Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr. Nő/Dr. Úr!
4-5 évvel ezelőtt fülzúgásom kezdődött a bal fülemben ami aztán helyreállt egy elviselhető szintre amit én is megszoktam. 1 héttel ezelőtt elkezdtem napi 20 mg roaccutan tabletta szedését (isotretinoin) a bőrpanaszaim miatt, és rögtön a második tabletta beszedése után tapasztaltam hogy a régi fülzúgásom felerősödött a bal fülemben és nagyon hangos magas frekvenciájú sípolást hallok. Ezzel egyidejűleg enyhe nyomást érzek néha a fülemben, teltségérzetet és néha kicsit fáj is, valamint mintha nedves folyadék lenne belül. Ön szerint a roaccutan idézhette elő a panaszaimat, vagy egy egyszerű gyulladásról van szó ami után a fülzúgás is spontán elmúlna? Hagyjam abba a gyógyszer szedését? Ha csak egy gyulladás lenne, a rendeződése után elmúlhat a zúgás vagy tartós marad mostmár? Találkozott a praxisában hasonló esettel? Válaszait előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
V. Mihály
Tisztelt V. Mihály !

A-vitamin készítmény szedését követően nem találkoztam ilyen mellékhatással, de semmi sem kizárt.
A Roaccutan rendkívül ritkán fellépő mellékhatásai között szerepel az agynyomás, igy a belsőfül nyomásának emelkedése, ami okozhat ilyen jellegű panaszokat.
Elsőként fülészeti vizsgálatot javasolok, hogy más ok nem áll-e a háttérben.
Egyéb, korábban is fellálló ok pl. emelkedett vérzsírszint és a gyógyszer együttes hatása is okozhaja a panaszt.

Amannyiben fülészeti ok nem igazolható, javaslom, hogy a gyógyszert felíró kollegával beszélje meg a Roaccutan szedésének átmeneti kihagyását.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos

Hírek

Dobhártya szakadás: ez az 5 gyakori kiváltó ok

Dobhártya szakadás: ez az 5 gyakori kiváltó ok

A dobhártya szakadás, vagy orvosi nevén perforált dobhártya gyakori kiváltó okait vesszük sorra dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosának segítségével.

További részletek
Orrpolip – ezért fontos kezeltetni

Orrpolip – ezért fontos kezeltetni

Örökletes hajlam és környezeti tényezők is szerepet játszanak az orrpolip kialakulásában. A kezdetben enyhe tünetek idővel egyre zavaróbbá válnak, hosszú távon pedig komoly szövődmények is jelentkezhetnek. Dr. Csóka János fül-orr-gégész, a Fül-orr-gége Központ főorvosa az orrpolip kezelésére figyelmeztet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica

Központjaink