Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Jó napot kívánok!
6 éves kisfiam február elején atesett skarlàton.sajnos első körben csak 5 napos erytromicin kúrát kapott ami nem volt elég hiába könyörögtem még egy heti adagèrt.6 nap után ismét fàjt ha nyelt és bűzös lehelete lett.vettek tenyésztést 5 nap után kitenyeszett újra a streptococcus pyogenes sajnos. Erre számítottam a rövid terápia után. Újra ugyanezt az antibiotikumos kúrát írták ki neki (londonban élünk)de most 10 napig szedte.a gond az hogy a 2.esetnel nem voltak már tipikus skarlatos tünetei pl láz, hányás. Kiütés. Ahogy az első alkalommal.csupán a garatmandulak nagyobbodtak meg és a jobboldali nyirokcsomoja duzzadt meg oriasira kb 3 cm nagyságúra.gombócos lett a beszéde. A gyogyszer szedése alatt a beszéde normális lett a nyirokcsomoja leapadt .azonban a gyogyszer leállás után 2 nappal megint elkezdett éjszaka forgolodni , nem kap rendesen levegőt hanyatt fekve főleg. Néha horkol is de nem egész éjszaka még. Néha szünetel a légzése pár másodpercig aztán nagy levegőt vesz.kapkod a levegő után. Szörnyű így hallani látni a saját gyerekemet aludni miközben nem tudok rajta segíteni. Az itteni haziorvos szerint várjunk még az alvasi laborral és a fül orr gégészhez való beutalassal is.most pár nap és újra kiderül fenn áll e még a baketerialis fertőzés. Nem tudom mit tehetnék annak érdekében hogy újra jól aludjon, lejjebb menjenek a mandulai. Hogyan lehetne célzottan kiirtani ezt a streptococcus fajt?ha nincs már ott a baci lejjebb megy e a mandula egyáltalán?vagy már ilyen nagy marad és csak a műtét segíthet?kihez forduljak?köszönöm előre is a válaszát! Tisztelettel: Melánia
Kedves Melánia!

Az alapján amit leírt, nekem sajnos nem csak a bakteriális fertőzés lehetősége jutna eszembe, hanem esetleg CMV, vagy EBV (vírusfertőzések) is, mivel a megnagyobbodott nyirokcsomó, galuskás beszéd erre is utalhat, ahogyan pl. Plaut Vincent anginára is.

Ezeket a kórokozókat egyszerű laborvizsgálat nem mutatja ki közvetlenül, szükség lehet májfunkciós vizsgálatokra, szerológiai vizsgálatokra is a kórokozók identifikálására.

A már megnagyobbodott gyulladásos nyirokszövetek méretének mérséklésére megpróbálhat homeopátiás kezelést: Lymphomyosot cseppet.

Remélhetőleg néhány hét alatt csökken az orrmandula, a garatmandulák és nyaki nyirokcsomó mérete és javul az éjszakai pihenés, megszűnik az alvási apnoe gyermekénél. Ha ez nem következne be, akkor viszont lépnie kell alvási apnoe kivizsgálás és esetleg orr- vagy/és garatmandula műtét irányában.

Tisztelettel

Fülöp Györgyi

Hírek

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

9 tanács, hogy megőrizze orra egészségét

Az orrnyálkahártya fontos védelmi funkciót tölt be a betegségek megelőzésében, a belélegzett levegőt szűri és felmelegíti. A sérült, gyulladt nyálkahártya nemcsak ezt a védő funkciót nem tudja betölteni, de további betegségekhez is vezethet. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogyan vigyázhatunk az egészségére.

További részletek
Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Megfázás és szénanátha is okozhat orrvérzést

Ha az utóbbi időben gyakori orrvérzést tapasztalunk, érdemes fül-orr-gégészhez fordulni. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy az orrnyálkahártya állapota elárulhatja például azt is, ha a kellemetlen panasz allergia vagy náthás betegség következtében jelentkezik.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fül-orr-gégészeti sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészséghálózat