Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő!
Olyan problémám van hogy az orromból büdös szagot érzek(pöce szaghoz tudnám hasonlítani) és nem állandóan érzem de nagyon sokszor naponta,és már voltam fogászaton arckoponya CT vizsgálaton,fül orr gégésznél minden féle vizsgálaton szinte ami az orral kapcsolatos és sehol nem találtak semmit.
Ön szerint mitől lehet ez a bűz az orromba,már majdnem fél éve?
Köszönöm szépen a válaszát
2013.11.06
Tisztelt Érdeklődő !

A kellemetlen száj / orrüregi szag lehet objektív, ilyenkor igazolható az oka. Okozhatja szonban a szaglószerv kóros működése is.
Csak vizsgálat alapján lehet véleményt mondani arról, hogy szájüregi / orrmelléküreg, esetleg gyomor betegség okozhatja-e.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.11.06
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
Papilloma vírusfertőzés miatt futószemölcsök nőttek a baloldali hangszalagomra, amit lézeres eljárással eltávolítottak. Ennek szövettani eredménye pozitív lett, ámbár a CT (nyaki lágyrész) nem mutatott ki semminemű eltérést. Endoszkópos vizsgálat alapján a konzílium a műtéti beavatkozást javasolta, alternatívaként a sugárkezelést. Mindkettőtől tartok, egy konzultációra szívesen elmennék Önökhöz.
Üdvözlettel:
István
2013.11.05
Tisztelt István !

A korábbi leletekkel együtt várjuk vizsgálatra, konzultációra.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.11.05
Kedves Doktornő!

Az alábbi panaszommal fordulnék Önhöz: Fél éve és pár hónapja érzem az orrgaratnál, hogy enyhe váladékcsorgásom lenne. Ez folyamatosan nyelésre késztet. Már többször látott Fül-orr-gégész is, azonban mindent kizárva nem küldtek más vizsgálatra. Kissé kellemetlen ez az érzés, és őszintén, nagyon félek a daganatos betegségektől ( így az orrot érintőektől is ), így szerettem volna minél hamarabb a végére járni ennek a dolognak. Így most hova forduljak, hogy esetleg megnyugodjak? Válaszát köszönöm: Zsuzsanna
2013.10.29
Kedves Zsuzsanna!

Hátsó garatfali váladékcsorgás hátterében több ok is állhat az allergiától az idült orrmelléküreg gyulladásig. Az orrüreg endoszkópos vizsgálata és ennek alapján, amennyiben szükséges, arckponya CT vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.10.29
Tisztelt Doktor Ur, szeretném kérdezni hogy kronikus ethmoidiszre milyen kezelést javasolna. GERD miatt az orális antibiotikum nem ajánlott , esetleg inhalácios vagy interavénás kezelés szoba jöhetne-e és milyen antibiotikummal? orrváladék tentésztés negativ . Szem konjunktivitsz miatt hónapok óta járok a szemészekhez mig végre most elküldtek a fülészhez és fény derült az ethmoditiszre. Fél éve fáj a szemem az orr mellett és egy hete már a homlokom is. Hogy lehetne ezt megoldani orális antibiotikum nélkül? Köszönöm
2013.10.23
Tisztelt Érdeklődő !

Az ethmoiditis kiterjedése ill. súlyossága határozza meg, mi a leghatékonyabb kezelés. Endoszkópos orrüregi vizsgálat és arckoponya CT eredménye alapján lehet választ adni a kérdésére.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.10.23
Tisztelt doktornő !

Szájpad elégtelenség(VPI) miatt többszöri rekonstrukciós műtétem volt annak idején(gyerekkoromban) Heim Pál kórházban , idén júniusban a Semmelweis szájseb. klinikáján volt ismételt lágyszájpad plaszztika műtétem, a még mindig nyílt orrhangzós színezetű beszédem miatt. A lágyszájpadomon egy úgynevezett submucosus hasadék volt. Ezt teljes egészében korrigálták, azonban a beszédem csak egészen minimális mértékben javult.A beszédérthetőségem az tökéletes, csak orrhangzós színezetű-de nem minden magánhangzó kiejtése esetén. A lágyszájpadomon kívül a garatban és a szájban a normál állapotok állnak fent( ép fogazat, megfelelő tágasságú hangrés, stb stb). A műtét után 1 hónappal később, a beavatkozást végző orvos szerint garatszűkítést kellene csinálni. Ön szerint-tudom hogy ezt így látatlanban nem lehet megítélni, de ön szerint logopédiával érdemes e vesződnöm, vagy mindenképpen vessem alá magam a garatszűkítő műtétnek?
2013.09.28
Tisztelt Érdeklődő !

Látatlanban valóban nehéz véleményt mondani.
A tervezett műtét előtt mindenképpen javasolnék egy logopédiai konzultációt.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.09.28
Tisztelt Doktornő!
Régóta orrdudulásom van (nem tűnik allergiásnak). Orvosom nasivin-novorin orrspray-ket javasol, lefekvés előtt, 3 hetente pár nap szünettel. 2 kérdés: nem lenne jobb a szteroidos orrspay? (orvosom a fejét rázta). A nasopax-ról azt írják, hogy kíméletesebb a többinél (az orvosom szerint nem. Én szívesebben használnám azt.). Érdemes lenne nasivin helyett ezt használni?
2013.09.25
Tisztelt Érdeklődő !

Nasivin / Novorin tartós használata semmiképpen nem javasolt. A megfelelő kezelést fül-orr-gégészeti ill. allergia vizsgálat alapján lehet megválasztani.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.09.25
Tisztelt Doktornő!
Kisfiam 2011.02.04-én bárányhimlős lett és olyan súlyos középfülgyulladása lett, hogy 2011.02.11-én mastoidectomia műtéte volt jobb oldalon. Bal fülébe ekkor kapott egy grommetet a biztonság kedvéért. Rá 2 hónapra kikaparták az orrmanduláját. 2012. márciusába a jobb füle mögött a heg kezdett megint bedagadni és nagyon fájlalta a fülét ekkor ebbe a fülébe kapott egy grommetet. Ez idén márciusba kilökődött és a folyamatos fülgyulladás miatt most szeptemberbe egy újat tettek be neki. Az eddig egészséges bal füle sajnos a műtét után begyulladt és ki is fakadt neki. Folyik 1,5 hete belőle a genny annak ellenére, hogy beszedtük a 7 napos antibiotikumot. A történethez még hozzá tartozik, hogy a szeptemberi műtét előtt is szedett antibiotikumot és a gyógyszer utolsó napjától számított 2 napra megműtötték. A bárányhimlő előtt soha semmi baj nem volt a gyermek fülével. Mit javasol doktornő? Köszönettel: Jeles Mária
2013.09.25
Tisztelt Jeles Mária !

Lezajlott vírusfertőzések néha változást okoznak az immunrendszer működésében.
Az ismételt gyulladások hátterében állhat allergiás folyamat is.
Elsőként légúti és táplálékallergia vizsgálatot javasolok. Amennyiben ez nem magyarázza a visszatérő tüneteket, gyermek-immunológiai kivizsgálás indokolt.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.09.25
Tisztelt Doktornő!!! A férjemnek van egy 14 éves fia aki 1 éve hozzán költözött!!! Tanulmányi enreménye miatt elvittünk konduktorhoz aki az állapította meg,hogy a hallása 50 60 %-os!!! Voltunk olyan vizsgálaton ahol azt állapították meg,hogy nincsen váladék a fülben. DE akkor hova induljunk,ezzel kapcsolatban??? Milyen vizsgálatokkal állapítható meg a probléma??? Köszönettel: Varga-Gál Szilvia
2013.09.19
Tisztelt Varga-Gál Szilvia !

Különböző okok miatt alakulhat ki halláscsökkenés. Az első feladat a pontos diagnózis. Fül-orr-gégészeti vizsgálattal kellene kezdeni, ezután lehet eldönteni, milyen kivizsgálás szükséges. Pl.műszeres hallásvizsgálatok, esetleg CT.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.09.19
Tisztelt Doktornő! Hónapok óta tartó szédüléssel küzdök, vérképben minimális vashiány látható, szedek is rá gyógyszert.(8 hónapja szültem). Főleg akkor szédülök amikor utcán vagyok, esetleg bemegyek boltba stb... Fültisztító pálcika gyakori használata okozhatja-e, vagy esetleg frontérzékenység? Nagyon zavaró, nem tudom mivel jöhetne vége helyre. Köszönöm szépen. Andrea
2013.09.10
Tisztelt Andrea !

Több különböző ok állhat a szédülés hátterében. Ezek között szerepel a vérszegénység, vashiány is. Fültisztító pálcikához nincs köze. Amennyiben panasza tartósan fennáll, fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fü-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.09.10
Tisztelt Doktor Úr/ Nő!
A köv. problémámmal kapcsolatban írok. 3. napja fáj a bal fülem, sőt már az egész bal felem (egész nyaktól, mandulától, fogon keresztül szinte az "agyamig", fejem ...stb.), úgy gondoltam huzatot kaptam, ezért begyulladt a fülem. Elmentem fül-orr gégészhez, azt mondta semmiféle gyulladás, genny nem látható a fülemben, tiszta a hallójárat, behúzódott dobhártya, megvizsgálta az orromat, a nyh. gyulladt, és mivel elég erős (all.vizsgálaton 4 és 5 keresztes) parlagfű, üröm és pázsitfűfélékre allergiám van, azt mondta, hogy ez az oka a fülfájásomnak is. Olyan hihetetlen ez számomra, mert évek óta van az allergiám, de sohasem fájt ezalatt ettől a fülem. Most szedtem az allegra nevű gyógyszert, ettől a nagy tüsszögő rohamok és náthásság nagyon enyhült, viszont most jött ez a fülfájás. Lehet, hogy tényleg az allergia az oka, olyan hihetetlen, és ráadásul a doktor úr azt mondta a fülfájásra szedjek fájdalomcsillapítót, de nem múlik tőle a fájdalom,csak éppen annyira, hogy el tudjak aludni. Mi tévő legyek, mert így kell dolgoznom, és azért aludni sem tudok a legjobban. Menjek esetleg másik orvoshoz, vagy mit ajánlana.Köszönettel: Szilvia
2013.09.10
Kedves Szilvia !

Valóban nem kizárt, hogy a fülfájdalmat orrnyálkahártya duzzanat, ezen keresztül fülkürthurut okozza. Ez a dobüreg gátolt szellőzése miatt erős nyilalló fájdalommal járhat.
Amennyiben panasza nem csökken, ismételt fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fü-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.09.10

Hírek

9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van

9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van


További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel a Fül-Orr-Gége Központ minden páciens figyelmét.

További részletek
Fejhallgatón érkezik a halláskárosodás a gamerek életébe

Fejhallgatón érkezik a halláskárosodás a gamerek életébe

Becslések szerint 2022-ben több mint 3 milliárdan hódoltak rendszeresen a videójátékoknak, miközben egy nemrégiben közzétett tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy a gamerek akár visszafordíthatatlan halláskárosodást is szenvedhetnek a helytelen fülhallgató használat miatt. Dr. Kiss Sándor, a Fül-orr-gége Központ fül-orr-gégész, audiológus szakembere szerint a videójátékokkal összefüggő fülhallgató használat egyre komolyabb problémát jelent a fiatalok körében is.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fej-nyak sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK