Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakértő! CT vizsgálat alapján a krónikus nyálkahártya gyulladásom hátterében a köv. áll: az arcüregem centrumában fémdensitású körülírt képlet helyezkedik el, plusz az orbitális fal mentén, attól elálaszthatón két db 8*2 mm-es csontdensitasú fragmentum. Ezeket körülöleve polypoid lágyrészképlet csatlakozik a csontos falhoz. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen megoldási módja van ezen problémámnak, és altatás nélkül is lehetséges-e. És hova forduljak. Köszönöm segítségét.Péter Szilvia
2011.01.27
Tisztelt Péter Szilvia !

Orrmelléküreg CT lelete alapján a fémintenzitásu képlet lehet arcüregbe került fogászati tömőanyag, de hasonló képet ad a gomba-telep is. A megoldás endoszkópos műtét. Az orrüregek endoszkópos vizsgálata és a teljes CT kép megtekintése után lehet eldönteni, hogy altatás vagy helyi érzéstelenítés szükséges.
Elsőként endoszkópos fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2011.01.27
Tisztelt doktornő!
Hároméves kisfiamnak heveny mandulagyulladása volt, 2 doboz antibiotikumot kapott rá .A mandulák ,főleg az egyik megnagyobbodott,(mind kettő jóval nagyobb lett) gombócosan beszél, azóta rosszul alszik étvágytalan. Vissza vittem a gégészhez aki megállapította nincs gyulladás de a orr, gége mandulák meg nagyobbottak, most Aerius oldatot szed. Kérdésem az lenne ,van-e rá esély, hogy kisebb lesz és így tisztább lesz a légút?
Én tehetek -e ennek érdekében valamit?
Várom válaszát!Köszönettel!Pintér Szilvia
2011.01.23
Tisztelt Pintér Szilvia !

Amennyiben allergia áll a háttérben, csökkeni fogy a nyálkahártya duzzanata Aerius kezelés mellett és szabadabbá válnak a felső légutak. Ha az orr-garatmandula gyulladásos megnagyobbodásáról van szó, ez nem jelent megoldást.
Kérdésére csak vizsgálat után lehetne pontosabb választ adni.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2011.01.23
Tisztelt doktornő!Egy hónapja fáj egy kicsit a bal oldalon a mandulám(Köhögésnél egy kicsit bele nyílal)voltam gégészeten azt mondták vérbő egy kicsit a gégém, kaptam ospanoxot
,beszedtem rendesen ,de nincs változás.Mi lehet a probléma? Én egy 39 éves vagyok , nem iszom alkoholt , és nem is dohányzom.
Várom válaszát!
Köszönettel!
Szentgyörgyi József
2011.01.20
Tisztelt Szentgyörgyi József !

1 hónapja tartósan fennálló panasz esetén indokot a kontroll garat-gégevizsgálat. Ennek alapján, ha szükséges a garatváladék bakteriológiai vizsgálata.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2011.01.20
Kedves Szakértő, karácsonykor erős arcfájdalmaim voltak, mely főleg az arccsontokra terjedtek ki, és lesugároztak a felső fogaimra. Az arcröntgen semmit sem mutatott ki, de erős antibiotikumot kaptam, melyet másfél nap múlva abba kellett hagynom, mert megmozdulni sem tudtam tőle. Lassan-lassan enyhült a fájdalom, mely a felső, majd csak a bal felső fogaimnál maradt meg. A fogaimat is már többször röntgenezték és semmit sem találnak, nyomásra rágásra nem fájnak, csak magukban. Lehetséges, hogy az arcüregben maradhatott még valami? Ennek már egy hónapja, és szeretném kideríteni mi okozza. 3D-s CT-vel kideríthető?köszönöm
2011.01.19
Kedves Érdeklődő !

Nem kizárt, hogy foggyökér gyulladásával összefüggő arcüreggyulladás áll a háttérben.( Bár ilyen esetekben a fog rtg sem negatív) Az orrmelléküreg CT bizos választ ad. Emellett indokolt az orrüreg endoszkópos vizsgálata is.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2011.01.19
Tisztelt szakértő. Gyermekem 6 éves, kb. 2 éve nagyothall. Szavakat elért, nem ért, nem figyel. Eleinte csak otthon vettem észre, ma már az óvódában is jelezték. Mikor ez kiderült első körben adenotomian esett át. Ezután folyamatosan jártunk F-O-G szakrendelésekre, hallásvizsgálatokra. Ezek eredménye hol jobb, hol rosszabb volt. Most jelentősen rosszabb lett a hallása mko. Nagyon zavarja őt is,és mindenkit, aki nem érti miért nem figyel rá a gyerek.Hallásvizsgálat is igazolta. Szinte ősztől-tavaszig folyamatosan náthás, hurutos. Tubus behelyezése került szóba. A kérdésem az lenne, hogy ezzel a megoldással valóban várhatjuk-e hogy megoldódik a problémánk. Lehet-e maradandó a halláscsökkenése? Köszönettel: Hornné Zsanett
2011.01.17
Tisztelt Hornné Zsanett !

Tubus behelyezése biztosítja a dobüreg szellőzését, hónapokon át a helyén marad. Ha ez idő alatt megoldódik a kiváltó ok, amely a dobüreg normális szellőzését gátolta, akkor ezzel rendeződött is a probléma. Amennyiben eddig nem történt, célszerű allergiavizsgálatot végezni légúti és táplálék allergénekre. Emellett refluxbetegség is állhat a háttérben.
Ha a kiváltó ok hosszasan megmarad, akkor nem lesz tartós a hallásjavulás.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2011.01.17
Üdvözletem
Régóta tartó orrdugulással kapcsolatban keresem önöket tanácsot kérve.38éves,nyíregyházi lakos vagyok,honlapjukra találva jó benyomást tettek rám a széleskörű és nyitott szolgáltatásukkal.Orrdugulásom télen-nyáron megvan,különösebb orrfolyás,nyálkásodás nélkül, inkább száraz jellegű.Tanácsukat szeretném kérni milyen irányban kezdjem el a kivizsgáltatását?Az önök szolgáltatása tb-támogatott e? És lakhelytől független e? Köszönöm válaszukat
2011.01.12
Tisztelt Érdeklődő !

Tartós orrdugulás miatt elsőként fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok. Amennyiben szükséges, ezt kiegészíti az allergiavizsgálat esetleg az orrmelléküregek CT vizsgálata.
Rendelőnk nem TB támogatott, lakóhelytől függetlenül igénybe vehető. A vizsgálatokhoz előzetes előjegyzés szükséges.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2011.01.12
Tisztelt Szakértő!

Gyermekem 6 éves, és sok probléma van az óvodába. Sok szót félrehall és félreért, voltam vele sok állami szakrendelésen de mindig azt mondták nincs semmi de a probléma még mindig fenn áll, nem tudjuk az óvónőkkel megoldani a problémát, szeretném jobban kivizsgáltatni a gyermeket hogy végleg kizárjuk hogy a hallásával van e a probléma vagy mással,jár rendszeresen logopédushoz fejlesztő pedagógushoz és pszichológusnál is jártunk többször.Milyen vizsgálatot ajánlanak neki hogy ezt a problémát feltárjuk?
Köszönettel:Toroczkay Viktória
2011.01.11
Tisztelt Toroczkay Viktória !

Elsőként azt kell tisztázni, fennáll-e objektív halláscsökkenés.
Alapos orr-garat-fülvizsgálat és műszeres hallásvizsgálat szükséges.
A vizsgálatok teljesen fájdalmatlanok, jól kooperáló kisgyermeknél gond nélkül elvégezhetők.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2011.01.11
Tisztelt Doktornő! Egy 34 éves férfi vagyok, és már születésem óta arcidegbénulásom van. Az ajkaim nem szimmetrikusak és a mosolyom is ferde. A kérdésem az lenne, hogy ennyi idő után lehetséges-e eredményes kezelést végezni esetemben?
Üdvözlettel: Zoltán
2011.01.10
Tisztelt Zoltán !

Az arcideg funkcióját nem tudjuk helyreállítani, de plasztikai megoldással jelentős esztétikai javulás érhető el.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2011.01.10
Tisztelt Szakértő!
A következő a problémám.
Mintegy kettő-két és fél évvel ezelőtt kezdődőtt egy újból és újból előjövő, csak a bal oldali fülemen jelentkező enyhén szúró érzés.
Jó magyar emberhez méltón halogattam az orvost, aztán egyszer csak elmentem, ahol megállapították, hogy eléggé rám férne egy orrsövényműtét. Megint eltelt egy év, csak nem akart elmúlni ez az egész, ezért megműtöttek, azóta (augusztusban volt a műtét) szúrást nem érzek.
Viszont az utóbbi időben megint előjött a korábban is meglévő \"érzés\": olyan az egész, mintha a fülemben lenne egy nagyon vékony hártya. Itthon végeztem hallástesztet (nyilván nem professzionális szintű volt), a különböző frekvenciás hangokat jól hallom, egész egyszerűen csak nem olyan tisztán szólnak a dolgok, mint amikor csak a jobb fülemet használom.
És az érzés megint előjött, tudom, hogy \"van ott valami\".
Lehet, hogy hülyén hangzik, de még azt is leírnám, hogy néha olyan, mintha(a hangforrás irányától függetlenül, ha a jobb fülemet befogom) a bal fülem hallójáratának csak a \"hátsó\", a tarkómhoz közelebb eső részén mennének be.
Fesztiválokon füldugót használok, koncertekre ritkán járok, akkor sem állok a hangfalak elé.

Le szeretném még írni, hogy a múltkor a barátnőm véletlenül belekiabált a fülembe.


Mi lehet a gond?

Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelettel,
Gergely
2011.01.10
T. Gergely !

Mikroszkópos dobhártyavizsgálatot és műszeres hallásvizsgálatot javasolok.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2011.01.10
Tisztelt Doktornő!
Számtalanszor történt allergia vizsgálat de ez negatív volt mindig. Gyomorsav refluxra utaló panaszom nem volt, és nem készült orrmelléküreg CT, ami készült az csak röntgen ami persze negatív volt.
Ezt mondta orvosom.
2011.01.10
Tisztelt Nagy Máté !

Ez esetben indokolt az orrmelléküreg CT.

Üdvözlettel:
Dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
2011.01.10

Hírek

A horkolásgátló eszközök valóban orvosolhatják a horkolást?

A horkolásgátló eszközök valóban orvosolhatják a horkolást?

A nők negyedénél, a férfiak 40 százalékánál rendszeresen jelentkezik a horkolás, ami a velük egy ágyban alvó társukra is rossz hatással van. Számtalan horkolásgátló termék érhető el az interneten, de vajon működnek is ezek a pihentető alvást ígérő termékek? Dr. Csóka János, a Fül-orr-gége Központ fül-orr-gégész, fej-nyaksebész szakembere azt tanácsolja, hogy horkolás esetén inkább vizsgáltassuk ki annak okát.

További részletek
9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van

9 izgalmas tény a hangról, aminek saját világnapja is van


További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Kiss Sándor nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel a Fül-Orr-Gége Központ minden páciens figyelmét.

További részletek

Munkatársaink

Dr. Holpert Valéria
Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
Dr. Moric Krisztina
Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, klinikai immunológus és allergológus
Dr. Csóka János
Dr. Csóka János fül-orr-gégész, fej-nyak sebész
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
Dr. Kiss Sándor
Dr. Kiss Sándor Audiológus, fül-orr-gégész
Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Balogh Katalin
Dr. Balogh Katalin fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK