Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor / nő / !
A tinnitus stop /60 darabos /
tablettát szedtem és a fülzugásom csökkent.A kérdésem,hogy továbbra is szedjem az emlitett tablettát.Szeretnék Önökhöz egy vizsgálatra bejelentkezni. bejelentkezés módját és a szolgáltatás tarifáját szeretném ha közölnék velem. Várom válaszukat ! Tisztelettel :Bálint Erzsébet
2015.09.16
Tisztelt Bálint Erzsébet !

A készítmény nem szerepel a bizonyítékon alapuló klinikailag tesztelt kezelési javaslatok között.
A fülzúgás kezelése jelentősen függ attól, hogy kíséri-e halláscsökkenés, áll-e egyéb betegség a háttérben. Pontos választ csak vizsgálat alapján lehet adni.
A vizitdíjakról és a bejelentkezésről a recepción kap információt.

tel: 30 6319309

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
2015.09.17
Kérdés: Kedves Doktornő
Érdeklődöm, hogy a fülzúgás összefüggésben lehet-e a pajzsmirigy csökkenéssel.
Csökkent működésem 18 éves korom óta van, fülzúgásom kb. 32 éve.
Most 67 éves vagyok, de már egyre nehezebben viselem az állandó és egyre fokozódó fülzúgást, mely már halláscsökkenést is okoz.
Köszönöm megtisztelő válaszát.
2015.09.17
Tisztelt Érdeklődő !

Nem függ össze a két tünet.
Egyéb ok, pl. nyakcsigolya meszesedés, érszűkület, magas vérnyomás szerepelhet a kiváltó okok között, de a fülzúgást gyakran nem tudjuk egyértelmű okhoz kötni.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
2015.09.17
Tisztelt Doktornő!

Körülbelül 2 hete kezdődött, hogy fájt a fejem, torkom is be volt gyulladva, füleim pedig kissé viszkettek, orrfolyásom is volt.
Teáztam, fájdalomcsillapítót szedtem, majd 1 hete kb. már a fülviszketés elmúlt, de a jobb fülem zúg, mármint olyan mintha dobogást hallanék a jobb fülemben, ha bedugom vattával jobb, este a csendben zavaró inkább.
Elmentem a háziorvoshoz, megvizsgált, kaptam fülcseppet a "Boramid" fülcseppet, de mondta ha nem múlik, akkor forduljak fül orr gégészetre, viszont az leghamarabb egy hét múlva lesz, ezért írtam Önnek.
Ön szerint mi miatt lehet a jobb fülemben ez a dobogó, morajló hang? Az orrom egyébként a jobb oldali minden este bedugul, reggel is úgy kelek, mert általában a jobb oldalamon alszom, így reggelente is be van dugulva.
Nem tudom, hogy lehet e összefüggés a kettő között?
Vérnyomásommal nincs gond, inkább alacsony, mint magas, de biztos, hogy a véráramlást hallhatom, mert a pulzussal együtemű.
Ön szerint mi lehet a gond? Vagy van erre valamiféle gyógymód ha nem múlik?

(azért írtam leginkább, mert az interneten elég rémisztő hírek vannak, agydaganattól kezdve minden borzalom)

Köszönöm előre válaszát!

Üdvözlettel,

Kata/ 23 éves nő
2015.09.12
Tisztelt Kata !

Lehet összefüggés a két tünet között, nem kizárt, hogy fülkürthurut okozza a panaszát, de erre pontos választ csak vizsgálat alapján lehet adni.

Üdvözlettel.
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
Budai Allergiaközpont
2015.09.14
Kedves Doktornő/Doktor Úr!

Kislányom 4 éves és kb. három hónapja fennálló jobb oldali szájmandula gyulladása van, ami nem okoz nála különösebb panaszokat. A duzzanat elég nagy, néha akkorára duzzad, hogy "összenő" a nyelvcsappal, néha picit összébb húzódik. Tulajdonképpen véletlenszerűen vettük észre és különböző homeopátiás szerekkel próbáltuk eddig orvosolni a dolgot (gy.orvosunk támogatásával), sajnos sikertelenül. A vírustenyésztés nem hozott eredményt, majd egy hónapja voltunk vér- és vizeletvizsgálaton, ahol kaptunk olyan eredményeket is, amik pozitívnak lettek megjelölve vagy valamilyen eltérést mutattak a ref. értéktől. Ezek voltak a normáltól eltérő értékek: Vérkép: euzinofil granulocita (%) 5,5 (ref. 0-4,2), Teljes vizelet: vizelet fehérje 0,3 g/L (ref. -), vizelet leukocita 500/uL (ref. -), fehérvérsejt 11,1 /látótér (ref. 0-4), klinikai kémia: kreatinin 38 umol/L (ref. 4-37), vas 19,7 umol/l (ref. 5-16,7), triglicerid 0,63 mmol/L (0,7-2,26), AST menny. meghat. méréshatár alatt (ref. 0-150). Orvosunk azt mondta nem lát a leletekben semmi kórosat (ill. a vizeletet külső szennyeződés érhette) és végül ismétlővizsgálatot javasolt, ami nemsokára esedékes. Én közben elég sok nyugtalanító dolgot olvastam az interneten arról, hogy mennyire veszélyes lehet a mandula gyulladása, duzzanata (pl. tályog is lehet a hátterében v. manduladaganat stb.). Ugyanakkor az is tudvalevő, hogy főleg kisgyermekkorban igen gyakori panaszról van szó. Ami pedig különösen érthetetlen számomra az az, hogy a mi esetünkben szinte tünetmentes a dolog és egyoldali, az esetek többségében pedig azt olvastam, hogy sok tünettel jár a gyulladás és kétoldali. Szeretném tudni, hogy voltak -e hasonló eseteik és mik az ezzel kapcsolatos tapasztalataik. Köszönttel: Beva
2015.09.07
Tisztelt Beva !

A vizelet lelet kontrollálását én is javasolom.
Gyermekkorban a garatmandula megnagyobbodása az esetek túlnyomó többségében ( rendkívül ritka kivételektől eltekintve) idült gyulladás következménye. Mivel kislánya tartósan panaszos, indokolt a fül-orr-gégészeti vizsgálat . Ennek alapján lehet véleményt mondani arról, hogy mi a további teendő.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
2015.09.11
Tisztelt Doktornő!
Több mint 1 hónapja orvoshoz fordultam,mivel meg volt nagyobbodva a bal oldali nyirokcsomóm.A doktornő tüszős mandula gyulladást állapított meg,amire Actil DUo-t szedtem,,,a gyógyszer befejezés után 2 héttel sem javult a helyzet.Ezután lezárásként Azi Sandoz 500-at kaptam...A nyirok duzzanatom még mindig megvan,se nyelési se étkezési nehézségeim nincsenek,viszont aggódom a nyirokcsomóm miatt.Ez természetes,hogy 4hét eltelével is ugyan olyan ,mint az antibiotikum szedése előtt?A doktornő azt mondta.lehet október is mire visszahúzódik.Ez lehetséges?Természetesen én nem kérdőjelezhetem meg,egy orvos szavát,nem is áll szándékomba,csak olyan távolinak tűnik az október,amikor most augusztus van,és annyi mindent lehet olvasni a nyirok csomó duzzanat betegségeiről, hogy kissé kétségbe vagyok esve,az segíthet ha felkeresek egy fül-orr-gégészt?
Várom megtisztelő válaszát
2015.08.26
Tisztelt Érdeklődő !

A lezajlott gyulladás után valóban több hét, mire a megnagyobbodott nyirokcsomó mérete csökken. Ha ezután is tapintható, indokolt a kontrollvizsgálat.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2015.09.04
Tisztelt Doktornő!
Tavaly mucotomia műtétem volt makacs orrdugulás miatt. Diszkomfort érzés van az orromban, állandóan száraz, pörkösödik. Az orrgaratban tapadós, vízszínű váladék van állandóan, amit sem kifújni sem lenyelni nem tudok, állandó nyelésre késztet.Orrhangzós a beszédem. Torokmandulám nincs, a pánendoszkópos vizsgálat negatív, arckoponya ct negatív,az orrmandulám nem nagy, csak vízszínű tapadós váladékot láttak rajta a tükrözéskor. Allergia vizsg negatív. Nasonex, Coldastop nem használ.Refluxra(gyomorégés nincs) évek óta szedett Emozul 40 mg sem javított az orrgarati tapadós váladék eltüntetésében.Nyaki UH negatív. Menopauzában lévő nőbeteg vagyok.Ön szerint mi tartja fenn ezt a több éve fennálló állapotot és hogyan lehetne megszabadulni az orrgarati tapadós váladéktól? Az eddig alkalmazott nyákoldók nem használtak. Válaszát tisztelettel megköszönöm: Vica
2015.08.26
Tisztelt Vica !

Úgy tűnik, alaposan kivizsgálták. Az idült orrmelléküreg gyulladást gyakran nem tudjuk egyetlen kiváltó okhoz kötni, összefügghet gyomor-bélrendszeri betegségekkel.
Érdemes megpróbálni a rendszeres sós vizes orröblítést (Sinus Rinse, recept nélkül kapható). Tej / tejtermék átmeneti mellőzése javíthat a helyzeten.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2015.08.26
Tisztelt Cím! Édesapámnál májusban gégerákot diagnosztizáltak (T4 N0 M0 besorolással).
A daganat méretét a CT 3X3 cmesenek írták le. Azóta túl van a sugárterápián (37 db sugarat kapott) és a kemón (3 db-ot kapott). Amikor az onkológián az orvos megvizsgálta azt írta le, hogy makroszkópos vizsgálat alapján malignitásra utaló rezidum nem látható.
Kb. két hét mulva mennek 5 hetes kontollra valamint decemberre jegyezték elő CT-re.

A kérdésem az lenne, hogy ennyivel akkor vége a terápiának, vagy szükséges még műtét, egyáltalán mennyi a túlélési esélye?
Köszönettel! Sándor Takács Renáta
2015.08.26
Tisztelt Sándor Takács Renáta !

Az eddigi vizsgálatokat végző gégész kezelőorvos az onkológussal együttműködve tudja eldönteni. hogy szükséges-e további kezelés. Fontos, hogy pontosan hol volt a tumor kiindulási helye.
Az 5 hetes kontrollon mindent meg tudnak beszélni a további teendőkről.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2015.08.26
Tisztelt fül-orr-gégész Doktor úr/hölgy!
Kb. két hét óta kizárólag az orrom bal felében egy olyan szagot érzek, mintha egy száraz szőnyeget szagolnék. (Elnézést, nem tudom jobban meghatározni).A kerületi szakrendelőben történt röntgen "légtartó melléküregek" diagnózist adott ki, nyilván ez negatív eredményt jelent. A kerületi doktor úr nem látott semmilyen elváltozást az orrom vizsgálatakor. Javaslatára 5 napig Bioparox sprayt használtam, amely elnyomta ugyan ezt a kellemetlen szagot, de amikor abbahagytam, visszatért. Most 1 napja Sterimar spray-vel öblítem, nem tudom, lesz -e hatása, különösebben nem hiszek benne.Semmilyen más panaszom nincs, arcom, homlokom nyomásra nem fáj, váladék nincs, lázam nincs. Kérem, szíveskedjen tanácsot adni, milyen szerrel próbálkozhatom. Köszönettel: Gábor.
2015.08.25
Tisztelt Gábor !

Csak endoszkópos orrüregi vizsgálat alapján lehet véleményt és javaslatot mondani.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2015.08.25
Tisztelt Doktornő!
most aug11-én volt 3,5 kislányomnak orr garat mandula műtétje ill a fülét is felszúrták altatás közben,ott minden rendben volt nem váladékozott.a gondunk h nem akar enni nagyon semmit pláne nem olyat ami ledörzsölné a lepedéket.Még pénteken is kapott infúziót annyira nem vett és ivott.Hétvégére sem engedtek haza mert vastag volt a lepedék nagyon.Hétfőn haza engedtek a kórházból de továbbra sem akar sokkal többet enni pláne nem ropogtatni valót(egyébként sem volt jó étvágyú kislány).Szep 1-én megyünk újra kontrollra.A kérdésem az lenne hogy így hogyan fog neki meg gyógyulni ha nem eszik olyat ami levinné a lepedéket?a pépeset inkább eszi ,így is meg gyógyul csak később?Már gondoltam rá h béres cseppet c-vitaminnal adok a kislányomnak talán az étvágyához is hozzá járulna kicsit.Mit tudna ajánlani doktornő vagy ebben az esetben mi a teendő?Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:Anikó
2015.08.18
Tisztelt Anikó!

Feltehetően azért nem akar darabosat enni, mert fáj a nyelés. Ahogy gyógyul a seb, csökkenni fog a fájdalom. A lepedék pépes étrend mellett is leválik. Fontos, hogy elég folyadékot fogyasszon, ha szükséges, néhány napon át fájdalomcsillapító használata mellett.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2015.08.18
A gyermekem 2 éves kora óta orr vérzős. Vannak időszakok mikor kevésbé és van mikor napi szinten vérzik az orra.A gyermekem most 6 és fél éves. Egy szakorvos kezelte a vérző csonkot. C vitamint rendszeresen kap. Szeretném kérdezni, hogy elnövi -e a gyerek az orr vérzést? Valamint jó-e a vérzés után a vérző csonk kezelése? Kérem adjon tanácsot, felvilágosítást.
2015.08.18
T. Érdeklődő !

Ha mindig ugyanarról a helyről vérzik, megoldást jelenthet a vérző csonk hegesítése ecseteléssel vagy elektromos műszerrel.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2015.08.18

Hírek

9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van

9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van


További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel a Fül-Orr-Gége Központ minden páciens figyelmét.

További részletek
Fejhallgatón érkezik a halláskárosodás a gamerek életébe

Fejhallgatón érkezik a halláskárosodás a gamerek életébe

Becslések szerint 2022-ben több mint 3 milliárdan hódoltak rendszeresen a videójátékoknak, miközben egy nemrégiben közzétett tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy a gamerek akár visszafordíthatatlan halláskárosodást is szenvedhetnek a helytelen fülhallgató használat miatt. Dr. Kiss Sándor, a Fül-orr-gége Központ fül-orr-gégész, audiológus szakembere szerint a videójátékokkal összefüggő fülhallgató használat egyre komolyabb problémát jelent a fiatalok körében is.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fej-nyak sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK