Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Jó estét!

Ma este a légcsővemtől 1-2 cm-re jobbra kitapintottam 2db kisebb csomót. Nagyon aggódom. Mi lehet?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelt Érdeklődő !



Nyirokcsomó lehet. Ha nem tűnik el, vizsgálatot javasolok.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus
Kedves Doktor Úr/ Doktor Nő!



Két hete középfülgyulladást diagnosztizáltak. Kaptam rá fájdalom csillapítót és Curam Duo-t. Sajnos az nem tudtam szedni, mert rosszul voltam tőle nagyon. Elmentem egy másik doktornőhöz, aki már nem írt fel antibiotikumot. Ki is fakadt a fülem. Már nem is fáj, de fennáll még füldugulás és most már fülzúgás is. Mennyi idő míg ez rendbe jön? Mikor kezdjek el aggódni? Munkám során nagyon zavaró, hogy nem hallok rendesen, mivel pedagógus vagyok. Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Lilla
Tisztelt Lilla !



Ne aggódjon, de ha a hallása nem javul, fül-orr-gégészeti kontrollra van szükség.

A lezajlott gyulladás után néha több hét, mire a halláscsökkenés teljesen megszűnik. A vizsgálat során lehet tisztázni, hogy nincs -e pl. elhúzódó orrmelléküreg gyulladás a háttérben, ami gyakran okoz elhúzódó fülpanaszokat.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus
Jó napot kívánok!

Kisfiam 5 éves és azzal a panasszal fordulnék Önökhöz hogy gyakran van orrvérzése.Eleinte csak mindig akkor volt amikor náthás volt arra azt mondta a gyerekorvos hogy nem kell aggódni,de az utóbbi 3 napban egyre gyakrabban megindul és most csak meg sincs hulve.Mi lehet ennek a hátterében?Esetleg valami komoly betegség?Valaszukat előre köszönöm.
Tisztelt Érdeklődő !



Lehet, hogy csak az orrnyálkahártya kiszáradása okozza az orrvérzést a lakásban levő száraz levegő miatt. Nem kizárt azonban az orrsövényen kialakult értágulat sem .

Kérdésére csak fül-orr-gégészeti vizsgálat alapján lehet választ adni. Addig is érdemes sós vizes orrspray-t vagy Coldastop, vitamin tartalmú orrolajat használni.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus
Tisztelt Füllklinika!!

Kiskoromban a fülemmel bajok voltak többször is műtötték és

2006-ban volt egy cholesteatoma radicalis műtétem ahol eltávolítottak hallócsontokat

Kérdésem ennek a betegségnek mi a BNO kódja

esetleg adókedvezményt lehet e érvényesíteni

Válaszát Köszönöm
Tisztelt Érdeklődő !



A BNO besorolást a műtét utáni állapot határozza meg , pl. van-e jelenleg fennálló gyulladás. H 74.9 kódba valószínűleg besorolható.

Bármilyen kedvezmény a halláscsökkenés mértékétől függ.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 33éves sportos néha stresszes életmódú férfi vagyok.

Eddig nem tapasztaltam ilyen, és tudtommal nem vagyok allergiás semmire, amivel eddig találkoztam életem során.,

December eleje óta erős tüsszögés, heveny orrfolyás, orr eldugulás jellemez főként otthon, részlegesen a munkahelyen de ott kevésbé.

A megfázást valamint egyéb virosuso megbetegedást már kizát a háziorvos, mert semmilyen más tünet nem áll fenn. Szabad levegőn a tünetek jelentősen csökkennek.

10 éve lakunk ugyan abban a (parkettás) panel lakásban, kutya, macska társaságában.

A háziorvos javealatára fordulok önökhöz, segitséget szeretnék kérni, hogy mi legyen a következő lépés? Milyen típusú kivizsgálásra jelentkezzek be?
Tisztelt Érdeklődő !



Panaszai alapján fül-orr-gégészeti / allergológiai vizsgálatot javasolok a Budai Allergiaközpontban.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus
Kedves Doktor Nő/Úr!

Voltam hallásvizsgálaton ahol megállapították,hogy hallókészülék kell mert genetikailag örökölt halláscsökkenésem van..Ezzel le százalékolnak?Ha igen hova kell fordulni?Köszönöm válaszát.
Tisztelt Érdeklődő !



Attól függ, milyen fokú a halláscsökkenése. Lakóhelye szerinti fül-orr-gége szakrendelőben jelentkezzen.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus
Kedves Fülklinika,



Németországban dolgozom és attól tartok az orvosok nem értik amit mondok. Nem értik a panaszaimat. Nehéz megfogalmazni németül, ezért lenne nagy szükségem a véleményükre! Körülbelül November elején (2015) megfáztam. Orrdugulás. Láz nem. Decemberben már a fülem is fájt. Inkább zavaró volt, még most is, hogy nyeléskor mintha pukkadna egyet. A jobb fülemben hallok ilyenkor egy plusz hangot, egy pattanást, illetve abban erősebben hallom, mint a balban. Enyhe nyomást is éreztem/érzek benne. További panasz, hogy a jobb fülem vízcsobogásra, kulcscsomó csörgésére, fütyülésre stb. érzékeny. De azon belül is szerencsére csak bizonyos frekvenciákra. Külön érdekes, hogy zavaró az is, ha telefonon beszélek. Akkor is, ha a bal fülemmel. Ilyenkor talán még zavaróbb! Ezekben az utóbb említett esetekben (érzékenység) is enyhe nyomást érzek a jobb fülemben, csak abban és susogás szerűséget. Mintha nyomás különbség lenne benne, mintha megmozdulna benne „folyadék”. Ez mára már nem olyan jelentős de még mindig érezhetően és panaszt zavaró hatást okozva jelen van. Korábban mintha kevés folyadék is folyt volna ki belőle.(jobb fül)

Két-háromhetente jártam orvoshoz. Orrcseppet, gőzölést, lámpázást és biotermékeket javasolt.

Karácsonykor otthon is elmentem orvoshoz ő már felírt Zinnat 500 mg os filmtablettát és javasolta, hogy ha nem múlik el a panasz akkor ne hagyjam annyiban és követeljek további vizsgálatokat. Így is tettem. Január elején amikor visszajöttem Németországba beutaltattam magam itt szakorvoshoz. A szakorvos Volvon 16 mg tablettát adott (Triamcinolon). Nem használt ezért egy hétre kórházba küldött. Prednisolon-t kaptam csökkenő adagban 300 mg-ról 5mg-ra. (Infúzóként majd tablettával) és Trental-t (200mg). Most itthon kell kezelni magam.

Prednisolon ma fogyott el. Trental még van ca. 20 darab. Enyhe javulás van de a panaszok még fennállnak. Azt mondták nem TUDNAK segíteni, és azon kívül, hogy kezembe adták a zárójelentést nem mondtak semmit.

Eredmények: Tinnitus. Hallásvesztés 10-15 dB 2 kHz-nél,



Nagyon kérem, írják meg a véleményüket az esetemre.

belső vagy középfül gyulladás?

Önök szerint is Tinnitus?

Lehet a hallásom még 100%-os?

Meg lehet valahogy szüntetni a panaszaim?

Elég sokat infralámpáztam a fülem, meg meleg sóval melegítettem. Nem lehet, h ez volt a baj?

Használjak továbbra is meleg sós borogatást vagy infralámpát?

Szaunázzak? Gőzöljek?

Menjek vissza szakorvoshoz speciális klinikára?

Érheti víz a fülemet?

Hogyan tovább???



Nagyon-nagyon köszönöm előre is a válaszukat!



(az üzenet megjelenítésre kerülhet a nevem/telefonszámom és E-mail címem nem, köszönöm)



László
Tisztelt László !



A hogyan tovább leginkább ismételt alapos fül-orr-gégészeti vizsgálat.

Leírásából nem derül ki, hogy idegi vagy vezetéses halláscsökkenésről van-e szó. A német kezelés alapján hallóidegi vagy belsőfül eredetű, de a tünetei szerint inkább vezetéses halláscsökkenést okozó fülkürthurut lehet. A kezdetben meglevő orrdugulás is ezt valószínűsíti. A két különböző okot a további teendők szempontjából fontos tisztázni.

Csak vizsgálat és a pontos hallásvizsgálati lelet alapján lehet a diagnózist meghatározni és a további kezelésre tanácsot adni.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus
Jónapot kívánok. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy már egy éve a lágyszájpadlásomhoz a mandarin mag. Van amikor érzem hogy ott van van amikor nem. Nem zavar az evésben meg a beszédben sem. Kérem legyen szives segiteni.. hogyha elmennék a füll orr gégére ki vennék azt nekem? Köszönöm
Tisztelt Érdeklődő !



Feltehetően nem egy mandarinmag okozza a panaszát, hanem valami egyéb.

Ha van ott valami, az a vizsgálat során látható .



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus
Tisztelt Dr.Nő/Úr !

Lassan fél éve teljesen elvesztettem a szaglásomat.Voltam fül-,orr gégészeten de mindent rendben találtak.Elmentem a neurológiára,ahol MRI vizsgálatra küldtek-teljesen negatív lelet.

Ön szerint hová fordulhatnék még,hogy "visszakapjam" a szaglásom.

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Érdeklődő !



A fül-orr-gégészeti kivizsgálás lelete alapján lehet arról véleményt mondani, hogy valóban nincs semmi eltérés.

Endoszkópos orrüregi vizsgálat + orrmelléküreg CT segítségével lehet egyértelműen kizárni a fül-orr-gégészeti okot.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus
Nem vagyok megfázva, nem köhögök és mégis ha beszélek, berekedek és gombóc jön a torkomra és nem igen tudom lekrákogni. Soha nem volt erös hangom, de mostanság még gyengébb.Mi lehet ez? Köszönettel. Dunai Kovács Lajosné.
T. Dunai Kovács Lajosné !



Kérdésére csak fül-orr-gégészeti vizsgálat alapján lehet választ adni.

Az ok lehet savas reflux vagy idült gyulladás az orr-garat területén .



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus

Hírek

Égő érzés az orrban – mi okozhatja?

Égő érzés az orrban – mi okozhatja?

Fertőzés, allergia vagy egyéb irritáció is okozhat égő érzést az orrban. A problémáról részletesebben dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gégeközpont orvosa ad felvilágosítást.

További részletek
Fülzsír eltávolítása – kérdések és válaszok

Fülzsír eltávolítása – kérdések és válaszok

A fülzsír eltávolítása a legtöbb esetben még mindig fültisztító pálcikával történik, pedig nem ez a legmegfelelőbb eszköz. Egyáltalán miért van szükségünk fülzsírra, mi a szerepe, milyen problémákat okozhat és hogyan szabadulhatunk meg biztonságosan tőle? Kérdéseinkre dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gégeközpont orvosa válaszolt.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink