keskeny v.s. gyull. megvastagodás észlelhető.Közben fülészetre is jár, régebb óta kezelik, volt egy fülműtéte 2 éve. Ott azt mondták nekünk,mivel a fejambulancia küldte a ct-re, majd megmondják ott mi a teendő. Ma volt az ambulancián, és ott a dr.úr azt mondta nem tud vele mit csinálni, de az MRI-re kaptunk beutalót.Miután a ct eredményen rajta volt, hogy szükséges.És elküldte szemészetre(?) De igazán nem mondott semmit, nem tudja mit csináljon. Azt szeretném megkérdezni, mi ennek a betegségnek a megoldása, melyik szakterület foglalkozik vele? Van-e valami teendő hogy a fejfájása megszűnjön?Hiszen alig alszik 2-3 órákat emiatt. Targoncát vezet, és sokszor kialvatlanul megy dolgozni. Kérem segítsen eligazodni, mi a teendőnk tovább,mert elbizonytalanodtunk.

Köszönöm segítségét.

Nyírőné
Tisztelt Nyírőné !



Amennyiben a CT vizsgálat koponya CT volt, ez a beállítás az ormelléküregekről csak korlátozott információt ad. A pontos véleményalkotáshoz látni kellene a képet. A homloküregben levő osteoma elhelyezkedésétől függően esetleg okozhat fejfájást.

A CT kép fül-orr-gégészeti vizsgálattal együtt ad teljes információt.

Fejfájás oka több betegség lehet. Amelyek felmerülnek, sorban ki kell vizsgálni. Ezért a több irányu kivizsgálás, több szakrendelésen. Ezek közül egy a fül-orr-gégészet. Célszerű, ha a gyakran szerteágazó vizsgálatokat egy orvos fogja össsze és megbeszéli a beteggel az eredményeket.





Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!

Egy igen érdekes jelenségtől szenvedek már vagy 10 éve. Oldalfekvésben alszok, amelyik felemen alszok, azon a felemen eldugul az orrom, a másik nem. Ha megfordulok a másik felemre, akkor a dugulás is átvándorol, s az eddig eldugult orrom tiszta lesz.

Nappal nincs orrdugulásom, csak éjszaka. Van ennek a jelenségnek valamilyen magyarázata? Hogyan lehetne megszabadulni tőle?

Köszönöm válaszát, üdvözlettel: Zoltán
Tisztelt Zoltán !



Panaszával nincs egyedül, másnál is előfordul. Az orrkagylók nyálkahártyája jó vérellátása miatt nagyon duzzadékony. A gravitáció hatására testhelyzet változással , főleg fekvő testhelyzetben kialakulhat orrdugulás.

Fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok. Ezután lehet eldönteni, mi lenne a legmegfelelőbb kezelés.





Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktor Nő!

Röviden leírnám az esetet.

2009. májusában vettem észre, hogy napi szinten erős fülzúgásom van. Felkerestem egy szakorvost, aki orrsövény-orrmandula műtét javasolt, hosszas kezelések után 2009.11.16.-án megtörtént az operáció.Ami után hallás vizsgálatot is végeztek,kiderült kétoldali idegi hallásvesztés illetve 20%os beszéddiszkriminációs veszteség. Hallókészüléket, értágítós infúziós kúrát javasoltak,elkezdtem igaz, bár közben állapotos lettem, emiatt nem folytattam a kúrát. ( Műtét előtt, s után sem végeztek sem Arcüreg UH, sem CT-t sem más vizsgálatot. Kérdésem,lehet-e a készüléken kívűl más megoldás a javulás felé?Egyáltalán ha sor kerülne rá, műthető-e? Egyszerű hallásvizsgálatból kimutatható-e az idegi hallás vesztés?



Várom mielőbbi válaszát,köszönöm hogy elmondhattam mindezt, mert nagyon tanácstalan vagyok és szeretnék végre tisztábban látni, a dolgok terén.

Válaszát előre köszönöm! Galyasné Renáta
Tisztelt Galyasné Renáta !



Kérdésére pontos választ csak mikroszkópos dobhártyavizsgálat és a hallásvizsgálati lelet megtekintése után tudnék adni.

Hallásvizsgálat alapján pontosan mehatározható a halláscsökkenés oka, igy a hallóideg eredet is. Amennyiben ez az egyetlen ok, műtét nem jön szóba.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Hi!

Be van dugulva a bal fulem. Ki szeretnem fulyatni (vagy tisztitani). Foglalkoztok ilyen kicsi dolgokkal? Ha igen, mennyibe kerulne? Es mikor tudnek jonni?

Koszonom!

Mark
Hi,



The ENT examination and treatment in the Budai Allergiaközpont is 12.500 HUF.

You can arrange an appointment in e-mail or you can call the clinic.



www.allergiakozpont.hu

info@allergiakozpont.hu

Tel: 06 30 631-93-09



Kind Regards,

M. Augusztinovicz M.D.

otorhinolaryngologist

Hírek

Orrdugulás lefekvéskor – allergia is okozhatja?

Orrdugulás lefekvéskor – allergia is okozhatja?


További részletek
A fájdalmas nyelés okai

A fájdalmas nyelés okai


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő
Dr. Csokonai Vitéz Lajos
Dr. Csokonai Vitéz Lajos orr-orrmelléküreg és fül specialista

Prima Medica

Központjaink