Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Elore is koszonom a valaszt Es a segitseget! 6 eves kisfiamnak most legutoljara egy delutan alatt 3 szer verzett az orra, nagyon szo szerint omlott azorrabol a ver kb 15 percig alkalmankent. Ugy allt el mindharomszor hogy Nagy alvadtveres taknyos hosszu valamit huztam ki az orrabol valami hosszu vercsutakot, nem talalom a megfelelo szot ra mi volt az. Aztan miutan az kijott a verzes csillapodott. Az utolso alkalommal a gyerek mar remegett, lazas volt Es fajlalta a hasat. Mi lehet ennek az oka? Nagy lehet a baj? Segitseget kerek mert kulfoldon èlek Es itt nem nagyon foglalkoznak ezzel. Elore is koszonom a valaszt !!! IVETT
Tisztelt Ivett !

Valószínűleg a lenyelt vér okozta a hasfájást. Az ismételt orrvérzés miatt mindenképpen fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok !
6 éves gyermek orrvérzésével bárhol a világon , ahol van egészségügyi ellátás, megkapja a sürgősségi ellátást.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
Tisztelt Doktornő!

A szakorvosom Betahistin Actavis (16mg) készítményt írt fel hallásjavítás szempontjábol. Kérdésem a következő: Szedhetek-e e keszítmény mellett ginko bilobás készítményt (60mg) hosszabb ideig?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel S. Tibor
Tisztelt S. Tibor !

Nyugodtan szedheti együtt a két készítményt.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
Tisztelt Doktor Nő!
A problémám a következő lenne: Úgy másfél hete arcüreggyulladásom van, kaptam rá antibiotikumot, (Protexin)fájdalomcsillapítókat. Lázam nem volt. Mivel felső bölcssségfogam hónapok óta lüktet, fájdogál ezért fogorvosom ezt két napja kihúzta, a gyökere gennyes, cisztás volt. Van még egy nagyon kellemetlen tünetem. Az érintett arcüregi oldalon a jobb orrlyukamból rossz szagú sűrű, hol vizes váladék ürül (zöldes) amit előrehajlásokor jobban érzek. Orrcseppet egy hete használok, az antibiotikum elfogyott. Kérdésem, hogy ezt a furcsa, rossz szag várhatóan mikor fog elmúlni és mitől? Gyaníthatóan a fogtól volt, de hát azt már kihúzták. Várom válaszát, tisztelettel: Evelin
Kedves Evelin!
Valószinüleg szüksége van további antibiotikus kezelésre!
Megjegyzem a Protexin nem antibiotikum!
Üdvözlettel
Fülöp Györgyi
Tisztelt Dr.Nő! 1.5 éves kislányom 4 hete beteg náthàs lett.Az első héten csak alvás közbeni orrdugulása volt,majd ezt követte folyékony orrváladék majd sürübb.Kapott Acc-t,igaz,h nem köhögött de a gyermekorvos ajánlotta.Sterimaloztuk valamint japott egy hétig nasivint.Mivel a náthája nem akart elmúlni és a végén a fülét is fájlalta elvittük füll orr gégészhez.Enyhe hallójáratgyulladàst állapított meg.Azt javasolta,h használjuk továbbra is a nasivint.Mandulái,torka nem volt gyulladt.De az orrdugulása továbbra is megmaradt.Fura de csak alvásnál.Horkol is néha emiatt.Próbáltuk orrszivózni alvás előtt de semmi nem jön.Nincs orrválladéka.Én allergiás vagyok a poratkára,penészre,sajna minden reggel rengeteget hapcizok,folyik az orrom,szemem szájpadlásom viszket.Ön szerint kislányom alvás közbeni orrdugulását mi okozza? Okozhatja allergia vagy a nasivint sokáig aljalmaztam?Mert olvastam,h csak 1 hétig szabad különben tartós nyáljahártyaduzzabatot okoz.Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Pelesné / Anita/ !

A kislánya orrdugulását valószínűleg az orrmandula megnagyobbodása ill. a nátha utáni nyálkahártya duzzanat okozhatja. Továbbra is használjon rendszeresen sós orrmosásokat, próbálja megemelni a kiságy fejrészét, illetve éjszakára ne legyen nagyon meleg, párás levegő a kicsi szobájában. Mindenképpen hideg párát ajánlanék. lehet , hogy a kicsi is allergias lesz, bár ilyen kis korban nem allergias nátha szokott jelentkezni, hanem egyéb allergias megbetegedés. Az egyhetes Nasivin kúra valószínűleg nem okoz még hozzászokást. Immun erősítést mindenképpen alkalmazzon a kicsinél.


üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
Tisztelt Doktor nő! Olyan problémám lenne hogy két hónapja sípol a bal fülem cognitot és betasercet szedek pár napja eddig semmi javulás sőt most rosszab lett egy kicsit.Fül orr gégén nem találtak semmit a hallásvizsgálat teljesen jó nyaki uh is rendben,nyaki gerinc röngen is ,reumatológián gyógymasszázsra fizikoterapiara küldtek hatha javul a sipolás.Refluxom van és pollen meg penész allergiám,nem tudom hogy ezeknek lehet e köze a sipoláshoz,igaz már nincs szezon de az orrom be van dugulva minden nap nyár óta szinte nem tudom elhagyni az orrsprayt.Lehetséges hogy ezeknek köze van a sípoláshoz.Hallottam az infúziós kezelésről de ezt nem mondta a fül orvos és a Ct vizsgálatot sem.Ilyenkor mi a teendő?Válszát előre is köszönöm!
Tisztelt Tatár Beáta !

Az orrdugulásnak ill allergiának lehet oka a fülsípolás, ha ez egy fülkürt működési zavarral jár együtt. Ezt az audiológiai vizsgálat azonban ki tudja mutatni, az Ön által közölt adatok azonban ezt kizárják, bár a szubjektiv panaszai efelé mutatnak. Sajnos a fülzúgás egy olyan komplex probléma, tünet, aminek az okára nagyon nehéz rájönni, néha nem is sikerül, de a leírtak alapján azt tudom mondani, hogy a kivizsgálása valószínűleg jó úton halad. A Betasecet én elhagynám, ha egyéb tünet pl. egyensúlyzavar nem kíséri a fülsípolást. Egy emailben sajnos ezt a témát nem lehet kivesézni, mindenképpen azt javaslom , hogy személyesen konzultáljon egy orvossal / ez természetesen lehet fül-orr-gégész, de belgyógyász.. ill más specialista is /, aki komplexen kivizsgálja és közösen felállítanak egy kezelési tervet. Azért nehéz a helyzet, mert a zúgás csak egy tünet, amit számtalan megbetegedés okozhat, nem csak fülészeti.

Üdvözlettel

Dr Holpert Valéria
33 éves vagyok.Problémám egy éve kezdődött.Fájdalmat éreztem nyeléskor és állandó gombócérzés a torkomvan.Voltam gégésznél,aki tukorrel megnézte,semmit nem talált.Voltam gyomortükrozésen,ott is mindent rendben találtak.Hátam is szokott fájni,meg a nyaki izmok is,ezért most izomlazító orvosságot kaptam.Félek hogy valami komoly bajom van.Ha megnyomom a nyakam bal oldalán a pajzsporcnál ott szúró fájdalmat érzek,de csak a bal felén.hova forduljak,hogy megtalálják a fájdalom okát.koszonom
Tisztelt Németh Anita !

Az elmondottak alapján nem gondolnék nagyon súlyos megbetegedésre, ha volt gégészeti és gastroenterológiai vizsgálat és az kizárt minden súlyosabb megbetegedést, akkor panaszai hátterében kisfokú nyálkahártya szárazsság illetve a stressz is állhat. Amennyiben ez nem nyugtatja meg keresse fel rendelőnket vizsgálat és esetleges nyaki UH vizsgálat céljából.

Tisztelettel
Dr Holpert Valéria
Tisztelt Rendelő!

3 héttel ezelőtt volt FESS műtétem,mert ciszták voltak az arcüregeimben,illetve az egyik iköbölben. Az orrsövényem is ferde volt picit(csak az egyik irányba) de az orvos azt mondta,hogy ez még nem olyan vészes,hogy hozzá kelljen nyúlni. Voltam azóta kontrol-on ,és sajnos azt mondta a doki,hogy elég szűkek az orrjáratok,főleg az ,ahol az orrsövény el van ferdülve. Egyenlőre orrspray-t javasolt,illetve írt fel szteroidosat is,de azt már nem merem túl sokáig használni,mert úgy tudom,hogy nem szabadna,illetve magáról az orrspray-ről is elég rosszakat hallottam.. hogy tönkre teszi az orrnyálkahártyát,hogy vannak olyanok,akik nagyon hozzá szoknak és egy idő után,már csak azzal kapnak levegőt. Azt szeretném kérdezni,hogy lehet-e a másik orrjárat is szűkebb,dagadtabbak az orrkagylók,attól,hogy az egyik irányba elvan ferdülve az orrsövény? Még esetleg arra gondoltam,hogy allergia miatt vannak megduzzadva (?)
Megtisztelő válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel:
Enikő
Tisztelt Tendl Enikő !

Nyugodtan használhatja a local steroidos orrsprayt, mert ezekhez nincs hozzászokás, amit a patikába recept nélkül kap az úgy nevezett vasoconstrictor orrspraykre érvényesek az ön által felsorolt állítások.A FESS műtét után hosszabb ideig alkalmazzuk a local steroidos orrsprayket az esetleges összenövések megakadályozására. Másik kérdésére válaszolva azt mondanám, hogy az orrsövényferdülés általában csak az egyik oldalon okoz szűkületet. Allergiára sem gondolnék, ha eddig nem voltak ilyen jellegű panaszai, talán még ez a műtét utáni állapot. Vizsgálat nélkül sajnos csak ennyit tudok mondani Önnek !

Üdvözlettel
Dr Holpert Valéria


Tisztelt Doktornő!
33 éves nő vagyok,dohányos. A problémám másfél hónappal ezelött kezdődött amikor is elkezdtem nehézlégzést és gombóc szerű érzést tapasztalni a torkomban valamint köhögni is ( száraz köhögés),1 héttel később begyulladt a torkom (lázam nem volt)és elmentem háziorvoshoz aki irt fel rá gyógyszert.Ezután pár nappal a torokgyulladás el is múlt ám a köhögési inger nem igazán akart megszűnni és jó pár napig teljesen kiszáradt a légcsövem majd 1 hét után ez az érzés elmúlt valamint a köhögés is és egy napig nem éreztem a nehézlégzést sem. Közben a végére értem a gyógyszernek amit a doktor irt és másnap újrabegyulladt a torkom és csak 3-4 nap otthoni kúrával sikerült nagykeservesen elmúlasztanom(ami nálam abnormális). Közben újra jelentkezett a gombóc és a nehézlégzés érzése a légcsövemben ezúttal köhögés nélkül ill. néha érzek köhögési ingert de konkrétan nem köhögök,a nehézlégzés érzés sincs jelen egész nap,néha fél napig érzem aztán fél napig vagy egy napig nem például olyankor kijön ha valami meleget iszom. Ezelött már tavasszal is tapasztaltam nehézlégzés érzést amikor cigarettáztam de ha nem gyújtottam rá pár napig olyankor mindig elmúlt. Most készülök fül-orr-gégész szakorvoshoz,de nagyon aggódom. Ön szerint ez krónikus gégegyulladás? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Péli Rita!

A fluctuáló panaszai miatt úgy gondolom, hogy nem csak egy ok áll a betegsége hátterében, ez okán is azt gondolom, hogy az Ön vizsgálata nélkül nem lehet a kiváltó okot, okokat tisztázni. Kérem keressen fel fül-orr-gégészt!

üdvözlettel
Fülöp Györgyi

Kedves Doktornő!

Nagyjából 2 hete orrdugulásom van, nappal is érződik, de orrspray nélkül elvagyok egész nap, este viszont rosszabbodik és muszáj orrsprayt használnom. Én magam allergiára gondolok, de nyílván több mindentől lehet. Mit érdemes kipróbálni ilyenkor, illetve érdemes-e ezzel vizitre menni Önökhöz?
Tisztelt Érdeklődő !

Ha 1 hét alatt orrcsepp, rendszeres sós vizes orröblítés mellett nem csökken a panasza, indokolt a vizsgálat

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
Tisztelt Központ!

Vasomotoros rhinitis betegségem okán - nem vagyok orvos, de feltételezhetően - rádiófrekvenciás orrkagyló kisebbítésre lenne szükségem. Ennek a kezelésnek érdekelne a körülbelüli összköltsége (összes vizsgálat, kezelés, vérzéscsillapítás, kontroll). Én kb.100e Ft összegel számoltam. Köszönöm válaszukat.

Tisztelettel: Marikovszki Zoltán
Tisztelt Marikovszki Zoltán !

Radiofrekvenciás orrkagyló kisebbítés előtt fül-orr-gégészeti vizsgálat , arckoponya CT, allergiateszt szükséges.
Ha 1 éven belül készült CT vagy allergiavizsgálat, akkor nem szükséges megismételni, csak az eredményeket kellene látni és fül-orr-gégészeti vizsgálat után , ha indokolt ,elvégezhető a beavatkozás .

Rendelésemen a vizitdíj 17 500 Ft, a radiofrekvenciás kezelés 50 000 Ft, az 1 hónap múlva szükséges kontroll 13500 Ft.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus

Hírek

Fül-orr-gégészeti betegségek miatt horkol?

Fül-orr-gégészeti betegségek miatt horkol?


További részletek
Nyelvcsap-gyulladás a gombócérzés hátterében?

Nyelvcsap-gyulladás a gombócérzés hátterében?

A lágy szájpad közepén elhelyezkedő nyelvcsap gyulladását különböző tünetek kísérik. A fájdalom mellett nyelési nehézség jelentkezhet, a beteg úgy érezheti, hogy valami a torkán akadt. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy miben különbözik ez a betegség a valódi gombócérzéstől, más néven globus szindrómától.

További részletek
Jelek, hogy hallásvizsgálatra van szüksége

Jelek, hogy hallásvizsgálatra van szüksége

A halláscsökkenés lehet átmeneti vagy tartós. Ha kialakult, fontos, hogy mielőbb felismerjék és kezeljék, mert az ép hallás hiánya az élet számos területén érezhető, és akár visszafordíthatatlan következményekkel is járhat. Dr. Kiss Sándor fül-orr-gégész, audiológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy milyen korai jelekből ismerhető fel a halláscsökkenés.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészségközpontok
