Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!

A felírt Nasonex orrspray mellékhatásai között olyanok is szerepelnek mint a zöldhályog és a szürkehályog. Az lenne a kérdésem, hogy ezeknek már egy rövidebb, 4-5 hetes használat esetén is van veszélye, vagy hosszabb idejű használat esetén (hónapok, évek) alakulhatnak ki. Ha már rövid használat után is kialakulhatnak, akkor a használat megkezdése után mennyi idővel érdemes esetleg elmenni egy szemészeti szűrésre?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Érdeklődő !



Ezek általában nagy dózisú, tartós szteroid mellékhatásként alakulhatnak ki. A Nasonex spray nagyon kis mennyiséget tartalmaz, helyileg, az orrnyálkahártyán hat. Tartós alkalmazása estén sem várhatóak ilyen mellékhatások.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt doktor úr.

Július 3-án vették ki a garatmandulámat folyamatos mandulagyulladás miatt helyi érzéstelenítésben. Napi 3 cataflamot szedek de az éjszakákat nem bírom végigaludni. Ma éjszaka éjféltől kezdve óránként voltam fent hogy iszonyatos fülfájdalmaim vannak. Az természetes dolog hogy ennyire fájnak a füleim?
Tisztelt Érdeklődő !



Igyon sok folyadékot, ha száraz a nyálkahártya, fájdalmasabb a műtéti terület. A műtétet végző fül-orr-gégész kollegával lenne célszerű megbeszélni, milyen fájdalomcsillapítót használjon. A műtét utáni sebfájdalom lehet erős, de gyógyszeresen jól csillapítható.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!

1 hónapja volt FESS műtétem, chr.sinisitis miatt.Jelenleg is hátsó fali garatcsorgásom van, a szemhéjaim enyhén vörösek,a füleim "cuppognak" nyeléskor és az orrlégzésem sem tiszta. Jelenleg NASONEX SPRAYT használok 2*1puffut.Már kiírtak dolgozni, orvosom szerint ezek már nem gégészeti tünetek. (Egészségügyben dolgozom)Várható még javulás, javulás vagy keressek másik orvost?

Válaszát köszönöm.
Tisztelt Érdeklődő !



Elsősorban a műtétet végző fül-orr-gégész kollegával kellene megbeszélni, mi lehet a tartós panasz oka. Nem kizárt az allergia vagy a refluxbetegség.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Jónapot doktor úr!

én egy 18 éves lány vagyok. Kiskorom óta szénanáthás, asztmás(allergia eredetű) Gondom az lenne, hogy évek óta orrcseppet használok,mert elviselhetetlenül bedugul folyton az orrom (Otrivin,Sinex wick), és a fülem is fáj már,de az már enyhült, mostmár csak száraz fülzsír van rá tapadva a fülemre,de elég zavaró. Mit lehetne tenni, hogy normálisan kapjak levegőt az orromon? Néha már attól félek, h a szagokat se fogom érezni. 2x mütöttek már kis koromba, orrmandulámat szedték ki de vissza is nőtt.Kérem segítsenek mert már megőrülök(főleg itt a melegbe)
T. Érdeklődő!



Elsőként fül-orr gégészeti vizsgálatot javasolok. A tartós orrcsepp használatot abba kellene hagyni, ehhez gyakran átmeneti gyógyszeres segítség kell. Emellett az allergia hatásos kezelése szükséges.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Üdvözlöm Önöket!



Kb. két órával ezelőtt a nyolc éves gyermekem fülébe pusziltam... Azóta cseng neki.

Ugye nem okoztam valami maradandó kárt? Egy cikket találtam csak a neten, de ott maradandó halláskárosodással riogattak...



Ez tényleg lehetséges???



Viola
Tisztelt Viola !



Minden lehetséges és az ellenkezője is ...

Ha még mindig cseng a füle, vizsgálatot javasolok.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
T.Doktor úr!

Harmadik hete tart a vírusos középfülgyulladásom,-egy meghűléssel indult.A második antibiokum kúrát folytatom.A megszűnt hallásom kezd visszatérni, viszont a bal fülem elkezdett erősen viszketni és fájdogál is.Váladékozás nincs.Mi lehet ez az új tünet?Rosszabbodás? Már 2 fülorvosnál is jártam, várom a csodát.Idős nő vagyok. Válaszát várva tisztelettel:mamimano
Tisztelt Mamimano!



Nem világos, hogy vírusos középfülgyulladásra miért szed antibiotikumot. A hallójárat viszketése általában a hallójáratgyulladás gyógyuló fázisában jelentkezik. Pontos választ csak vizsgálat alapján lehetne adni.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
tisztelt doktor úr. Belerepült a fülembe egy kis lepke. még mindig él és csapkod most menjek orvoshoz? hova? Vagy ráérek reggel?
Tisztelt Érdeklődő !



Gondolom, mostanra már megoldódott a problémája, ha nem menjen orvoshoz, a területi fül-orr-gégészeti szakrendelőbe.





Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktor úr!

Mandula kőtől,hogy tudok otthon úgy megszabadulni,hogy ne igen jöjjön elő többet.Párat kipiszkáltam,de nem tudom,hogy van-e amihez nem férek hozzá.

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Érdeklődő!



Idült mandulagyulladás esetén fordul elő, ilyenkor a mandula teljes szövete a mélyben is átalakul, nem csak a felszínén. Pontos választ csak vizsgálat alapján lehet adni, de valószínűleg végleges megoldást a mandulák eltávolítása jelenthet.





Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktornő!



Egy bőrelváltozás után a labor eredményben közel 1400-as AST miatt a bőrgyógyászatról elküldtek a háziorvoshoz, hogy döntse el kell-e góckeresést végezni(streptococcus). A háziorvos elküldött hasi ultrahangra és fül-orr-gégészetre, ahol azt mondták csúnyák a manduláim(kötött heges hyperthroph tonsillák) és ki kéne műtetnem, ilyen magas AST mellett(Tonsillák gócként szerepelhetnek). Most 1 hónappal később 400-al kevesebb az AST szintem. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetekben tényleg ennyire enyértelmű hogy műteni kell? Ha idővel visszaáll az AST szintem normálisra az gyógyulást jelent? Ön mit tanácsol, vállaljam be a műtétet? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Érdeklődő !



Az AST érték a Streptococcusok elleni ellenanyagszintet jelzi. Időben változik, gyulladás idején magasabb, később csökkenhet. Amennyiben ilyen magas volt ( a normál érték határa 200) és ezzel együtt a klinikai kép idült mandulagyulladást mutat, indokolt a garatmandulák eltávolítása.





Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt doktornő! Három hónapja fojtogató érzés van a torkomban. Orvosnál is voltam, aki vért vett és tüdőröntgenre küldött, végül megállapította, hogy ideg alapon van. Mandulám nincs, ezért mindig azt érzem, hogy folyik le a slejm, amire acc-t kaptam, de nem segített. Ön szerint szükségem van még vizsgálatokra, vagy nyugodjak bele a diagnózisba? Nyelési nehézségem nincs. Köszönöm a választ!

Tisztelt Érdeklőd !



Ha továbbra is panaszos, ismételt fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok. Tünetei alapján nem kizárt a refluxbetegség, melyet a nyelőcsőbe jutó gyomorsav okoz.





Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos

Hírek

Orrdugulás lefekvéskor – allergia is okozhatja?

Orrdugulás lefekvéskor – allergia is okozhatja?


További részletek
A fájdalmas nyelés okai

A fájdalmas nyelés okai


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Csokonai Vitéz Lajos
Dr. Csokonai Vitéz Lajos orr-orrmelléküreg és fül specialista
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink