Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
9 éves lányommal kapcsolatban kérném a véleményét. Kb. két hónapja panaszkodik fejfájásra, most már napi szinten. Valószínűleg nem elviselhetetlen, mivel iskolába jár mellette, és napi szinten több órát sportol, de szinte minden este elmondja, hogy fáj a feje, és reggel is ébredésnél. Többnyire a bal szeme feletti részen és a halántéknál, olykor a jobb oldalon is ugyanitt érez fájdalmat. Kérdezgettem, hogy szédül-e vagy van-e hányingere is ( gondolván a migrénre), de azt mondja, hogy csak egyszer volt hányingere a fejfájás alatt, mindez egy óra torna után, tehát ennek lehetett más oka is. Inkább csak rossz közérzetre panaszkodik, és a figyelme könnyen elterelhető a fejfájásról, de minden nap többször jelzi, hogy fáj. Pár hónappal ezelőtt volt vérvétele, rendben volt, nem vérszegény ( kicsit karikás a szeme, ezt ellenőrizték), és a többi érték is rendben volt. A látása tökéletes, alapos szemészeti vizsgálaton van túl. Az orr-fül-gégészeten megvizsgálták, kis hurutot talált az orvos, de még az antibiotikumot sem tartotta indokoltnak. Mivel kicsit érzékeny volt nyomásra a szem és orr körüli rész,és szinte folyamatosan be van dugulva az orra (akkor is, ha nincs megfázva), orr melléküreg röntgenfelvétel történt, de gyulladás nem volt látható. A szakorvos szerint a fejfájás nem orr-fül-gégészeti probléma. A gyermekorvos végül írt antibiotikumot a hurut miatt,egy hét pihenés is volt, de a fejfájás nem múlt el. Nagyon ritkán beteg, életében most szedett másodszor antibiotikumot, tavaly volt utoljára lázas, azóta torokgyulladása sem volt. A mandulái megvannak. Nyáron kiderült, hogy néhány növényre allergiás (pl fekete üröm), de gyógyszert nem szedett, mert enyhék voltak a tünetek. A füle sose volt begyulladva.
Egyébként az átlagnál többet sportol ( torna, atlétika, úszás), keveset tévézik, és mivel jelenleg a testvérével vagyok itthon, az étkezésére és az alvására is jobban odafigyelek.
Egyébként kicsit izgulós tipus, szeretne mindenben jól teljesíteni. Nekünk nincsenek nagy elvárásaink Vele szemben, a sok sportot sem mi erőltetjük. Mostanában rendszeresen előfordul, hogy a fejfájása és rosszulléte miatt nem tudja végigtornázni az edzéseket, és félek, hogy előbb-utóbb romlik a tanulmányi eredménye is ( ez nem is annyira minket zavarna, hanem sokkal inkább Őt ). Még a neurológiai vizsgálat van hátra. Szeretnék tudni, hogy van-e fizikai oka a fejfájásának, mert ha nem, marad a stressz. Ezért kérdezném, hogy a fentiek tükrében Ön szerint érdemes-e még megcsináltatni egy 3D arckoponya CBCT-t, vagy szükségtelen.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Andrea
Tisztelt Andrea !

Leírása alapján úgy tűnik, hogy a kivizsgálás eddig nagyon alapos volt. A neurológiai vizsgálat eredményétől függően javasolom az arckoponya CT-t.. Ha a neurológus nem talál okot, akkor indokolt.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos.

Hírek

Sportoljunk-e náthásan?

Sportoljunk-e náthásan?

Aki rendszeresen sportol, nehezen hagy ki edzéseket, de vajon jól tesszük-e, ha kezdődő légúti betegséggel is a mozgást választjuk? Az őszi és téli időszakban gyakran felmerülő kérdésre dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ főorvosa válaszolt.

További részletek
Így használja a fülhallgatót, hogy megelőzze a halláskárosodást!

Így használja a fülhallgatót, hogy megelőzze a halláskárosodást!

A belső fület, hallóidegeket károsítja, ha túl hangosan hallgatjuk a fej-, vagy fülhallgatóval a zenét. Vélhetően ez is szerepet játszik abban, hogy az utóbbi években nőtt a fiatalkori hallásproblémák esetszáma. Gazdag Gábor, a Fül-orr-gége Központ audiológus szakasszisztense elmondta, mit tehetünk a megelőzés érdekében.

További részletek
Gyakran elcsuklik a hangja? Forduljon foniáterhez!

Gyakran elcsuklik a hangja? Forduljon foniáterhez!

Ha a hangja időnként elakad, beszéd közben elcsuklik, hangszíne az utóbbi időben rekedtessé vált, érdemes kivizsgáltatnia, hogy mi okozza a panaszokat! Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter elmondta, hogy a háttérben hangszálpolip is állhat, ami kezelés nélkül további komplikációkhoz vezet.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészséghálózat