Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Cím
A panaszom 1 hónappal ezelőtt kezdődött egy megfazassal 50 éves vagyok láz nem volt 1 napig folyt az orrom es kohogtem
Pár nap elteltével a panaszaim elmúltak viszont megmaradt a nyelesi fajdalom
Ez csak nyal lenyelesekor mely belegzeskor ásitaskor van a felső régióban
Évesnél nem faj
Ezek a panaszok mar 4 hete megvannak
Eleinte vándorolt jobb es a bal oldal között es olyan csípő erzes van az orromban
De mar 1,5 hete a bal oldalon faj
Többször voltam gegeszneknel de nem láttak semmit
Annyit mondott az egyik hogy lehetséges a gatolt orr legzestől polip orr sövény ferdules egy kicsit el van dugókban az orrom
Jelenleg a kenet eredményére várok .
Kaptam 2 doboz sumamedet calcium ot
Orr sprayt es zsalya test iszom es lampazok es gőzőlök
A mandulámat kivettek gyerek koromba
Ma én is bele néztem a torkomba nem piros viszont a gart hátsó falán bal oldalon meg látható helyen ujjal meg nézve egy mozgatható részt találtam a bal olldalon a másikon nem a színe ugyan olyan mint a többi résznek ca 1 cm rész
Próbáltam mindent leírni részletesen
Kérnem hogy írjak meg önök szerint mi lehet a bajom
Válaszukat előre is köszönve
Üdvözlettel


2013.03.08
Tisztelt Érdeklődő !

Nem kizárt, hogy elhúzódó vírusfertőzés áll panasza hátterében, de pontos választ csak vizsgálat alapján lehet adni.
A tartós tüneteket okozhatja- légúti allergia, refluxbetegség, orr / orrmelléküreg eltérés is .

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.03.08
Tisztel Doktor Úr/Nő!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy orrom ősztől-tavaszig, a nyálkásabb, párásabb időszakban folyamatosan be van dugulva. A napokban, hogy kicsit jobb idő volt, napoztattam és javult a helyzet, de a minap ismét visszajött ez a párás idő és mint ha kicseréltek volna. Egy hete itthon vagyok és antibiotikumot is szedek, mert megfázás is társult a dolog mellé. A megfázásra utaló jelek már javultak, azonban az orromban semmi változás. És ez már október óra így megy, ez a második antibiotikumom, ugyanis az orvosok megfázást diagnosztizáltak. (Jelen esetben ez így is volt). Viszont már nagyon bosszant, hogy nem kapok levegőt és az ízeket sem érzem. Mit javasol: allergia vizsgálat vagy a fül-orr gégészet meglátogatása lenne a célszerűbb?
Válaszát előre is köszönöm.
2013.03.07
Tisztelt Érdeklődő!

Mindkettőt javasolom. Szükséges az orrüreg endoszkópos vizsgálata és allergiavizsgálat is. Gombaspóra, háziporatka allergia tud tartós orrdugulást okozni.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.03.07
Tisztelt Szakértő! Egész télen influenzaszerű tünetekkel küzdök. Nátha, orrdugulás, rekedtség, tüsszögés, majd hurutos köhögés, ami aztán hetekig elhúzódik. Meggyógyulok 1 hétre, majd újból... Ez novembertől így megy. Semmilyen gyógyszert nem szedtem rá. Milyen kezelést javasol, hova forduljak? Köszönöm segítségét! Éva
2013.03.06
Tisztelt Éva !

Fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok, ennek alapján lehet eldönteni,mi a legmegfelelőbb kezelés vagy milyen egyéb vizsgálat szükséges.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.03.06
Tisztelt Szakértő!

Garatom grízszerű fehér pöttyösen granulált.Enyhén száraz érésem van.Ritkán köhögök is.
Szenvedtem savtúltengéstől is de helyrejött.
Kérdésem az lenne,milyen kezelést ajánlana a problémámra?

Köszönettel
Ildi
2013.03.03
Tisztelt Ildi !

Fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok. Tünete alapján több ok is szóbajöhet.


Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.03.03
Tisztelt Doktorno!
Epp ma harom hete,hogy egy megfazasbol lett arcureggyulladas a kozepfulemre ment es mig kinomban a fulem melegitgettem a valadek felszakitotta a dobhartyam, masnap orvoshoz mentem es amoxicillint, illetve egy nap kihagyassal, augmentint szedtem egy egy hetig, mire a haziorvosom szerint a gyulladas elmult, de a hallasom tovabbra
is eleg rossz maradt. A kerdesem, hogy ez meddig tarthat, mikor szamithatok javulasra es mivel surgethetnem meg azt?
Sajnos enyhen, megmindig vagy ujra nathas vagyok, igy az orrom nem tokeletesen szelel, de az orrcseppet abbahagytam het nap utan, tegnap.
Kosyonom valasyat,
udvozlettel Albin
2013.03.02
Tisztelt Albin !

A hallása csak azután fog rendeződni, ha az orrlégzése és ezzel együtt a fülkürt működése helyreállt. Ez néha 1-2 hétig is eltart. Amennyiben a nátha nem szűnik, fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok.


Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.03.02
Tisztelt Hölgyem,Uram!
Az iránt szeretnék érdeklődni,hogy régóta fennálló,betokosodott hangszál cisztát lehet e műteni helyi érzéstelenítéssel?
Azért kérdezem,mert 87 éves Nagymamám érintett ebben a betegségben és a kora miatt nem szeretné altatásban végeztetni a beavatkozást.
Válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel,
Saldinger Krisztián
2013.02.28
Tisztelt Saldinger Krisztián !

Ma már hangszalagműtétet nem végzünk helyi érzéstelenítésben.
87 éves korban komolyan mérlegelni kell a beavatkozás előnyét és kockázatát. Amennyiben légzési panaszt okoz vagy felmerül a rosszindulatú folyamat gyanúja, kortól függetlenül indokolt az altatásban végzett beavatkozás. Ezt alapos gégevizsgálat alapján lehet eldönteni.


Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.02.28
kedves doktor ur 6-eves gyermekemnel 2012 juniusaban eszleltűn jobb es bal oldali megnagyobodott nyirok csomót a tavaji ulthang, vizsg,30.es.23,mm est mutatott a ver eredmenye negativ lett most pedig a 2013-as februari ulthang vizsg,azt mutatta ki hogy a jobb oldali nyirokcsomója 30-ról-33mm-re nagyobodott a baloldali pedig 23-ról-21mm-re csökket ugyanakkor fajdalmatlanok es mozognak azt szeretnem megtudni hogy van e aggodalomra okom vagy teljesen artalmatlanok es hogy ez valhat e rosszindulatuva valaszat elöre is köszönöm.
2013.02.27
Tisztelt Érdeklődő!

Kérdéséből nem derül ki, hogy milyen területen észlelték a megnagyobbodott nyirokcsomókat. Amennyiben csak a nyakon tapintható, nagy válószínűséggel orr vagy garatmandula gyulladásának következménye. Ez esetben fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok.


Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.02.27
Jó napot kívánok!
Egy hónapja felkerestem a háziorvosomat, mert nagyon gyakran fájt a fejem. Felírt egy fájdalom csillapítót,aztán mindenféle vizsgálat nélkül elküldött.
A héten ismét felkerestem, mert a fejfájás egyre sűrűbben jelentkezett. Elküldött röntgenre, ahol az alábbi állt a leleten:
A bal sin. max. halványan, homogénen fedett. A sinus alveolaris kitöltött, vetületében lumenbe domborodó lágyrészképlet sejthető, mely mucocele lehet. Miután visszavittem a leletet, kaptam beutalót a fül-orr-gégészetre, ahol pedig javasolták a megyei kórház felkeresését, és ide kaptam beutalót is. A doktor úr azt mondta, hogy beavatkozásokat fognak végre hajtani, mert az arcüregembe ez a "váladék" be van tokosodva, amit el kellene távolítani.
Abban szeretném a segítségét kérni, hogy ezek a beavatkozások, hogy zajlanak? Mit fognak velem ott csinálni? Nagyon aggódok!
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Judit
2013.02.25
Tisztelt Judit !

Azt sajnos nem tudom, hogy a megyei kórházban milyen beavatkozást tervez a kollega. Orrmelléküreg műtét előtt minden esetben CT vizsgálat szükséges, ennek birtokában lehet a pontos teendőt meghatározni.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.02.25
Tisztelt Szakértő!
Két éve műtöttek orrpolip és orrsövény ferdüléssel, eddig minden jól alakult , három hete azonban makacs orrdugulás és köhögés kínoz. Voltam szakrendelésen, de nagy a tömeg, kevés idő jut a betegre – rendesen elláttak – csak azt szeretném kérdezni, hogy az orvos szerint a gond oka, hogy nem szellőzik továbbra sem az egyik orrjáratom,
Nasonex orrspray-t írt fel ismételten (a műtét után is ezt kaptam) ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem.
Lehet hogy nagyon hosszú távú jó hatása van, de az orrom nem dugul ki tőle, sőt még jobban bedugul. Novorin orrcsepp használata azonnal segít, kérdésem: lehet-e a kettőt együtt használni, vagy az orrspray-t milyen időtartamig lehet használni, mert azt is hallottam hogy a huzamosabb használata károsíthatja az orr belsejét? Válaszát köszönöm: Marianna
2013.02.24
Tisztelt Marianna !

Nasonex orrspray tartós használata nem okoz problémát, a nyálkahártyát lelohasztó orrcseppek azonban 1 héten túl nem javasoltak. A kétfajta spray együtt használható.
Amennyiben tartósan gátolt az orrlégzése, ismételt endoszkópos orrüregi vizsgálat, szükség esetén orrmelléküreg CT indokolt.

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos

2013.02.24
Tisztelt Szakértő!Azzal a kérdéssel fordulok magához,hogy van egy 12 éves lányom akit már háromszor műtöttek a fülében volt a hámzsák.Nyitott dobhártyát csinált az orvos neki ,hogy jobban szellőzőn a dobhártyája.Decemberben el vittem a kezelő orvosához mert megint ki folyt a füle meg nézte a fülét először a papírt meg sem nézte de azt mondta hámzsák van a fülében azt mondta,hogy meg kell operálni.Mondtam az orvosnak már megint azt mondta ha nyitott dobhártyát csinál a kislányomnak akkor nem lesz több műtét utána meg nézi a kislányomnak a zárójelentéseit és azt mondta ja tényleg nem kell műteni ki takarította a fülét azt mondta fél év múlva kontról.A véleményét szeretném kérni 100% ban a bal füle károsult meg tud-e segíteni nekem Orvost találni aki meg nézné a kislányomat.Tisztelettel Brigi
2013.02.20
Tisztelt Brigi !

Leírása alapján lányát cholesteatomás középfülgyulladás miatt operálták. A betegség természete miatt a műtét után éveken át rendszeres kontroll szükséges. Nem egyértelmű, hogy a mostani fülváladékozásnak mi volt az oka.

Fül-orr-gégészeti rendelésünkön a Budai Allergiaközpontban lehetőség van teljes, műszeres fül-orr-gégészeti vizsgálatra, mikroszkópos fülvizsgálatra. A visszatérő panasz, ismételt műtét, visszatérő fülváladékozás miatt indokolt a teljes és alapos fül-orr-gégészeti vizsgálat az esetleges háttérben álló ok tisztázására ( pl. orrmandula megnagyobbodás, orrmelléküreggyulldás, tejallergia). A vizsgálat akár az én rendelésemen, akár más fül-orr-gégész kollegám rendelésén elvégezhető. www.allergiakozpont.hu

Üdvözlettel:
dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2013.02.20

Hírek

Dohányzik? Vegyen részt hallásvizsgálaton!

Dohányzik? Vegyen részt hallásvizsgálaton!

A dohányzás a halláscsökkenés egyik rizikótényezője. A kutatások azt mutatták, hogy a cigarettafüstnek való expozíció - akár közvetlen vagy közvetett módon – egyaránt károsíthatja a hallásunkat. Dr. Kiss Sándor fül-orr-gégész, audiológust, a Fül-orr-gége Központ orvosát az összefüggés okairól kérdeztük.

További részletek
Orrhangzós beszéd vizsgálata

Orrhangzós beszéd vizsgálata

A jellegzetes orrhangzós beszéd kialakulhat akár egy egyszerű náthától is, de kezeléséhez olykor műtétre is szükség lehet. Arról, hogy mi okozhatja és hogyan történik az orrhangzós beszéd vizsgálata, dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátert, a Fül-orr-gége Központ orvosát kérdeztük.

További részletek
Gombócérzést okoz a dohányzásról leszokás?

Gombócérzést okoz a dohányzásról leszokás?

Szilveszter éjszakáján sokan fogadják meg, hogy a következő évtől kezdődően füstmentesen élnek. A dohányzás azonban függőség, így a leszokás kellemetlen mellékhatásokkal, elvonási tünetekkel is járhat. Ezekkel kapcsolatban kérdeztük dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátert, a Fül-orr-gége Központ orvosát, aki azt is elmondta, hogy milyen esetben járhat gombócérzéssel a dohányzásról leszokás.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fej-nyak sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Prima Medica Egészségközpontok
