Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktorúr/Doktornő!



18 éves fiú vagyok és 1 hónapja a bal fülembe mély búgó hangot hallottam. Ez valamikor nem jelentkezik, de pár nap után megint. Főleg csendes környezetben, alváskor hallom jobban. Nagyon idegesítő és zavaró. Voltam fül-orr gégészeten de nem tudtak semmit mondani.. Szeretném kérdezni, hogy mi a véleménye vagy ilyenkor mit kellene tennem?
Tisztelt Érdeklődő !



Ha a vizsgálatnál nem látszott semmi eltérés, műszeres hallásvizsgálatot javasolok. A további teendőket ennek alapján lehet eldönteni.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktor Hölgy/Úr! Sajnos pár éve már nem tudok a hátamon fekve aludni, mert alvás közeli állapotba kerülve nem veszek levegőt. Ha nem kelt fel a párom, akkor egy nagyobb horkantással kelek fel és kezdődik megint az egész elölről. A horkolás nem jellemző. Egyre jobban érezhető orrhang is kezd kialakulni nálam és lassan most már az oldalfekvésnél is előjön a légzéskimaradás. Egy általános fül-orr gégészeti vizsgálaton voltam, de ott csak az alváskutató központot javasolták nekem. A fentieket olvasva mi lehet probléma? Mi legyen a következő lépés? Szívesen elmennék önökhöz, amennyiben így közelebb kerülhetek a megoldáshoz. Köszönöm megtisztelő válaszát!
Tisztelt Érdeklődő !



Mindenképpen a komplex kivizsgálás javasolt. Ez az alapos fül-orr-gégészeti vizsgálat mellett alvásvizsgálatot tartalmaz. Az úgynevezett " légzési apnoe", az alvás alatti légzéskimaradás veszélyes állapot lehet . A vizsgálatok eredménye határozza meg, hogy a konkrét esetben mi a leghatékonyabb kezelés. A Budai Allergiaközpontban lehetőség van a teljes kivizsgálásra. Az alvásvizsgálat otthonra kiadott készülékkel végezhető, szomnológus ( alvásspecialista) szakemberünk végzi az értékelést.

Bővebb információt a www.joalvaskozpont.hu oldalon talál.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!

Időközben kiderült, hogy a torkomon nyiroktüsző található, ami egy sárgás borsónyi göb. A gégész azt mondta, hogy ezt el kell távolítani, nem hat rá az antibiotikum. Kérdésem az lenne, hogy valóban a műtét ilyenkor az egyetlen megoldás? Nem húzódhat vissza ? Köszönöm előre is válaszát!
Tisztelt Érdeklődő !



Kérdésére csak vizsgálat alapján lehet választ adni. Ha az elváltozás panaszt okoz, nem kizárt, hogy tényleg az eltávolítás jelent megoldást.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt doki! 37 éves férfi vagyok, a panaszaim a következőek. Állandó köhögés , garat irritáció,torokköszörülés percenként, ! Köpet nincs ,ugyanakkor érzem hogy váladék van a torkomon.Ha végzem a dolgom és az orromon veszem a levegőt, nem köhögök , ha viszont beszélek ,fütyülök , vagy énekelek azonnal köhögnöm kell !Mindenféle porra allergiás vagyo,erre alkalom szerűen AERIUS szedek és orrsövényferdülésem is van! A tüdőmet erősnek érzem , félmaratont futok!Voltam szakorvosnál, javaslat allergia gyógysz további szedése , szteroid tartalmú orrspray ,javulás nincs ! Kérem írja le javaslatát , véleményét!
Tisztelt Érdeklődő!



Az orrmelléküregekből hátracsorgó váladék okozhatja visszatérő panaszait. Ez összefügghet az allergiával, de anélkül is fennállhat. Fül-orr-gégészeti vizsgálat, az orrüreg endoszkópos vizsgálata, esetlen arcüreg CT után lehet eldönteni a további teendőt.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Üdvözlöm!Problémám 2 hete kezdődött.Náthás voltam amikor egyik délelőtt a látásom elhomalyosodott.Beküldtek neurológiára majd a szemészetre de nem találtak semmit.Tovább küldtek a full orr gégészetre de a megfázáson kívül nem találtak semmit.Mivel a doktornő sem értette mi lehet úgy arc koponya ctre küldött hogy kizárja nem e arcüreggyulladas ami a szemüregre is át terjedhetett.

A lelet nálam van leírnám.A septum nasi egyenes lefutásuak.Az orrkagylók nyálkahártya megvastagodás

mko.-on abrazolodik

A melléküregek légtartóak.Nívó kepződés,csont destruktio nincs.szajadekok szabadok.Orrmelléküreg gyulladás nem látható.Kérdésem az lenne ebből a leletből kiderült hogy szemüregbe van e valami ami azóta sem múló homályos latasomat befolyásolná?Sajnos ég és viszket is.

Köszönöm előre is válaszát.
Tisztelt Érdeklődő !



Nem ettől lát homályosan. Az égést, viszketést allergia okozhatja. Allergiavizsgálatot javasolok.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!

Panaszaim múlt héten kezdődtek, torokfájás, nyakfájás, rossz közérzet. Úgy gondoltam, hogy vírus, ezért sok c vitamint és mézet ettem és jobb is lett, a héten viszont újra érezni kezdtem a torokfájást és a nyakfájás is erősödött. Kedden belenéztem a torkomba és úgy láttam egy fekély van az egyik mandulám helyén, mert a manduláimat gyerekkoromban kivették. Elmentem a háziorvoshoz, aki azt mondta, hogy kinőtt egy kismandula és tüsző van rajta, ez streptococcus, ezért Maripen extrát írt fel, mert azt mondta, erre penicilin kell. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges ez valóban, hogy újra kinő a mandula és tüsző lesz rajta? A másik kérdés, hogy nem kellene-e elmennem gégészhez, hogy kitenyéssze a baktériumot? Mennyi idő múlva várható a Maripen hatása?

Köszönettel: Beáta
Tisztelt Beáta !



A mandula nem nő vissza, de a műtét után ottmaradt nyirokszövet megduzzadhat, gyulladás alakulhat ki rajta. Ha nem javul a Maripen mellett, fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Üdvözlöm!



Az lenne a kérdésem hogy olyan érzésem van mintha lenne valami a torkomon és nem bírom lenyelni de megnéztem és én se és a fül orr gégészeten sem láttak semmit!Ön szerint mi lehet ez?
T. Érdeklődő !



Refluxbetegség okozhat ilyen panaszt .



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktor Úr!



Az alábbiról érdeklődöm: férjemnek most már kb. másfél hete minden nap vérzik az orra. Időnként napközben is előfordul, de leggyakrabban az esti órákban. Ilyenkor nemcsak enyhén véres a zsebkendő, hanem folyamatosan folyik a vér az orrából, s csak akkor marad abba, amikor egy nyálkás, alvadt vér szerű dolog ürül ki. A férjem vérnyomás gyógyszert szed már évek óta,(magas vérnyomásra), de eddig soha nem volt ilyen gondja, a gyógyszer rendben beállította a vérnyomását, nem volt eddig kiugróan magas. Az orrvérzés előtt és ezen kb. másfél hét alatt is rendszeresen méri a vérnyomását, mert arra gyanakodtunk, hogy talán magas. Elmentünk körzeti orvoshoz, aki nem tulajdonított különösebb jelentőséget ennek, azt mondta, biztos a magas vérnyomás okozza, ha magasnak érzi vagy méri vegyen be a vérnyomás gyógyszer mellé kiegészítésként Tensiomint. Hosszas rábeszéléssel elértem a férjemnél, hogy menjünk el fül-orr gégészetre is. Ott a doktornő azt mondta értágulatot lát az orr elülső részében, s magas vérnyomás okozza a problémát. Rutascorbint írt (napi 3x2 adagban) és Emofix kenőcsöt. Azonban az EMOFIX-et már előtte is használtuk, de ez sem állítja el az orrvérzést. Újra visszamentünk a körzeti orvoshoz, aki továbbra is azt mondja, hogy a vérnyomás okozza, s írt új gyógyszert. De hangsúlyozom naponta többször mér vérnyomást a férjem, s nem magas. A véleményét kérném, egyrészt arról, hogy a Rutascorbin (ami a doktornő szerint érfal erősítő) mennyi idő múlva kezd hatni, illetve érdekelne az is, hogy Ön szerint is ez állhat-e a háttérben, vagy lehet valami még komolyabb baj? Nagyon aggódom. Tanácsát kérném, hogy meddig várjunk, vagy hová forduljunk, hogy végre megnyugodhassunk. Köszönettel várom válaszát. Éva
Tisztelt Éva !



Lehet, hogy a vitaminokat tartalmazó Rutascorbin és az orrkenőcs nem oldja meg a problémát. Fül-orr-gégészeti vizsgálat alapján lehet eldönteni, mi a további teendő. A látható értágulatot ecseteléssel, ha ez nem lenne eredményes, elektromos eszközzel meg lehet szüntetni.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Tisztelt Doktor!



2014.07.02-án volt egy eszmélet vesztésem és elég erősen be vertem a fejem hátsó részét a padlóba.3 hétig napi szinten fájt a fejem ami szerencsére el múlt.

Viszont olyan problémám van a szaglás meg az ízlelésem is el ment.Az ízlelésem az eszmélet vesztés után kb..1.5-2 hónapja tért vissza de sajnos nem teljesen mert vannak ízek amiket még nem érzek.A szaglásom viszont még mindig nem tért vissza.A háziorvosom fel írt egy milgamma nevű készítményt amit naponta 2 alkalommal szedek.Aszt mondta hogy ez majd segít.Meddig tarthat amíg teljesen vissza nyerem a szaglásom?

Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelt Érdeklődő !



Ha eddig nem történt, neurológiai vizsgálatot és koponya CT-vagy MRI-t javasolok.

A vizsgálatok eredménye alapján lehet véleményt mondani.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
Üdvözlöm!

A problémám a következő lennő,kb két hete csináltam egy hülyeséget. Fül spray-t fújtam mind két,fülembe. (audi spray)

Utána rögtön bedugult mind kettő,aztán az másnapra nagyjából elmúlt,rá egy napra a jobb fülem,lefekvés után ha rá feküdtem bedugult,megnyomtam kattant egyet és kidugult,de csak addig ameddig nem feküdtem rá. Reggelre mind kettő zúgott,és be volt dugulva. Eltelt egy hét semmi panaszom nem volt. Ma reggel szintén megtörtént.Fájni soha nem fájt,csak kellemetlen. Mi lehet az oka? Mit tudnék tenni ellene? Előre is köszönöm!
T. Érdeklődő!



Nem kizárt, hogy fülzsír. Fülészeti vizsgálat alapján lehet eldönteni, mi a teendő.



Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika

fül-orr-gégész, allergológus szakorvos

Hírek

Orrdugulás lefekvéskor – allergia is okozhatja?

Orrdugulás lefekvéskor – allergia is okozhatja?


További részletek
A fájdalmas nyelés okai

A fájdalmas nyelés okai


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Holpert Valéria Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Augusztinovicz Monika Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Csóka János Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Csokonai Vitéz Lajos
Dr. Csokonai Vitéz Lajos orr-orrmelléküreg és fül specialista
Dr. Fülöp Györgyi Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus - alvásszakértő

Prima Medica

Központjaink