Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

T DOKTOR ÚR TÖBB MINT 1ÉVE ÁLLANDÓAN FOLYIK A FÜLEM KEZELIK DE SIKERTELENÜL ,SZEMEM ARCOM EGYRE GYAKRABBAN VAN BE DAGADVA ALKOHOLT EGYÁLTALÁN NEM ISZOM ,MI KEHET A BAJ_??A FÜL OKOZHATJA??? VÁLASZÁT KÖSZÖNÖM ERDÉLYI IBOLYA
2012.12.01
Tisztelt Erdélyi Ibolya !

Tartós panasza miatt ismételt fülészeti vizsgálatot javasolok. Csak vizsgálat után lehet arról véleményt mondani, hogy mi a fülfolyás pontos oka és hogyan szüntethető meg. Gyógyszerrel vagy esetleg fülműtét indokolt. Az arcduzzanat hátterében nagy valószínűséggel más ok áll.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2012.12.01
Tisztelt Doktor ÚR!

A kérdésem a következő lenne: fájfájás, szédülés miatt több vizsgálaton is voltam. Szédülés vizsgálat mutatott eltérést, jobb oldalam lassabban reagált. Betaverint írtak fel. Tegnap vettem be 1et belőle, azóta nem. Éjjel alig aludtam, reggel szédültem, tarkóm nyom....lehet a gyógyszer mellékhatása? Köszönöm váaszát!!
2012.12.01
Tisztelt Érdeklődő !

Nem valószínű, hogy fokozódó panasza gyógyszer mellékhatás. Szédülése miatt további kivizsgálást javasolok.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2012.12.01
Tisztelt dr.Nagyon ideges vagyok és félek a segitségét kérném.A kislányom 6 éves,valuszinü mütét lesz,mert a jobb fülében valami kis pattanás szerü 10 napja bactroban kenöcs használatától sem javult,egyébként hallása tökéletes.Azt szeretném kérdezni hogy az altatás mennyire veszélyes nála?Várom válaszát sürgösen,köszönöm.
2012.11.30
Tisztelt Érdeklődő !

Minden beavatkozásnak van rizikója. Felkészült intézményben, a szakma szabályait betartva, egyébként egészséges gyermeknél a kockázat nagyon csekély. Javaslom, hogy kérdését az altatást végző aneszteziológusnak tegye fel, aki a gyermek vizsgálata és a laboratóriumi leletek birtokában minden kérdésére választ fog adni.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2012.11.30
Tisztelt Doktor Úr!
Gyerek koromban sok fül-problémám volt, sokszor fel is szúrták. Aztán hosszú évekig nem volt ilyen gond.2009 telén középfül gyulladást kaptam.Kaptam rá antibiotikumot, és többször felszúrták, végül meg is metszették a dobhártyámat. 1 hétig kezeltek vele napi rendszerességgel.Akkor vártam második gyermekünket,így orrspayt nem tudtam használni, valószínűleg ez vezetett ehhez a helyzethez. Azóta is minden ősztől tavaszig rendszeresen van fül, arc és homloküregi fájdalmam. Amikor tudok használok orrspay-t és sok antibiotikumot is szedtem már. 2011 nyarán orrsövény műtétre is sor került, de a panaszaim azóta sem változtak. 2012-ben született harmadik gyermekem és a vele való terhesség folyamám is végig voltak gondok. Jelentkezik a fájdolom, ekkor melegítem az arcomat, fülemet.Általában enyhül majd majdnem megszűnik és 1-2 hét múlva (vagy hamarabb)újra jelentkeznek a fájdalamak. Nem csak megfázás, náta esetén hanem egyébként is, sőt még nyáron is előfordul. A szakorvosi intézetben sajnos nem találják az okot. Most voltam fogászaton, és mindkét oldalon a bölcsesség fogam \"beragadt\", várhatóan műtéti úton fogják eltávolítani, mivel nyomja el a többi fogat.A kérdésem az lenne, hogy ezek a fogak okozhatnak ilyen tüneteket? Ha igen, akkor melegítés hatására miért enyhül a fájdalom? Lehetne valamiképpen ezeknek a területeknek a védekezőképességét megerősíteni? Köszönettel: Bodroginé Krisztina
2012.11.27
Tisztelt Bodroginé Ktisztina !

Bölcsességfoggal biztosan nincsenek összefüggésben a leírt panaszok.
Endoszkópos orrüregi vizsgálat, allergia vizsgálat valamint orrmelléküreg CT indokolt visszatérő panaszai miatt. Az eredmények birtokában lehet a megfelelő kezelést meghatározni.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2012.11.27
Tisztel Szakértő!

A mai napon hirtelen a bal oldali fülem eldugult, azóta nem hallok rá, illetve sípolás és fejfájás kíséri ezt a jelenséget. Az audiológiai vizsgálat eredménye: bo-n nagyfokú perc.típ.hcs.
Terápiának cavintonos infúziót, betarevint és nootropil granulátumot javasoltak. Neurológiai konzílium során azt mondták, hogy nincs neurológiai góctünet, minden rendben.
Érdekelne, hogy mi lehet ennek a jelenségnek a kiváltó oka, illetve érdemes lenne-e egy alaposabb kivizsgálásra elmenni valahova. (Több szem többet lát elvben hiszek.)
Előre is köszönöm a választ!

Tisztelettel: Litkei Levente
2012.11.27
Tisztelt Litkei Levente !

Panaszát belsőfül vérellátási zavar okozza. A további teendő attól függ, hogy a halláscsökkenés átmeneti vagy maradandó lesz-e. Amennyiben nem javul, további kivizsgálás indokolt.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2012.11.27
Tisztelt Dr!
Kérdésem az volna, hogy krónikusan visszatérő fülkürthurutom szokott lenni, főleg a tavaszi-őszi időszakban, sajnos erre hajlamos vagyok, és nagyon sokszor voltam már vele fül-orr-gégésznél, ahol a timpanometriától kezdve a hallásvizsgálaton át az orrendoszkópiáig megnéztek, ahol nagyjából minden rendben volt egy kis orrsövényferdüléstől eltekintve, de az orrom sűrűn eldugul sajnos.Eddig nem kellett fölszúrni, mert megoldottam melegítéssel, meg orrcseppezéssel, azonban 3 hete volt egy savós középfülgyulladásom, amire antibiotikumot szedtem, és el is múlt utána, azonban rá egy pár napra tüszős mandulagyulladásom lett, arra megint antibiotikumot kaptam, és mintha újra kezdődött volna a fülkürthurut, ez lehet a mandulagyulladás utófolyamata? Mennyi idő, míg elmúlik? És mit tehetnék, hogy ne súlyosbodjon a folyamat? (fülfelszúrás). Antibiotikumot már nem szívesen szednék újra, tekintve az elmúlt egy hónapban szedett két antibiotikumra is. Valamint mivel lehetne megoldani, hogy ezek az állandóan visszatérő fülkürthurutok elmúljanak? Kapcsolatban állhat a refluxxal?
Válaszát előre is köszönöm!
2012.11.27
Tisztelt Érdeklődő!

Tünetei összefügghetnek refluxbetegséggel. Amennyiben eddig nem történt, tartós, vissztérő panasza miatt allergiavizsgálat és orrmelléküreg CT indokolt.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2012.11.27
Tisztelt Doktor Úr!
Olyan kérdésem lenne,hogy vajon mi okozza nekem az orr nyálkahártya szárazságomat?Tavasszal volt egy arc-,és homloküreg gyulladásom,akkor a háziorvosom javaslatára,doxycyclin tablettát szedtem,diaoulmanosan gőzöltem és rhinospray plus orr sprayt használtam.Az orrsprayt,vagy bármi féle orrcsebbet azóta nem tudom elhagyni,testhelyzettől függően,beduzzad és nem kapok levegőt az orromon,váladék nem folyik.Voltam vele már fül-orr-gégésznél,ő allergiásoknak való gyógyszert írt fel,de ez se használt!Már horror az életem,és egyszerűen nem tudok orrspray vagy orr csepp nélkül létezni!Ön szerint mi lehet a probléma,mit javasol?
Válaszát,előre is köszönöm!
Üdvözlettel:Szabó Dóra
2012.11.26
Tisztelt Szabó Dóra !

Érszűkítő hatásu orrcsepp folyamatos használata önmagában is okozhatja a panaszait. Fontos lenne az elhagyása. Tisztázni kellene, hogy valóban van-e allergiája vagy esetleg elhúzódő gyulladás áll a háttérben. Allergia vizsgálatot valamint endoszkópos orrüregi vizsgálatot javasolok. Ennek alapján, amennyiben szükséges, orrmelléküreg CT ad kiegészítő információt.
Ezután lehet a legmegfelelőbb kezelést megválasztani.
Addig is csökkentheti panaszait a rendszeres sós vizes orröblítés.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2012.11.26
Tisztelt Doktor !
Közel 3 hónapja egy reggel(még fekve)ijesztő szédülésre ébredtem.Azóta reuma/neurológiai/fülészeti/belgyógyászati vizsgálatok,keringésjavító gyógyszerekkel ma ott tartunk, hogy napközben a szédülésem néha enyhén jelentkezik, de ezzel már megalkudtam.Viszont a reggeli felkeléskor a szédülésem változatlanul 10-15 mpercig gyötör.Este lefekvéskor a jelenség lényegesen enyhébb.És még egy lényeges dolog: 1 éve látásromlás miatt \"járom az utamat\",amire egyelőre nincs érdemi magyarázat. Egyrészt foglalkoztat, hogy nincs e összefüggés a két jelenség között, másrészt aggaszt, hogy nem egy komolyabb baj előjelzéséről van e szó ? Lehet erre érdemi választ kapni Önöktől ?
Tisztelettel és köszönettel: Ibolya
2012.11.26
Tisztelt Ibolya !

Lehet összefüggés a két tünet között, de lehet szó különböző betegségekről is. Testhelyzet változtatásra felkeléskor jelentkező rövid idejű szédülés nyakcsigolya problémára, esetleg BPPV rövídítéssel jelölt belsőfül betegségre utal.
Kérdésére ezért pontos választ csak vizsgálat és a korábbi leletek megtekintése után lehet adni.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2012.11.26
Tisztelt Doktor Úr/ Hölgy !

2011. december 17.-én kezdődött erős jobboldali fúlzúgás , reggeli szédülés. Majd dec. 23.-án ugyanezen panaszokkal valamint hányásos rohammal kórházi ügyeletre kerültem. A sürgősségi ügyeleten valamin a Fül-orr gégészeten megállíapították, szó szerint \"semmi bajom.\" Dec 30-án újabb Fül orr gégész orvoshoz kerültem, aki azonnali infúziós kezelést javasolt. Ezt a kezelést nehezen ugyan de a korábbi sürgősségi ellátást végző intézményben megkaptam. 5 napig Nootropil infúzió formájában. A kezelés azonben semmi változást nem eredményezett. Áprilisban koponya MR vizsgálat szintén negatív eredményt mutatott. A fűlzúgás kb 1 hónapja kizárólag a jobboldalon erős fülfájás kíséretében erősödik.Újabb Gégész Főorvos újabb infúziós kezelést javasolt.
Kérdésem, ha valóban érszűkületi problémáról van szó, miért kíséri az egyre erősődő fülzúgást erős fülfájdalom és melegség érzése.

Válaszukat előre is köszönöm !

Üdvözlettel
Vámosi Krisztina
2012.11.21
Tisztelt Vámosi Krisztina !

A belsőfül vérellátási zavara fájdalmat nem szokott okozni. Kérdésére pontos választ csak vizsgálat valamint a korábbi leletek ( hallásvizsgálat, labor, nyakcsigolya rtg, Carotis-Doppler, koponya MRI ) megtekintése után lehet adni.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2012.11.21
Tisztelt Doktornő!Olyan kérdéssel fordulok Őnhöz, hogy a kisfiam ( 7 éves ) az utóbbi időben mindig nyitott szájjal alszik és nagyon horkol.Régebben is előfordult, de kb. 1 hónapja volt mandulagyulladása és azóta egyre jobban.A mandulái születésétől fogva nagyok, de az orvosok azt mondták hogy amíg nincs vele baj nem szabad bántani őket.Kérdésem: összefügghet-e a horkolás a nagy mandulákkal.Köszönettel:Csilla
2012.11.20
Kedves Csilla !

Gyermekkorban a horkolást az esetek legnagyobb részében garat vagy orrmandula megnagyobbodás okozza. Ismételt fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok.
Amennyiben nincs visszatérő gyulladás, csak megnagyobbodott a garatmandula, lehetséges a részleges eltávolítás, így a mandulák immunrendszerben betöltött szerepe megmarad.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2012.11.20

Hírek

A horkolásgátló eszközök valóban orvosolhatják a horkolást?

A horkolásgátló eszközök valóban orvosolhatják a horkolást?

A nők negyedénél, a férfiak 40 százalékánál rendszeresen jelentkezik a horkolás, ami a velük egy ágyban alvó társukra is rossz hatással van. Számtalan horkolásgátló termék érhető el az interneten, de vajon működnek is ezek a pihentető alvást ígérő termékek? Dr. Csóka János, a Fül-orr-gége Központ fül-orr-gégész, fej-nyaksebész szakembere azt tanácsolja, hogy horkolás esetén inkább vizsgáltassuk ki annak okát.

További részletek
9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van

9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van


További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel a Fül-Orr-Gége Központ minden páciens figyelmét.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fej-nyak sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK