Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor Úr/ Nő!

Körülbelül 2 hónapja nem hallom rendesen a magasabb hangokat! Ma voltam a fülészeten, csináltak hallás vizsgálatot is! Ezt az eredményt állapították meg, hogy a jobb oldalon 125.250 Hz-n enyhe, 4000-8000 Hz-n kp.nagyfokú perc.tip. leesés, a többi frekvencián jó hallás, bal oldalon 2000 Hz-ig jó hallás, 4000-8000 Hz-n nagyfokú perc.tip. leeséssel! Nem igazán javasoltak semmit, csak hogy évente kontroll!
Viszont az elfelejtettem megkérdezni, hogy ez esetleg egy gyulladt fogról nem e lehet? Mert van 2 fogam felől, amit betömtek simán, nem voltak gyökérkezelve, viszont tömés után tovább fájt és még most sem az igazi!
Valamint az ilyen jellegű hallás károsodás gyógyítható? És mit tudok tenni azért, hogy ne romoljon tovább a vallások?

Válaszát előre is köszönöm!
2023.05.05
Kedves Erdős Viktor!

Az Ön hallásvizsgálatában a magas frekvenciákon nagy fokú perceptios halláscsökkenést állapítottak meg, ami azt jelenti, hogy a probléma belső fülben helyezkedik el. Általában a gyulladásos folyamatok középfül gyulladásra utalnak, amire az Ön hallásvizsgálat nem utal. Amennyiben középfül eredetű gyulladásos folyamatról van szó, az nagy valószínűséggel gyógyítható. A rendszeres fül-orr-gégészeti vizsgálat, és az évenkénti hallásvizsgálat megmutatja, hogy milyen irányban változik az állapota, és ennek megfelelően fog megoldást javasolni a szakorvos.

Üdvözlettel:
Gazdag Gábor
Audiológus
Audiológiai vizsgálat
Audiológiai vizsgálat Audiológiai vizsgálat
2023.05.05

Hírek

A horkolásgátló eszközök valóban orvosolhatják a horkolást?

A horkolásgátló eszközök valóban orvosolhatják a horkolást?

A nők negyedénél, a férfiak 40 százalékánál rendszeresen jelentkezik a horkolás, ami a velük egy ágyban alvó társukra is rossz hatással van. Számtalan horkolásgátló termék érhető el az interneten, de vajon működnek is ezek a pihentető alvást ígérő termékek? Dr. Csóka János, a Fül-orr-gége Központ fül-orr-gégész, fej-nyaksebész szakembere azt tanácsolja, hogy horkolás esetén inkább vizsgáltassuk ki annak okát.

További részletek
9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van

9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van

A hang világnapjának megünneplése (április 16.) brazil orvosok, logopédusok, valamint énektanárok kezdeményezésére indult el 1999-ben, amelyhez évről évre újabb országok csatlakoznak. Az idei világnap alkalmából dr. Kiss Sándor, a Fül-orr-gége Központ fül-orr-gégész, audiológus szakembere osztott meg néhány érdekességet az emberi hangokról.  

További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel a Fül-Orr-Gége Központ minden páciens figyelmét.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fej-nyak sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK